ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

Κοροναϊός: Σάλος με λοιμωξιολόγο που δήλωσε πως «όσοι θέλουν να κοινωνήσουν δεν πρέπει να φοβούνται»

Κοροναϊός: Σάλος με λοιμωξιολόγο που δήλωσε πως «όσοι θέλουν να κοινωνήσουν δεν πρέπει να φοβούνται» Facebook Twitter
36

Αίσθηση έχει προκαλέσει μια δημόσια δήλωση καθηγήτριας λοιμωξιολογίας του ΕΚΠΑ σχετικά με την θεία κοινωνία και τον κοροναϊό

Όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφους σχετικά με το αν υπάρχει κίνδυνος μετάδοσης από την μετάληψη στην εκκλησία, η κα Ελένη Γιαμαρέλλου απάντησε, μεταξύ άλλων, πως «τα άτομα που θέλουν να κοινωνήσουν δεν πρέπει να φοβούνται ότι από τη θεία κοινωνία μπορεί να μεταδοθεί ποτέ μικρόβιο». 

«Η Θεία Κοινωνία είναι ένα μυστήριο, όταν πηγαίνεις να λάβεις τη θεία κοινωνία δεν την παίρνεις από συνήθεια, τη λαμβάνεις γιατί είναι σώμα και αίμα Χριστού. Ή το πιστεύεις και κοινωνείς κανονικά ή δεν το πιστεύεις. Δεν υπάρχουν μεσοβέζικες λύσεις, κουταλάκια κ.λπ. Είμαι τελείως εναντίον αυτών. Αν το πιστεύουμε, δεν προκαλούμε την τύχη μας. Αν πιστεύω ότι αυτό μπορεί να με μολύνει, τότε δεν πιστεύω στο μεγαλύτερο μυστήριο. Τα άτομα που θέλουν να κοινωνήσουν δεν πρέπει να φοβούνται ότι από τη θεία κοινωνία μπορεί να μεταδοθεί ποτέ μικρόβιο» απάντησε μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό στον Real. 

Όταν οι δημοσιογράφοι επανήλθαν στο ζήτημα, ρωτώντας την αν η ίδια θα κοινωνούσε πρόσθεσε: «θα κοινωνήσω με πίστη στον Θεό ότι δεν κολλάω, όταν συμμετέχω σε ένα τέτοιο μεγάλο μυστήριο. Σας λέω αυτό που θα κάνω για τον εαυτό μου και το πιστεύω για όλους».

Παρ' όλα αυτά, συμβούλεψε τους ανθρώπους που ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου να αποφύγουν την εκκλησία ώστε να αποφευχθεί η διασπορά κρουσμάτων. Κλείνοντας τους προέτρεψε «να παρακολουθούν τη θεία λειτουργία από το σπίτι τους, από την τηλεόραση».

Ελλάδα
36

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

20 σχόλια
Κάποιος μπορεί π.χ. να είναι νομπελίστας και πιστός. Το ένα, δεν αντικρούει το άλλο.Αν μεταλαμβάνεις σώμα και αίμα Χριστού, μεταλαμβάνεις σώμα και αίμα Χριστού.Δεν σταματάς να πιστεύεις λόγω κ/ιού, όπου ξαφνικά γίνεται κρασί και ψωμί, και συνεχίζεις να πιστεύεις μετά.Υπό αυτήν την έννοια, η κυρία, οι σατανικές (σας) «γριές» και όσοι πιστοί (προσέλθετε) είναι απόλυτα και εντελώς συνεπείς.-
Ας διαβασουμε πρωτα ποια ειναι η κυρια Γιαμαρελλου και τι εχει προσφερει στην Ιατρικη και ειδικα στην Ελλαδα και μετα ας σχολιαζουμε. Ειναι ξεκαθαρο αυτο που λεει και συμβουλευει τον κοσμο.
Ποιο κομμάτι του:"Αν το πιστεύουμε, δεν προκαλούμε την τύχη μας" δεν καταλαβαίνεις kater90;Όσο για το τι είναι "ξεκάθαρο" και τι όχι, ας μεταφέρω από το διαδίκτυο ένα σχόλιο σχετικό: "Οχι, σοβαρά τώρα. Προλάβαμε τη γιαγιά μου στο τσακ πριν πάει να κοινωνήσει -μένει μόνη της οπότε δεν μπορούμε να την τσεκάρουμε όλη μέρα προφανώς - γιατί λέει άκουσε στην τηλεόραση ότι είναι οκ να πάει. Πριν τεθεί το ζήτημα της Θείας Κοινωνίας μας έλεγε από μόνη της ότι δεν πηγαίνει στην εκκλησία γιατί φοβάται μην κολλήσει τίποτα.Υπόψιν ότι επειδή είναι 92 χρονών της κάνουμε και το εμβόλιο της εποχικής γρίπης και λαμβάνουμε όλα τα μέτρα πρόληψης που μπορείς να πάρεις για έναν 92χρονο άνθρωπο. Και τώρα της είπαμε ότι προφανώς θα κολλήσει αν βήξει πάνω της κάποιος που έχει Κορονοϊό ή Κορωναϊό ή όπως έχουν αποφασίσει να τον λένε και ότι «δεν πας να βάλεις το στόμα σου σε ένα γαμωκουταλάκι που δεν ξέρεις τι θα έχει πάνω, γιατί είναι επικίνδυνο έτσι κι αλλιώς στην ηλικία σου να κάνεις τέτοιες μαλακίες, και πόσο μάλλον όταν σέρνεται ένα ιός που πρώτα θύματα έχει τους ανθρώπους της ηλικίας σου». Και το επιχείρημα της ήταν «Εδώ βγήκε γιατρός και είπε ότι δεν θα πάθουμε τίποτα, τι ξέρετε εσείς που δεν είστε γιατροί». Και το δικό μας ήταν «Ηρέμησε, και ο άλλος απ' τους Αγίους Τόπους ήρθε και τώρα διαπραγματεύεται με τον χάρο, μην ακούς τι λέει η κάθε παλαβή που πήρε πτυχίο ιατρικής με δέκα τενεκέδες λάδι». Έδειξε να το καταλαβαίνει, αλλά ρωτάω εγώ τώρα: Πείτε ότι έκανε ότι το κατάλαβε και ότι τελικά πάει να κοινωνήσει. Αν κολλήσει και μετά κάνω εγώ μήνυση στην γιατρέσσα τη Γιαμαρέλλου που είναι και λοιμωξιολόγος, και κάνω και μήνυση σε όποιο κανάλι αποφάσισε να φιλοξενήσει και να παρουσιάσει τέτοιες απόψεις, θα έχω άδικο?"----Λίγη υπευθυνότητα και ΚΟΙΝΗ ΛΟΓΙΚΗ δεν βλαπτει.
