Οργή για post δισεκατομμυριούχου που είναι σε «καραντίνα» σε σούπερ γιοτ στην Καραϊβική

Οργή για post δισεκατομμυριούχου που είναι σε «καραντίνα» σε σούπερ γιοτ στην Καραϊβική Facebook Twitter
Η ανάρτηση του Ντέιβιντ Γκέφεν προκάλεσε αντιδράσεις (Πηγή φωτό EPA)
15

Άνθρωποι σε όλο τον κόσμο προσπαθούν να μάθουν να ζουν κλεισμένοι σε ένα σπίτι, λόγω της καραντίνας για τον κορωνοϊό. Την ίδια ώρα, ένας δισεκατομμυριούχος έκρινε σκόπιμο να μοιραστεί τα δικά του... δεινά.

Ο Ντέιβιντ Γκέφεν είναι «απομονωμένος» σε ένα πλωτό παλάτι. Το γιοτ του, Rising Sun, που αξίζει 590 εκατομμύρια δολάρια και βρίσκεται στην Καραϊβική. Η ανάρτηση του ιδρυτή της DreamWorks- ο οποίος έχει περιουσία 7,7 δισεκατομμύρια δολάρια σύμφωνα με το Forbes- προκάλεσε οργισμένες αντιδράσεις στα social media.

«Ηλιοβασίλεμα χθες. Απομονωμένος στις Γρεναδίνες για να αποφύγω τον ιό. Ελπίζω να είστε όλοι ασφαλείς», έγραψε ο Γκέφεν στους 84.000 followers του, δημοσιεύοντας μια φωτογραφία του γιοτ του και τον ήλιο να δύει στο φόντο.


Χρήστες των social media, έσπευσαν να επισημάνουν πόσο εκτός πραγματικότητας ήταν αυτή η ανάρτηση. «Ίσως αν έκανε μια μεγάλη δωρεά για ιατρικό προστατευτικό εξοπλισμό για τους φορτωμένους με δουλειά νοσηλευτές και γιατρούς μας δεν θα φαινόταν τόσο ελιτιστής κόπανος», ανέφερε χαρακτηριστικά κάποιος χρήστης. Έπειτα από τις σφοδρές αντιδράσεις, ο λογαριασμός του Γκέφεν στο Instagram δεν είναι πλέον διαθέσιμος.

Ο Guardian επισημαίνει, προς υπεράσπιση του Ντέιβιντ Γκέφεν, ότι το ίδρυμά του τα τελευταία χρόνια έχει διαθέσει εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια για φιλανθρωπικούς σκοπούς. Σίγουρα όμως, η ανάρτηση ότι βρίσκεται «απομονωμένος» σε ένα σούπερ γιοτ, που έχει 45 άτομα πλήρωμα, δεν είναι κάτι που αρμόζει εν μέσω πανδημίας.

Πολιτισμός
15

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η θεά Νουτ με «στρινγκ»: Η παράξενη νέα απόκτηση του Αιγυπτιακού Μουσείου της Βαρκελώνης

Πολιτισμός / Η θεά Νουτ με «στρινγκ»: Το παράξενο νέο απόκτημα του Αιγυπτιακού Μουσείου της Βαρκελώνης

Η παράσταση βρίσκεται στο εσωτερικό ενός σπάνιου ταφικού συνόλου που απέκτησε το Αιγυπτιακό Μουσείο της Βαρκελώνης. Οι αιγυπτιολόγοι δεν είναι βέβαιοι αν η μαύρη λεπτομέρεια είναι ένδυμα ή απόδοση της ηβικής τριχοφυΐας της θεάς.
THE LIFO TEAM
Στη Νάπολη, το φύλο είχε ήδη άλλη γλώσσα

Πολιτισμός / Η Roman Manfredi φωτογραφίζει τους femminielli της Νάπολης και μια άλλη ιστορία του φύλου

Η νέα φωτογραφική σειρά της Roman Manfredi, που εκτίθεται στο Street Level Photoworks, καταγράφει femminielli και άλλους ανθρώπους έξω από τις συνηθισμένες δυαδικές προσδοκίες για το φύλο, με αφετηρία μια οικογενειακή φωτογραφία της γιαγιάς της.
THE LIFO TEAM
Τα βιβλία αποκτούν πλέον σφραγίδα «γραμμένο από άνθρωπο»

Πολιτισμός / Τα βιβλία αποκτούν πλέον σφραγίδα «γραμμένο από άνθρωπο»

