Το υπ. Παιδείας καλεί τους μαθητές σε ημερίδα θρησκευτικής οργάνωσης - Καταγγελία από την Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών

Το υπ. Παιδείας καλεί τους μαθητές σε ημερίδα θρησκευτικής οργάνωσης - Καταγγελία από την Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Facebook Twitter
EUROKINISSI
12

Η Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδας καταγγέλλει ότι το υπουργείο Παιδείας συνεργάζεται με την θρησκευτική οργάνωση «Χριστιανική Αγωγή», καλώντας τους μαθητές σε ημερίδα της οργάνωσης. 

Όπως προκύπτει από τα έγραφα που παρουσίασε και το pressproject.gr, το υπουργείο έδωσε την έγκρισή του για να «ενημερωθούν» τα 15μελή Μαθητικά Συμβούλια και οι εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην Αττική, ώστε να συμμετάσχουν στην ημερίδα της Πανελλήνιας Ένωσης Γονέων "Η ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΑΓΩΓΗ", με θέμα «Σύγχρονη Παιδεία και ελληνορθόδοξη παράδοση». 

ΣΥΡΙΖΑ: Παραμάγαζο το υπουργείο

 

Μάλιστα στο έγγραφο με βαθμό προτεραιότητας «εξαιρετικά επείγον», η γγ του υπουργείου Αναστασία Γκίκα, ενημερώνει πως η μετακίνηση για το Δημόσιο, από και προς το ξενοδοχείο που θα φιλοξενήσει την ημερίδα θα είναι δωρεάν. Η κίνηση αυτή προκάλεσε και την έντονη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ που κατηγορεί προσωπικά την υπουργό Νίκη Κεραμέως ότι επιχειρεί να μετατρέψει σε «παραμάγαζο παραθρησκευτικών οργανώσεων» το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Αξίζει να σημειωθεί πως «Η ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΑΓΩΓΗ» είναι μεταξύ των ορθόδοξων χριστιανικών σωματείων που στηρίζουν το «κίνημα» κατά των αμβλώσεων «Αφήστε με να ζήσω» που πρόσφατα είχε προκαλέσει σάλο με την καμπάνια κατά των αμβλώσεων στο μετρό. Το 2009 η ίδια οργάνωση με επιστολή της προς τον τότε υπουργό Παιδείας ζητούσε να μην εισαχθεί στα σχολεία το μάθημα της «Σεξουαλικής Αγωγής» ώστε στο σχετικό διάλογο να συμμετάσχουν όλοι εμπλεκόμενοι φορείς.

Το υπ. Παιδείας καλεί τους μαθητές σε ημερίδα θρησκευτικής οργάνωσης - Καταγγελία από την Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Facebook Twitter
Το υπ. Παιδείας καλεί τους μαθητές σε ημερίδα θρησκευτικής οργάνωσης - Καταγγελία από την Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Facebook Twitter

Η συνομοσπονδία διαμαρτύρεται πως το Υπουργείο Παιδείας «νομιμοποιεί τον συγκεκριμένο φορέα ενώ την ίδια στιγμή δεν συναντιέται με τον κατεξοχήν εκπρόσωπο των χιλιάδων γονέων της χώρας, την ΑΣΓΜΕ. Άραγε θα ακολουθούσε την ίδια πρακτική εάν η ΑΣΓΜΕ καλούσε να ενημερωθούν μαθητές και εκπαιδευτικοί για τις δράσεις της, μέσω του σχολικού δικτύου; Γιατί το Υπουργείο Παιδείας δεν έδειξε την ίδια ευαισθησία όταν η ΑΣΓΜΕ έκανε ημερίδες για το πρόβλημα της σχολικής στέγης ή για το ζήτημα της τοξικοεξάρτησης;»

ΣΥΡΙΖΑ: (Παρά)θρησκευτική οργάνωση που απειλούσε με έξωση μαθητές και μαθήτριες

 

Σε παραμάγαζο παραθρησκευτικών οργανώσεων επιχειρεί να μετατρέψει η κ. Ν. Κεραμέως το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων. Έτσι, μετά τα όσα τραγελαφικά συνέβησαν σε σχολεία ανά την επικράτεια με αφορμή τον κατά Κεραμέως εορτασμό των Τριών Ιεραρχών, είδε το φως της δημοσιότητας ένα ακόμα κρούσμα. Με "εξαιρετικά επείγον" (!) πρόσφατο έγγραφο, που υπογράφει η Γενική Γραμματέας του υπ. Παιδείας κ. Αν. Γκίκα, καλούνται τα δεκαπενταμελή συμβούλια των μαθητικών κοινοτήτων των Λυκείων όλης της χώρας να συμμετάσχουν καταθέτοντας τις απόψεις τους σε διαβούλευση που οργανώνει η ονομαζόμενη Πανελλήνιος Ένωσις Γονέων 'Η Χριστιανική Αγωγή', ενόψει ημερίδας που έχει προγραμματιστεί με θέμα "Σύγχρονη Παιδεία και Ελληνορθόδοξη Παράδοση".

