ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
16.1.2022 | 23:48

???

Ανέβηκε δική μου εξομολόγηση για πατεράδες που είναι βίαιοι σύζυγοι.Σε μια άλλη εξομολόγηση που έγραψε μια χωρισμένη ότι αφήνει τον πρώην σύζυγο να δει το παιδί τους (ενώ την χτυπούσε) της είπατε μπράβο.Η γυναίκα έλεγε ότι έτρωγε ξύλο από τον πρώην άντρα της αλλά τον αφήνει να δει το παιδί γιατί είναι καλός πατέρας.Κανένας δεν σχολίασε κάτι αρνητικό όλοι συγχαρητήρια της δώσατε δεν είναι η πρώτη φορά που διαβάζουμε τέτοια εδώ μέσα στα σχόλια. Ανεβαίνει η εξομολόγηση και οι κλακαδόροι από κάτω αμέσως να πούνε μπράβο και να συγχαρούν Η γυναίκα χώρισε και γλίτωσε αλλά το παιδί δεν γλίτωσε και όλοι λέτε μπράβο.Σε αυτόν τον τόπο τα παιδιά δεν τα λογαριάζει κανένας είναι σαν να μην υπάρχουν και όταν μαθαίνουμε κάτι κακό όλοι αρχίζουν να ρωτάνε που ήταν οι συγγενείς και ο κόσμος.Μάλλον οι συγγενείς είναι σαν κι εσάς που συγχαίρετε μια μητέρα που χωρίζει από βίαιο σύζυγο αλλά το παιδάκι το αφήνει με την θέλησή της να το βλέπει.Το παιδάκι δεν έχει τρομοκρατηθεί αφού έβλεπε τον πατέρα να χτυπάει τη μάνα;Ξέχασα αποκλείεται να έχει πάρει χαμπάρι βρισιές και κλωτσίδια, πάω στοίχημα δεν έχει καταλάβει τι πατέρα έχει και ούτε ψυχολογικά του έχουν μείνει.
35
 
 
 
 
σχόλια

Είμαι ένοχη γι' αυτό, πράγματι, θυμάμαι την εξομολόγηση και την απάντησή μου. Χάρηκα με την όλη ανακούφιση που φαινόταν να κατακλύζει την εξομολογούμενη και υπέθεσα ότι ο ο πρώην σύζυγός της είχε μια πολύ διαφορετική σχέση με το παιδί απ' ότι με την ίδια. Δεν θα ήταν χαζή η γυναίκα ούτε η πεθερά της να άφηναν το παιδί με κάποιον που θα ήταν ακατάλληλος πατέρας. Λογικό είναι να έρχεται κανείς σε δεύτερες σκέψεις, διερωτώμενος, όταν η τάση για βία υπάρχει σ' έναν άνθρωπο, αν αργά ή γρήγορα ψάχνει διέξοδο προς κάποιον πιο αδύναμο, όπως γυναίκα, παιδί ή κατοικίδιο ζωάκι. Κι όμως, γνωρίζω περιπτώσεις ανθρώπων που είχαν στράψει μια-δυο φάπες στη γυναίκα (η οποία το έβλεπε ως "ξυλοφόρτωμα"), αλλά γίνονταν άλλοι άνθρωποι με το παιδάκι ή το κουταβάκι τους. Στην τελική, κι οι γυναίκες καμιά φορά, έχοντας δεδομένο ότι δεν θα τους έδερνε ποτέ κανείς, προβαίνουν σε τόσο ενοχλητικές συμπεριφορές, που ένας με πιο αδύναμα νεύρα δεν μπορεί ν' αντέξει. Π.χ. με μια γυναίκα στο σπίτι που στριγκλίζει με το παραμικρό ή δεν ξέρει να το βουλώνει εγκαίρως, κάποιου (που έχει αδύναμα νεύρα κι εκείνη την ώρα είναι ήδη φορτισμένος) μπορεί να του γυρίσουν τα μυαλά και να της στράψει μια φάπα. Δεν λέω ότι είναι δικαιολογημένο, απλώς μερικοί ψυχικά αδύναμοι ή ασταθείς δεν αντέχουν ένα περιβάλλον όπου επικρατεί η υστερία ή η παθητικο-επιθετική ένταση, τους βγαίνει ένας χειρότερος εαυτός που πριν δεν ήξεραν. Με το παιδί τους έχουν μια παντελώς διαφορετική σχέση και καμιά φορά τους βοηθά να ηρεμούν και οι ίδιοι, γιατί έχουν μια αθώα ύπαρξη να φροντίζουν, παραμερίζοντας όσα αρνητικά συναισθήματα τους κατακλύζουν κατά καιρούς.

