Βρούτσης: Έρχεται πλαφόν στις «χρυσές συντάξεις»

Βρούτσης: Έρχεται πλαφόν στις «χρυσές συντάξεις» Facebook Twitter
Eurokinissi
4

Πλαφόν στις «χρυσές συντάξεις» προανήγγειλε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Γιάννης Βρούτσης.

«Πρώτη μου ενέργεια είναι να φέρω διάταξη η οποία να αποκαταστήσει την κοινωνική δικαιοσύνη και το αίσθημα αγανάκτησης του κόσμου» είπε ο υπουργός μιλώντας στον «Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής». 


«Η προσπάθειά μας είναι μέσα στον Αύγουστο να έχουμε διάταξη βάσει την οποίας θα βάλουμε οριζόντιο πλαφόν και στις νέες υψηλές συντάξεις, οι οποίες έχουν εκδοθεί, είτε ήταν έτοιμες να εκδοθούν, αλλά και στις παλιές, οι οποίες επανυπολογίστηκαν» πρόσθεσε ο κ. Βρούτσης


Σχετικά με τις «χρυσές συντάξεις» ο υπουργός τόνισε χαρακτηριστικά ότι «το πρόβλημα που αναδείχθηκε με τις αποφάσεις που φρενάραμε είναι μόνο η "κορυφή του παγόβουνου"».

Επιπλέον, χαρακτηρίζει «χαοτική» την κατάσταση που επικρατεί στον επανυπολογισμό των συντάξεων. «Έχουν επανυπολογιστεί συντάξεις με τελείως αυθαίρετο τρόπο», τονίζει και συμπληρώνει: «Κανείς δε μπορεί σήμερα, με τα στοιχεία που και εγώ έχω, να ξέρει το βάθος και την έκταση του προβλήματος. Είμαι υποχρεωμένος, μετά την ανάληψη της νέας διοίκησης του ΕΦΚΑ, να προχωρήσει η έρευνα για να δούμε τι έχει συμβεί πραγματικά στον επανυπολογισμό των συντάξεων».

Τέλος, επισημαίνει ότι θα γίνει «restart (επανεκκίνηση) στον επανυπολογισμό».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Πολιτική
4

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΓΚΡΑΒΑ ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ

Πολιτική / Γκράβα: «Ας κάνει επιτέλους ο κ. Δούκας τη δουλειά του», λέει η παράταξη του Κ. Μπακογιάννη

«5.000 μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί βρίσκονται στον αέρα, χωρίς έναν υπεύθυνο συνομιλητή που να μπορεί να τους παρέχει πλήρη ενημέρωση για το τι ακριβώς συμβαίνει», τονίζει με ανακοίνωσή της η παράταξη «Αθήνα Ψηλά»
THE LIFO TEAM
ΜΑΡΚΟ ΡΟΥΜΠΙΟ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ

Πολιτική / Επίσκεψη Ρούμπιο: Η αντιπολίτευση ζητά δεσμεύσεις στη στρατηγική σχέση Ελλάδας–ΗΠΑ, όχι μόνο διακηρύξεις

Το καλώδιο Ελλάδας–Κύπρου, η στάση της Ουάσινγκτον απέναντι στην Τουρκία και τα όρια της ελληνοαμερικανικής συνεργασίας στο επίκεντρο της κριτικής της αντιπολίτευσης
THE LIFO TEAM
ΜΑΡΚΟ ΡΟΥΜΠΙΟ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥΡΚΙΑ ΗΠΑ

Πολιτική / Μάρκο Ρούμπιο: «Δεν θα επιτρέπαμε ποτέ μια σύγκρουση Ελλάδας-Τουρκίας»

Λίγη ώρα πριν την ομιλία του στην Πνύκα, ο Αμερικανός ΥΠΕΞ μίλησε για τη σχέση Ελλάδας-Τουρκίας, τους πολέμους σε Ιράν και Ουκρανία αλλά και την πιθανότητα να θέσει υποψηφιότητα για πρόεδρος των ΗΠΑ
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΜΑΡΚΟ ΡΟΥΜΠΙΟ

