ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
12.12.2021 | 23:44

Καπου καταντάει μάλλον αρρώστια..

Ειμαι 33, παντρεμενη 7 μηνες και 7 χρόνια σε σχεση με τον αντρα μου. Τον αγαπω πολυ. Μ αρεσει πολυ. Με φτιαχνει πολυ. Κάνουμε όνειρα μαζι. Όμως εχω μια "παρανυχιδα" που με ενοχλεί πολυ. Ο πρώην. Η σκεψη και μονο. Δεν θα εκανα τιποτα μαζι του, δεν μου λείπει ερωτικά, ομως δεδομενου οτι ηταν η πρώτη μου ολοκληρωμενη και ουσιαστική σχεση με φουλ ενταση και πάθος, νιωθω πως δεν μπορω να το ξεπερασω. Εκεινος επισης παντρεμενος. Εμαθα εκανε και παιδι. Εχω να μιλησω και να τον δω πανω απο 2 χρόνια. Τον σκεφτομαι συνεχεια ομως. Εμμονικα σχεδον. Τι μου συμβαίνει; Θεανώ
11
 
 
 
 
σχόλια

Κάτι αντιπροσωπεύει η σκέψη του πρώην. Ναι καλά όλα αυτά τα " πολύ" αλλά μάλλον δεν είναι αρκετά. Αναφέρεις ότι εκείνος ήταν η πρώτη σου σχέση με φουλ ένταση κ πάθος και μάλλον αυτό είναι που λείπει από την τωρινή σου σχέση.

Εντάξει, λογικό είναι οι πρώτοι έρωτες, ειδικά οι πετυχημένοι (μιας και όπως λες είχατε καλή σχέση), μας μένουν. Το ζήτημα είναι να μη σου γίνεται εμμονή. Ξέρεις, μου φαίνεται ότι είσαι από τους ανθρώπους που δύσκολα ευχαριστιούνται με αυτό που έχουν, γιατί νομίζουν ότι πάει, πέτυχαν το στόχο τους, τώρα βαριούνται. Αν είχες έναν αποτυχημένο γάμο με έναν άντρα να σου ψήνει το ψάρι στα χείλη, θα είχες δράμα ν' ασχολείσαι καθημερινά, αλλά κατά βάθος θα σου άρεζε γιατί θα σε κρατούσε σε τόνο. Τώρα που καλύπτονται όλες οι ανάγκες σου, που απολαμβάνεις ανιδιοτελή αγάπη και ευμάρεια, επαναπαύτηκες. Απ' τη βαρεμάρα σου ξαφνικά θυμάσαι τον πρώτο σου έρωτα ή τον Νικολάκη που σου τραβούσε τα μαλλιά στο νηπιαγωγείο και κατάλαβες ότι γούσταρες. Σόρρυ για τον κυνισμό, αλλά θέλω να σου πω ότι η εύρεση ενός ανθρώπου να μας αγαπάει δίπλα μας δεν είναι αυτοσκοπός. Αντί λοιπόν να νομίζεις ότι "η κορυφή κατακτήθηκε" και να αναλώνεσαι σε σκέψεις για κάποιον πρώην, χρησιμοποίησε τον ευλογημένο σου γάμο σαν βάση για να κάνεις κάτι καλό στη ζωή σου. Μπορεί να θες να γίνεις μάνα μεγαλώνοντας υπέροχους ανθρώπους ή μπορεί ν' αποφασίσεις ν' ασχοληθείς με αγαθοεργίες και χειροτεχνίες ή μπορεί να συνειδητοποιήσεις ότι κάνεις καριέρα πολύ καλύτερα ούσα με έναν άνθρωπο που σε στηρίζει στα όνειρά σου. Και μην ξεχνάς τον άνθρωπο δίπλα σου, μην τον έχεις δεδομένο. Δεν είναι απλό βοηθητικό εργαλείο στη ζωή σου, είναι ένας άνθρωπος κι αυτός, με τον οποίον έχετε αποφασίσει να γίνετε μία ομάδα των δύο, ενάντια σε διάφορες προκλήσεις που μπορεί να φέρει η ζωή.

Μάγισσα του Σαλεμ με μαγεψες, χαχα! Αυτά ακριβώς πιστεύω για τις σχέσεις και με λένε συντηρητικό ή μη ρεαλιστή. Τελευταια απέκτησα και τη ταμπελα του αριστοκρατη. Η ανοησία αυτών των ανθρώπων έγκειται στο γεγονος οτι μεταφραζουν ως έπαρση κι υπεροψία τη θέληση-και βαθια μου ανάγκη-να βρω το ουσιαστικό αποκλείοντας οποιονδήποτε δεν τολμα να ξύσει την επιφάνεια. Το οτι ειμαι επιλεκτικός δεν σημαίνει οτι ειμαι και σνομπ όμως. Άλλωστε πληρώνω το τιμημα των επιλογών μου. Μοναξιά. Απόγνωση.Δεν εχω να πιαστώ απο πουθενά οπότε με απομυζω. Τρώω τον εαυτό μου για να μπορεσω να ζησω. Μα ολα τουτα ειναι ανηκουστα για όσους βιάζονται να πάρουν τη θέση του δικαστή απεναντι σε κάποιον που αρνείται να συμβιβαστεί.Η ειρωνεία είναι οτι ανέκαθεν ημουν πρόθυμος να μιλήσω με κόσμο διότι πιστευω οτι πριν απορριψουμε κάποιον πρέπει να του δώσουμε την ευκαιρία να τον γνωρισουμε. Εύχομαι κάποτε να βρεθεί και για μενα ενας άνθρωπος. Κι αυτη η συνάντηση θα είναι η λύτρωση και των δύο. Να είσαι καλά κι ευλογημενη.

Ειλικρινά ποτέ μα ποτέ δεν κατανόησα το γυναικείο κόλλημα με τον πρώην. Δεν μιλάμε για κάτι που πήγε να γίνει αλλά δεν έγινε ποτέ όποτε σου έμεινε ως απωθημένο. Είναι ένας άνθρωπος με τον ποιον έζησες πράγματα αλλά στην πορεία αποφασίσατε να το ληξετε γιατί το μεταξύ σας δεν δούλεψε.

Απλα βγάλε αυτή τη σκέψη απο το μυαλό σου γιατί όσο την επεξεργαζεσαι η μια σκέψη φέρνει την αλλη κ πολύ απλα θα καταλήξεις αν δε προσεξεις να χαλασεις οτι ωραίο εχεις αυτη τη στιγμή ...λες οτι περνάς καλά ...ε ασε το παρελθον στο παρελθον εκεί π ανήκει κ σταματά να μαθαινεις νέα του...γιατί θα πρεπει να σε απασχολεί αν έκανε παιδι κ αν παντρεύτηκε ..

Συγνώμη για αυτό που θα σου πω αλλά δεν θα ήθελα με τίποτα να βρίσκομαι στη θέση του άντρα σου.
Μήπως όταν αποφασίζουμε να κάνουμε έναν γάμο με έναν άνθρωπο, αυτός ο άνθρωπος και μόνο αυτός να είναι στη σκέψη και στην καρδιά μας?
Να έχουμε αισθήματα και μυαλό μόνο για αυτόν?
Να είναι ο άνθρωπος που θα έχει σβήσει όλους τους έρωτες από το μυαλό και την καρδιά μας? Λέω εγώ τώρα...Δεν ξέρω.. αλλά αν ποτέ αποφάσιζα να κάνω έναν γάμο (που δεν το βλέπω εκτός και αν με χτυπήσει κανένα εγκεφαλικό και τα έχω χαμένα) θα προτιμούσα να έχω βρει έναν τέτοιον άνθρωπο για να περνάω και εγώ καλά και να νιώθω ελεύθερη και ωραία μέσα σε αυτή την σχέση χωρίς να ταλανίζομαι από τέτοιου είδους σκέψεις και ερωτηματικά.
Το μόνο που έχω κάνει είναι να συζήσω για μερικά χρόνια δύο φορές στην ζωή μου και μόνο κάτω από αυτές τις προϋποθέσεις και περάσαμε υπέροχα μέχρι το τέλος.
Στα λέω αυτά γιατί αυτά που σε απασχολούν ίσως μελλοντικά να μην σας βγουν σε καλό .
Άσε τι κάνει ο άλλος και κοίτα την σχέση με τον άντρα σου αν θες.

Διαστημικό φιλί στα μούτρα σου