Πώς φαίνεται ότι δε γνωρίζεις πόσο επίμονα και απαιτητικά μπορούν να γίνουν τα μικρά παιδιά. Η αθώα ύπαρξη, αυτή που αναφέρεις, μπορεί να φέρει στα όρια του πολλές φορές και το πιο ήρεμο άτομο. Σκέψου τώρα τι μπορεί να συμβεί με έναν που είναι νευρικός χαρακτήρας κι έχει μάθει να σηκώνει το χέρι του απέναντι στους αδύναμους.
Επίσης σκέψου το εξής: αν καθένας δικαιολογειται λόγω του ότι έχει "αδύναμα νεύρα" και είναι "ψυχικά αδύναμος", που γράφεις κι εσύ, να "αστράφτει μια-δυο" στους άλλους. Αν όχι δεν υπάρχει λόγος να το αναφέρεις καν. Από τη στιγμή που το πιάνεις το θέμα και το τεντωνεις από δω κι εκεί να το χωρέσεις σε κάποια μέτρα είναι σαν να δείχνεις κατανόηση για κάθε τέτοια συμπεριφορά. Το αν είναι η άλλη passive-aggressive δεν δικαιολογεί το σήκωμα του χεριού. Αλλιώς ξεκινήστε όλοι και βαράτε μια-δυο, γιατί σαν ερεθισε η διπλανή.

ΥΓ. Ξέρεις πόσο άσχημα ακούστηκε (διαβάστηκε) αυτό που εγραψες; "ή δεν ξέρει να το βουλώνει εγκαίρως"...
Ίσως ισχύει και για εσένα τελικά...

Οι άστοχες τοποθετήσεις πρέπει να επισημαινονται.
Γενικως ομιλωντας υπάρχουν σχολιαστές, που δίνουν συμβουλές ενώ δεν έχουν ιδέα από τον κόσμο γύρω τους, αλλά έτσι είναι η δημοκρατία και αυτό οχι μόνο το σέβομαι, αλλα το επικροτώ. Αυτό δε σημαίνει όμως ότι δε θα εκφράσω την αντίθετη μου άποψη. Όποιος έχει αντίλογο με Επιχειρήματα, πολύ ευχαρίστως.

@Πενθεσίλεια

Καταρχάς το είπα χιουμοριστικά/σαρκαστικά.

Επίσης, άστοχες τοποθετήσεις θα μπορούσε κανείς να πει ότι κάνεις εσύ σε κάποια θέματα.
Καλά κάνεις και λες την άποψη σου, δημοκρατία έχουμε. Αλλά πολλές φορές δεν βρίσκουμε άκρη. Ίσα ίσα, σχεδόν κάθε ποστ καταλήγει σε πόλεμο στα σχόλια. Γενικά μιλάω, για όλους μας.

Bellatrix, ελπιζω να ΜΗΝ εισαι γυναικα!
Ειναι δυνατον να ξεπλενεις την βια και να λες οτι η γυναικα πρεπει να ξερει πότε να το βουλώνει;;;!
Εγω σού λεω οτι ακομη και η απειλη βιας ειναι τρομακτικη. Και με εναν αντρα που σηκωσε χερι στη συζυγο επικρατει μεσα στο σπιτι κλιμα τρομοκρατιας ακομη και αν δεν σηκωσε π χερι στο παιδι ποτέ. Το παιδι ΞΕΡΕΙ τί ανθρωπος ειναι ο πατερας αυτος και τον κατατασσει αυτον τον αντρα ως απειλη. Ως κατι το επικινδυνο.
Και ειναι πολυ διαβρωτικο να μεγαλωνεις με νευρικο πατερα.
Επικρατει ενα κλιμα δικτατοριας μεσα στο σπιτι σου. Οπου εσυ προσωπικα εχεις την απαιτηση οι ισορροπιες να τηρουνται απο την γυναικα. Και πανω στη γυναικα πεφτει ολο το βαρος, γιατι πρεπει να κρατα το στόμα της κλειστο???
Οσο υπαρχουν τετοιες αποψεις, γυναικοκτονιες θα εχουμε!

