Ολλανδία: Ουρές έξω από τα coffee shops για προμήθειες πριν κλείσουν λόγω κορωνοϊού

Ολλανδία: Ουρές έξω από τα coffee shops για προμήθειες πριν κλείσουν λόγω κορωνοϊού Facebook Twitter
Ουρές έξω από τα coffee shops στην Ολλανδία προτού κλείσουν (Πηγή φωτό EPA)
2

Μόλις ανακοινώθηκαν τα νέα μέτρα στην Ολλανδία για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού σχηματίστηκαν ουρές έξω από τα coffee shops.

Τα κρούσματα και οι θάνατοι από τον κορωνοϊό αυξάνονται και στην Ολλανδία. Σε 24 ώρες εντοπίστηκαν 176 νέα κρούσματα και συνολικά φτάνουν πλέον τα 1.135, σύμφωνα με τις τελευταίες ανακοινώσεις των Aρχών. Επιπλέον, 20 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τον ιό.

Σε μια προσπάθεια να επιβραδυνθεί η εξάπλωση του κορωνοϊού, η κυβέρνηση αποφάσισε να κλείσει σχολεία, μπαρ, εστιατόρια, οίκους ανοχής και coffee shops. Το λουκέτο θα ισχύσει έως τις 6 Απριλίου. Μόλις ανακοινώθηκε η απόφαση σχηματίστηκαν ουρές έξω από τα coffee shops στο Άμστερνταμ και άλλες πόλεις, καθώς αρκετοί ήταν αυτοί που έσπευσαν να κάνουν προμήθειες.

Δεκάδες σχημάτισαν ουρές, ελπίζοντας να προλάβουν να κάνουν αγορές προτού κλείσουν. Κι αυτό παρότι στις ίδιες ανακοινώσεις έγινε έκκληση να μη συγκεντρώνονται άνθρωποι, για την αποφυγή μετάδοσης του ιού. Οι υποψήφιοι πελάτες άρχισαν να μαζεύονται λίγα λεπτά μετά τις ανακοινώσεις, θυμίζοντας εικόνες από τα σούπερ μάρκετ πολλών χωρών. «Είδαμε τη συνέντευξη Τύπου, κατεβήκαμε και είδαμε ότι υπήρχε ήδη ουρά 30 ατόμων» ανέφερε ένας από εκείνους που περίμεναν να ψωνίσουν από coffee shop. 

«Ίσως δεν θα μπορούμε να αγοράσουμε κάνναβη για τους επόμενους δύο μήνες. Άρα δεν θα 'ναι άσχημα να έχουμε λίγο στο σπίτι» είπε ένας από αυτούς που στάθηκαν στην ουρά. «Για την περίπτωση που θα πρέπει να περάσουμε εβδομάδες ή και μήνες στο σπίτι, καλή θα ήταν λίγη κάνναβη. Η καραντίνα μπορεί να διαρκέσει» ανέφερε άλλος.

 


Με πληροφορίες από Reuters, AFP

Διεθνή
2

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Ο πρίγκιπας της Ουαλίας επισκέφθηκε φιλανθρωπική οργάνωση διανομής τροφίμων στο Σάρεϊ - «Καμία ενημέρωση για την κατάσταση της συζύγου του», λέει δημοσιογράφος του BBC
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Αλβανός δημοσιογράφος λέει ότι ο Μπελέρης είναι υποψήφιος στις Ευρωεκλογές γιατί «είναι αρεστός στη Χρυσή Αυγή»

Διεθνή / Με την υποψηφιότητα Μπελέρη η ΝΔ ψάχνει ψήφους από την άκρα δεξιά, γράφουν αλβανικά Μέσα Ενημέρωσης

Στα Τίρανα ενοχλήθηκαν από τη δήλωση Πύρρου Δήμα «η καταγωγή μου είναι από τη Χειμάρρα, την καρδιά της Βορείου Ηπείρου» - Ποιος ζητά να αφαιρεθεί η αλβανική υπηκοότητα από τον Φρέντη Μπελέρη
NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Εντάξει... βγήκε ανακοίνωση ότι τα coffee shops θα συνεχίσουν να εξυπηρετούν μέσα από το γκισέ, και κάπως ησύχασαν οι θεριακληδες. Πάντως η αλήθεια είναι πως εδώ στην Ολλανδία ανησυχούν πιο πολύ για τις οικονομικές συνέπειες παρά για το πόσοι θα πεθάνουν.
Δεν υπάρχουν οι Ολλανδοι.. οι μεν τρέχουν να αγοράσουν μπαφο και οι δε αγχώνονται πόσο φόρο θα πληρώσουν του χρόνου για να βγει η φετινή χασούρα.