Η είδηση για τα καλαμάρια των 836 ευρώ στη Μύκονο προκάλεσε πολλά σχόλια αλλά και την παρέμβαση των ελεγκτικών μηχανισμών του υπουργείου Οικονομικών.

 

Όλα ξεκίνησαν όταν αμερικανός τουρίστα αποφάσισε να καταγγείλει το ποσό που πλήρωσε σε εστιατόριο στην παραλία Πλατύς Γυαλός στη Μύκονο δημοσιεύοντας φωτογραφία της απόδειξης στον οδηγό tripadvisor.

 

Ο πελάτης και η παρέα του πλήρωσαν 836 ευρώ για έξι μερίδες καλαμάρι, τρεις σαλάτες και εξι μπύρες, γράφοντας στην κριτική του ότι, αν και ζήτησε επανειλημμένα τον κατάλογο από την σερβιτόρα που τους εξυπηρέτησε, ο κατάλογος δεν ήρθε ποτέ στο τραπέζι τους.

 

Η εφορία πήγε στο εστιατόριο στη Μύκονο που χρέωσε 836 ευρώ για καλαμάρια - Εντόπισε 12 παραβάσεις

 

Η εφορία πήγε στο εστιατόριο στη Μύκονο που χρέωσε 836 ευρώ για καλαμάρια - Εντόπισε 12 παραβάσεις

 

Τα καλαμάρια και οι σαλάτες των 836 ευρώ έγιναν μάλιστα θέμα και στον Independent:

 

Η εφορία πήγε στο εστιατόριο στη Μύκονο που χρέωσε 836 ευρώ για καλαμάρια - Εντόπισε 12 παραβάσεις

 

Οι πληροφορίες που μετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ απόψε αναφέρουν πως έγινε έλεγχος στο εστιατόριο στην Μύκονο και εντοπίστηκαν 12 φορολογικές παραβάσεις.

 

Σύμφωνα με το protothema, το μεσημέρι, στο εν λόγω κατάστημα εμφανίστηκε κλιμάκιο της Εφορίας για να πραγματοποιήσει αιφνιδιαστικό έλεγχο. Στο κατάστημα εμφανίστηκαν πέντε άνδρες και μια γυναίκα, οι οποίοι και προέβησαν σε εξονυχιστικό έλεγχο των φορολογικών αρχείων της επιχείρησης.

 

Στα χέρια τους είχαν τόσο το επίμαχο δελτίο παραγγελίας, που ανάρτησε στο tripadvisor ο Αμερικανός τουρίστας, όσο και άλλα δελτία παραγγελίας που είχαν αναρτήσει μέρες πριν και άλλοι πελάτες, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τις υψηλές τιμές, ενώ παράλληλα κατήγγειλαν ότι είχαν πέσει θύματα παραπλάνησης από τους υπάλληλους του εστιατορίου.

 

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, οι ελεγκτές φέρονται να αφαίρεσαν τους σκληρούς δίσκους από τους υπολογιστές και την ταμειακή μηχανή, προκειμένου να διασταυρώσουν αν ο καταστηματάρχης είχε φροντίσει να κόψει τις αποδείξεις που αντιστοιχούν στα δελτία παραγγελίας που έχουν αναρτήσει οι δυσαρεστημένοι πελάτες.

 

Τι απάντησε ο υπεύθυνος καταστήματος 


Την απάντηση του για το περιστατικό έδωσε ο υπεύθυνος του εστιατορίου σε ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού Open. Σχετικά με τα καλαμάρια, είπε: «Ήταν εννέα άτομα και παρήγγειλαν 4 κιλά καλαμάρι, το οποίο χρεώθηκε με το κιλό. Το καλαμάρι ήταν φρέσκο και κόστισε 100 ευρώ το κιλό».

 

 «Είμαστε το καλύτερο μαγαζί στον Πλατύ Γιαλό και προσφέρουμε high end υπηρεσίες. Απευθυνόμαστε σε υψηλό πελατολόγιο και στο μαγαζί μας δεν έρχεσαι για να χορτάσεις, αλλά έρχεσαι για την εμπειρία. Υπάρχει μίνιμουμ χρέωση 25 ευρώ για κάθε άτομο στην παραλία», πρόσθεσε.