Ολλανδία: Ουρές έξω από τα coffee shops για προμήθειες πριν κλείσουν λόγω κορωνοϊού

Ολλανδία: Ουρές έξω από τα coffee shops για προμήθειες πριν κλείσουν λόγω κορωνοϊού Facebook Twitter
Ουρές έξω από τα coffee shops στην Ολλανδία προτού κλείσουν (Πηγή φωτό EPA)
2

Μόλις ανακοινώθηκαν τα νέα μέτρα στην Ολλανδία για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού σχηματίστηκαν ουρές έξω από τα coffee shops.

Τα κρούσματα και οι θάνατοι από τον κορωνοϊό αυξάνονται και στην Ολλανδία. Σε 24 ώρες εντοπίστηκαν 176 νέα κρούσματα και συνολικά φτάνουν πλέον τα 1.135, σύμφωνα με τις τελευταίες ανακοινώσεις των Aρχών. Επιπλέον, 20 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τον ιό.

Σε μια προσπάθεια να επιβραδυνθεί η εξάπλωση του κορωνοϊού, η κυβέρνηση αποφάσισε να κλείσει σχολεία, μπαρ, εστιατόρια, οίκους ανοχής και coffee shops. Το λουκέτο θα ισχύσει έως τις 6 Απριλίου. Μόλις ανακοινώθηκε η απόφαση σχηματίστηκαν ουρές έξω από τα coffee shops στο Άμστερνταμ και άλλες πόλεις, καθώς αρκετοί ήταν αυτοί που έσπευσαν να κάνουν προμήθειες.

Δεκάδες σχημάτισαν ουρές, ελπίζοντας να προλάβουν να κάνουν αγορές προτού κλείσουν. Κι αυτό παρότι στις ίδιες ανακοινώσεις έγινε έκκληση να μη συγκεντρώνονται άνθρωποι, για την αποφυγή μετάδοσης του ιού. Οι υποψήφιοι πελάτες άρχισαν να μαζεύονται λίγα λεπτά μετά τις ανακοινώσεις, θυμίζοντας εικόνες από τα σούπερ μάρκετ πολλών χωρών. «Είδαμε τη συνέντευξη Τύπου, κατεβήκαμε και είδαμε ότι υπήρχε ήδη ουρά 30 ατόμων» ανέφερε ένας από εκείνους που περίμεναν να ψωνίσουν από coffee shop. 

«Ίσως δεν θα μπορούμε να αγοράσουμε κάνναβη για τους επόμενους δύο μήνες. Άρα δεν θα 'ναι άσχημα να έχουμε λίγο στο σπίτι» είπε ένας από αυτούς που στάθηκαν στην ουρά. «Για την περίπτωση που θα πρέπει να περάσουμε εβδομάδες ή και μήνες στο σπίτι, καλή θα ήταν λίγη κάνναβη. Η καραντίνα μπορεί να διαρκέσει» ανέφερε άλλος.

 


Με πληροφορίες από Reuters, AFP

Διεθνή
2

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αμερικανικά πανεπιστήμια σε κρίση: Χάνουν 1 δισ. δολάρια από διεθνείς φοιτητές λόγω Τραμπ

Διεθνή / Αμερικανικά πανεπιστήμια σε κρίση: Χάνουν 1 δισ. δολάρια από φοιτητές λόγω Τραμπ

Οι νέες πολιτικές της κυβέρνησης Τραμπ προκαλούν μαζική φυγή διεθνών φοιτητών από τις ΗΠΑ, με τα πανεπιστήμια να χάνουν έως και $1 δισ. σε δίδακτρα - Ποιες σχολές πλήττονται περισσότερο
LIFO NEWSROOM
Το μεγαλύτερο λιμάνι της Ευρώπης προετοιμάζεται για πόλεμο με τη Ρωσία

Διεθνή / Το μεγαλύτερο λιμάνι της Ευρώπης προετοιμάζεται για πόλεμο με τη Ρωσία

Το λιμάνι του Ρότερνταμ προετοιμάζεται για ενδεχόμενη στρατιωτική σύγκρουση, διαθέτοντας χώρο για πολεμικά πλοία και κρίσιμα εφόδια - Πώς η Ευρώπη αναδιαμορφώνει την αμυντική της στρατηγική
LIFO NEWSROOM
Ο Φειδίας Παναγιώτου δημοσίευσε τελικά τη συνέντευξη με τον Τατάρ: «Εγγύηση για τους Τουρκοκύπριους τα τουρκικά στρατεύματα»