Βιβλία που έχουν γραφτεί από ανθρώπους θα μπορούν πλέον να φέρουν ειδική σήμανση στο εξώφυλλο. Το νέο βρετανικό σήμα πιστοποίησης έρχεται σε μια χρονιά γεμάτη καταγγελίες και σκάνδαλα για χρήση AI στη συγγραφή.
THE LIFO TEAM
Μήπως διαβάζαμε επί αιώνες το χειρόγραφο Βόινιτς με λάθος σειρά;

Πολιτισμός / Το μυστηριώδες μεσαιωνικό χειρόγραφο που κανείς δεν μπορεί να διαβάσει ίσως δέθηκε λάθος πριν από 600 χρόνια

Ερευνητές υποστηρίζουν ότι το περίφημο μεσαιωνικό χειρόγραφο Βόινιτς μπορεί να δέθηκε λάθος ήδη τον 15ο αιώνα. Όταν τα φύλλα αναδιατάσσονται, τμήματα του κειμένου και ορισμένες παράξενες εικόνες αρχίζουν να συνδέονται διαφορετικά.
THE LIFO TEAM
Ο Σαμ Άλτμαν κοιτάζει το μέλλον σαν τον «Περιπλανώμενο» του Κάσπαρ Ντάβιντ Φρίντριχ

Πολιτισμός / Η Άνι Λίμποβιτς φωτογραφίζει τον Σαμ Άλτμαν σαν τον «Περιπλανώμενο» του Κάσπαρ Ντάβιντ Φρίντριχ

Η Άνι Λίμποβιτς φωτογράφισε τον επικεφαλής της OpenAI για το «Vanity Fair» σαν μια σύγχρονη εκδοχή του ρομαντικού ήρωα που κοιτάζει το άγνωστο. Μόνο που εδώ το άγνωστο είναι το μέλλον της τεχνητής νοημοσύνης.
THE LIFO TEAM
Γιάννης Τσαρούχης: Η εικαστική αναφορά πίσω από το «La bola negra»

Πολιτισμός / Γιάννης Τσαρούχης: Η εικαστική αναφορά πίσω από το «La bola negra»

Οι άντρες με τις λευκές στολές, τα ήσυχα βλέμματα και τον λεπτό ερωτισμό των έργων του Τσαρούχη έγιναν σημείο αναφοράς για τη νέα ταινία των Χαβιέρ Κάλβο και Χαβιέρ Αμπρόσι, μια ιστορία για την ομοφυλοφιλική μνήμη και την κληρονομιά του Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα.
THE LIFO TEAM
Για πρώτη φορά σε δημοπρασία αντικείμενα από το προσωπικό αρχείο του Στάνλεϊ Κιούμπρικ

Πολιτισμός / Για πρώτη φορά σε δημοπρασία αντικείμενα από το προσωπικό αρχείο του Στάνλεϊ Κιούμπρικ

Για πρώτη φορά δημοπρατούνται εκατοντάδες αντικείμενα από το προσωπικό αρχείο και τη συλλογή του Στάνλεϊ Κιούμπρικ. Το κοσμικό έμβρυο του «2001» μπορεί να φτάσει τις 800.000 λίρες.
THE LIFO TEAM
Όλα όσα θα δούμε φέτος στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Πολιτισμός / Όλα όσα θα δούμε φέτος στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Νέα σεζόν με «Τζένη Τζένη», «Dogville» και Μολιέρο. Ένα πολυσυλλεκτικό πρόγραμμα που κινείται από τον Νίκο Καραθάνο έως τον Λαρς φον Τρίερ, ενώ επενδύει στη νέα ελληνική γραφή, τη συμπερίληψη και το άνοιγμα του θεάτρου στην πόλη.
THE LIFO TEAM
Η Μαρία Λουίζου στη νέα Triennial του New Museum στη Νέα Υόρκη

Πολιτισμός / Το New Museum επέλεξε τη Μαρία Λουίζου για τη νέα Τριενάλε της Νέας Υόρκης

Μετά τη συνεργασία της με τη Στέγη και την παρουσία της στην έκθεση New Museum–DESTE στο Μπενάκη, η Μαρία Λουίζου επιλέγεται τώρα για την έκτη Τριενάλε του μουσείου, μαζί με 35 ακόμη καλλιτέχνες και συλλογικότητες από όλο τον κόσμο.
THE LIFO TEAM

