Απεργία την Πρωτομαγιά

Βραζιλία: Δικαστήριο ζητά από το Netflix να αφαιρέσει την ταινία με τον ομοφυλόφιλο Ιησού

Βραζιλία: Δικαστήριο ζητά από το Netflix να αφαιρέσει την ταινία με τον ομοφυλόφιλο Ιησού Facebook Twitter
Φωτογραφία: Netflix
1

Δικαστής στη Βραζιλία ζήτησε από το Netflix να κατεβάσει η ταινία του στην οποία ο Ιησούς Χριστός εμφανίζεται ως ομοφυλόφιλος άνδρας, σύμφωνα με τα δικαστικά έγγραφα που δόθηκαν την Τετάρτη στη δημοσιότητα.

Στην απόφαση του δικαστηρίου αναφέρεται: «Το δικαίωμα στην ελευθερία της έκφρασης (...) δεν είναι απόλυτο». «Ο πρώτος πειρασμός του Χριστού», μια ταινία της ομάδας Porta dos Fundos, εμφανίζει τον Χριστό να φέρνει στο σπίτι του για να συναντηθεί με την οικογένειά του τον σύντροφό του. Η ταινία αναρτήθηκε στο Netflix τον προηγούμενο μήνα και έχει προκαλέσει την οργή των συντηρητικών χριστιανών στη Βραζιλία. Περίπου 2 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν υπογράψει αίτηση με την οποία ζητούν από την πλατφόρμα να κατεβάσει την ταινία.

Η θρησκευτική οργάνωση Associaçao Centro Dom Bosco de Fe e Cultura προσέφυγε δικαστικά εναντίον των δημιουργών της ταινίας και τελικά το δικαστήριο αποφάσισε ότι το Netflix πρέπει να την κατεβάσει. Ωστόσο ο δικηγορικός σύλλογος της Βραζιλίας επέκρινε την απόφαση, χαρακτηρίζοντάς την λογοκρισία. Στη Βραζιλία ζει ο μεγαλύτερος πληθυσμός καθολικών, ενώ αυξανόμενοι είναι και οι αριθμοί των ευαγγελικών χριστιανών που υποστηρίζουν την ακροδεξιά κυβέρνηση του προέδρου Ζαΐχ Μπολσονάρου. Ο ίδιος ο Μπολσονάρου έχει δηλώσει ότι θα προτιμούσε να έχει έναν νεκρό γιο παρά έναν ομοφυλόφιλο.

Ο γιος του Εντοάρντο Μπολσονάρου έχει αποκαλέσει την ταινία των Porta dos Funtos «σκουπίδι» στον λογαριασμό του στο Twitter, τονίζοντας ότι «δεν εκπροσωπούν την κοινωνία της Βραζιλίας». Στις 24 Δεκεμβρίου άγνωστοι επιτέθηκαν στα γραφεία των Porta dos Funtos στο Ρίο με βόμβες μολότοφ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/Reuters/AFP

Διεθνή
1

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

 Είναι η πρώτη φορά, μετά την ανακοίνωση του καρκίνου της συζύγου του, που ο διάδοχος του θρόνου μιλά για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον από τα δημόσια καθήκοντα
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Διεθνή / Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Ο νικητής του γαλλικού «The Voice 2014» βρέθηκε τραυματισμένος από σφαίρα την περασμένη Δευτέρα - Υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον εγκαταλείψει η σύντροφός του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ

σχόλια

1 σχόλια
Είναι προφανές ότι, για να διακωμωδήσει τον Χριστό, η ταινία αυτή... ...ΔΙΑΚΩΜΩΔΕΙ πρωτίστως τους ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΟΥΣ. Αυτό προκύπτει τόσο από τις φωτογραφίες των σχετικών άρθρων όσο και από αυτά που βρίσκει κανείς googlάροντας σχετικά με την ταινία.Ο "φουκαράς" ο Χριστός, σου λέει, ήταν ιλαρός, φαιδρός, χαζοχαρούμενος. Διότι αυτό σημαίνει gay. Από την έκφραση και μόνο του πρωταγωνιστή, διακρίνουμε στις φωτογραφίες όλο το ρατσιστικό μεγαλείο της λέξης gay, που θέλει κάθε ομοφυλόφιλο να είναι... gay: ήτοι ιλαρός, φαιδρός, παρδαλός, χαζοχαρούμενος. (Τα λεξικά παραθέτουν αυτές τις λέξεις μαζί με τη λέξη εύθυμος).Ο κρυμμένος ρατσισμός της γλώσσας των πολλών! Εν αντιθέσει προς τη λέξη straight, που σημαίνει ευθύς, ντόμπρος, συνεπής, ακέραιος. Μια ρατσιστική επιβολή της «κατεστημένης» γλώσσας, που οι ομοφυλόφιλοι αποδέχτηκαν με ηττοπάθεια πριν από κάποιες δεκαετίες. Επειδή λοιπόν ο ομοφυλόφιλος είναι εξίσου [ενίοτε και περισσότερο: π.χ. outing] ευθύς, ντόμπρος, ατόφιος με κάθε άλλο άνθρωπο ανεξαρτήτως φύλου και ερωτικού προσανατολισμού, αναγκάζομαι να προσυπογράψω τη διαμαρτυρία, συντασσόμενος, ΑΛΙΜΟΝΟ, με καθε λογής ανόητους θρησκόληπτους και ακροδεξιούς ημιμαθείς. Εκεί δυστυχώς οδηγούν κάποιες αβασάνιστες καταχρήσεις της ελευθερίας έκφρασης. Απ' την άλλη, αν και άθεος, διαφωνώ με τη διακωμώδηση των αξιών που μπορεί να έχουν όσοι δεν είναι άθεοι... Διότι περί διακωμωδήσεως πρόκειται τόσο του Χριστού όσο ΚΥΡΙΩΣ ανθρώπων που ερωτεύονται κι αγαπούν ανθρώπους του δικού τους φύλου. Ανθρώπων που η κρυφή ομοφοβία των ημερών μας αποκαλεί ρατσιστικά «ιλαρούς».