Ενταλμα σύλληψης για τον Στέφανο Χίο - Για διασπορά ψευδών ειδήσεων

Ενταλμα σύλληψης για τον Στέφανο Χίο - Για διασπορά ψευδών ειδήσεων Facebook Twitter
2

Ένταλμα σύλληψης εκδόθηκε σε βάρος του Στέφανου Χίου, με αφορμή το σημερινό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Μακελειό», για διασπορά ψευδών ειδήσεων σχετικά με τον κορωνοϊό.

Η εφημερίδα μετέδωσε ψευδώς πως κλείνουν τράπεζες και σούπερ μάρκετ λόγω του κορωνοϊού, αναληθής πληροφορία που θα μπορούσε να προκαλέσει πανικό και φαινόμενα κοσμοσυρροής σε καταστήματα και ATM. Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η εφημερίδα Real, έχει ήδη εκδοθεί ένταλμα σύλληψης από τις αρμόδιες Αρχές για τον Στέφανο Χίο, που είναι ο εκδότης της εφημερίδας «Μακελειό».

Το επίμαχο πρωτοσέλιδο

Ενταλμα σύλληψης για τον Στέφανο Χίο - Για διασπορά ψευδών ειδήσεων Facebook Twitter

Λίγες ημέρες νωρίτερα, μήνυση κατά της εφημερίδας «Μακελειό» είχε υποβάλει και ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας. Εκείνη η μήνυση αφορούσε στο αδίκημα της διασποράς ψευδών ειδήσεων, που προκαλούν φόβο στον πληθυσμό, με σοβαρό κίνδυνο πρόκλησης ζημιάς στη δημόσια υγεία της χώρας (άρθρο 191 ΠΚ). Σε έναν από τους τίτλους, ο αρθρογράφος αποκαλούσε «θάνατο» τον υπουργό Βασίλη Κικίλια. 

Ελλάδα
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

2 σχόλια
Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι τα μάλλον χιλιάδες άτομα που παίρνουν τοις μετρητοίς [όσα] τους σερβίρει αυτό το άτομο. Ενδέχεται να αποδειχτούν πολύ πιο επικίνδυνα για την κοινωνία από τον μέσο φορέα κορωνοϊού.