σχόλια

4 σχόλια
Ναι, φυσικά και ο φτωχός ζηλεύει τον πλούσιο: ο κάθε άνθρωπος θα ήθελε να ζει μια άνετη ζωή. Εσένα το επιχείρημα σου ποιό είναι; Μήπως ότι η ζήλια είναι ανήθικο συναίσθημα και άρα κακώς ο φτωχός επιτίθεται στον πλούσιο; Αλήθεια, θέλεις να μιλήσουμε με ηθικούς όρους; Αν είναι έτσι να συζητήσουμε με ποιούς τρόπους έβγαλε ο εν λόγω κύριος τα λεφτά που έβγαλε ή το πόσο ηθικό είναι εσύ να κολυμπάς στο χρήμα και να αφήνεις αμέτρητους άλλους να πεθαίνουν κυριολεκτικά από την πείνα.
Η ιδιοκτησία είναι κλοπή. Όλοι το ξέρουν αυτό πια...Είναι γνωστό ότι όποιος βγάζει λεφτά κάνοντας ταινίες animation είναι ανήθικος και τα οποία θα έπρεπε να έχει διαμοιράσει σαν τον Άγιο Βασίλειο.Το ερώτημα σου είναι τι εξοχικό αντέχει να έχει ο καθένας; Άλλος στη Λούτσα άλλος στο κότερο εκατομμυρίων είναι η απάντηση. Και ο μεν και ο δε στα μάτια κάποιου άλλου κάπου στον πλανήτη φαντάζει ζάμπλουτος.Αφού είμαστε τόσο υπέρ της ηθικής γιατί δεν γινόμαστε χριστιανοί μιας και είναι οι πρώτοι που αντιμετώπισαν την πραγματικότητα με τέτοιους όρους; Και μάλιστα χωρίς να κρυφοκοιτάνε τη βία.
Τι επιχείρημα , υπέρ ή κατά ποιού θέματος;!Ο άνθρωπος κέρδισε/κερδίζει τα λεφτά του με εταιρίες παραγωγής μουσικής και ταινιών (η εταιρία DreamWorks είναι πασίγνωστη), έχει δωρίσει εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια σε φιλανθρωπικούς σκοπούς, αλλά κανείς δεν είπε έναν καλό λόγο γι αυτό.Όταν κρίνουμε, να βάζουμε όλους τους παραμέτρους και όχι μόνο αυτούς που "ταιριαζουν"..ΥΓ: δεν έχω την παραμικρή αμφιβολία πως όλοι αυτοί που χτυπιούνται εδώ πέρα, θα έκαναν 100 χειρότερα αν είχαν τα λεφτά..
Απάντηση σε boxer30.3.2020 | 17:27 Δεν έχει καμία σημασία αν αυτός ο κύριος έβγαλε τα λεφτά του με ηθικό ή ανήθικο τρόπο. Σημασία έχει ότι αυτός ποτέ δεν θα βρεθεί άστεγος ενώ αν εγώ ή εσύ απολυθούμε μπορεί να μην έχουμε να πληρώσουμε το νοίκι μας και να βρεθούμε στον δρόμο' ενώ ο συγκεκριμένος κύριος μπορεί να έχει είκοσι βίλες με πενήντα δωμάτια στην καθεμία. Και αυτό θα έπρεπε να εμένα και σε εσένα τουλάχιστον να μας προβληματίσει.
Εμένα προσωπικά θα με προβληματίσει το τι θα κάνω εγώ και όχι το τι θα κάνει αυτός. Αν εσύ ασχολείσαι με το τι κάνει αυτός, τότε εμπιπτεις ακριβώς σ'αυτό που προείπα: Αν ήταν η ζήλια ψώρα, θα'χε κολλήσει όλη η χώρα. Σταμάτα λοιπόν να φθονείς αυτούς που έχουν περισσότερα και ασχολήσου με το πως εσύ θα κάνεις τη ζωή σου καλύτερη. Το ταξικό μίσος δεν βγάζει πουθενά.
