Διαβατά: Πορεία διαμαρτυρίας για το κέντρο φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών

Διαβατά: Πορεία διαμαρτυρίας για το κέντρο φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών Facebook Twitter
1

Συγκέντρωση και πορεία πραγματοποίησαν κάτοικοι των Διαβατών στην παλαιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης-Κιλκίς, διαμαρτυρόμενοι για τα προβλήματα που, όπως υποστηρίζουν, έχουν δημιουργηθεί από την άφιξη προσφύγων και μεταναστών στο κέντρο φιλοξενίας της περιοχής.

Οι κάτοικοι έκλεισαν την παλαιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης -Κιλκίς και πραγματοποίησαν πορεία προς τη Συμμαχική οδό, κοντά στην οποία βρίσκεται η δομή φιλοξενίας των προσφύγων και μεταναστών, το πρώην στρατόπεδο Αναγνωστοπούλου. Αστυνομικές δυνάμεις έστησαν μπλόκο για να εμποδίσουν την προσέγγιση των συγκεντρωθέντων στη δομή, οι οποίοι ζητούν, μεταξύ άλλων, την κατάργηση του κέντρου φιλοξενίας, περισσότερη αστυνόμευση και επαρκή φωτισμό στην περιοχή.

Στην περιοχή παραμένουν αστυνομικές δυνάμεις, ενώ οι συγκεντρωθέντες έχουν, ήδη, αρχίσει να αποχωρούν. Σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο δήμαρχος Δέλτα Γιάννης Ιωαννίδης τόνισε ότι η συγκέντρωση ήταν μία ειρηνική διαμαρτυρία, επισημαίνοντας ότι ειναι επιτακτική η ανάγκη να επιλυθούν ζητήματα. Το πρώτο, όπως είπε, είναι να μπει ένα δρομολόγιο από την πλευρά του ΟΑΣΘ, από το πρωην στρατόπεδο Αναγνωστοπούλου, δηλαδή από την ανοιχτή δομή, με τερματικό σταθμό τον Σιδηροδρομικό Σταθμό Θεσσαλονίκης, ώστε να εξυπηρετούνται οι πρόσφυγες.

 

Το δεύτερο θέμα αφορά, όπως είπε ο δήμαρχος, «στην ανάγκη να υπάρξει καλύτερη αστυνόμευση» και το τρίτο στο να φωταγωγηθεί καλύτερα η παλαιά εθνική οδός Θεσσαλονίκης –Κιλκίς στο συγκεκριμένο σημείο, ούτως ώστε να μην υπάρχει κίνδυνος ατυχήματος.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ελλάδα
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η πρώτη αντίδραση των Αιγύπτιων ψαράδων στην αίτηση αποφυλάκισης Κασιδιάρη

Ελλάδα / Η πρώτη αντίδραση των Αιγύπτιων ψαράδων στην αίτηση αποφυλάκισης Κασιδιάρη

Η δήλωση ολοκληρώνεται με αυστηρή προειδοποίηση προς τη Δικαιοσύνη, ειδικά υπό το φως της αποφυλάκισης δύο ακόμα καταδικασμένων στελεχών της Χρυσής Αυγής – των Ηλία Παναγιώταρου και Χρήστου Παππά
LIFO NEWSROOM
Δίκη για τη γυναικοκτονία της Κυριακής Γρίβα: Με φωτογραφίες του παιδιού της, καταθέτει η μητέρα της

Ελλάδα / Δίκη για τη γυναικοκτονία της Κυριακής Γρίβα: Με φωτογραφίες του παιδιού της, καταθέτει η μητέρα της

«Είμαι η μαμά της Κυριακής Γρίβα που δολοφονήθηκε στο αστυνομικό τμήμα από τον πρώην σύντροφο της», έτσι συστήνομαι από την 1η Απριλίου 2024, κατέθεσε η Δέσποινα Καλλέα
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια