Τέρι Γκίλιαμ: Κυνήγι μαγισσών το #MeToo - Κουράστηκα ως λευκός άντρας να κατηγορούμαι για όλα

Τέρι Γκίλιαμ: Κυνήγι μαγισσών το #MeToo - Κουράστηκα ως λευκός άντρας να κατηγορούμαι για όλα Facebook Twitter
11

Ο Τέρι Γκίλιαμ, πρώην σταρ των Monty Python χαρακτήρισε «κυνήγι μαγισσών» το κίνημα #MeToo, λέγοντας πως «κουράστηκα, ως λευκός άντρας, να κατηγορούμαι για όλα όσα φταίνε στον κόσμο». 

Ο γνωστός σεναριογράφος και σκηνοθέτης έκανε τις δηλώσεις σε συνέντευξή του στη βρετανική Independent, προσθέτοντας επίσης πως «καλύτερα να μην ήταν άντρας».

«Ναι, είπα πως το #MeToo είναι κυνήγι μαγισσών- ειλικρινά νιώθω πως υπήρξαν πολλοί τίμιοι ή ελαφρώς ενοχλητικοί άνθρωποι, που κατακεραυνώθηκαν. Αυτό είναι λάθος. Κατανοώ πως οι άντρες είχαν από καιρό περισσότερη δύναμη, αλλά κουράστηκα ως λευκός άντρας να κατηγορούμαι για όλα όσα φταίνε στον κόσμο- δεν το έκανα εγώ!», είπε χαρακτηριστικά.

Και προσθέτει: «Μιλάω για το να είσαι άντρας και να κατηγορείσαι για όλα τα λάθη του κόσμου επειδή έχω λευκό δέρμα. Οπότε καλύτερα να μην ήμουν άντρας. Καλύτερα να μην ήμουν λευκός. Εντάξει, εφόσον δεν έλκομαι σεξουαλικά από άντρες, πρέπει να είμαι λεσβία. Τι άλλο θα ήμουν; Μου αρέσουν τα κορίτσια. Αυτά είναι λογικά βήματα»

Να σημειωθεί πως αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο Τέρι Γκίλιαμ, γνωστός μεταξύ άλλων για τα «Fear and Loathing in Las Vegas» με πρωταγωνιστή τον Τζόνι Ντεπ και «12 Monkeys» με τον Μπραντ Πιτ, κάνει τέτοιου είδους σχόλια.

Μιλώντας στο Karlovy Vary Film Festival το 2018 είχε πει: «Δεν θέλω πλέον να είμαι λευκός άντρας και να κατηγορούμαι για τα πάντα. Λέω στον κόσμο πως είμαι μαύρη λεσβία σε μεταβατικό στάδιο και το όνομά μου είναι Λορέτα».

Με πληροφορίες από Independent, Pink News

Πολιτισμός
11

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΤΖΕΙΜΣ ΒΑΝ ΝΤΕΡ ΜΠΙΚ ΣΤΙΒΕΝ ΣΠΙΛΜΠΕΡΓΚ ΔΩΡΕΑ

Πολιτισμός / Στίβεν Σπίλμπεργκ: Δώρισε 25.000 δολάρια για την οικογένεια του Τζέιμς Βαν Ντερ Μπικ

Δημιουργήθηκε διαδικτυακή καμπάνια για να στηρίξει τη σύζυγο του Βαν Ντερ Μπικ και τα έξι παιδιά τους, καθώς τα υψηλά ιατρικά έξοδα εξάντλησαν τους οικονομικούς πόρους της οικογένειας
THE LIFO TEAM
Πάνος Βαλσαμάκης: Αναδρομική έκθεση με το έργο του σπουδαίου κεραμίστα στο ΕΜΣΤ

Πολιτισμός / Πάνος Βαλσαμάκης: Αναδρομική έκθεση με το έργο του σπουδαίου κεραμίστα στο ΕΜΣΤ

Με την έκθεση «Αναπλάθοντας την παράδοση: O Πάνος Βαλσαμάκης και η γέννηση της σύγχρονης ελληνικής κεραμικής», το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (ΕΜΣΤ) τιμά έναν σημαντικό Έλληνα καλλιτέχνη.
LIFO NEWSROOM
Οι πρώτες φωτογραφίες από τον «Σωσμένο» του Έντουαρντ Μποντ με τον Βασίλη Μπισμπίκη και τη Λένα Κιτσοπούλου

Πολιτισμός / Αποκλειστικό: Ο Βασίλης Μπισμπίκης ανεβάζει τον «Σωσμένο» με τη Λένα Κιτσοπούλου

Το έργο του Έντουαρντ Μποντ που προκάλεσε την κατάργηση της λογοκρισίας στο αγγλικό θέατρο και αποτέλεσε την εναρκτήρια παράσταση του θρυλικού «Εμπρός» ανεβαίνει σε νέα διασκευή από την ομάδα Cartel.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ

σχόλια

9 σχόλια
Αν δεν ήταν λευκός (και άντρας) δεν θα είχε υποψία καν καριέρας, πόσο μάλλον ο σταριλίκι των pythons. Και ποιος του ζήτησε τελικά να απολογηθεί; Drama queen στα στερνά του.
Δεν θέλω πλέον να είμαι λευκός άντρας και να κατηγορούμαι για τα πάντα. Λέω στον κόσμο πως είμαι μαύρη λεσβία σε μεταβατικό στάδιο και το όνομά μου είναι Λορέτα....Θεος! Χιουμορ... για οσους καταλαβαινουν... στην εποχη της πολιτικοκορεκτιλας .Το m2 σαν κινημα εχει ξεφυγει. Η κριτικη στο κινημα δεν ακυρωνει το ιδιο το κινημα και τα προταγματα του.Για ολα φταιει ο 50ρης λευκος στρειτ αντρας.Boring.Επισης για ολα φταιει η κακια πεθερα -ιμπεριαλιστικη -καπιταλιστικη Δυση.Ιδεοληψιες .Μανιχαισμος
Με τι να συμφωνώ χρυσά μου; Με πρώην εικονοκλάστες, που στα 80τους, για να υπερασπιστούν το λευκό ανδρικό προνόμιο και επ' ευκαιρία της προώθησης της νέας τους ταινίας δηλώνουν "μαύρες λεσβίες σε μετάβαση", θεωρώντας πως είναι και πρωτότυποι/αστείοι από πάνω; Μεγάλο χασμουρητό βαρεμάρας