ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
16.1.2022 | 22:01

Διακρίσεις

Ποιο το νόημα να ρωτάς υποψήφια σε συνέντευξη για εργασία αν σκοπεύει να κάνει παιδιά και πότε. Ήμαρτον πια, έχει παραγίνει το φαινόμενο αυτό. Στην τελική αν δεν θες γυναίκες υπαλλήλους βάλε την αγγελία μόνο για άντρες. Στους άντρες γιατί δεν γίνονται αντίστοιχες ερωτήσεις; Και μετά σου λέει το κράτος, έχουμε πρόβλημα υπογεννητικότητας. Η απόλυτη παράνοια.
9
 
 
 
 
σχόλια

Είναι λίγο άβολο, γιατί έχει μεν μια λογική (ο εργοδότης θέλει να βεβαιωθεί ότι δεν θα λείψεις σε άδεια μητρότητας μες στον επόμενο χρόνο), κι από την άλλη, πρόκειται για προσωπική ερώτηση. Στην τελική, μπορεί και να τύχει, δεν είναι κάτι που απαραίτητα προγραμματίζεται (αλλά και να προγραμματίζεται, συμβαίνει να αποτυγχάνει και η καλύτερη μέθοδος αντισύλληψης), ειδικά αν το ζευγάρι συζεί και αγαπιέται τόσο που θα ήθελαν να γίνουν γονείς κάποια στιγμή. Πιο πολλή ανησυχία γεννάται στους εργοδότες όταν βλέπουν μια γυναίκα κάπου μετά τα 30 και παντρεμένη, γιατί είναι βέβαιοι πως αν τύχει εγκυμοσύνη, εκείνη δεν πρόκειται να τη διακόψει για χάρη της καριέρας (όπως πιθανώς να έκανε μία γυναίκα κάτω από 25 χρονών, ας πούμε). Και ποιος άλλος τρόπος καλύτερος από την ευθεία ερώτηση.

Κανένα δικαίωμα δεν έχει να σε ρωτήσει!!!
Με αυτά που ακούω θα σπάσουν τα νεύρα μου όταν αρχίσω να ψάχνω για δουλειά !
Ντροπή τους!
Μην ακους τι γράφουν εδώ ...άντρες τα λένε. Ο μισογυνισμός στο μεγαλείο του.
Το αν θες να κανεις παιδι ειναι δικο σου θεμα και του συντρόφου σου ΚΑΝΕΝΟΣ ΑΛΛΟΥ !

Έχεις μπερδευτεί λίγο μου φαίνεται.
Άλλο το αν έχει δικαίωμα να ρωτήσει. Άλλο το ποιο το νόημα να ρωτάει.
Κακώς ρωτάει. Έχει νόημα όμως η ερώτηση από την πλευρά του εργοδότη, αφού θέλει να κάνει έναν προγραμματισμό στην επιχείρησή του και προσπαθεί να ψαρέψει τι σκοπεύει η υποψήφια.
Μακάρι να ήταν μόνο γραπτές οι συνεντεύξεις με συγκεκριμένο ερωτηματολόγιο και να απαγορευόταν η ερώτηση. Τώρα όμως γίνεται και η κάθε κοπέλα πρέπει να είναι προετοιμασμένη να απαντήσει λογικά δίνοντας την απάντηση που θέλει να ακούσει ο άλλος, ότι δηλαδή δεν το σκέφτεται άμεσα για παιδί και θέλει τα επόμενα χρόνια να επικεντρωθεί στη δουλειά/καριέρα της κτλ. κτλ.

Δεν θα έλεγα ότι είναι παράνοια. Έχει μια λογική αυτό.

Ο λόγος που σε ρώτησε αυτό είναι μάλλον γιατί θέλει να ξέρει πόσο καιρό θα είσαι διαθέσιμη για δουλειά. Διότι π.χ. αν θες να μείνεις έγκυος (και δικαίωμα σου) σε λίγο καιρό, θα λείπεις κανα χρόνο σε ειδική άδεια. Οπότε θα μείνει χωρίς υπάλληλο και θα πρέπει να βρει αντικαταστάτη.
Και στους άνδρες ρωτάνε αν έχουνε εκπληρώσει τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις.

Ο εργοδότης-ειδικά αν πρόκειται για μόνιμη δουλειά-θέλει να ξέρει ότι ο/η υπάλληλος θα μείνει καιρό και δεν θα τύχει κάποιο απρόοπτο και θα του φύγει.
Το σχόλιο σου για την υπογεννητικότητα άκυρο.

όπως ψάχνουν για άνδρα ο οποίος έχει τελειώσει με την υποχρέωση του στρατού

το να σου λείψει μια/ένας υπάλληλος δεν ειναι οτι το καλύτερο χαλάει όλος ο σχεδιασμός της επιχείρησης.

Τώρα σοβαρά ρωτάς ποιο είναι το νόημα; Και γιατί δεν γίνονται αντίστοιχες ερωτήσεις στους άντρες; Για βάλε λίγο το μυαλό σου να δουλέψει.

Καμία παράνοια δεν υπάρχει.
Η πρώτη προτεραιότητα του κράτους (είτε με αυτή είτε με προηγούμενες κυβερνήσεις) είναι να προστατέψει τα κέρδη των αφεντικών. Για την υπογεννητικότητα απλά σου λέει ότι είναι πρόβλημα μπας και φιλοτιμηθείς και κάνεις παιδιά.
Αλλά γενικά η γήρανση του πληθυσμού προς το παρόν στην Ευρώπη αντιμετωπίζεται ως ένα βαθμό με τη μετανάστευση (αφού οι μετανάστες που έρχονται είναι κυρίως νέοι και κάνουν αρκετά παιδιά τα οποία βέβαια ζουν σε συνθήκες διαβίωσης που εμείς δεν μπορούμε να αποδεχτούμε).

Εντωμεταξυ η υπογεννητικότητα τι σχέση έχει; Όταν ρίχνεις χυλοπιτα σε έναν άντρα όμως εκεί δεν σε ενδιαφέρει η υπογεννητικότητα έτσι; Όταν όμως βρεις τον κατάλληλο κατευθείαν να αυξήσεις τον πληθυσμό της χώρας σωστά; Αν ήσουν στην Κίνα που για ένα διάστημα απαγόρευαν τις γεννήσεις τι θα έκανες;

Επειδή θέλει να μάθει πότε θα μείνει 8 μήνες και παραπάνω χωρίς υπάλληλο ειδικά αν είσαι νεοπροσληφθησα. Πολύ περίεργο σου ακούγεται ε;
Όταν αργότερα θα μπορούν και οι άντρες να μείνουν έγκυοι τότε θα έχουμε ισότητα οκ;