ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
2.1.2020 | 14:44

Πρώην.

Σήμερα βγήκα μια βόλτα στο κέντρο και πέτυχα τυχαία έναν πρώην μου που του είχα φερθεί πολύ άσχημα. Δεν τόλμησα να του μιλήσω, να του πω και τι δηλαδή. Τον είχα απατήσει και του το είχα πει, είχε χαμογελάσει και μου είχε πει ότι λυπάται που δεν με έκανε ευτυχισμένη. Δεν με ξαναενοχλησε ποτέ. Ήταν εμφανώς αλλαγμενος, δεν ξέρω προς το καλό η' προς το κακό. Προσεγμένο ντύσιμο αλλά πάρα πολύ αδυνατισμενος. Με είδε και μου έσκασε μονάχα ένα γλυκόπικρο χαμόγελο. Δεν είπα τίποτα και απλά επιτάχυνε τον βηματισμό μου. Όλα αυτά τα χρόνια δεν ένιωθα τύψεις αλλά καθώς φέτος έφαγα και εγώ κέρατο, από τη στιγμή που τον είδα μου ήρθαν στο μυαλό όλες αυτές οι αναμνήσεις και θέλω να ανοίξει η γη να με καταπιεί. Τι πόνο προκάλεσα και σε ποιον; Δεν μου είχε κάνει ποτέ κακό, δεν μου είχε δώσει αφορμή. Νιώθω τόσο κακός άνθρωπος που όλα αυτά τα χρόνια δεν έχω καν τη δύναμη να του πω ένα συγγνώμη.
26
 
 
 
 
σχόλια
Έπρεπε να σκάσει ένα σκαμπίλι τότε ,να σου ξεκολλήσει τη κάτω γνάθο,να σου πω εγώ για ποτε αλλάζεις 360 μοιρες και στρώνεις χαρακτήρα συγχρόνως.Που φέρθηκες έτσι στο παλικαρι και δεν ζήτησες ούτε κάν μια συγνώμη έστω.Καντο τώρα...Τι να πει κανεις...ladies...https://www.youtube.com/watch?v=d_L0pWScJxA&frags=pl%2Cwn
Νοιώθω ότι πάλι για τον εαυτό σου στεναχωριέσαι. Νιώθεις μάλλον ότι σου άξιζε το κέρατο και κάπως έχεις ανάγκη να νιώσεις ανωτερη των περιστάσεων. Ανθρώπινο το βρίσκω, όχι ότι έχω σε τρελή εκτίμηση το είδος μας, αλλά πειράζει που κάτι μου κλωτσάει άσχημα σε όσα λες;
Χαλαρωσε, το πληρωμα του χρονου ηρθε και για σενα! Επρεπε καποια στιγμη να παρεις το μαθηματακι σου! Κακος ανθρωπος δεν νομιζω οτι εισαι, γιατι αν ησουν δεν θα εμπαινες στον κοπο να γραψεις εδω, δεν θα σε ενιαζε καν το θεμα. Ηρεμησε και μαθε απο τα λαθη σου. Ολοι οι νεοι κανουμε λαθη, αρκει να τα αναγνωριζουμε (πραγμα που εκανες) και να προσπαθουμε να μην τα ξανακανουμε!
Αν κάποιος που είσαι μαζί του δεν σου κάνει,απλά χωρισε και άντε για αλλούΘα είσαι και οκ με τον εαυτό σουΑπόψεις τύπου,τον απατω γιατι με παραμελησε,είναι ανεπαρκής κλπ αλλά συνεχίζω να μένω με αυτόν τον άνθρωπο,απλά προκαλούν ταυτόχρονα γέλιο και θλίψη το πώς σκέφτονται μερικοί άνθρωποι
ολα ειν ρόδα και γυρίζουν .................. μέσα απ τα λάθη μαθαίνουμε ................. την πλήρωσε ο ανθρωπάκος για την αστοχία σου οκ ...................... ζήτα του με τρόπο ενα συγνώμη απο καρδιάς ............. θα το εκτιμήσει ....................
Και πριν φύγω και ευχηθώ σε όλους καλό βραδάκι, θέλω να σου πω caramell ότι θα ήμουν ευγνώμων αν απέφευγες τα "όλοι" κάνουμε αυτό ή εκείνο. Καταλαβαίνω ότι ίσως ορισμένοι άνθρωποι νοιώθουν καλύτερα κάτω από τον μανδύα του "όλοι το κάνουν", αλλά πρέπει να καταλάβεις κι εμένα και όλους όσους είναι σαν κι εμένα. Δεν έχω κερατώσει. Δεν πρόκειται να κερατώσω. Στον αιώνα τον άπαντα. Παρακαλώ να το σεβαστείς και να μιλάς για σένα και για όσους σκέφτονται σαν και σε εσένα. Κι ένα τελευταίο: δεν υπάρχει καμία φύση "κερατώματος" στον άνθρωπο. Μήπως εννοείς ότι υπάρχουν πολυγαμικοί άνθρωποι;Καλό βράδυ σε όλους.
