Τέρι Γκίλιαμ: Κυνήγι μαγισσών το #MeToo - Κουράστηκα ως λευκός άντρας να κατηγορούμαι για όλα

Τέρι Γκίλιαμ: Κυνήγι μαγισσών το #MeToo - Κουράστηκα ως λευκός άντρας να κατηγορούμαι για όλα Facebook Twitter
11

Ο Τέρι Γκίλιαμ, πρώην σταρ των Monty Python χαρακτήρισε «κυνήγι μαγισσών» το κίνημα #MeToo, λέγοντας πως «κουράστηκα, ως λευκός άντρας, να κατηγορούμαι για όλα όσα φταίνε στον κόσμο». 

Ο γνωστός σεναριογράφος και σκηνοθέτης έκανε τις δηλώσεις σε συνέντευξή του στη βρετανική Independent, προσθέτοντας επίσης πως «καλύτερα να μην ήταν άντρας».

«Ναι, είπα πως το #MeToo είναι κυνήγι μαγισσών- ειλικρινά νιώθω πως υπήρξαν πολλοί τίμιοι ή ελαφρώς ενοχλητικοί άνθρωποι, που κατακεραυνώθηκαν. Αυτό είναι λάθος. Κατανοώ πως οι άντρες είχαν από καιρό περισσότερη δύναμη, αλλά κουράστηκα ως λευκός άντρας να κατηγορούμαι για όλα όσα φταίνε στον κόσμο- δεν το έκανα εγώ!», είπε χαρακτηριστικά.

Και προσθέτει: «Μιλάω για το να είσαι άντρας και να κατηγορείσαι για όλα τα λάθη του κόσμου επειδή έχω λευκό δέρμα. Οπότε καλύτερα να μην ήμουν άντρας. Καλύτερα να μην ήμουν λευκός. Εντάξει, εφόσον δεν έλκομαι σεξουαλικά από άντρες, πρέπει να είμαι λεσβία. Τι άλλο θα ήμουν; Μου αρέσουν τα κορίτσια. Αυτά είναι λογικά βήματα»

Να σημειωθεί πως αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο Τέρι Γκίλιαμ, γνωστός μεταξύ άλλων για τα «Fear and Loathing in Las Vegas» με πρωταγωνιστή τον Τζόνι Ντεπ και «12 Monkeys» με τον Μπραντ Πιτ, κάνει τέτοιου είδους σχόλια.

Μιλώντας στο Karlovy Vary Film Festival το 2018 είχε πει: «Δεν θέλω πλέον να είμαι λευκός άντρας και να κατηγορούμαι για τα πάντα. Λέω στον κόσμο πως είμαι μαύρη λεσβία σε μεταβατικό στάδιο και το όνομά μου είναι Λορέτα».

Με πληροφορίες από Independent, Pink News

Πολιτισμός
11

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το πρώτο τρέιλερ της ταινίας για τον Άντονι Μπουρντέν δείχνει τον πιο ανήσυχο μάγειρα της ποπ κουλτούρας

Πολιτισμός / Το πρώτο τρέιλερ της ταινίας για τον Άντονι Μπουρντέν δείχνει τον πιο ανήσυχο μάγειρα της ποπ κουλτούρας

Η A24 κυκλοφόρησε το πρώτο τρέιλερ του Tony, της ταινίας για τα νεανικά χρόνια του Άντονι Μπουρντέν, με τον Ντόμινικ Σέσα στον ρόλο του μελλοντικού σεφ, συγγραφέα και ταξιδευτή πριν από τη φήμη του Kitchen Confidential.
THE LIFO TEAM
Η Γάζα δεν είναι μόνο ερείπιο: Μια έκθεση στο Τορίνο ενώνει αρχαία αντικείμενα και σύγχρονες παλαιστινιακές ιστορίες

Πολιτισμός / Η Γάζα δεν είναι μόνο ερείπια: Μια έκθεση στο Τορίνο ενώνει αρχαία αντικείμενα και σύγχρονες παλαιστινιακές ιστορίες

Η έκθεση Gaza, the future has an ancient heart στη Fondazione Merz παρουσιάζει περισσότερα από 80 αρχαιολογικά αντικείμενα από τη Γάζα μαζί με έργα σύγχρονων καλλιτεχνών, αναδεικνύοντας την παλαιστινιακή πολιτιστική κληρονομιά ως ζωντανή μνήμη μέσα στον πόλεμο, τον εκτοπισμό και την απώλεια.
THE LIFO TEAM
Στη Βενετία, η Μαρίνα Αμπράμοβιτς δεν θέλει θεατές. Θέλει σώματα

Πολιτισμός / Στη Βενετία, η Μαρίνα Αμπράμοβιτς δεν θέλει θεατές. Θέλει σώματα

Η πρώτη εν ζωή γυναίκα καλλιτέχνιδα με ατομική έκθεση στις Gallerie dell’Accademia παρουσιάζει στις 6 Μαΐου το Transforming Energy στη Βενετία, ζητώντας από τους επισκέπτες να αφήσουν τα κινητά, να αγγίξουν τα έργα και να συμμετάσχουν σωματικά στην εμπειρία
THE LIFO TEAM
Η Ντομινίκ Τζάκσον ξαναγράφει τον πιο διάσημο μονόλογο του Devil Wears Prada ως μάθημα για το φύλο

Πολιτισμός / Η Ντομινίκ Τζάκσον ξαναγράφει τον πιο διάσημο μονόλογο του Devil Wears Prada ως μάθημα για το φύλο

