Δήμος Αθηναίων: Κανένας χώρος στη Χρυσή Αυγή για προεκλογικές συγκεντρώσεις

Δήμος Αθηναίων: Κανένας χώρος στη Χρυσή Αυγή για προεκλογικές συγκεντρώσεις Facebook Twitter
EUROKINISSI/ ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ
2

Τη μη διάθεση χώρων στη Χρυσή Αυγή αποφάσισε σήμερα ο Δήμος Αθηναίων κατά τη σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου. 

Συγκεκριμένα, μετά από ονομαστική ψηφοφορία, το δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας ενέκρινε την εισήγηση-πρόταση του Γιώργου Καμίνη, για τη μη διάθεση στο κόμμα της Χρυσής Αυγής και τις παρατάξεις της, δημοσίων χώρων για την εγκατάσταση εκλογικών τους κέντρων για τις ευρωεκλογές και αυτοδιοικητικές εκλογές.

Υπέρ της εισήγησης - πρότασης του Γιώργου Καμίνη ψήφισαν 26 δημοτικοί σύμβουλοι ενώ υπήρξε ένα «όχι», μια αποχή και ένα άκυρο.

«Το δικαίωμα της ελευθερίας της έκφρασης είτε από μεμονωμένα άτομα είτε από συλλογικούς φορείς, όπως είναι τα σωματεία και τα πολιτικά κόμματα, δεν είναι απεριόριστο», ανέφερε ο Γιώργος Καμίνης στην εισήγησή του.

«Τελεί και αυτό υπό τους όρους και τις προϋποθέσεις του Συντάγματος. Και επειδή μιλάμε για ευρωεκλογές, αποτελεί ευρωπαϊκή κατάκτηση το γεγονός ότι ο λόγος μίσους έχει ποινικοποιηθεί σχεδόν στο σύνολο των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης», συμπλήρωσε.

«Ο λόγος μίσους που εισάγει διακρίσεις με βάση κριτήρια φυλετικά, εθνοτικά, θρησκευτικής πίστης ή σεξουαλικού προσανατολισμού, είναι ένας λόγος, ο οποίος είναι έξω από τα όρια της έννομης τάξης», υπογράμμισε.

«Ακόμα και ιεράρχης καταδικάστηκε από την ελληνική Δικαιοσύνη με βάση τις διατάξεις αυτές», ανέφερε ο κ. Καμίνης. 

«Απέναντι σε πολιτικά κόμματα ή παρατάξεις που πρεσβεύουν αυτές τις απόψεις, δεν υπάρχει περιθώριο ανοχής της έννομης τάξης. Και βεβαίως δεν θα παραχωρηθεί από τον δήμο Αθηναίων κανένας δημόσιος χώρος για την προβολή θέσεων μίσους και βίας. Όπως δεν παραχωρήσαμε δημόσιο χώρο και στα συσσίτια μίσους», είπε ο δήμαρχος της Αθήνας. 

Σύμφωνα με τον κ. Καμίνη, «είναι θέμα τιμής του δημοκρατικού πολιτικού συστήματος. Είναι θέμα προάσπισης της συνταγματικής έννομης τάξης το να μην νομιμοποιήσουμε, με οποιοδήποτε κριτήριο, τη συμμετοχή ανθρώπων στη δημόσια σφαίρα, οι οποίοι κηρύσσουν το μίσος κατά των συνανθρώπων τους. Αυτού του είδους λόγος είναι εκτός της δημοκρατικής νομιμότητας».

Ακόμα ο κ. Καμίνης εξέφρασε την ελπίδα να περατωθεί σύντομα «και η δικαστική διαδικασία, ούτως ώστε οι πρωτεργάτες αυτής της ιστορίας να μπουν πια για τα καλά στη φυλακή», υπογραμμίζοντας ότι «αρκετή ανοχή έχει επιδείξει η έννομη τάξη απέναντι σ' αυτή την κατηγορία των ανθρώπων, οι οποίοι συγκροτούν εγκληματική οργάνωση».

Αντιδράσεις Κασιδιάρη

Στην πρόταση του δημάρχου αντέδρασε έντονα ο βουλευτής και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης.

Ο Ηλίας Κασιδιάρης έκανε λόγο για «φασιστική» και «αντιδημοκρατική» μεθόδευση, «εγκληματική» απόφαση» και απείλησε με την υποβολή μήνυσης άμεσα, λέγοντας ότι το «αδίκημα» όσων ψηφίσουν υπέρ αυτής της πρότασης είναι αυτόφωρο.

Πολιτική
2

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κασσελάκης: Περιοδεία σε 29 νησιά – Το «Σάικλαντς» και το «7αράκι» του Αποστολάκη

Πολιτική / Κασσελάκης: Συνεχίζει την περιοδεία σε 29 νησιά του Αιγαίου – Το «Σάικλαντς» και το «7αράκι» του Αποστολάκη

Λόγω των ισχυρών ανέμων, πρώτος σταθμός της περιοδείας του Στέφανου Κασσελάκη ήταν τελικά η Κύθνος και εν συνεχεία η Σύρος όπου μετέβη με σκάφος και κυβερνήτη τον ναύαρχο Βαγγέλη Αποστολάκη
NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
"Ο Ηλίας Κασιδιάρης έκανε λόγο για «φασιστική» και «αντιδημοκρατική» μεθόδευση, «εγκληματική» απόφαση» και απείλησε"Ορίστε παρακαλώ; Χρησιμοποίησε τέτοιες έννοιες ΠΟΙΟΣ; Τελικά Ηλία, δεν είναι ωραίο να πέφτεις θύμα τέτοιων τακτικών, ε; Όχι πως θα αναθεωρήσεις κάτι βέβαια, κουβέντα να γίνεται απλά.
Κανένας χωρος, δημοσίος ή ιδιωτικός στους νεοναζί.Στους υπονόμους να κανουν τις συγκεντρώσεις τους, στο φυσικο τους χωρο, να επιστρεψουν απο εκει που ξεφυτρωσαν.