Κύθηρα: Προσήχθη από την αστυνομια ο Μητροπολίτης Σεραφείμ που τέλεσε λειτουργία παρά την απαγόρευση

Κύθηρα: Προσήχθη από την αστυνομια ο Μητροπολίτης Σεραφείμ που τέλεσε λειτουργία παρά την απαγόρευση Facebook Twitter
Eurokinissi
6

Προσήχθη από την αστυνομία ο Μητροπολίτης Κυθήρων Σεραφείμ που χθες, Παρασκευή, τέλεσε κανονικά λειτουργία για τους Χαιρετισμούς, καλώντας τους πιστούς να πάρουν μέρος, παρά τη σχετική απαγόρευση με στόχο την αποφυγή εξάπλωσης του κορωνοϊού. 

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, ο Μητροπολίτης Κυθήρων Σεραφείμ, παρουσιάστηκε στο ΑΤ του νησιού και υποστήριξε ότι δεν είχε φτάσει η εγκύκλιος του Ιερώνυμου. Σχηματίστηκε δικογραφία και αφέθηκε ελεύθερος. Την επόμενη φορά θα περάσει αυτόφωρο. Σημειώνεται ότι ο ναός είναι μικρός και με τους ψάλτες και τους ηλικιωμένους που ήταν μέσα ο συνωστισμός ήταν αναπόφευκτος. 

Το βράδυ της Παρασκευής ο Μητροπολίτης Κυθήρων αψήφησε τους νόμους και λειτούργησε κανονικά σε ανοιχτό ναό, ενώ οι καμπάνες χτυπούσαν καλώντας τους πιστούς να προσέλθουν στην εκκλησία. Με δηλώσεις του στο LIFO.gr, σήμερα το πρωί, ο δήμαρχος Κυθήρων και και Αντικυθήρων, Στράτος Χαρχαλάκης, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι όλο αυτό το διάστημα ο Μητροπολίτης Σεραφείμ εξέφραζε έντονα την αντίθεσή του με την απόφαση της κυβέρνησης να κλείσουν για τους πιστούς οι εκκλησίες και δήλωνε πως δεν θα υπακούσει. 

Σημειώνεται ότι ο Μητροπολίτης Κυθήρων, με επιστολή του στον Αρχιεπίσκοπο είχε εκφράσει τη διαφωνία του με την απόφαση για μη τέλεση των λειτουργιών στους χώρους θρησκευτικής λατρείας. Μεταξύ άλλων στην επιστολή ανέφερε ότι η «η κρατική εξουσία υπερβαίνει τα εσκαμμένα» και έκανε λόγο για ολιγοπιστία και απιστία από μέρους της Εκκλησίας.

Ελλάδα
6

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

5 σχόλια
δεν είχε φτάσει η εγκύκλιος του Ιερώνυμου. Πηγή: www.lifo.grΠολύ "λίγος". Ούτε καν τα κότσια δεν είχε να υποστηρίξει την ενέργειά του επικαλούμενος τα (σκοταδιστικά) πιστεύω του. Απλά κατέφυγε σε κάτι φτωχοκακόμοιρες δικαιολογίες που θυμίζουν μαθητή χωρίς φαντασία που προσπαθεί να ψελλίσει μια δικαιολογία στον δάσκαλο γιατί δεν έλυσε τις ασκήσεις του.Θλίψη...
Καλά, στη χώρα που βγαίνουν από τη φυλακή σε χρόνο ντετέ μαφιόζοι, έμποροι ναρκωτικών, κατά συρροή βιαστές, δολοφόνοι και τρομοκράτες, δεν περίμενα να μείνει μέσα ένας μητροπολίτης. Ελπίζω να υπάρξει σοβαρή αναθεώρηση του Ποινικού Κώδικα στην Ελλάδα. Δυστυχώς δεν το βλέπω και λυπάμαι, πίστευα ότι η νέα κυβέρνηση θα είχε ήδη αναλάβει πρωτοβουλία.
«Σχηματίστηκε δικογραφία και αφέθηκε ελεύθερος. Την επόμενη φορά θα περάσει αυτόφωρο».Αυτα γίνονται μονο στην Ελλάδα, αν ηταν σ αλλη χώρα θα ηταν τώρα στο κρατητήριο.Μιλαμε για θεμα δημόσιας υγείας.Καταντια !
Μήπως αρχίσαμε να σοβαρευόμαστε σαν πολίτες και να καταλαβαίνουμε, ότι ΔΕΝ ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΥΠΑΚΟΗ σε κανένα μισθοδοτούμενο από τους φόρους μας πολιτικό ή θρησκευτικό ηγέτη ;Συγγνώμην, αλλά οι θέσεις του Κυθήρων κ. Σεραφείμ και του πρώην μητροπολίτη κ. Αμβρόσιου περί θεϊκής προστασίας των Ορθόδοξων Χριστιανών από τον ϊό, είναι ίσης αξίας και σοβαρότητας με του Ερντογάν, που έλεγε μέχρι πριν μία εβδομάδα, ότι τους Τούρκους τους προστατεύει το "τούρκικο γονίδιο".Και τώρα στην Τουρκία τρέχουν και δεν φτάνουν. Αυτό θα παθαίναμε και εμείς, αν ακούγαμε κάποιους μητροπολίτες.
Αν ήταν καφετζής, κουρέας ή ιδιοκτήτης φροντιστηρίου, μια χαρά θα πήγαινε αυτόφωρο και θα πλήρωνε και πρόστιμο. Ο συγκεκριμένος χριστιανοταλιμπάν όμως δεν θα έχει ούτε καν προσωρινή στέρηση μισθού. Και το πιθανότερο είναι ότι οι βασικές αποδοχές του (χωρίς τα εξτραδάκια) είναι υψηλότερες από αυτές ενός μάχιμου γιατρού ή νοσηλευτή. Και τις καταβάλλουμε εμείς με τους φόρους που πληρώνουμε.