Gigi Hadid: «Στη Μύκονο συμβαίνουν εγκλήματα κάθε βράδυ» - Το μοντέλο επανέρχεται για τη ληστεία

Gigi Hadid: «Στη Μύκονο συμβαίνουν εγκλήματα κάθε βράδυ» - Το μοντέλο επανέρχεται για τη ληστεία Facebook Twitter
10

Η Gigi Hadid επανέρχεται με νέες δηλώσεις για τη ληστεία στη Μύκονο, μετά τον σάλο που προκάλεσε μια ανάρτησή της στο Instagram, στην οποία προέτρεπε τους followers της να μην επισκεφτούν το ελληνικό νησί και να ξοδέψουν αλλού τα χρήματά τους.

«Με λήστεψαν. Δεν πρόκειται ποτέ να ξαναπάω lol. Δεν το συστήνω. Ξοδέψτε τα χρήματά σας αλλού», έγραφε πριν μια βδομάδα η 24χρονη, που τώρα υποστηρίζει ότι το βράδυ της ληστείας, άγνωστοι λήστεψαν συνολικά 30 σπίτια στη Μύκονο, σε αρκετές περιπτώσεις υπό την απειλή όπλων. Ωστόσο δεν εξηγεί πώς ήταν σε θέση να το γνωρίζει αυτό.  

«Θέλω να είμαι ξεκάθαρη απέναντι σε όλους όσοι πιστεύουν ότι δεν δικαιούμαι να έχω άποψη, με βάση την εμπειρία μου, ή να προειδοποιώ άλλους. Λήστεψαν εμένα (σ.σ το σπίτι που έμενε) και ακόμα 30 σπίτια εκείνο το βράδυ, σε κάποιες περιπτώσεις υπό την απειλή όπλου. Δεν ήταν εφικτό να επικοινωνήσω με κανένα σώμα επιβολής της τάξης, εκτός από την τοπική ασφάλειά που έτυχε να έχει μια επαφή», γράφει τώρα στα σχόλια κάτω από την επίμαχη ανάρτηση. 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Gigi Hadid (@gigihadid) στις

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Gi’sposables 📸 (@gisposable) στις

«Αυτό είναι ένα προνόμιο που οι περισσότεροι ταξιδιώτες δεν θα είχαν. Αν κάτι συμβεί ενώ η αστυνομία είναι κλειστή, δεν υπάρχει τίποτα που να μπορεί να γίνει για να προστατεύσετε τους εαυτούς σας. Και όταν το τμήμα ανοίγει, η εκπαίδευσή τους και οι πόροι τους δεν είναι επαρκείς για την ασφάλεια των ανθρώπων και την ανταπόκριση τα εγκλήματα που συμβαίνουν κάθε βράδυ εκεί. Μιλάω για αυτό το νησί συγκεκριμένα επειδή το έζησα», συνεχίζει το μοντέλο. 

«Αυτή δεν είναι μια πληροφορία που μοιράζονται με τους τουρίστες πριν πάνε. Αν γνώριζα ότι συμβαίνουν τόσο συχνά και δεν υπάρχει η απαιτούμενη υποδομή για την προστασία μου δεν θα πήγαινα. Οπότε αυτή η γνώμη μου, που βασίζεται σε συγκεκριμένα γεγονότα και το ό,τι δεν σας άρεσε δεν είναι πρόβλημά μου. Τέλος, δουλεύω πάρα πολύ σκληρά και σπάνια κάνω ένα ταξίδι σαν κι αυτό με τους φίλους μου, οπότε αν θέλω να αναρτήσω φωτογραφίες του ταξιδιού αφότου με έχουν ληστέψει, θα το κάνω». 

Το 24χρονο μοντέλο είχε βρεθεί στη Μύκονο μαζί με την αδερφή της, Bella και άλλες φίλες τους για να γιορτάσουν τα γενέθλια της 34χρονης αδερφής τους Alana. 

Τη ληστεία επιβεβαίωσε ο πατέρας των αδελφών Gigi και Bella, που μιλώντας στο TMZ είπε ότι η ληστεία έγινε στο σπίτι που είχαν νοικιάσει στη Μύκονο, ενώ έλειπαν οι κόρες του. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι κλέφτες τους πήραν προσωπικά αντικείμενα, μετρητά και κοσμήματα. «Χαίρομαι που τα κορίτσια μου επέστρεψαν καλά μετά από μια τραυματική εμπειρία», πρόσθεσε ο Mohamed Hadid.