Πολιτική / Μητσοτάκης σε Ρούμπιο: «Συμφωνώ μαζί σας, αποτελούμε έναν αναντικατάστατο εταίρο για τις Ηνωμένες Πολιτείες»

«Η Ελλάδα δεν είναι απλώς ένας πυλώνας σταθερότητας σε μία ταραγμένη περιοχή, αλλά και μία "γέφυρα" μεταξύ της Ευρώπης, της Δύσης, των Ηνωμένων Πολιτειών, της Μέσης Ανατολής και του αραβικού κόσμου, των χωρών του Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός
THE LIFO TEAM
ΡΟΥΜΠΙΟ ΓΕΡΑΠΕΤΡΙΤΗΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ

Πολιτική / Γεραπετρίτης σε Ρούμπιο: F-16 Viper και F-35 αναδεικνύουν την σταθερή αμυντική συνεργασία HΠΑ, Ελλάδας

Αναφερόμενος στην Κύπρο, επισήμανε ότι αποτελεί απαραίτητο κομμάτι της αρχιτεκτονικής ασφάλειας επισημαίνοντας ότι είναι αναγκαία η επανένωσή της με πυξίδα το διεθνές δίκαιο
THE LIFO TEAM
ΡΟΥΜΠΙΟ ΓΕΡΑΠΕΤΡΙΤΗ ΚΟΙΝΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ

Πολιτική / Οι κοινές δηλώσεις Ρούμπιο - Γεραπετρίτη: «Σημαντικός πυλώνας για τη Μεσόγειο η Ελλάδα»

«Συναντιόμαστε σε μια εποχή αλλαγών» δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης ενώ ο Αμερικανός ομόλογός του επανέλαβε πως η Ελλάδα είναι «σημαντικός εταίρος για τις ΗΠΑ»
THE LIFO TEAM

σχόλια

3 σχόλια
Δεν υπάρχει υπουργείο που τα προηγούμενα ξόανα να μην έκαναν όργια σπατάλης και κακοδιαχείρισης. Ούτε ένα. Κι αυτό είναι το καλύτερο που μπορεί να πει κανείς, γιατί αν πάμε σε ιστορίες όπως η ΔΕΗ μιλάμε για άλλα πράγματα.
Για πες μας skeletor ΜΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ τα υπουργεία στα οποία έγιναν όργια σπατάλης και κακοδιαχείρισης.Όσο για τη ΔΕΗ ΑΕ, που είναι ΟΜΙΛΟΣ (πολλών) ΑΝΩΝΥΜΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ, μπες και δες στην ιστοσελίδα της τις ετήσιες οικονομικές εκθέσεις της εταιρείας από το 2015 και μετά, σχετικά με το καθαρό χρέος της ΜΗΤΡΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ (όχι του παρόχου ΔΕΗ) που παρουσιάζει συνεχώς μείωση, αντίθετα φυσικά με τα προηγούμενα έτη που παρουσίαζε αύξηση.
Ο κ. Βρούτσης σπαταλάει δυσανάλογα πολλή ενέργεια στις παλιές συντάξεις και μας ζάλισε δέκα μέρες τώρα, με 1 (μία) σύνταξη, που - αφού την "πρόλαβε" - αρκεί να την περικόψει με νόμο π.χ. κατά 50 % και να τελειώνουμε.Ας θυμάται λοιπόν ότι εκεί που θα κριθεί, είναι Η ΕΚΔΟΣΗ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗΣ - ΑΝ ΟΧΙ ΑΜΕΣΑ, ΟΠΩΣ ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΕ Ο ΙΔΙΟΣ - ΣΕ 3 ΜΗΝΕΣ ΤΟ ΠΟΛΥ.Και αυτό να γίνει σε ένα χρόνο από τώρα - άντε, μέχρι το τέλος του 2020 ! Μην ασχολε'ιται λοιπόν με θέματα για εντυπωσιασμό !