Κοροναϊός: Σάλος με λοιμωξιολόγο που δήλωσε πως «όσοι θέλουν να κοινωνήσουν δεν πρέπει να φοβούνται»

Κοροναϊός: Σάλος με λοιμωξιολόγο που δήλωσε πως «όσοι θέλουν να κοινωνήσουν δεν πρέπει να φοβούνται» Facebook Twitter
36

Αίσθηση έχει προκαλέσει μια δημόσια δήλωση καθηγήτριας λοιμωξιολογίας του ΕΚΠΑ σχετικά με την θεία κοινωνία και τον κοροναϊό

Όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφους σχετικά με το αν υπάρχει κίνδυνος μετάδοσης από την μετάληψη στην εκκλησία, η κα Ελένη Γιαμαρέλλου απάντησε, μεταξύ άλλων, πως «τα άτομα που θέλουν να κοινωνήσουν δεν πρέπει να φοβούνται ότι από τη θεία κοινωνία μπορεί να μεταδοθεί ποτέ μικρόβιο». 

«Η Θεία Κοινωνία είναι ένα μυστήριο, όταν πηγαίνεις να λάβεις τη θεία κοινωνία δεν την παίρνεις από συνήθεια, τη λαμβάνεις γιατί είναι σώμα και αίμα Χριστού. Ή το πιστεύεις και κοινωνείς κανονικά ή δεν το πιστεύεις. Δεν υπάρχουν μεσοβέζικες λύσεις, κουταλάκια κ.λπ. Είμαι τελείως εναντίον αυτών. Αν το πιστεύουμε, δεν προκαλούμε την τύχη μας. Αν πιστεύω ότι αυτό μπορεί να με μολύνει, τότε δεν πιστεύω στο μεγαλύτερο μυστήριο. Τα άτομα που θέλουν να κοινωνήσουν δεν πρέπει να φοβούνται ότι από τη θεία κοινωνία μπορεί να μεταδοθεί ποτέ μικρόβιο» απάντησε μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό στον Real. 

Όταν οι δημοσιογράφοι επανήλθαν στο ζήτημα, ρωτώντας την αν η ίδια θα κοινωνούσε πρόσθεσε: «θα κοινωνήσω με πίστη στον Θεό ότι δεν κολλάω, όταν συμμετέχω σε ένα τέτοιο μεγάλο μυστήριο. Σας λέω αυτό που θα κάνω για τον εαυτό μου και το πιστεύω για όλους».

Παρ' όλα αυτά, συμβούλεψε τους ανθρώπους που ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου να αποφύγουν την εκκλησία ώστε να αποφευχθεί η διασπορά κρουσμάτων. Κλείνοντας τους προέτρεψε «να παρακολουθούν τη θεία λειτουργία από το σπίτι τους, από την τηλεόραση».

Ελλάδα
36

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

2 σχόλια