Η επίμαχη, αρχική ανάρτηση και το σχόλιο με το οποίο επανήλθε

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Gi’sposables 📸 (@gisposable) στις

Πολιτισμός
10

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Πρόεδρος, μια ταινία-σκάνδαλο κι ένας εμφύλιος πόλεμος από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Ο Πρόεδρος, μια ταινία-σκάνδαλο κι ένας εμφύλιος πόλεμος από αύριο στους κινηματογράφους

Το πολυσυζητημένο Civil War του Άλεξ Γκάρλαντ, η νέα πρόκληση της Κατρίν Μπρεγιά και η βαμπιρομπαλαρίνα Abigail ξεχωρίζουν από το πρόγραμμα αυτής της εβδομάδας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Ολυμπιακοί αγώνες 2024: Ξεκίνησε το ταξίδι της ολυμπιακής φλόγας από την Αρχαία Ολυμπία

Πολιτισμός / Ολυμπιακοί αγώνες 2024: Μετά την αφή ξεκίνησε το ταξίδι της ολυμπιακής φλόγας από την Αρχαία Ολυμπία

Τι έγινε στην τελετή αφής των Ολυμπιακών Αγώνων 2024 - Η πρωθιέρεια Μαίρη Μηνά παρέδωσε τη φλόγα στον πρώτο λαμπαδηδρόμο -χρυσό Ολυμπιονίκη της κωπηλασίας- Στέφανο Ντούσκο
NEWSROOM
2ο Φεστιβάλ Λατρευτικής Μουσικής

Πολιτισμός / 2ο Φεστιβάλ Λατρευτικής Μουσικής: 50 συναυλίες και καλλιτεχνικές δράσεις από την Κυριακή των Βαΐων ως τη Μεγάλη Τρίτη

Το Φεστιβάλ επιστρέφει σε χώρους ξεχωριστούς, ιδιαίτερους και κατανυκτικούς, προσεγγίζοντας πολυάριθμες και απρόσμενες πτυχές της σχέσης θρησκευτικής λατρείας και μουσικής.
NEWSROOM

