Βρούτσης: Έρχεται πλαφόν στις «χρυσές συντάξεις»

Βρούτσης: Έρχεται πλαφόν στις «χρυσές συντάξεις» Facebook Twitter
Eurokinissi
4

Πλαφόν στις «χρυσές συντάξεις» προανήγγειλε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Γιάννης Βρούτσης.

«Πρώτη μου ενέργεια είναι να φέρω διάταξη η οποία να αποκαταστήσει την κοινωνική δικαιοσύνη και το αίσθημα αγανάκτησης του κόσμου» είπε ο υπουργός μιλώντας στον «Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής». 


«Η προσπάθειά μας είναι μέσα στον Αύγουστο να έχουμε διάταξη βάσει την οποίας θα βάλουμε οριζόντιο πλαφόν και στις νέες υψηλές συντάξεις, οι οποίες έχουν εκδοθεί, είτε ήταν έτοιμες να εκδοθούν, αλλά και στις παλιές, οι οποίες επανυπολογίστηκαν» πρόσθεσε ο κ. Βρούτσης


Σχετικά με τις «χρυσές συντάξεις» ο υπουργός τόνισε χαρακτηριστικά ότι «το πρόβλημα που αναδείχθηκε με τις αποφάσεις που φρενάραμε είναι μόνο η "κορυφή του παγόβουνου"».

Επιπλέον, χαρακτηρίζει «χαοτική» την κατάσταση που επικρατεί στον επανυπολογισμό των συντάξεων. «Έχουν επανυπολογιστεί συντάξεις με τελείως αυθαίρετο τρόπο», τονίζει και συμπληρώνει: «Κανείς δε μπορεί σήμερα, με τα στοιχεία που και εγώ έχω, να ξέρει το βάθος και την έκταση του προβλήματος. Είμαι υποχρεωμένος, μετά την ανάληψη της νέας διοίκησης του ΕΦΚΑ, να προχωρήσει η έρευνα για να δούμε τι έχει συμβεί πραγματικά στον επανυπολογισμό των συντάξεων».

Τέλος, επισημαίνει ότι θα γίνει «restart (επανεκκίνηση) στον επανυπολογισμό».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Πολιτική
4

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Κασσελάκης ρωτά τον Μητσοτάκη: Θα διαγραφεί ο ομοφοβικός βουλευτής Κυριαζίδης;

Πολιτική / Ο Κασσελάκης ρωτά τον Μητσοτάκη: Θα διαγραφεί ο ομοφοβικός βουλευτής Κυριαζίδης;

«Πρόεδρο; ο; η;» είπε ο βουλευτής Δράμας της ΝΔ για τον Στέφανο Κασσελάκη - Το βίντεο που ανάρτησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορώντας τον πρωθυπουργό ότι κατέβασε ένα «ανατριχιαστικό ακροδεξιό ψηφοδέλτιο» για τις ευρωεκλογές
NEWSROOM
Ευρωεκλογές 2024: Με απέπεμψαν επειδή το ζήτησε η Μπεκατώρου, καλή συνέχεια στον Κασσελάκη, λέει ο Παπανώτας μετά τη διαγραφή του

Πολιτική / Ευρωεκλογές 2024: «Με απέπεμψαν επειδή το ζήτησε η Μπεκατώρου», δηλώνει ο Παπανώτας μετά τη διαγραφή του

Μήπως η δημοφιλία μου ήταν «το κίνητρο για να με διώξουν;» διερωτήθηκε ο αποπεμφθείς από τη λίστα των υποψηφίων ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, έπειτα από απαίτηση της συνυποψήφιάς του Σοφίας Μπεκατώρου
NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια
Δεν υπάρχει υπουργείο που τα προηγούμενα ξόανα να μην έκαναν όργια σπατάλης και κακοδιαχείρισης. Ούτε ένα. Κι αυτό είναι το καλύτερο που μπορεί να πει κανείς, γιατί αν πάμε σε ιστορίες όπως η ΔΕΗ μιλάμε για άλλα πράγματα.
Για πες μας skeletor ΜΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ τα υπουργεία στα οποία έγιναν όργια σπατάλης και κακοδιαχείρισης.Όσο για τη ΔΕΗ ΑΕ, που είναι ΟΜΙΛΟΣ (πολλών) ΑΝΩΝΥΜΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ, μπες και δες στην ιστοσελίδα της τις ετήσιες οικονομικές εκθέσεις της εταιρείας από το 2015 και μετά, σχετικά με το καθαρό χρέος της ΜΗΤΡΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ (όχι του παρόχου ΔΕΗ) που παρουσιάζει συνεχώς μείωση, αντίθετα φυσικά με τα προηγούμενα έτη που παρουσίαζε αύξηση.
Ο κ. Βρούτσης σπαταλάει δυσανάλογα πολλή ενέργεια στις παλιές συντάξεις και μας ζάλισε δέκα μέρες τώρα, με 1 (μία) σύνταξη, που - αφού την "πρόλαβε" - αρκεί να την περικόψει με νόμο π.χ. κατά 50 % και να τελειώνουμε.Ας θυμάται λοιπόν ότι εκεί που θα κριθεί, είναι Η ΕΚΔΟΣΗ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗΣ - ΑΝ ΟΧΙ ΑΜΕΣΑ, ΟΠΩΣ ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΕ Ο ΙΔΙΟΣ - ΣΕ 3 ΜΗΝΕΣ ΤΟ ΠΟΛΥ.Και αυτό να γίνει σε ένα χρόνο από τώρα - άντε, μέχρι το τέλος του 2020 ! Μην ασχολε'ιται λοιπόν με θέματα για εντυπωσιασμό !