Προσήχθη από την αστυνομία ο Μητροπολίτης Κυθήρων Σεραφείμ που χθες, Παρασκευή, τέλεσε κανονικά λειτουργία για τους Χαιρετισμούς, καλώντας τους πιστούς να πάρουν μέρος, παρά τη σχετική απαγόρευση με στόχο την αποφυγή εξάπλωσης του κορωνοϊού. 

 

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, ο Μητροπολίτης Κυθήρων Σεραφείμ, παρουσιάστηκε στο ΑΤ του νησιού και υποστήριξε ότι δεν είχε φτάσει η εγκύκλιος του Ιερώνυμου. Σχηματίστηκε δικογραφία και αφέθηκε ελεύθερος. Την επόμενη φορά θα περάσει αυτόφωρο. Σημειώνεται ότι ο ναός είναι μικρός και με τους ψάλτες και τους ηλικιωμένους που ήταν μέσα ο συνωστισμός ήταν αναπόφευκτος. 

 

Το βράδυ της Παρασκευής ο Μητροπολίτης Κυθήρων αψήφησε τους νόμους και λειτούργησε κανονικά σε ανοιχτό ναό, ενώ οι καμπάνες χτυπούσαν καλώντας τους πιστούς να προσέλθουν στην εκκλησία. Με δηλώσεις του στο LIFO.gr, σήμερα το πρωί, ο δήμαρχος Κυθήρων και και Αντικυθήρων, Στράτος Χαρχαλάκης, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι όλο αυτό το διάστημα ο Μητροπολίτης Σεραφείμ εξέφραζε έντονα την αντίθεσή του με την απόφαση της κυβέρνησης να κλείσουν για τους πιστούς οι εκκλησίες και δήλωνε πως δεν θα υπακούσει. 

 

Σημειώνεται ότι ο Μητροπολίτης Κυθήρων, με επιστολή του στον Αρχιεπίσκοπο είχε εκφράσει τη διαφωνία του με την απόφαση για μη τέλεση των λειτουργιών στους χώρους θρησκευτικής λατρείας. Μεταξύ άλλων στην επιστολή ανέφερε ότι η «η κρατική εξουσία υπερβαίνει τα εσκαμμένα» και έκανε λόγο για ολιγοπιστία και απιστία από μέρους της Εκκλησίας.