ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
30.8.2020 | 23:48

Κοινωνική φοβία

Είμαι μια κοπέλα 23 χρόνων και έχω κοινωνική φοβία. Ως χαρακτήρας είμαι υπερβολικά ντροπαλή, συνεσταλμένη και χαμηλών τόνων. Γενικά δεν κάνω εύκολα φίλους και όταν είμαι σε μια παρέα δεν συμμετέχω πολύ. Επίσης δεν έχω αυτοπεποίθηση. Από πάντα ήμουν έτσι. Προσπαθώ να γίνω πιο κοινωνική αλλά δεν είναι πάντα εύκολο. Όμως προσπαθώ να μην το βάζω κάτω και να απογοητεύομαι αλλά δεν μου αρέσει ο χαρακτήρας μου. Θα προτιμούσα να ήμουν πιο κοινωνική και να μην έχω άγχος κάθε φορά που θα βγω έξω.
8
 
 
 
 
σχόλια
Και εγώ έχω το ίδιο θέμα, θα σου πω πως μπόρεσα να το ξεπεράσω κατά ένα ποσοστό και ακόμη το δουλεύω. Σαν φοιτήτρια δεν έχω οικονομική δυνατότητα για ψυχολόγους, πήγα για 2-3 μήνες και μετά έκανα μερικές συνεδρίες σε δωρεάν συμβουλευτικη ενός Δήμου. Όμως έστω και με τόσες λίγες συνεδρίες βοηθηθηκα αρκετά. Τσέκαρε αν έχει η περιοχή που μένεις δωρεάν συμβουλευτικη ή κάποια διπλανή πόλη αν σε βολεύει η μετακίνηση. Μετά μπορείς είτε να διαβάζεις σχετικά βιβλία, είτε να βλέπεις βίντεο στο γιουτιουμπ που είναι άπειρα και δωρεάν. Θα ξεκινήσεις με μικρά βήματα, πχ με το να πας μέχρι το περιπτερο να πάρεις κάτι.
Κοπελιά πάνω κάτω έχουμε το ίδιο πρόβλημα θα πάω στις αναζητήσεις εκεί θα γράψω ότι αναζητώ εσένα με αυτό το πρόβλημα εάν θες μπορούμε να τα λέμε από ιμειλ
Γενικα ειναι ενα σοβαρο θεμα αυτο.Οποιος δεν εχει περασει κατι τετοιο δεν μπορει να καταλαβει πως σε κραταει πισω ολο αυτο,πως σου στερει πραγματα απο τη ζωη και πως αυτη η στερηση των απλων και φυσιολογικων πραγματων εξαιτιας του κοιωνικου αγχους μπορει να οδηγησει και σε χειροτερη ψυχολογικη αναστατωση.Αρχικα θα σου προτεινα να ζητησεις βοηθεια απο καποιον ψυχολογο.Κατα προτιμηση καποιον που ασκει συμπεριφορικη-γνωσιακη ψυχολογια και οχι δυναμικη.Θα σε βοηθησει παααααρα πολυ.Αν δεν εισαι σε καλη οικονομικη κατασταση και δεν εχεις να ξοδευεις στους ειδικους υπαρχουν και πολλα βιβλια αυτοβοηθειας γραμμενα απο ψυχολογους τοσο στα ελληνικα οσο και στα αγγλικα πανω στο θεμα του κοινωνικου αγχους.Ευχομαι να μπορεσεις να το ξεπερασεις συντομα και να αρχισειες να ζεις τη ζωη σου στο φουλ! :)
Αυτα ολα που περιγραφεις δειχνουν κοινωνική φοβία κι αποφευκτική προσωπικότητα που κυρίως αντιδρά έτσι επειδή υπάρχει ο φόβος της απόρριψης. Κάποτε ήμουν κι εγώ έτσι. Με ψυχοθεραπεία το ξεπέρασα. Γενικά οι φοβίες χρειάζονται συνήθως έναν συνδυασμό φαρμακευτικής αγωγής για κάποιο διάστημα και απευαισθητοποίησης στην αιτία που προκαλεί τη φοβία.Η επίσκεψη στον ειδικό είναι μεγάλο βήμα.Συγνώμη που θα το πω αλλα απο εδω μέσα οσες οδηγιες και να γράψουμε δεν γίνεται κατι. Δεν διορθώνεται με μερικά how to tips.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