»Για όσους τυχόν δεν γνωρίζουν την εν λόγω (παρα)θρησκευτική οργάνωση, σημειώνουμε ότι συνδέεται οργανικά με την Αδελφότητα Θεολόγων "Ο Σωτήρ", γνωστή για τις ακραίες αντιλήψεις και πρακτικές της. Σημειώνουμε, επίσης, ότι τα "χριστιανικά" αντανακλαστικά της είναι τέτοια, που δεν δίστασε να απειλεί επί σειρά ετών με έξωση 143 μαθήτριες και μαθητές του 73ου σχολείου Δήμου Αθηναίων, διεκδικώντας το κτήριο στο οποίο στεγάζονταν, εκμεταλλευόμενη την ανοχή του κράτους και κρατώντας το σχολείο σε καθεστώς ομηρείας.

»Ίλεως, ίλεως γενού ημίν, κ. Κεραμέως. Σεβαστείτε, επιτέλους, τις συνταγματικές επιταγές για τη θρησκευτική ουδετερότητα του κράτους, σεβαστείτε την ίδια τη νεολαία και μην προσπαθείτε να την καταστήσετε βορά σε ακραίεςσκοταδιστικέςαντιλήψεις και πρακτικές.

Ολόκληρη η ανακοίνωση - καταγγελία της ΑΣΓΜΕ

«Ερωτηματικά μας προκαλεί η απόφαση του Υπουργείου Παιδείας να εγκρίνει την ενημέρωση προς 15μελή Μαθητικά Συμβούλια Λυκείων και εκπαιδευτικούς Π.Ε. και Δ.Ε της Περιφέρειας Αττικής ώστε να συμμετάσχουν στην ημερίδα της Πανελλήνιας Ένωσης Γονέων "Η ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΑΓΩΓΗ" με ηλεκτρονικές απαντήσεις στο θέμα: «ΜΑΘΗΤΕΣ ΛΥΚΕΙΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΣΚΕΠΤΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ». Φυσικά κάθε φορέας μπορεί να κάνει τις ημερίδες του, δεν κρίνουμε το περιεχόμενό τους, τις θέσεις τους που πολλές φορές είναι και αντίθετες με τις θέσεις του οργανωμένου κινήματος των γονιών.
Τίθεται όμως ένα ερώτημα για το Υπουργείο Παιδείας που νομιμοποιεί τον συγκεκριμένο φορέα ενώ την ίδια στιγμή δεν συναντιέται με τον κατεξοχήν εκπρόσωπο των χιλιάδων γονέων της χώρας, την ΑΣΓΜΕ. Άραγε θα ακολουθούσε την ίδια πρακτική εάν η ΑΣΓΜΕ καλούσε να ενημερωθούν μαθητές και εκπαιδευτικοί για τις δράσεις της, μέσω του σχολικού δικτύου; Γιατί το Υπουργείο Παιδείας δεν έδειξε την ίδια ευαισθησία όταν η ΑΣΓΜΕ έκανε ημερίδες για το πρόβλημα της σχολικής στέγης ή για το ζήτημα της τοξικοεξάρτησης;
Καλούμε όλους τους γονείς να βγάλουν για άλλη μια φορά τα συμπεράσματα τους για την τακτική της πολίτικης ηγεσίας του Υπουργείου. Η ΑΣΓΜΕ με τη δράση και τις θέσεις της θα βρίσκεται σε κάθε σχολείο αναδεικνύοντας τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι μαθητές, οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί.

