Ευρωεκλογές 2019: Σοκ στη Γαλλία - Στην πρώτη θέση η ακροδεξιά της Μαρίν Λεπέν

Ευρωεκλογές 2019: Σοκ στη Γαλλία - Στην πρώτη θέση η ακροδεξιά της Μαρίν Λεπέν Facebook Twitter
4

Ο ακροδεξιός Εθνικός Συναγερμός της Μαρίν Λεπέν εκτιμάται ότι θα κερδίσει τις σημερινές Ευρωεκλογές, σύμφωνα με δύο exit poll των ινστιτούτων IFOP και Elabe.

Το κόμμα της Λεπέν αναμένεται ότι θα συγκεντρώσει ποσοστό περίπου 24,2%, έναντι 22,4% του κόμματος LREM του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Elabe. Παρόμοια ποσοστά (24% και 22,5%) δίνει και το IFOP. Εφόσον επαληθευτεί αυτή η πρόβλεψη, ο Εθνικός Συναγερμός θα αποσπάσει 24 έδρες στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, έναντι 23 εδρών για το κόμμα του Γάλλου προέδρου. Στην τρίτη θέση έρχονται οι Πράσινοι, με ποσοστό περίπου 13%.

«Αξιοπρεπές» χαρακτήρισε το Μέγαρο των Ηλυσίων το ποσοστό που συγκέντρωσε το κόμμα LREM του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν στις σημερινές ευρωεκλογές, σημειώνοντας ωστόσο ότι η δεύτερη θέση είναι «απογοητευτική αλλά όχι τιμωρητική». Η γαλλική προεδρία επισήμανε ότι η πλειοψηφία όσων προσήλθαν στις κάλπες ψήφισε υπέρ φιλοευρωπαϊκών κομμάτων ενώ τόνισε ότι η υψηλή συμμετοχή που καταγράφηκε στη Γαλλία είναι μια «καλή είδηση». Πρόσθεσε επίσης ότι δεν θα υπάρξει αλλαγή πολιτικής στη Γαλλία, αντιθέτως η κυβέρνηση θα «εντείνει» την εφαρμογή του προγράμματός της κατά το δεύτερο μισό της θητείας του Μακρόν.

Νίκη της ακροδεξιάς και στην Ουγγαρία

Το κυβερνών κόμμα Fidesz του πρωθυπουργού της Ουγγαρίας Βίκτορ Όρμπαν αναμένεται ότι θα κερδίσει τις σημερινές ευρωεκλογές με ποσοστό 56%, σύμφωνα με ένα exit poll του ινστιτούτου Nezopont.

Σύμφωνα με αυτήν την έρευνα, που μεταδόθηκε από τη δημόσια τηλεόραση της χώρας, το Fidesz προηγείται με σημαντική διαφορά από τους Σοσιαλιστές και τον αριστερό Δημοκρατικό Συνασπισμό που εκτιμάται ότι θα λάβουν ποσοστό 10% το κάθε ένα. Το εθνικιστικό κόμμα Jobbik λαμβάνει περίπου 9% και το κόμμα Momentum 7%.

Γύρω στις 19.30 (ώρα Ελλάδας) η συμμετοχή έφτανε το 41,74%, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία της εθνικής εκλογικής επιτροπής. Οι κάλπες έκλεισαν στις 20.00.

Διεθνή
4

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΕΡΥΘΡΑ ΘΑΛΑΣΣΑ ΠΕΡΣΙΚΟΣ ΚΟΛΠΟΣ

Διεθνή / Το Ιράν απειλεί να αποκλείσει την Ερυθρά Θάλασσα και τον Περσικό Κόλπο αν συνεχιστεί ο αμερικανικός αποκλεισμός

Παρότι η Τεχεράνη δεν διαθέτει ακτογραμμή στην Ερυθρά Θάλασσα, θεωρείται ότι μπορεί να ασκήσει επιρροή στην περιοχή μέσω των συμμάχων της στην Υεμένη, των ανταρτών Χούθι
THE LIFO TEAM
ΚΑΡΟΛΟΣ ΗΠΑ ΟΜΙΛΙΑ

Διεθνή / Βασιλιάς Κάρολος: Η ιστορική κίνηση που ετοιμάζει ενόψει της επίσκεψής του στις ΗΠΑ