σχόλια

8 σχόλια
Δεν ασχολούμαι με διάσημες, μοντέλες κλπ αλλά η κοπέλα έχει δίκιο! Σε ένα μέρος που μαζεύει πλούσιο και διάσημο κόσμο, η ασφάλεια θα έπρεπε να είναι το Α και το Ω...Το θέμα που θίγεται με τη συγκεκριμένη ανάρτηση είναι η έλλειψη αστυνόμευσης και η παραβατικότητα στο νησί. Η Μύκονος είναι όμορφη κλπ αλλά δεν έχει την ποιότητα που της αξίζει: έλλειψη αστυνόμευσης, ληστείες, διαρρήξεις, επιθέσεις στο δρόμο, λιντσάρισμα σε τουρίστες, εμπόριο ναρκωτικών και άλλα άσχημα που συμβαίνουν καθημερινά (όσοι ζουν στο νησί τα γνωρίζουν...) Όταν θέλεις να θεωρείσαι TOP προορισμός, φροντίζεις να έχεις λύσει αυτά τα προβλήματα...χθες!!! Τα ζητήματα είναι πάρα πολλά και ο Δήμαρχος έχει επανειλημμένα ζητήσει βοήθεια από τα αρμόδια Υπουργεία... Ελπίζουμε όλοι σε μια λύση...
<<Σε ένα μέρος που μαζεύει πλούσιο και διάσημο κόσμο, η ασφάλεια θα έπρεπε να είναι το Α και το Ω... >> Τι ακριβώς εννοείς; Σε μια άλλη περιοχή της επικράτειας που ζουν φτωχοί, άσχημοι και σκοτώνονται δεν θα έπρεπε να ισχύει το ίδιο;
Εννοείται ότι θα πρέπει ο κάθε πολίτης να νιώθει ασφαλής σε όποια γειτονιά και αν ζει. Όλοι οι άνθρωποι είμαστε ίσοι και έχουμε δικαίωμα να ζούμε σε αξιοπρεπείς συνθήκες και υπό την προστασία του κράτους, χωρίς διακρίσεις! Με το σχόλιό μου θέλω περισσότερο να θίξω το γεγονός ότι οι Μυκονιάτες νομίζουν ότι ζουν στη "Γη της Επαγγελίας" κάτι που φυσικά δεν ισχύει από τη στιγμή που δεν έχουν καταφέρει να λύσουν βασικά προβλήματα της καθημερινότητας όπως είναι για παράδειγμα το θέμα της ασφάλειας. Ενώ σε κάποιους τομείς η Μύκονος προχωράει μπροστά, όπως είναι ξεκάθαρα ο τομέας του τουρισμού, εντούτοις αυτό γίνεται αποσπασματικά, ανοργάνωτα και δίχως σχέδιο από τη στιγμή που το νησί έχει φοβερές ελλείψεις σε θέμα αστυνόμευσης, ασφάλειας και προστασίας του πολίτη. Όταν θέλεις να είσαι TOP πρέπει να βάζεις σε προτεραιότητα στην ατζέντα σου αυτά τα ζητήματα… Δε λέω, όμως, σε καμία περίπτωση ότι πρέπει όλη η ελληνική αστυνομία να πάει στη Μύκονο και να αφήσουν την υπόλοιπη Ελλάδα απροστάτευτη!
Χέζουν οι αρκούδες στο δάσος; Γίνονται διαρρήξεις σε τουριστικά μέρη όπου συρρέουν βαθύπλουτοι από όλο τον κόσμο; Ναι και στις δύο περιπτώσεις ;Πέφτω από τα σύννεφα....παρεμπιπτόντως, ο κριτικός κινηματογράφου της LIFO θα έπρεπε να μας φτιάξει ένα κατάλογο με όλες τις ταινίες που καταπιάνονται με μεγάλα ριφιφί, ληστείες, κλοπές, κομπίνες και κόλπα σε γνωστούς παγκοσμίως προορισμούς. Ισως θα έπρεπε δε να κοινοποιηθεί και στην παθούσα, μήπως αρχίσει να συχνάζει στα θέρετρα της Ζαχάρως, της Ερατεινής, της Αιδηψού ή της Καρύστου...
Άρθρο 380 παρ. 1 ΠΚ: Όποιος με σωματική βία ή με απειλές εναντίον προσώπου ενωμένες με επικείμενο κίνδυνο σώματος ή ζωής αφαιρεί από άλλον ξένο (ολικά ή εν μέρει) κινητό πράγμα ή τον εξαναγκάζει να του το παραδώσει για να το ιδιοποιηθεί παράνομα, τιμωρείται με κάθειρξη και χρηματική ποινή (...).Άρθρο 372 παρ. 1 ΠΚ: Όποιος αφαιρεί ξένο (ολικά ή εν μέρει) κινητό πράγμα από την κατοχή άλλου με σκοπό να το ιδιοποιηθεί παράνομα, τιμωρείται με φυλάκιση έως τρία έτη ή χρηματική ποινή (...).Στην περίπτωση της Gigi δεν υπήρξε κανενός είδους βία ή απειλές (αφού κατά το χρόνο της αφαίρεσης των πραγμάτων η Gigi έλειπε από το σπίτι), άρα, κατά τον Ποινικό Κώδικα, πρόκειται για ΚΛΟΠΗ και ΟΧΙ για ληστεία. Η κλοπή είναι έγκλημα που τιμωρείται με πολύ μικρότερη ποινή από τη ληστεία ακριβώς γιατί έχει πολύ μικρότερη απαξία από τη ληστεία. Επομένως, γιατί κάθε άρθρο που έχω διαβάσει σε σχέση με την κλοπή των πραγμάτων της Gigi κάνει λόγο για ληστεία; Η ληστεία, ακόμα και στην κοινωνική διάλεκτο, είναι κάτι τελείως διαφορετικό και πολύ πιο σοβαρό από την κλοπή, όσο μεγάλης αξίας κι αν είναι τα πράγματα που εκλάπησαν (απλώς η μεγάλη αξία των κλοπιμαίων επιβαρύνει την ποινή γιατί τότε στοιχειοθετείται διακεκριμένη μορφή κλοπής).
Το πιο λογικο συμπερασμα ειναι οτι λεει την αληθεια. Η πληροφορια που δινει ειναι μαλλον απο την ιδια την αστυνομια. Δεν ειναι σπανιο η τελευταια να δηλωνει τον τροπο και το μεγεθος δρασης υποπτων κλοπης, σε ανθρωπους που εχουν χασει πραγματα αξιας. Ειναι ενας τροπος να δειξουν οτι κατι κανουν απο το να δηλωσουν αγνοια ( αυτο το λεω απο προσωπικη εμπειρια - ποσο μαλλον αν το θυμα ειναι VIP ).Λεει επισης την αληθεια γιατι δειχνει να εχει γνωση για τον τροπο που λειτουργει η τοπικη αστυνομια. Σιγουρα δεν ειναι κατι που θα σκεφτοταν να μαθει, επειδη δεν της εγινε εκπτωση στο νοικι ( που κι αυτο δε το ξερουμε, το μονο σιγουρο ειναι οτι τα λεφτα δεν ειναι ζητημα γι αυτην )....Η Μυκονος δε θα υποφερει επειδη η Χαντιτ, κοινοποιησε καποια δυσαρεσκεια. Η Ελλαδα απο το 2010 και μετα εχει ανεβει επικοινωνιακο επιπεδο για γεωπολιτικους λογους. Οχι λογω καποιων VIP, απεναντιας τα τελευταια απλα ακολουθουν πιστα τις προσταγες καποιων trend-setters κυριως απο Αμερικη.Κανενα προβλημα επομενως...
Κατηγορεί τους πάντες χωρίς καμία απόδειξη, απλά επειδή είναι διάσημη (λόγω της μάνας της) και θα πρέπει όλοι να την πιστέψουμε. Άσε μας αγάπη μου. Και την Κιμ την έκλεψαν στο δωμάτιο του πολυτελούς ξενοδοχείου της στο Παρίσι. Δε βγήκε να πει να μην ξαναπατήσει κανείς το πόδι του στο Παρίσι. Ξεκαβάλα λίγο το καλάμι μη σου γίνει προέκταση.