ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
10.10.2021 | 22:36

Δεν θέλω να κάνω παιδιά!

Είμαι κοπέλα 28 χρονών. Έχω μια σχέση 2 χρόνια και του είχα ξεκαθαρίσει από την αρχή ότι δεν θέλω να κάνω παιδιά! Βλέπω φίλες μου που θέλουν οικογένεια, που χαίρονται όταν βλέπουν μωρά... Θα ακουστεί σκληρό αλλά εγώ τα μισώ... Δεν μπορώ να ακούω φωνές παιδιών. Νιώθω ότι αν κάνω παιδί δεν θα το αγαπώ, η ζωή μου θα καταστραφεί και θα έχω μόνιμα ένα άγχος. Τα λεφτά μου δεν θα φτάνουν για τα έξοδά του και θα χάσω την ελευθερία μου. Θα είναι για μένα ένα μεγάλο βάρος... Είναι μία συνειδητή απόφαση που έχω πάρει εδώ και χρόνια... Θέλω να ζήσω μόνη μου με το αγόρι μου χωρίς γάμους, οικογένειες και παιδιά... Δεν με συγκινεί η λέξη οικογένεια, το νιώθω σαν μια φυλακή...
12
 
 
 
 
σχόλια

Η θέση ανθρώπου, που εκφράζει το μίσος του για αθώες ψυχούλες, δεν είναι στις εξομολογήσεις του lifo, αλλά σε κάποιον ψυχολόγο, μήπως σωθεί ο ίδιος πρωτίστως...

Δεν είναι κακό που δεν θέλεις παιδιά. Δική σου επιλογη είναι, δικη σου και η ζωή.
Και μόνο που ξέρεις τι ακριβώς θέλεις από τη ζωή σου, σημαίνει ότι είσαι ένα συνειδητοποιημενο άτομο. Δεν σε κάνει καν αυτό λιγότερη γυναίκα. Καμία σχέση. Απλα έχεις διαφορετικές επιθυμίες. Αν ο σύντροφος σου δεν έχει πρόβλημα με αυτό, καλώς!
Αν όμως εκείνος θέλει οικογένεια, κατά τη γνώμη μου θα ήταν καλύτερο αν έβρισκε κάποια που θα έχει τους ίδιους σκοπούς κτλ.
Γενικά τα ζευγάρια είναι καλό να έχουν ίδιες επιθυμίες, σκοπους κτλ. Διότι έτσι πορεύεται το ζευγάρι και πάει μπροστά.
Αν ο σύντροφος είναι εντάξει με το γεγονός ότι δεν θέλεις παιδιά και του αρκει μόνο το ότι έχει εσένα, αυτό θα είναι καλό σημάδι ότι η σχέση σας θα μπορεί να κρατήσει ώστε να ζήσετε την ευτυχία σας με τον δικό σας τρόπο.
Μια σχέση που μπορεί και οι δύο να θέλουν διαφορετικά πράγματα και να υπάρχει έντονη ασυμφωνία, ειναι δύσκολο να διατηρηθεί διότι δεν γίνεται τίποτα με το ζόρι.
Οπότε μην σκέφτεσαι ότι είναι κακό που δεν θέλεις παιδιά. Και πολύ καλά κάνεις που ξέρεις τι σε κάνει ευτυχισμένη. Αυτό άλλωστε δεν θέλουμε όλοι; Δηλαδή να επιλέγουμε αυτό που επιθυμούμε και μας κάνει χαρούμενους. Να επιλέγουμε να κάνουμε οικογένεια ή να επιλέγουμε να μη κάνουμε οικογένεια.
Δεν είναι κακό αν δεν θέλουμε παιδιά, το κακό είναι να κάνουμε με το ζόρι παιδιά ή ο άλλος να μας κάνει υποδείξεις για το τι θα ήταν σωστό για εμάς. Τα δύο τελευταία ειδικά, είναι άσχημο πράγμα, έτσι δεν είναι;
Ελπίζω να βοηθησα με τον δικό μου τρόπο..