Διεθνή / Ο Φειδίας Παναγιώτου δημοσίευσε τελικά τη συνέντευξη με τον Τατάρ: «Εγγύηση για τους Τουρκοκύπριους τα τουρκικά στρατεύματα»

Ο Ερσίν Τατάρ απαντά στις επικρίσεις για πλήρη εξάρτηση του από την Τουρκία και ισχυρίζεται πως η ύπαρξη του Κυπριακού οφείλεται στις «σφαγές» Τουρκοκυπρίων από Ελληνοκύπριους το 1963-1964
LIFO NEWSROOM
Σχέδιο Ισραήλ για μαζική μεταφορά Παλαιστινίων στη Ράφα – «Οδικός χάρτης για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας»

Διεθνή / Σχέδιο Ισραήλ για μαζική μεταφορά Παλαιστινίων στη Ράφα – «Οδικός χάρτης για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας»

Το Υπουργείο Άμυνας θέλει να μετατρέψει τα ερείπια της Ράφα σε «ανθρωπιστική πόλη» υπό στρατιωτικό έλεγχο – Νομικοί κάνουν λόγο για σχέδιο εγκλεισμού και εκτοπισμού ολόκληρου του πληθυσμού της Γάζας
LIFO NEWSROOM
Πλημμύρες στο Τέξας: Ξεπέρασαν τους 100 οι νεκροί - Στα 28 τα νεκρά παιδιά στο Camp Mystic

Διεθνή / Πλημμύρες στο Τέξας: Ξεπέρασαν τους 100 οι νεκροί - Στα 28 τα νεκρά παιδιά στο Camp Mystic

Ιδιαίτερα τραγική από τις πλημμύρες στο Τέξας ήταν η κατάσταση στο Camp Mystic, μια κατασκήνωση χριστιανικής οργάνωσης για κορίτσια - Διαμαρτυρίες για την έλλειψη έγκαιρης ειδοποίησης - Εκκλήσεις για σύγχρονα συστήματα συναγερμού
LIFO NEWSROOM
Πλημμύρες στο Τέξας: Γιατί πιάστηκε απροετοίμαστη μια περιοχή συνηθισμένη σε ακραία φαινόμενα

Διεθνή / Πλημμύρες στο Τέξας: Γιατί πιάστηκε απροετοίμαστη μια περιοχή συνηθισμένη σε ακραία φαινόμενα

Πάνω από 80 νεκροί από ξαφνικές πλημμύρες στο Τέξας - Ανεπαρκείς ειδοποιήσεις, ανεπαρκές σύστημα προειδοποίησης και καθυστερημένη αντίδραση οδήγησαν σε τραγωδία στην πιο επιρρεπή σε πλημμύρες περιοχή των ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM
Μετά το Madleen έρχεται το Handala - «Αυτή η αποστολή είναι αφιερωμένη στα παιδιά της Γάζας»

Διεθνή / Μετά το Madleen έρχεται το Handala - «Αυτή η αποστολή είναι αφιερωμένη στα παιδιά της Γάζας»

«Δεν είμαστε κυβερνήσεις. Είμαστε άνθρωποι που δρουν εκεί που οι θεσμοί έχουν αποτύχει. Δεν θα υποχωρήσουμε», αναφέρεται στην ανακοίνωση του διεθνή συνασπισμού Freedom Flotilla Coalition
LIFO NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Εντάξει... βγήκε ανακοίνωση ότι τα coffee shops θα συνεχίσουν να εξυπηρετούν μέσα από το γκισέ, και κάπως ησύχασαν οι θεριακληδες. Πάντως η αλήθεια είναι πως εδώ στην Ολλανδία ανησυχούν πιο πολύ για τις οικονομικές συνέπειες παρά για το πόσοι θα πεθάνουν.
Δεν υπάρχουν οι Ολλανδοι.. οι μεν τρέχουν να αγοράσουν μπαφο και οι δε αγχώνονται πόσο φόρο θα πληρώσουν του χρόνου για να βγει η φετινή χασούρα.