Η σταρ του Pose εμφανίζεται σε νέο βίντεο του Gender Liberation Movement, που μετατρέπει τον περίφημο cerulean μονόλογο της Μιράντα Πρίστλι σε καυστικό μάθημα για τη σχέση των τρανς δικαιωμάτων με την queer απελευθέρωση.
ΠΑΝΟΣ ΜΙΧΑΗΛ
Πάνω από 200 συγγραφείς απέναντι στον Grasset: Η μεγάλη κρίση της γαλλικής λογοτεχνίας

Πολιτισμός / «Όχι» στον δισεκατομμυριούχο Μπολορέ: Εκατοντάδες συγγραφείς εγκαταλείπουν μαζικά τον ιστορικό εκδοτικό οίκο Grasset

Μετά την απομάκρυνση του Ολιβιέ Νορά από τον ιστορικό εκδοτικό οίκο Grasset, εκατοντάδες συγγραφείς δηλώνουν ότι θέλουν να φύγουν. Πίσω από την κρίση βρίσκεται η αυξανόμενη επιρροή του Βενσάν Μπολορέ, του ακροδεξιού δισεκατομμυριούχου που ελέγχει τον όμιλο Hachette Livre.
THE LIFO TEAM
Η Άλεξ Κονσάνι έγραψε ιστορία στο Met Gala και εμφανίστηκε σαν τρανς ηρωίδα του Μποτιτσέλι

Πολιτισμός / Η Άλεξ Κονσάνι έγραψε ιστορία στο Met Gala και εμφανίστηκε σαν τρανς ηρωίδα του Μποτιτσέλι

Η Άλεξ Κονσάνι, πρώτη τρανς γυναίκα στην επιτροπή οικοδεσποτών του Met Gala, εμφανίστηκε με δημιουργία Gucci του Ντέμνα, εμπνευσμένη από την Άνοιξη του Μποτιτσέλι, σε μια θεατρική μεταμόρφωση από λευκό σε μαύρο κύκνο.
THE LIFO TEAM
Η Μέριλιν Μονρόε όπως δεν χωρούσε στην εικόνα της: ποιήματα και σημειώσεις σε δημοπρασία

Πολιτισμός / Η Μέριλιν Μονρόε όπως δεν χωρούσε στην εικόνα της: ποιήματα και σημειώσεις σε δημοπρασία

Με αφορμή τα 100 χρόνια από τη γέννησή της, βγαίνουν σε δημοπρασία ποιήματα, χειρόγραφες σημειώσεις, γράμματα, σχέδια και προσωπικά αντικείμενα της Μέριλιν Μονρόε, φωτίζοντας τη γυναίκα πίσω από τον πιο ανθεκτικό μύθο του Χόλιγουντ.
THE LIFO TEAM
Ο Ντουέιν Τζόνσον φόρεσε φούστα στο Met Gala: «Στην πολυνησιακή κουλτούρα οι πιο αρρενωποί άνδρες φορούν φούστες»

Πολιτισμός / Ο Ντουέιν Τζόνσον φόρεσε φούστα στο Met Gala: «Στην πολυνησιακή κουλτούρα οι πιο αρρενωποί άνδρες φορούν φούστες»

Ο ηθοποιός εμφανίστηκε στο Met Gala με σύνολο του Τομ Μπράουν και συνέδεσε την πλισέ φούστα του με τα παραδοσιακά lavalava της πολυνησιακής κουλτούρας.
THE LIFO TEAM
Η «Οδύσσεια» του Κρίστοφερ Νόλαν έχει νέο τρέιλερ και δείχνει για πρώτη φορά τον Κύκλωπα

Πολιτισμός / Η «Οδύσσεια» του Κρίστοφερ Νόλαν έχει νέο τρέιλερ και δείχνει για πρώτη φορά τον Κύκλωπα

Ο Ματ Ντέιμον επιστρέφει στην Ιθάκη ως Οδυσσέας, ο Ρόμπερτ Πάτινσον απειλεί τον θρόνο ως Αντίνοος και ο Κρίστοφερ Νόλαν ανοίγει για πρώτη φορά το μυθολογικό σκοτάδι της πιο φιλόδοξης ταινίας του.
THE LIFO TEAM

σχόλια

9 σχόλια
Αν δεν ήταν λευκός (και άντρας) δεν θα είχε υποψία καν καριέρας, πόσο μάλλον ο σταριλίκι των pythons. Και ποιος του ζήτησε τελικά να απολογηθεί; Drama queen στα στερνά του.
Δεν θέλω πλέον να είμαι λευκός άντρας και να κατηγορούμαι για τα πάντα. Λέω στον κόσμο πως είμαι μαύρη λεσβία σε μεταβατικό στάδιο και το όνομά μου είναι Λορέτα....Θεος! Χιουμορ... για οσους καταλαβαινουν... στην εποχη της πολιτικοκορεκτιλας .Το m2 σαν κινημα εχει ξεφυγει. Η κριτικη στο κινημα δεν ακυρωνει το ιδιο το κινημα και τα προταγματα του.Για ολα φταιει ο 50ρης λευκος στρειτ αντρας.Boring.Επισης για ολα φταιει η κακια πεθερα -ιμπεριαλιστικη -καπιταλιστικη Δυση.Ιδεοληψιες .Μανιχαισμος
Με τι να συμφωνώ χρυσά μου; Με πρώην εικονοκλάστες, που στα 80τους, για να υπερασπιστούν το λευκό ανδρικό προνόμιο και επ' ευκαιρία της προώθησης της νέας τους ταινίας δηλώνουν "μαύρες λεσβίες σε μετάβαση", θεωρώντας πως είναι και πρωτότυποι/αστείοι από πάνω; Μεγάλο χασμουρητό βαρεμάρας