Δεν αρέσουν σε όλους τα παιδιά, αλλά θεωρώ υπερβολικό να αναφέρεις ότι τα μισείς. Μπορεί κάποιος να μισήσει ένα αθώο μωράκι στη κούνια του που κλαίει; Εξάλλου δεν καταλαβαίνω το λόγο που γράφεις μία τέτοια εξομολόγηση, από τη στιγμή που δεν σου επιβάλλει κανείς με το ζόρι να κάνεις παιδί και έχεις πάρει την απόφασή σου.

Εφόσον είναι συνειδητοποιημενη επιλογή μπράβο σου, δεν έχουν όλοι τόση αυτογνωσία σε αυτή την ηλικία. Το να φέρεις ένα παιδί στον κόσμο και να το κάνεις για χ/ψ λόγους δυστυχισμενο είναι ανήθικο.

Να μην κάνεις τότε για να μην υπάρξουν για άλλη μια φορά παιδιά που δεν αγαπήθηκαν από τους γονείς τους... Εσύ αντί να τα" ανθίσεις" θα τα "μαράνεις" ... Ευτυχώς έχεις αυτογνωσία... Θα ακουστεί σκληρό αυτό που θα γράψω , αλλά άνθρωπος που δεν αγαπάει αλλά μισεί τα μωρά και τα ζώα (ανυπεράσπιστες ψυχές δηλαδή ) έχει δυσεπίλυτα προβλήματα και έγινε πολύ κακός και επικίνδυνος άνθρωπος και για το κοινωνικό σύνολο , αλλά και για τον εαυτό του , αλλά δεν το έχει καταλάβει ακόμα

Δεν συμφωνώ ότι είναι το ίδιο τα μωρά και τα ζώα. Μπορεί να θέλει κατοικίδια και όχι παιδιά (εγώ). Το ότι μισεί τα παιδιά οπως λέει, είναι ξεκάθαρο σημάδι ότι τα παιδιά συμβολίζουν για εκείνη την καταπίεση που έχει θέσει η κοινωνία ότι όλες οι γυναίκες πρέπει να τεκνοποιησουμε. Δεν σημαίνει ότι θα βγει έξω και θα πνίγει μωρά. Μην λέμε υπερβολές. Βγάζει μάτι ότι είναι καταπιεσμενη και ότι τα παιδιά για εκείνη είναι έξτρα καταπίεση. Και δεν έχει και άδικο δηλαδή. Η κοινωνία έχει ένα πολύ συγκεκριμένο μοτίβο για το πως πρέπει να είναι οι ζωές των ανθρώπων και αν κάποιος ξεφεύγει από αυτό, αμέσως λιθοβολειται,οσο και αν έχουμε προοδεύσει ως κοινωνία. Ακόμα και να θέλει κάποια να κάνει παιδιά, ο τρόπος που θα τα αναθρεψει και η ροή που θα πρέπει να ακολουθηθεί πάλι συγκεκριμένη είναι. Οπότε για έναν άνθρωπο που δεν μπορεί να μπει σε αυτή τη νόρμα, είναι τελείως ασφυκτικό. Εξου και το "μίσος".

Πολύ συνειδητοποιημένη σε βρίσκω και μπράβο σου. Υπάρχουν πολλές γυναίκες που νιώθουν σαν εσένα και κάνουν δυστυχισμένα παιδιά για τους εντελώς λάθος λόγους. Αν το αγόρι σου θέλει παιδιά μην προσπαθήσεις να του αλλάξεις γνώμη. Να τον αφήσεις ελεύθερο να βρει κάποια που θέλει παιδιά και εσύ να βρεις κάποιον που δε θέλει. Με το ζόρι δε γίνονται αυτά.

Eξομ. αν δεν θες παιδιά, να μην κάνεις. Δεν χρειάζεται να πείσεις κανένα για τους λόγους που δεν θες. Είναι δικαίωμά σου. Αν η σχέση σου θέλει, τότε πρέπει να ξέρει ότι εσύ δεν θέλεις. Αυτό μόνο.