Δυστυχώς οι νομικές κινήσεις εναντίον ανεύθυνων ατόμων σε εξέχουσες υπεύθυνες θέσεις φαίνεται μονόδρομος προκειμένου να αλλάξει προς το καλύτερο η νοοτροπία της χώρας.
Εγώ πάλι θα πω ότι για τον πιστό αυτό που κοινωνεί δεν είναι ψωμί και κρασί αλλά το σώμα και το αίμα του Χριστού. Αν το πιστεύει κάποιος αυτό ότι δηλ συντελείται ένα θαύμα τρόπον τινά, εννοείται ότι ο ίδιος πιστεύει ότι δεν είναι δυνατόν να ασθενήσει λόγω της χρήσης κοινού κουταλιού. Δεν χρησιμοποιείται η κοινή λογική εδώ. Εικάζω ότι η ίδια πιστεύει σε αυτό το θαύμα. Δικαίωμα της . Λάθος της όμως ότι το είπε δημόσια ούσα η ίδια γιατρός.
Αυτό επαναλαμβάνεται συνέχεια ως πολύ δυνατό "τεχνοκρατικό" επιχείρημα!Πως δηλαδή, το κρασί (αρκετά δυνατό σε αλκοόλ αυτό που χρησιμοποιείται στη παρασκευή μεταλαβιάς) με πρσθήκη βρασμένου νερού στο οποίο ρίχνονται τρίμματα ψωμιού είναι κάτι που μπορεί να έχει και κανά μικρόβιο απ' τη γλώσσα του προηγούμενου χριστιανού, αλλά το ανθρώπινο αίμα και σάρκα, ακόμη κι αν τα γλύψει ο προηγούμενος, είναι τελειώς ασηπτικά και δεν εγκυμονούν κανένα υγειονομικό κίνδυνο. Και μη πει κανείς πως το μετουσιωμένο αίμα και τρίμματα μυών ΔΕΝ είναι ανθρώπινα, αλλά του Χριστού, γιατί αυτομάτως γίνεται αιρετικός μονοφυσίτης! (καλύτερα να χάσει κανά δυο μεταλαβιές, παρά να προσχωρήσει σε αίρεση...)
Διαβάστε καλύτερα τι είπε η Γιαμαρέλλου!!!!Ελεος πια με την αγραμματοσύνη σε αυτή τη χώρα!!!!Προφανως αυτό που δήλωσε είναι πως όταν κάποιος πιστεύει στη Θεία Κοινωνία δεν έχει νόημα να σκέφτεται τι θα κολλήσει!Δεν ανέφερε ότι πράγματι δεν «κολλάς» τον ιό!Δεν μίλησε η γυναίκα επιστημονικά,μίλησε απλά λογικά!!!!
Ποιο κομμάτι του:"Αν το πιστεύουμε, δεν προκαλούμε την τύχη μας" δεν καταλαβαίνεις kleia;"Καμία "λογική" δεν είχε η δήλωση της κυρίας και δη ως λοιμωξιολόγου. Έχουμε ΟΛΟΙ ευθύνη γι' αυτό το πράγμα, όπως και με την "ανοσία της αγέλης". Διότι εσύ μπορεί να νοσήσεις ελαφρά, τον δίπλα σου που θα τον κολλήσεις μπορεί και να τον στείλεις στα επείγοντα. Αμάν με τον σταρχιδισμό, την καταστρατήγηση της κοινής λογικής και της εξεύρευσης ικανοποιητικών λύσεων.Επιπλέον η κυρία είπε το εξής θεϊκό:
Άθεος .. ή άντε Αγνωστικιστής …. , προσπαθώ να κάνω τις πιο ορθολογικές αναγνώσεις και να συμπεραίνω , κατά το δυνατό ορθολογικά… μα και «σεβαστικά»… Οπότε… 1.ΔΕΝ θα Επέμβω στην Πίστη κανενός Χριστιανού , που επιμένει ότι το «μυστήριο» της «Θείας Ευχαριστίας» μετατρέπει το ψωμάκι και το κρασάκι σε Χριστό. Άρα «άνοσο». 2.Μια ενδεχόμενη ανοσία (;;…) πάει στο ότι στη σχετική τελετή , ρίχνεται κρασί … με δυνατό αλκοόλ + «ζέον» (καφτό νεράκι) κλπκλπ….. στο «ποτήριον»… 3.