Πόσα ποστ θα ανεβάσετε με αυτό το θέμα? Ήμαρτον.

Το ότι είναι κακός σύζυγος δεν σημαίνει ότι δεν είναι καλός πατέρας. Αυτά τα δυο μπορούν να συνυπάρξουν.

Προφανώς το παιδί δεν το χτυπάει ούτε το βρίζει ούτε κάτι τέτοιο. Για τέτοια περίπτωση μιλάμε. Τόσο δύσκολο είναι να το καταλάβεις?

Μπορεί να φέρεται άσχημα στην μητέρα αλλά στο παιδί να του παρέχει προστασία και στοργή. Άλλη σχέση έχει ο πατέρας με το παιδί, άλλη με την σύζυγο.

Και κάτι ακόμα. Το παιδί από μόνο του όταν μεγαλώσει πρέπει να νιώσει αν θέλει να μιλάει στον πατέρα του ή όχι. Αν η μητέρα τον αποκόψει από τον πατέρα με δικιά της πρωτοβουλία είναι λάθος. Θα μεγαλώσει το παιδί με μίσος στην καρδιά του για τον πατέρα. Από μόνο του όταν μεγαλώσει πρέπει να κρίνει τι θα κάνει.

Δεν επικροτώ την συμπεριφορά του πατέρα απέναντι στην σύζυγο.
Απλά ξεκαθαρίζω το τοπίο. Το παιδί χρειάζεται τον πατέρα, σαν φιγούρα στην ζωή του, έστω και αν είναι χωρισμένοι οι γονείς.

Έτσι όπως τα λες είναι. Κάποιοι απο εμάς δώσαμε συγχαρητήρια σε αυτήν την κοπέλα που είχε το θάρρος να φύγει απο αυτήν την κακοποιητική σχέση και να πάρει μαζί και το παιδί της σε αντίθεση με πολλές γυναίκες που δεν το τολμούν, είτε για την κατακραυγή ,είτε γιατί δεν έχουν που να πάνε, είτε γιατί κάνουν υπομονή μέχρι να μεγαλώσουν τα παιδιά τους, θεωρώντας πως δεν τους χαλάνε την εικόνα της οικογένειας και υπομένουν τις βιαιοπραγίες και τα ξεσπάσματα του συζύγου. Η συγκεκριμένη κοπέλα λοιπόν έκρινε και δήλωσε πως ο πρώην σύζυγος της ήταν βίαιος, ναι,. αλλά απέναντι στο παιδί του ήταν πολύ καλός πατέρας. Εκείνη το είπε, εκείνη ξέρει καλύτερα απο εμάς., και εμείς βάσει των πληροφοριών που μας έδωσε αντιδράσαμε. Δεν βρίσκω λογική λοιπόν την επίθεση σου και την αγανάκτηση σου στο ΄ότι υποθάλπουμε πιθανόν με τα συγχαρητήρια μας την κίνηση της μητέρας αυτής να επιτρέπει τις επισκέψεις του βίαιου συζύγου , αλλά καλού πατέρα στο παιδί.

Κάποτε ρώτησαν στο κοινό το εξής. Ποιο είναι το καλύτερο δώρο που μπορεί να κάνει ένας πατέρας στο παιδί του; Ακούστηκαν διάφορες απαντήσεις. Παιχνίδια, Ταμπλετ, Ταξίδια, κλπ κλπ.
Ο ομιλητής είπε: το καλύτερο δώρο που μπορεί να κάνει ένας πατέρας στο παιδί του είναι να αγαπάει τη μητέρα του.

Αμάν ρε παιδάκι μου, τη μια με λες στριμμένη την αλλη μνησικακη, κτλ. Οι χαρακτηρισμοι αυτού του είδους ξέρεις θεωρούνται προσβλητικοι. Καλό θα ήταν να τους αποφεύγεις. Εγω πάντως δε σε παρεξηγώ, γιατί ξέρω ότι δεν μπορείς να κάνεις αλλιώς.
Κατά τον ίδιο τρόπο λειτουργεί κι ο άλλος, που γράφει κάτω από τα σχόλια μου, χωρίς να με ξέρει ουσιαστικά.

