Ευρωεκλογές 2019: Σοκ στη Γαλλία - Στην πρώτη θέση η ακροδεξιά της Μαρίν Λεπέν

Ευρωεκλογές 2019: Σοκ στη Γαλλία - Στην πρώτη θέση η ακροδεξιά της Μαρίν Λεπέν Facebook Twitter
4

Ο ακροδεξιός Εθνικός Συναγερμός της Μαρίν Λεπέν εκτιμάται ότι θα κερδίσει τις σημερινές Ευρωεκλογές, σύμφωνα με δύο exit poll των ινστιτούτων IFOP και Elabe.

Το κόμμα της Λεπέν αναμένεται ότι θα συγκεντρώσει ποσοστό περίπου 24,2%, έναντι 22,4% του κόμματος LREM του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Elabe. Παρόμοια ποσοστά (24% και 22,5%) δίνει και το IFOP. Εφόσον επαληθευτεί αυτή η πρόβλεψη, ο Εθνικός Συναγερμός θα αποσπάσει 24 έδρες στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, έναντι 23 εδρών για το κόμμα του Γάλλου προέδρου. Στην τρίτη θέση έρχονται οι Πράσινοι, με ποσοστό περίπου 13%.

«Αξιοπρεπές» χαρακτήρισε το Μέγαρο των Ηλυσίων το ποσοστό που συγκέντρωσε το κόμμα LREM του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν στις σημερινές ευρωεκλογές, σημειώνοντας ωστόσο ότι η δεύτερη θέση είναι «απογοητευτική αλλά όχι τιμωρητική». Η γαλλική προεδρία επισήμανε ότι η πλειοψηφία όσων προσήλθαν στις κάλπες ψήφισε υπέρ φιλοευρωπαϊκών κομμάτων ενώ τόνισε ότι η υψηλή συμμετοχή που καταγράφηκε στη Γαλλία είναι μια «καλή είδηση». Πρόσθεσε επίσης ότι δεν θα υπάρξει αλλαγή πολιτικής στη Γαλλία, αντιθέτως η κυβέρνηση θα «εντείνει» την εφαρμογή του προγράμματός της κατά το δεύτερο μισό της θητείας του Μακρόν.

Νίκη της ακροδεξιάς και στην Ουγγαρία

Το κυβερνών κόμμα Fidesz του πρωθυπουργού της Ουγγαρίας Βίκτορ Όρμπαν αναμένεται ότι θα κερδίσει τις σημερινές ευρωεκλογές με ποσοστό 56%, σύμφωνα με ένα exit poll του ινστιτούτου Nezopont.

Σύμφωνα με αυτήν την έρευνα, που μεταδόθηκε από τη δημόσια τηλεόραση της χώρας, το Fidesz προηγείται με σημαντική διαφορά από τους Σοσιαλιστές και τον αριστερό Δημοκρατικό Συνασπισμό που εκτιμάται ότι θα λάβουν ποσοστό 10% το κάθε ένα. Το εθνικιστικό κόμμα Jobbik λαμβάνει περίπου 9% και το κόμμα Momentum 7%.

Γύρω στις 19.30 (ώρα Ελλάδας) η συμμετοχή έφτανε το 41,74%, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία της εθνικής εκλογικής επιτροπής. Οι κάλπες έκλεισαν στις 20.00.

Διεθνή
4

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πέθανε ο Kevin Williams, εμβληματική μορφή του γκέι πορνό των ’80s που έκανε τον bottom πρωταγωνιστή

Διεθνή / Πέθανε ο Kevin Williams, μία από τις πιο αναγνωρίσιμες μορφές του γκέι πορνό των ’80s

Ο Kevin Williams έγινε σύμβολο μιας ολόκληρης εποχής του γκέι πορνό, αποσύρθηκε νέος και επέστρεψε χρόνια αργότερα εντελώς αλλαγμένος. Η εικόνα του έφτασε τελικά μέχρι τις πανεπιστημιακές μελέτες για την επιθυμία και την αρρενωπότητα.
THE LIFO TEAM
Τουρκία: Το T24 προσέφυγε κατά του αποκλεισμού – Η PACE ζητά να σταματήσει η καταστολή σε βάρος ΛΟΑΤΚΙ+ ανθρώπων

Διεθνή / Όταν το ρεπορτάζ για ΛΟΑΤΚΙ+ ανθρώπους γίνεται λόγος για να κλείσει ένα ολόκληρο μέσο

Το T24 προσέφυγε κατά του αποκλεισμού του, υποστηρίζοντας ότι η απόφαση είναι δυσανάλογη και στηρίζεται σε λανθασμένα στοιχεία. Την ίδια στιγμή, η PACE μιλά ανοιχτά για «καταστολή» και «δημοκρατική οπισθοδρόμηση» στην Τουρκία.
THE LIFO TEAM
ΧΑΛΙ ΜΠΕΡΙ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΠΑΙΔΙΟΥ ΠΡΩΗΝ ΣΥΖΥΓΟΣ

Διεθνή / Η Χάλι Μπέρι κατηγορείται για την κακοποίηση του γιου της: «Τον έπιασε από τον λαιμό», λέει ο πρώην σύζυγός της

Ο Ολιβιέ Μαρτίνεζ κατέθεσε αίτηση για περιοριστικά μέτρα εναντίον της - Στη δημοσιότητα μηνύματα που, σύμφωνα με δημοσιεύματα, έχουν ανταλλάξει οι δυο τους
THE LIFO TEAM
Flydubai: «Δεν θα άφηνα άλλους ανθρώπους να πεθάνουν» - Η πρώτες δηλώσεις του πιλότου που δέχθηκε επίθεση εν πτήσει

Διεθνή / Flydubai: «Δεν θα άφηνα άλλους ανθρώπους να πεθάνουν» - Οι πρώτες δηλώσεις του πιλότου που δέχθηκε επίθεση εν πτήσει

Στις πρώτες δημόσιες δηλώσεις του, ο κυβερνήτης της Flydubai περιγράφει πώς συνέχισε να παλεύει για τον έλεγχο της πτήσης, παρότι ήταν τραυματισμένος
THE LIFO TEAM

σχόλια

3 σχόλια
Η Λεπέν ποτέ δεν θα πάρει την εξουσία στην Ευρώπη, ούτε την προεδρία της Γαλλίας.Δεν έχει καταφέρει τίποτα μέχρι τώρα.Η «νίκη» της είναι ασήμαντη χωρις ουσια.Είναι μια απάτη.
Με αυτό το πλευρό να κοιμάσαι ΜΊστερ,ετσι λέγανε και ορισμένοι Συριζαίοι για την Ν.Δ. και είδες τι πάθανε.... Να είμασΤε ρεαλιστές και να βλέπουμε τα πράματα όπως ακριβώς είναι...άκου " Η νίκη της ειναι ασήμαντη χωρίς ουσία" Ειλικρινά το πιστεύεις αυτο?