Φωτεινη κανεις δυο λαθη εδω. Το πρωτο αφορα την προσωποποιηση της ηθικης. Σε καπιταλιστικες κοινωνιες δε θεωρειται ανηθικο να συνυπαρχουν ο Γκεφεν και ο αστεγος. Μαλιστα σε πολλες που εχουν επηρεαστει απο τον προτεσταντισμο και την Μεταρρυθμιση, αυτος που βγαζει λεφτα θεωρειται πιο κοντα στο θεο ( ευλογημενος αρα και πιο ηθικος ) απο καποιον που δεν εβγαλε. Ταυτοχρονα δε γνωριζουμε τι ακριβως και που, εχει δωσει ο Γκεφεν. Υπο την ιδια εννοια καποιος μπορει να κατηγορησει καποιον ιδιοκτητη κατοικιας οτι δε κανει τιποτα για να βοηθηθουν αυτοι που δεν εχουν κατοικια, δηλαδη οι αστεγοι. Οι περισσοτεροι δε κανουν τιποτα. Τους καθιστα αυτο ανηθικους ;Το δευτερο λαθος, ειναι οτι κατηγορεις ΟΛΟΥΣ τους πλουσιους ( καλη τυχη μ αυτο οταν μιλαμε για καπιταλιστικες χωρες οπως η Ελλαδα κι η Αμερικη, η χωρα του Γκεφεν ). Ποσο μαλιστα οταν ο τελευταιος ανηκει - συμφωνα με τον πολυ Τομας Πικετι, τον οικονομολογο του πιο δημοφιλους βιβλιου για την ανισοτητα στον κοσμο - στην μειοψηφια των πλουσιων που ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ πλουτο, και δεν τον εχει ΚΛΗΡΟΝΟΜΗΣΕΙ. Το ζητημα της κοινωνικης ανισοτητας ειναι πιο κοντα στο επιχειρημα σου και συνεπως κατι που μπορεις να στιγματισεις ειναι ο ΚΛΗΡΟΝΟΜΗΜΕΝΟΣ πλουτος πολλων πλουσιων και πως ξοδευεται. Ας μη ξεχναμε οτι ακομη κι ο ιδιος ο Μαρξ ειχε παραδεχτει την επαναστατικοτητα του καπιταλισμου. Το θεμα ειναι τα εκ γενετης οικονομικα προνομια που εχει καθε ανθρωπος ) σε συσχετισμο με τις αναγκες της χωρας που γεννηθηκε, τα οποια ειναι καθαρα θεμα τυχης. Δε λεω οτι ειμαι υπερ 'η κατα καποιου νομου φορολογησης του κληρονομημενου πλουτου. Απλα το παραθετω ως μια προτεινομενη συνιστωσα στον τροπο σκεψης σου. Ευχαριστω.
Αλήθεια, θέλεις να μιλήσουμε με ηθικούς όρους; Αν είναι έτσι να συζητήσουμε με ποιούς τρόπους έβγαλε ο εν λόγω κύριος τα λεφτά που έβγαλε [...]vs Δεν έχει καμία σημασία αν αυτός ο κύριος έβγαλε τα λεφτά του με ηθικό ή ανήθικο τρόπο.;;;
Τον καϋμένο, πόσο τον λυπάμαι. Τι πουλάνε οι επιχειρήσεις του ; Να κάνουμε όλοι και άμεσα ιντερνετικές αγορές, να του δώσουμε λίγη χαρά, μην στερηθεί η κοινωνία τέτοιον "ελιτιστή κόπανο" (τo the point).
Προσωπικά δεν ασχολούμαι με την ιντερνετική διασκέδαση, οπότε δεν έχω γνώμη και ούτε θέλω να αποκτήσω.Αλλά όσοι τον κάνουν πλούσιο και αυτός φέρεται σαν Μαρία Αντουανέτα, ας το ξανασκεφθούν και ας βρουν κάτι άλλο να γεμίζουν τις ώρες τους.
Και επειδή κάποιοι παρακάτω μιλάνε για ζήλειες-ψώρες μεταξύ φτωχών-πλούσιων στην καπιταλιστική κοινωνία κλπ, δεν υπάρχει καμία προκατάληψη ή φθόνος αν κάποιος έγινε ή γεννήθηκε πλούσιος.Εδώ υπάρχουν ΑΚΟΜΗ στον 21ο αιώνα κληρονομικοί βασιλιάδες, πρίγκηπες, αυτοκράτορες, κεφαλαιοκράτες κλπ, σε καπιταλιστικές αλλά και μη καπιταλιστικές κοινωνίες και κανείς δεν διαμαρτύρεται. Για αυτούς και αν θα έπρεπε να υπάρχει "ταξική" κόντρα. Αλλά ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΚΑΘΕ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΜΟΝΗ ΤΗΣ.ΑΛΛΑ ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΠΡΟΚΑΛΕΣΑΝ.Ο συγκεκριμένος προκάλεσε διεθνώς, μιλώντας "μεγαλόκαρδα" στα social. Ας παρέμενε σιωπηλός και κανείς δεν θα ασχολιόταν μαζί του. Έστω και αν δεν έκανε καμία δωρεά.