Τι μπόνος κι αυτός... Ευτυχώς έχω πολύ χρόνο και αντί να δουλεύω χαζολογαω στη lifo.

@Πενθεσίλεια

Σε είδαμε και σένα με τους χαρακτηρισμούς περί Ταλιμπάν κλπ.

Ούτε εγώ σε παρεξηγώ, εξάλλου για χαβαλέ έρχομαι στο λιφο. Δεν κρατάω κακία από κανέναν. Ίσα ίσα το διασκεδάζω.

TheDude, δεν ξέρω γιατί το σχόλιο μου περί Ταλιμπαν το πήρες επί προσωπικού, πραγματικά μου κάνει εντύπωση. Εγω αναφέρθηκα στη γνωστή τελευταία περίπτωση που την έστειλε στην εντατική και χαροπαλευει η γυναίκα, αφού της έκανε το κρανίο μπάλα. Εσύ για κάποιο λόγο ταυτίζεσαι με όλους αυτούς τους Ταλιμπαν και το νιώθεις ως προσωπικό χαρακτηρισμό. Αν φυσικά κάνεις τα ίδια στις συντρόφους σου με το τελευταίο περιστατικό τότε λογικό να θίχτηκες για το "Ταλιμπαν" διαφορετικά δεν το καταλαβαίνω. Υποθέτω πάντως ότι για να προσπαθείς τόσο έντονα να τους δικαιολογησεις ότι όλοι αυτοί που κακοποιούν τις γυναίκες τους μπορεί να είναι καλοι πατέρες με αφήνει να σκεφτώ ότι είναι προσωπικό το ζήτημα σου. Ελπίζω να το σκεφτείς πιο ώριμα το θέμα.

@Πενθεσίλεια

Για άλλη μια φορά βγάζεις άκυρα συμπεράσματα για μένα.
Σε όσα είπες για μένα, έπεσες έξω.
Το έχουμε κουράσει όμως το θέμα. Τι λες?
Στο ξαναλέω, για χαβαλέ έρχομαι εδώ. Δεν παίρνω κανένα θέμα στα σοβαρά.

Καθόλου άκυρα, βασίζονται 100% πάνω στα σχόλια που κάνεις και είναι παααρα πολλά και πολύ χαρακτηριστικά.
Ξέρεις ο γραπτός μας λόγος είναι πολύ πιο αποκαλυπτικός απ' ο,τι νομίζουμε, ακριβώς γιατί πιστεύουμε ότι δεν είναι και "ξεφεύγουμε" εύκολα πίσω από την ανωνυμία. Ένας λόγος που διαβάζω εξομολογησεις είναι κι αυτός. Ανακαλύπτεις τον πραγματικό χαρακτήρα των άλλων απογυμνωμενο από κάθε προσποίηση. Εντάξει υπάρχουν κι αυτοί που προσποιουνται εδώ μέσα για συγκεκριμένους λόγους, αλλά κάνουν και μπαμ.

Ευχαριστώ. Απλά κάτι που άκουσα και θεώρησα σωστό για κάποιον άλλο είναι αμπελοφιλοσοφίες. Σεβαστό. Αλλά πιθανόν είναι από εκείνους που αναφέρεται η δημοσίευση και επικροτούν τέτοιες συμπεριφορές.

@dr who

Με το να κάνεις copy/paste ένα κείμενο που άκουσες-διάβασες, χωρίς να εκφέρεις εμπεριστατωμένη άποψη, θα λάβεις και ανάλογη απάντηση.

Συνέχισε να με κατηγορείς χωρίς επιχειρήματα, δεν ξέρεις να φερθείς αλλιώς. Καλή συνέχεια.

@TheDude
Δε σε κατηγορώ. Συνέχισε να διαπαιδαγωγείς με το σωστό τρόπο που έχεις μάθεις και υποστηρίζεις. Καλύτερα να μην ξέρω να φερθώ επειδή κάνω copy pate κάτι παρά να είμαι υπέροχος πατέρας συνδυαστικά με ένα χέρι ξύλο στη σύζυγο. Επίσης καλή συνέχεια.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