Αν και τα τελευταία χρόνια , μάλλον δεκαετίες οι Παππάδες … Κοινωνούν Ξεχωριστά τα βρέφη – Παιδάκια και ξεχωριστά τους Ενήλικες … ξεκινώντας από τους νεώτερους και καταλήγοντας στους Ηλικιωμένους…. (Τι θέλει να πει ο «ποιητής» Πατήρ;;… Ε;;…).…………. •Και «ΟΚ» η «μετάληψις» βασίζεται στο Πρώτιστο «μυστήριο» και «θαύμα» … από τις απαρχές της Εκκλησίας….. •ΔΕΝ θα ζητήσω από τους Παππούληδες … ή και κάποιους …άσε μην πω τώρα … να αναιρέσουν την ύπαρξή τους… Μου κάνει όμως Τραγικό … ότι «επιστήμονες» (Ιατρός Ψυχίατρος δηλώνει ο άλλος…) ΔΕΝ προειδοποιούν στοιχειωδώς που και χου … Όχι ασπασμούς σε Εικονίσματα … που τά’ χουν μουσκέψει με τα στοματικά τους υγρά άλλοι 50… 100 …200 .. Καμία σχέση με Λάφυρο Δόγματος «μετάληψης»…. , μα τα απίστευτα Εικονολατρείας… προς ειδωλολατρείας… όπως υπήρξε «κάποτε». ……………………… Τέλος:..•Οικογενειακή – Συλλογική Ευθύνη … μα αλλοίμονο Εάν υπήρχε σε «κανονικές» (;..) Δημοκρατίες…. Οπότε θα εκτιμήσω … την ανορθολογική … παρότι «επιστημονική» (;;;;…) άποψη της κας Καθηγήτριας … ως κάποια «μεμονωμένη» και υπό Κρίση από τους Ειδικούς Συναδέλφους της «εκτίμηση».•ΔΕ μπορώ όμως να ΜΗΝ επισημάνω ότι επίσης Κορυφαίο Πρόσωπο της Οικογένειάς της … πάλι «Χριστιανική τη Πίστη…» … Πριν ελάχιστα χρόνια , ως Ιατροδικαστής (πολυσυζητημένων γνωματεύσεων…) έβγαλε διάγνωση για Όσιο Παππούλη της Ρούμελης … που κατά την εκταφή του εμφανίστηκε «αναλλοίωτος» ότι και καλά επρόκειτο για «θαύμα»… … Κι έτρεχαν στη Μονή Χιλιάδες και Χιλιάδες να «προσκυνήσουν»…. (Προφανώς ΔΕΝ φταίει ο , ενδεχομένως , τωόντι Καλός και Όσιος Παππούλης…. Μακαρίτης…).•Έλα μου , όμως κι ωστόσο , όταν η Σορός Εκτέθηκε σε «κανονικές συνθήκες» , ατμόσφαιρας … υγρασίας… θερμοκρασίας κλπ… ξεκίνησε και συνέχισε την τραγική , φυσική φθορά του Νεκρού Σώματος…. •Τρομάζοντας , εκτός Ενηλίκων … Φρίκη στα Παιδιά «κατηχητικών» και λοιπών Εκδρομών «προσκύνησης»….Ο Ιατροδικαστής …. Τότε Εξαφανίστηκε… Αφτά. Θ._
Εγώ θα είμαι περισσότερο δυσάρεστος με τους συμπολίτες μας πιστούς.Δυστυχώς αυτό ακριβώς εδώ είναι το πρόβλημα με κάθε θρησκεία. Από τη στιγμή που παύουμε να απαιτούμε χειροπιαστές αποδείξεις και δίνουμε χώρο στην αυθαίρετη πίστη και στο δόγμα, τέτοια φάουλ όπως της κυρίας αυτής είναι αναμενόμενα. Αν αληθινά πιστεύεις ότι η κοινωνία είναι μυστήριο, τι πιο απλό να κάνεις το επόμενο βηματάκι και να θεωρείς ότι οι ιοί δεν περνάνε μέσω αυτής. Αν πιστεύεις τέτοια πράγματα έχεις ήδη κλείσει το διακόπτη στον εγκέφαλό σου που λέει "Ορθολογισμός/Σκεπτικισμός".
