ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
7.8.2020 | 18:18

Χώρα γερόντων

Εύχομαι να ανέβει!Με αφορμή την 2ΓΕ/2019 προκήρυξη, είμαι σε πολύ κακή διάθεση...Να μείνω; Να φύγω; Ήξερα απο την αρχή ότι δεν έχω πολλές ελπίδες διότι δεν έχω μεταπτυχιακό και ορκίστηκα μόλις το 2018. Αλλά δεν περίμενα και αυτό που είδα...Αρχικά ήταν ελάχιστοι συμφοιτητές μου στην λίστα για άγνωστους λόγους, κάποιοι όπως και εγώ δεν είμασταν καν! αλλά αυτό είναι άλλο θέμα.Επίσης σχεδόν όλοι μου οι καθηγητές απο τα φροντιστήρια ήταν στην λίστα, ακόμη και οι ιδιοκτήτες των φροντιστηρίων! Το καταλαβαίνω απόλυτα, ειδικά στις μέρες μας είναι πολύτιμη η ασφάλεια αλλά έχουν και μία ηλικία. Θα προτιμήσουν δηλαδή τον 55χρονο από τον 25χρονο; Και ο 25χρονος πότε θα δουλέψει; Όταν και εάν φτάσει 55; Επίσης εάν δεν δουλεύει ο νέος, πώς θα παίρνει σύνταξη ο μεγάλος; Φαύλος κύκλος!Πραγματικά δεν θέλω να μπώ στη διαδικασία: Οι μεγάλοι vs Οι νέοι.Το ιδανικότερο θεωρώ είναι να συνυπάρχουν ώστε οι μεγάλοι να έχουν δουλειά και να νιώθουν παραγωγικοί και οι νέοι να μαθαίνουν δίπλα στους μεγαλύτερους, να έχουν και αυτοί δουλειά και να νιώθουν και αυτοί παραγωγικοί. Τι πιο ωραίο;Μακάρι να μας πάρουν όλους! Έχω μεγάλα όνειρα για μέσα στην τάξη!
4
 
 
 
 
σχόλια
Ορκίστηκα το 1997, δεν με πήραν ποτέ σαν αναπληρωτή, δεν έχω παιδιά, δεν παντρεύτηκα, δεν είχα λεφτά για μεταπτυχιακό ή σεμινάρια, δεν είμαι ΑΜΕΑ( αν και έχω σοβαρότατο θέμα υγείας). Και κάθε χρόνο κάνω τα χαρτιά μου για τους αναπληρωτές ή τώρα τους μόνιμους. Πως πορεύομαι στη ζωή, δεν είναι της παρούσης. Εννοείται πως δεν υπάρχει προοπτική διορισμού μου. Αλλά μην παραπονιέσαι. Είσαι τουλάχιστον άδικη. 23 χρόνια μετά και περιμένω, τι; Μάλλον να αφήσω τον μάταιο τούτο κόσμο, αλλά έχω πτυχίο.....
Η φάση με τους αναπληρωτές είναι εντελώς γελοία. Προϋπηρεσία απο ιδιωτικά, θεολόγοι και γυμναστές που με σεμινάρια 400 ωρών βαφτίστηκαν πληροφορικάριοι, ειδική αγωγή με αγορασμένα μεταπτυχιακά εξ αποστάσεως, μόρια για πολύτεκνους κλπ.Το μόνο αξιοκρατικό σύστημα ήταν ο γραπτός ασεπ.
Περιμενουν ποσοι αλλοι ακομα πριν απο σενα , με μορια, εμπειρια, τιτλους , χαρτια, παντρεμενοι με οικογενειες, δεν ειναι τοσο απλα. Και ενας 55ρης αν χασει τη δουλεια του την ιδιωτικη, αντε να ξαναβρει. Χωρια οτι υπαρχει υπερπληθωρα προσφορας απο πτυχιουχους για πολυ λιγοτερες θεσεις..Ξεκινα και συ ιδιωτικα , κανε κ τα χαρτια σου να παιρνεις σειρα και καποια στιγμη θα περασεις. Καλη σου τυχη.
Εχεις μόλις δύο χρόνια που τελείωσες και έρχεσαι κα μιλάς για αυτούς που παλεύουν χρόνια, που έχουν πάει αναπληρωτές σαν άλλοι στρατιωτικοί, που πιθανώς έχουν οικογένειες να θρεψουν(δεν εννοώ μόνο την ύπαρξη παιδιών αλλά και συντρόφους, γονείς υπερήλικες κτλ) , που ίσως άφησαν άλλες εργασίες για να πάνε σε σχολεία με την ελπίδα να διορίσουν, που έκαναν από μια φάση και μετά φροντιστήρια καθώς ίσως δεν τους παίρνανε κοντά και δεν άντεχαν άλλο το πέρα δώθε, ανθρώπους που χρόνια παλεύουν και ναι αξιζουν έναν διορισμό, και ναι τον αξίζουν πιο πολύ από σένα αν το πας έτσι. Είμαι υπέρ των μαζικών διορισμών, κενά μια χαρά υπάρχουν, αλλά αφού θες να μιλήσουμε συγκριτικά ναι το αξίζει πιο πολύ από τον 25. Δε τους χαρίστηκε τίποτα στα 25 τους και κακώς θεωρούμε όλοι οι νέοι ότι σε εμάς θα πρέπει να χαριστει.Ειναι ένας διαρκής αγώνας και ο καθένας παλεύει όπως και όσο μπορεί με ατομικές θυσίες που κάνεις δεν ξέρει και κανένας δε θα νοιαστει και να τις μάθει. Όταν πας 55 και παλεύεις ακόμη για διορισμό όπως αυτοί, διάβασε ξανά την εξομολόγηση σου και πες μας.Υγ. Στα 55 είναι νεοτατοι, ασχέτως αν πιστεύω πως το όριο συνταξιοδοτησης δε θα έπρεπε να ξεπερνά τα 60.

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