Δεν κρύβομαι πίσω από το "όλοι". Αυτό μας έλειπε. Ο,τι είναι το λέω ξεκάθαρα, πάντοτε.Η φύση του ανθρώπου είναι απλουστατη. Δεν μπορείς να κρυφτείς από αυτην. Ο άνθρωπος χειραγωγείται από τα πάθη του. Επίσης μην είσαι απόλυτη. " Δεν πρόκειται ποτέ να κερατωσω". Ποτέ μην λες ποτέ.
Πονάει η αλήθεια γι'αυτό ταραχτήκατε. Είναι πολύ θρασύδειλο να κρίνεις τα λεγόμενα κάποιου, χαρακτηρίζοντας τα. Μόνο Ο Θεός είναι σε θέση να κρίνει γνώμες, όχι εσείς οι απλοί-αμαρτωλοί άνθρωποι. Το γεγονός πως βλέπετε ορισμένοι τον εαυτό σας ως αυθεντία, ζώντας στην ψευδαίσθηση ότι είστε αλάνθαστοι, με ξεπερνάει. Άντε και καλή χρονιά να έχουμε.
Caramell (ειχα πει στον εαυτο μου να μην ασχοληθω ξανα μαζι σου αλλα εδω θα κανω μια εξαίρεση)."Το γεγονός πως βλέπετε ορισμένοι τον εαυτό σας ως αυθεντία, ζώντας στην ψευδαίσθηση ότι είστε αλάνθαστοι, με ξεπερνάει".Αυτο ονομάζεται προβολη. Καταλαβες. Καλη χρονια κ σε σενα.
Δεν με βλέπω ως αυθεντία κι ούτε θεωρώ πως είμαι αλάνθαστη. Λέω την άποψη μου. Απλό. Το οτι κρίνετε την άποψη μου σας καθιστά αυτόματα γελοίους.
Ελβακο, όχι δεν μας τα μαθαίνουν στην νομικη αυτά. Ευτυχώς!Caramell, για ποιο λόγο να μην κρίνουμε τα λεγόμενα κάποιου; Πρόβλημα για εμένα είναι να κρίνει κανείς τον άλλο ως άνθρωπο, όπως κάνεις εσύ αυτή τη στιγμή αποκαλώντας μας γελοίους και κατηγορώντας μας ότι θεωρούμε τον εαυτό μας αλάνθαστο. Μόνο ο Θεός μπορεί να κρίνει ανθρώπους, όχι απόψεις. Η συζήτηση, ο διάλογος προϋποθέτει κατ'αναγκη κρίση των λεγομενων του άλλου προσώπου. Όλοι είναι σε θέση να κρίνουν απόψεις και δεν υπάρχει κάτι κακό σε αυτό. Επίσης, επειδή δηλαδή θεωρούμε, θεωρώ για την ακρίβεια, όσα έγραψες, μπούρδες σημαίνει ότι βλέπω τον εαυτό μου ως αυθεντία ή ότι πιστεύω πως είμαι αλάνθαστη; Τι λογική είναι αυτή; Γελοίο είναι να χαρακτηριζεις κάποιον γελοίο, επειδή τόλμησε να κρίνει την άποψή σου!
Ολόκληρα κατεβατά, ολόκληρες ανούσιες αναλύσεις, η άλλη έβγαλε και ψυχολογικό πόρισμα, για μία φράση. Θεωρείς γελοίο το να κρίνει κάποιος τον άλλον ως άνθρωπο, πράγμα που έκανες non-stop με το υπόλοιπο παρεάκι σου εις βάρος μου στην συζήτηση περί ψυχιάτρων. Άρα είσαι γελοία σύμφωνα και με τα δικά σου λεγόμενα. Δεν σε έκρινα, το γεγονός πως ο άλλος κρίνει μία άποψη, διακοσμώντας την με διάφορα μη ευπρεπή επίθετα τον καθιστά επίσης γελοίο. Αυτό ειναι γεγονός. Μπορούσες αντί για "μπούρδες"να χρησιμοποιησεις μια άλλη λέξη, και να υποστηρίξεις περαιτερω την θέση σου. Για να τελειώνουμε επειδή βαριέμαι απίστευτα τις ανούσιες αναλύσεις: Περίπου το 80% των ανθρώπων έχει απιστήσειή έχει δηλώσει πως θα απιστούσε τον/την σύντροφο του. 8 στους 10 δηλαδή. Ψάξτο και μόνη σου σε έρευνες αν δεν πείθεσαι. Όλοι όμως έχουν σκεφτεί το ενδεχόμενο απιστίας και έχουν έρθει σε δίλημμα.Και η σκέψη απιστία είναι (για μένα). Άποψη μου. Εσύ αρκέσου στις ερευνες που αποδεικνύουν πως 8 στους 10 έχουν απιστήσει.