Ελλάδα
12

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

7 σχόλια
Τρομακτικό έγκλημα να ζητάς την εκ του μακροθεν -προαιρετική -ηλεκτρονική -απάντηση/σκέψη από μαθητές λυκείου για το θέμα της σχέσης της πολιτισμικής του ταυτότητας με την ορθοδοξία... Απορώ πως το σκέφτηκαν οι σατανικοί διαβολεις των τέκνων μας... καλά που έχουμε τον ΣΥΡΙΖΑ να μας ξυπνήσει.
Αξίζει να σημειωθεί πως «Η ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΑΓΩΓΗ» είναι μεταξύ των ορθόδοξων χριστιανικών σωματείων που στηρίζουν το «κίνημα» κατά των αμβλώσεων «Αφήστε με να ζήσω» που πρόσφατα είχε προκαλέσει σάλο με την καμπάνια κατά των αμβλώσεων στο μετρό. Το 2009 η ίδια οργάνωση με επιστολή της προς τον τότε υπουργό Παιδείας ζητούσε να μην εισαχθεί στα σχολεία το μάθημα της «Σεξουαλικής Αγωγής» ώστε στο σχετικό διάλογο να συμμετάσχουν όλοι εμπλεκόμενοι φορείς. Πηγή: www.lifo.grΚάποιος πάντως θα ήταν καλό να αφυπνίζει τον κόσμο και να αποκαλύπτει τι είναι αυτές οι "οργανώσεις" που βάζουν κατοχυρωμένα βάσει νόμου δικαιώματα μέσα σε εισαγωγικά, και ποιοι οι σκοτεινοί, κατασκότεινοι σκοποί τους. Το ποιος θα το κάνει είναι σχετικά αδιάφορο, αρκεί να αποκαλύπτει την πραγματικότητα. Εδώ που τα λέμε, όσο περισσότεροι, τόσο καλύτερα για την κοινωνία.
(Κατοχύρωμενο βάσει νόμου είναι και δικαίωμα του ιατρού να αρνηθεί την έκτρωση. Αλλά, κάποιοι (συνομήλιτες σας) το αμφισβητούν ευθέως και φυσικά δεν σας κοφτει. Δεν είναι λοιπόν νομικό το θέμα σας, μην ταράζεστε) Κατά τα άλλα, αλλά είπα άλλα λέτε. Όπως πάντα.
Άλλα λόγια ν' αγαπιόμαστε. Δεν αμφισβήτησα το δικαίωμα του γιατρού να αρνηθεί την έκτρωση, ασχέτως του ποια θα προτιμούσα να είναι η στάση του. Και αν όντως δεν θέλει να προβεί σε τέτοια επέμβαση, τότε θα προτιμούσα να μην την κάνει, κυρίως για το καλό της εγκυμονούσας. Δεν έβαλα κανένα δικαίωμα μέσα σε εισαγωγικά, όπως έκαναν οι σκοταδιστές της γνωστής αφίσας που, όπως αποδεικνύεται από τα ίδια τα λεγόμενα τους στα λινκ που έχουν παραθέσει άλλοι σχολιαστές (και τα οποία υποψιάζομαι ότι δεν χρειαζόσασταν για να μάθετε την αλήθεια, δηλαδή τι πραγματικά πρεσβεύουν οι καλοί αυτοί άνθρωποι), δεν μιλούν για μείωση, αλλά για απαγόρευση των εκτρώσεων. Νομική απαγόρευση. https://media.ellinikahoaxes.gr/uploads/2020/01/Καταγραφή2-696x699.jpg Πηγή: www.lifo.grhttps://www.ellinikahoaxes.gr/2020/01/22/fetal-development-and-abortions-review/Μην διαστρεβλώνετε λοιπόν ενσυνειδήτως την πραγματικότητα, όπως πάντα. Όπως τότε που βαφτίσατε τον ρατσισμό ως αποτέλεσμα "μιας κάποιας πραγματικότητας", για να τον εξωραΐσετε. https://www.lifo.gr/articles/opinions/237431/nai-eimaste-ratsistes-telos-sta-prosximataΕπαναλαμβάνω λοιπόν, όσο περισσότεροι τους ξεμπροστιάζουν, τόσο το καλύτερο για την κοινωνία. Νισάφι πια.ΥΓ: Ευχαριστούμε το βλαχάκι για την ευγενική προσφορά των links.
Κάποιοι ζήτησαν την εξ αποστάσεως προαιρετική γνώμη των μαθητών για την σχέση της ταυτότητας τους με την ορθοδοξία. Ούτε θεματικές εβδομάδες οργάνωσαν ούτε σε σχολεία μπήκαν. Ακόμα και εάν είναι ο διάβολος ο ίδιος, δεν ζήτησαν κάτι εξαιρετικά παράλογο/εξοργιστικο σε μια ορθόδοξη χώρα.Σε αυτό που λέω, έχετε κάτι να πείτε;Ο καθένας επίσης δικαιούται να αμφισβητήσει ακόμα και έναν νόμο (Ω, ναι! Απίστευτο έτσι;; Αρκεί μην βάζει Ρουβίκωνες να το κανουν)- Κάτι με το οποίο προσωπικά διαφωνώ: Δεν θα μειωθούν οι εκτρώσεις με την απαγόρευση. Απλώς θα αυξηθεί το ρίσκο.Αν θέλετε να ξεθάψουμε ότι να'ναι κρίσεις από αποσπάσματα παλαιών σχολίων δεν θα μπω στο παιχνιδάκι συνεχίστε μόνος σας.
