Ο λαός μίλησε. Σχεδόν 8,5 χιλ. υπογραφές έχουν συγκεντρωθεί ζητώντας την αντικατάσταση της Έλεν Ντε Τζενέρις από την Έλεν Πέιτζ.

 

Όλα ξεκίνησαν όταν, η προ εποχής κορωνοϊού, αγαπημένη Αμερικανίδα παρουσιάστρια και κωμικός, σχολιάζοντας την καραντίνα που βιώνει, παρομοίασε το σπίτι της με φυλακή.

 

Ο κόσμος εξοργίστηκε καθώς πρόκειται για ένα σπίτι αξίας 15 εκατομμυρίων δολαρίων, που δεν θυμίζει φυλακή.

 

Οι χρήστες στα social media έσπευσαν να την κατακρίνουν και εκείνη με τη σειρά της κατέβασε το επίμαχο βίντεο χωρίς να αναρτήσει ως είθισται μία συγγνώμη ή κάποια απολογία για το κακόγουστο αστείο της. 

 

Όμως ο κόσμος δε φάνηκε να τη συγχωρεί.

 

Κάπως έτσι δημιουργήθηκε το «have ellen page host the ellen show» διαδικτυακό αίτημα. Κοινώς, μία σελίδα, που ζητά την αντικατάσταση της παρουσιάστριας από την συνονόματη ηθοποιό. Στόχος είναι να συγκεντρωθούν 10 χιλ. υπογραφές ενώ μέχρι στιγμής οι υπογραφές έχουν ήδη ξεπεράσει της 8,4 χιλ. και αυξάνονται συνεχώς. 

 

«Η Έλεν Πέιτζ είναι πολύ καλύτερη Ellen για να φιλοξενήσει το σόου», λένε σχόλια των χρηστών.

 

«Η Έλεν Ντε Τζενέρις είναι ένας στρέιτ άνδρας που τυχαίνει να είναι γκέι. Η Έλεν Πέτζ είναι πολύ καλύτερη παρουσιάστρια γιατί είναι πολύ περισσότερο ομοφιλόφιλη» ανέφερε άλλο σχόλιο.

 

Στο αίτημα αντικατάστασης της παρουσιάστρια,  τα σχόλια περισσεύουν με κάποιον χρήστη να αναφέρει πως υπογράφει «επειδή η Έλεν Ντε Τζενέρις με τα σχόλιά της προσέβαλε την κοινότητα φυλακισμένων, πρώην καταδίκων και κάθε άτομο που αγωνίζεται να επιβιώσει σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς».

 

Ωστόσο, οι πιο ψύχραιμοι δηλώνουν απογοητευμένοι καθώς η Έλεν Ντε Τζενένις αποτέλεσε πρότυπο απελευθέρωσης για πολλούς, και ειδικά για την LGBT κοινότητα σε ολόκληρο τον κόσμο.

 

Χαρακτηριστικό της επίδρασής της είναι το γεγονός ότι το μεγαλύτερο γκέι site της ποπ κουλτούρας στις αρχές των 00s ονομάστηκε AfterEllen.