Θεωρείς απαράδεκτο να κρίνει κανείς τη γνώμη σου αλλά εσύ με πολύ μεγάλη ευκολία χαρακτηριζεις όσα γράφω "ανούσιες αναλύσεις". Τέλος πάντων. Στο θέμα μας...Τις έρευνες που επικαλείσαι προσωπικά ούτε τις έχω διαβάσει, ούτε γνωρίζω αν όντως είχαν τα αποτελέσματα που αναφέρεις, ούτε ξέρω ποιος τις διεξήγαγε, για να μπορώ να είμαι βέβαιη για την εγκυρότητα τους. Ας δεχτώ, όμως, για την οικονομία της συζήτησης ότι είναι έγκυρες και πράγματι το 80% των ανθρώπων έχει απιστησει.Στο αρχικό σου σχόλιο λες "όλοι έχουν απατήσει". 8/10 είναι όντως πολλοί αλλά δεν είναι όλοι. Όλοι σημαίνει όλοι, τίποτα λιγότερο. Είναι, λοιπόν, πολύ απόλυτο αυτό που έγραψες. Η ελληνική γλώσσα είναι, ευτυχώς, παρα πολύ πλούσια και μας δίνει τη δυνατότητα να εκφραστουμε με τη μέγιστη δυνατή ακρίβεια. Είναι άλλο να γράψεις οι περισσότεροι, το μεγαλύτερο ποσοστό, η συντριπτική πλειοψηφία κλπ και άλλο να γράφεις όλοι. Οπότε αυτό που γράφεις απλώς δεν ισχύει. Το σημαντικότερο όμως δεν είναι αυτό. Θεωρώ μπούρδες όσα γράφεις, γιατί επικαλείσαι τη συχνότητα της απιστίας στην ουσία για να τη δικαιολογησεις. Διαφωνώ με αυτή τη λογική. Υπάρχουν ένα σωρό πράγματα που τα έχει κάνει η συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων. Αυτό δεν αφαιρεί κάτι από την απαξια τους. Για παράδειγμα, παλαιότερα ειδικά τα ποσοστά ενδοοιγονενειακης βίας σε βάρος των γυναικών ήταν τεράστια. Με την δική σου λογική θα λέγαμε σε μια γυναίκα που έχει φάει ξύλο, τι; Ότι εντάξει μωρέ, δεν έγινε και τίποτα, όλοι βαράνε;Θεωρώ επίσης μπούρδες όσα γράφεις, γιατί λες "σιγα το έγκλημα" και είναι στη φύση του ανθρώπου. Από αυτές τις φράσεις εγώ συνάγω μια προσπάθεια απενοχοποιησης της απιστίας. Απειρα πράγματα είναι στην φύση μας. Οι άνθρωποι όμως δεν είμαστε έρμαια της φύσης μας και των ενστικτων μας. Ο καλός θεούλης μας έδωσε και μυαλό για να βάλουμε όρια στα ζωώδη ένστικτα. Αυτή είναι η ειδοποιός διαφορά μας από τα ζώα. Οπότε δεν βρίσκω χρήσιμο να επικαλουμαστε τη φύση προκειμένου να απενοχοποιησουμε μια πράξη, η οποία πληγώνει και εξαπατά έναν άλλο άνθρωπο.
Γράφεις "το γεγονός πως ο άλλος κρίνει μία άποψη, διακοσμώντας την με διάφορα μη ευπρεπή επίθετα τον καθιστά επίσης γελοίο. Αυτό ειναι γεγονός." Όχι, δεν είναι γεγονός. Είναι απλώς η προσωπική σου άποψη και το να την βαφτίζεις "γεγονός", "πραγματικότητα" και άλλα συναφή, όπως συχνά κάνεις, δεν είναι παρά μία αποτυχημένη προσπάθεια να την καταστήσεις πιο πειστική. Δεν το καταφέρνεις! Διαβάζοντας κανείς μια άποψη θα πειστεί από την επιχειρηματολογια αυτού που την εκφράζει. Όσες φορές και να γράψεις ότι είναι γεγονός, έτσι είναι τα πράγματα και όλα τα άλλα που συνηθίζεις, δεν πρόκειται να καταφέρεις τίποτα.Όσο για το παρεακι στο οποίο αναφέρεσαι, προσωπικά βρίσκω ανόητο να μιλάμε για παρεακια σε ένα δημόσιο forum. Δεν υπάρχουν παρεακια. Υπάρχουν μόνο άνθρωποι με τους οποίους άλλοτε συμφωνούμε και άλλοτε διαφωνούμε. Άλλωστε και με τους σχολιαστές που αναφέρεις ως παρεακι μου έχω έρθει πολλές φορές σε αντιπαράθεση. Ακόμα και μαζί σου, όσες φορές είχα αντιπαράθεση, άλλες τόσες σου είπα ότι συμφωνώ ή ότι τα λες καλά. Οπότε το να μιλάς για παρεακι λες και είμαστε στο σχολείο και σου κάναμε bullying είναι τουλάχιστον άστοχο!
Ενταξει μη ξινεις πληγες, λαθος σου παει και τελειωσε, κριμα για το παιδι γιατι ειναι πολυ ασχημο οταν μαθεις κατι τετοιο αλλα τωρα μην διανοηθείς να του πεις συγνωμη , μια χαρα θα ναι αυτος!!!