Μάλιστα, πολύ ωραία μίξυ θρησκείας και ιατρικής, τί να τους κάνεις τους παπάδες όταν το κήρυγμα γίνεται κανονικά από τους γιατρούς. Τι θα ακολουθήσει; Προτροπή για ξεμάτιασμα; Αγιασμό; Ευχέλαιο; Εξορκισμό; Να κάνουμε καμιά παράκληση, καμιά περιφορά μπας και σταματήσει η εξάπλωση; Στην τελική τί την χρειαζόμαστε την ιατρική αν η πίστη σώζει; Θυμίζω τον Χριστόδουλο που με τα όσα είπε για την επάρατη Δύση στο τέλος πήγε στην Αμέρικα, όχι στην Τήνο. Ζούμε ανάμεσα τους τελικά.
Άσχετη/σχετική απορία: οι καθηγητές πανεπιστημίου πότε επιτέλους θα βγαίνουν σε υποχρεωτική σύνταξη όπως συμβαίνει σε άλλα επαγγέλματα; Γιατί η κα Γιαμαρέλλου, και κάθε κυρία Γιαμαρέλλου, να κρατά μια έδρα στα 78 της; Καλά να είναι η γυναίκα να φτάσει τα 100, αλλά στερεί τη θέση από κάποιον άλλο.Εννοείται φυσικά ότι οι αστειότητες που εξέφρασε σχετικά με την ίωση και την πίστη δεν έχουν να κάνουν με την ηλικία αλλά με τα μυαλά που κουβαλάει ο καθένας.
Από καθηγήτρια λοίμωξολογιας να ακούγονται τέτοια αίσχη καταλαβαίνουμε ότι ένα από τα δυο πόδια της Ελλάδας καλά πατούν προς Τουρκία και Ιράν, δηλαδή θεοκρατούμενη κοινωνια. Έλεος !
Σύμφωνα με την κ. Γιαμαρέλου, οι οπαδοί που κραυγάζουν "Θρύλε, Θεέ μου, Ολυμπιακέ μου", είναι απρόσβλητοι από τον ϊό που έχει ο διπλανός τους "πιστός"...Όλοι στα γήπεδα.
Πριν ξεσπάσει ο ιός, συνάδελφος μου σε δημοτικό σχολείο έλεγε στα παιδιά στο μάθημα των θρησκευτικών πως ποτέ δε θα κολλήσουν τίποτα όταν κοινωνουν και ας τρώνε όλοι από το ίδιο κουτάλι, ακόμη και ν είναι άρρωστοι, γιατί είναι αγιασμενο. 29 ετών παρακαλώ η κυρια... Της ίδιας λογικής και η διευθύντρια και δυστυχώς και πολλοί γονείς. Τι να πεις, πραγματικά τους θεωρώ επικίνδυνους όσους λένε τέτοια πράγματα ιδίως σε μικρά παιδιά που δεν έχουν κριτική σκέψη να διακρίνουν τις αρλούμπες. Και δυστυχώς υπάρχουν πολλοί!
Θα ήθελα να ρωτήσω την κ. Γιαμαρέλου :Επιτρέπεται η χρήση κοινού σερβίτσιου, ανάμεσα σε ένα Κινέζο βουδιστή που έχει εντοπισθεί σαν κρούσμα και κάποιου μέλους της οικογένειάς του ;
Αν ήμασταν σοβαρό κράτος, θα υπήρχαν εισαγγελικές παρεμβάσεις στην κυρία Γιαμαρέλλου και στον βουλευτή Βελόπουλο που πουλάει θαυματουργές κρέμες στην τηλεόραση. Αλλά επειδή είμαστε μεσαιωνική θεοκρατία (κι επειδή οι καθηγητές πανεπιστημίου της ιατρικής σχολής με την υπάρχουσα κυβέρνηση είναι κολλητάρια), απλά θα μας πάρουν όλους στον λαιμό τους.
Δεν είναι απαραιτήτως θέμα ηλικίας, όσο κι αν οι περισσότεροι κολλημένοι θεούσοι είναι άνω των 60. Υπάρχει πλήθος συνομήλικών της με εξαιρετικό μυαλό και αρκετοί απόλυτα ανορθολογικοί νεαροί.