Έχω να πω ότι αυτοί που ζήτησαν "την εξ αποστάσεως προαιρετική γνώμη των μαθητών για την σχέση της ταυτότητας τους με την ορθοδοξία" δεν είναι απλώς "κάποιοι", αλλά αυτοί που αναφέρει το άρθρο παραπάνω:Αξίζει να σημειωθεί πως «Η ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΑΓΩΓΗ» είναι μεταξύ των ορθόδοξων χριστιανικών σωματείων που στηρίζουν το «κίνημα» κατά των αμβλώσεων «Αφήστε με να ζήσω» που πρόσφατα είχε προκαλέσει σάλο με την καμπάνια κατά των αμβλώσεων στο μετρό. Το 2009 η ίδια οργάνωση με επιστολή της προς τον τότε υπουργό Παιδείας ζητούσε να μην εισαχθεί στα σχολεία το μάθημα της «Σεξουαλικής Αγωγής» ώστε στο σχετικό διάλογο να συμμετάσχουν όλοι εμπλεκόμενοι φορείς. Πηγή: www.lifo.grΕπιτρέψτε μου να αμφιβάλλω τα μάλα για το αγαθόν των προθέσεών τους, ειδικά όταν απευθύνονται σε μαθητές και παιδιά. Μάλλον για το αντίθετο είμαι σίγουρος. Δικαιολογημένα, νομίζω. Δεν πρέπει να εκθέτουμε τα παιδιά σε κίνδυνο, δεν συμφωνείτε;ΥΓ: τελικά μιλάνε ή δεν μιλάνε για απαγόρευση;ΥΓ2: verba volant, scripta manent.
Θύελλα αντιδράσεων έχει προκαλέσει ένα ομοφοβικό φυλλάδιο που μοιράστηκε χθες (30.01.2020) σε μαθητές γυμνασίου στο Χολαργό. Ένα φυλλάδιο όπου αναφέρει πως η ομοφυλοφιλία είναι χειρότερο αμάρτημα και από το… φόνο!Στο φυλλάδιο, που από χθες κάνει το… γύρω των social media, υπάρχει μέρος από την ομιλία Ε-Δ του Αγίου Ιωάννου του Χρυσόστομου, στην οποία μεταξύ άλλων των σεξουαλικών παθών αναφέρεται και στην ομοφυλοφιλία.«Εάν ένας κοινός δολοφόνος αποσπά την ψυχή από το σώμα για μία φορά, ο εραστής της ομοφυλοφιλίας “δολοφονεί” κατ’ επανάληψη και το σώμα και την ψυχή», αναφέρει το κείμενο και συνεχίζει: «καταντά προδότης της ίδιας του της φύσεως από τη στιγμή που ούτε μπορεί να αποκτήσει κατά τρόπο οντολογικό τη φύση που επιθυμεί, αλλά ούτε προσπαθεί να διατηρήσει και εκείνη που είχε».https://www.google.gr/amp/s/www.newsit.gr/ellada/salos-me-omofoviko-fylladio-se-sxoleio-sto-xolargo-kolofonas-ton-amartimaton-i-omofylofilia/2966047/amp/+Και αποβολή των Τριών Ιεραρχών: Καθηγήτρια αποβάλει μαθήτρια επειδή δήλωσε άθεη όταν την ρώτησε γιατί χάζευεhttps://www.alfavita.gr/ekpaideysi/310912_kai-apoboli-ton-trion-ierarhon-kathigitria-apobalei-mathitria-epeidi-dilose-athei+Κατερίνη: Οργανώνουν εκδήλωση κατά των μεταμοσχεύσεων!Επικαλούνται την Εκκλησία οι διοργανωτές - Έντονη αντίδραση από τον πρόεδρο της Ελληνικής Εταιρείας Μεταμοσχεύσεωνhttps://www.makthes.gr/katerini-organonoyn-ekdilosi-kata-ton-metamoscheyseon-255475---Κατερίνη: Ακυρώθηκε η εκδήλωση κατά των μεταμοσχεύσεων που αποκάλυψε το makthes.gr Οι διοργανωτές άλλαξαν γνώμη μετά τις έντονες διαμαρτυρίες μεγάλου μέρους της επιστημονικής κοινότητας - Επιμένει στις θέσεις του ο ομιλητής που επικαλείται και την Εκκλησία - Δείτε την επιστολή του προέδρου της Ελληνικής Εταιρείας Μεταμοσχεύσεωνhttps://www.makthes.gr/katerini-akyrothike-i-ekdilosi-kata-ton-metamoscheyseon-poy-apokalypse-to-makthes-gr-255576---https://www.kathimerini.gr/486875/article/epikairothta/ellada/oxi-ekklhsias-ston-nomo-gia-dwrea-organwn