Ο βασιλιάς θα ταξιδέψει στις ΗΠΑ εν μέσω του έντονου κλίματος ανάμεσα σε Τραμπ και Στάρμερ, και αυξανόμενων επικρίσεων προς τον μονάρχη για την εμπλοκή της οικογένειάς του στην υπόθεση Έπσταϊν
THE LIFO TEAM
BBC ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΕΛΛΑΔΑ ΜΙΣΘΟΦΟΡΟΙ

Διεθνή / BBC: Η Ελλάδα χρησιμοποιεί μασκοφόρους μετανάστες για να απωθήσει άλλους στον Έβρο

Η έρευνα του βρετανικού δικτύου επικαλείται μαρτυρίες μεταναστών, πρώην μισθοφόρων, αστυνομικές πηγές και έγγραφα - Καταγγελίες για λεκτική και σωματική κακοποίηση, μέχρι και απειλές για βιασμό - Η απάντηση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη
THE LIFO TEAM
ΠΛΟΥΣΙΟΤΕΡΗ ΓΥΝΑΙΚΑ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ

Διεθνή / Αυστραλία: Η πλουσιότερη γυναίκα της χώρας πρέπει να μοιραστεί μέρος της περιουσίας της

Σύμφωνα με απόφαση δικαστηρίου, η Τζίνα Ράινχαρτ καλείται να αποχωριστεί σεβαστό μέρος της περιουσίας της, λόγω πολύχρονης διαμάχης σχετικά με την επιχειρηματική της αυτοκρατορία στον τομέα της εξόρυξης
THE LIFO TEAM
ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ DEEPFAKE ΔΙΚΗ

Διεθνή / Αυστραλία: 19χρονος ομολόγησε την ενοχή του για τη δημιουργία deepfake πορνό σε μια ιστορική υπόθεση

Είναι το πρώτο άτομο που διώκεται βάσει νέου νόμου, ο οποίος ποινικοποιεί την αλλοίωση σεξουαλικών εικόνων και προβλέπει ποινή έως και επτά χρόνια φυλάκισης
THE LIFO TEAM
«Δεν πρέπει να γυρίσουμε στο νόμο της ζούγκλας»: Το «αμένσιοτο» της Κίνας για τον Τραμπ

Διεθνή / «Δεν πρέπει να γυρίσουμε στο νόμο της ζούγκλας»: Το «αμένσιοτο» της Κίνας για τον Τραμπ

Η απόφαση της Ουάσινγκτον να επιβάλει αποκλεισμό στις εξαγωγές ιρανικού πετρελαίου από τα Στενά του Ορμούζ δημιουργεί ένα επικίνδυνο διπλωματικό ναρκοπέδιο για τον Πρόεδρο Τραμπ, λίγες μόλις εβδομάδες πριν από την προγραμματισμένη επίσκεψή του στο Πεκίνο.
THE LIFO TEAM
ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΠΟΛΕΜΟΣ ΙΡΑΝ ΗΠΑ

Διεθνή / Ζελένσκι: «Οι ΗΠΑ δεν έχουν χρόνο για την Ουκρανία λόγω Ιράν» - Νεκρό 8χρονο παιδί και 14 τραυματίες στο Τσερκάσι

«Εάν οι ΗΠΑ δεν ασκήσουν πίεση στον Πούτιν και περιοριστούν σε έναν ήπιο διάλογο, τότε εκείνος δεν θα έχει λόγο να φοβάται», δήλωσε ο Ουκρανός πρόεδρος - Συνεχίζονται οι ρωσικές επιδρομές
THE LIFO TEAM

σχόλια

3 σχόλια
Η Λεπέν ποτέ δεν θα πάρει την εξουσία στην Ευρώπη, ούτε την προεδρία της Γαλλίας.Δεν έχει καταφέρει τίποτα μέχρι τώρα.Η «νίκη» της είναι ασήμαντη χωρις ουσια.Είναι μια απάτη.
Με αυτό το πλευρό να κοιμάσαι ΜΊστερ,ετσι λέγανε και ορισμένοι Συριζαίοι για την Ν.Δ. και είδες τι πάθανε.... Να είμασΤε ρεαλιστές και να βλέπουμε τα πράματα όπως ακριβώς είναι...άκου " Η νίκη της ειναι ασήμαντη χωρίς ουσία" Ειλικρινά το πιστεύεις αυτο?