Τα 10 αναμφισβήτητα γεγονότα στο χρονικό σεξουαλικής κακοποίησης που βαρύνει τον Μάικλ Τζάκσον

Τα 10 αναμφισβήτητα γεγονότα στο χρονικό σεξουαλικής κακοποίησης που βαρύνει τον Μάικλ Τζάκσον Facebook Twitter
Ο Μάικλ Τζάκσον φτάνει στο δικαστήριο της Σάντα Μπάρμπαρα με τον πατέρα του Τζο Τζάκσον. Ήταν 25 Μαρτίου του 2005, η εικοστή μέρα της δίκης κατά την οποία είχε βρεθεί κατηγορούμενος μετά από καταγγελίες εις βάρος του για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων.
8

Είτε σκοπεύει να δει κανείς είτε όχι το περιβόητο ντοκιμαντέρ του HBO, "Leaving Neverland" με τις αποκαλύψεις για την σεξουαλική κακοποίηση που δηλώνουν ότι υπέστησαν από τον Μάικλ Τζάκσον σε πολύ τρυφερή ηλικία, ο Γουέιντ Ρόμπσον και ο Τζέιμς (Τζίμι) Σέιφτσεκ, ιδού τα δέκα αναμφισβήτητα γεγονότα μιας υπόθεσης που μοιάζει να μην έχει τέλος.

1.

Δεν τίθεται υπό καμία αμφισβήτηση το γεγονός ότι όταν ήταν 34 ετών, ο Μάικλ Τζάκσον κοιμήθηκε για πάνω από 30 νύχτες στη σειρά στο ίδιο κρεβάτι με τον 13χρονο Τζόρντι Τσάντλερ, στο σπίτι του αγοριού και με τη μητέρα του παρούσα. Είχε επίσης κοιμηθεί στο ίδιο κρεβάτι με τον Τζόρντι Τσάντλερ και στο σπίτι του πατέρα του παιδιού. Οι γονείς του ήταν χωρισμένοι.

2.

Μέχρι στιγμής, πέντε αγόρια με τα οποία είχε κοιμηθεί στο ίδιο κρεβάτι, τον έχουν κατηγορήσει για κακοποίηση: ο Τζόρντι Τσάντλερ, ο Τζέισον Φράνκια , ο Γκάβιν Αρβίζο, ο Γουέιντ Ρόμπσον και ο Τζίμι Σέιφτσακ. O Μάικλ Τζάκσον είχε χαρίσει το ίδιο υποκοριστικό στον Τσάντλερ και στον Αρβίζο ("Rubba"), ενώ τον Ρόμπσον τον αποκαλούσε "Little One" («Μικρούλη») και τον Σέιφτσακ, "Applehead."

Σύμφωνα με τις καταθέσεις του προσωπικού της έπαυλης "Neverland" στην αστυνομία της Σάντα Μπάρμπαρα, ουδείς είδε ή συμπέρανε ποτέ ότι κάποια γυναίκα πέρασε τη νύχτα μαζί του, ούτε καν οι δύο σύζυγοί του, Ντέμπι Ρόου και Λίζα Μαρί Πρίσλεϊ.

3.

Ο Τζάκσον πλήρωσε 25 εκατομμύρια δολάρια για την διευθέτηση της μήνυσης εκ μέρους των Τσάντλερ, από τα οποία 18 πήρε ο Τζόρντι, από 2,5 οι γονείς του, και τα υπόλοιπα οι δικηγόροι. Ο Φράνκια έλαβε επίσης 2,4 εκατομμύρια από τον Τζάκσον.

4.

Ο Μάικλ Τζάκσον υπέφερε από την ασθένεια αποχρωματισμού του δέρματος με την ονομασία Vitiligo. Ο Τζόρντι Τσάντλερ είχε απεικονίσει σε σχέδιό του τα σημάδια της ασθένειας στο πέος του Τζάκσον. Τα σχέδια του είχαν σφραγιστεί σε φάκελο που είχε τεθεί στη διάθεση των αρμοδίων αρχών, οι οποίες λίγους μήνες μετά φωτογράφισαν τα γεννητικά όργανα του Τζάκσον. Οι φωτογραφίες επιβεβαίωναν απολύτως το σχέδιο του Τσάντλερ.

Τα 10 αναμφισβήτητα γεγονότα στο χρονικό σεξουαλικής κακοποίησης που βαρύνει τον Μάικλ Τζάκσον Facebook Twitter
Στο ντοκιμαντέρ του 2002, "Living with Michael Jackson", o Μάικλ Τζάκσον είχε δηλώσει στον δημοσιογράφο Μάρτιν Μπασίρ, ότι δεν έβλεπε κάτι κακό στο να μοιράζεται το κρεβάτι του με μικρά αγόρια.

5.

Ο διάδρομος στην έπαυλη του Τζάκσον που οδηγούσε στο υπνοδωμάτιό του αποτελούσε μια σύγχρονη ζώνη συστημάτων ασφαλείας με βιντεοκάμερες αλλά και ανιχνευτές ήχου έτσι ώστε αν κάποιος επιχειρούσε να τον διασχίσει, σήμαινε συναγερμός στο δωμάτιο.

6.

Ο Τζάκσον διατηρούσε εκτεταμένη συλλογή πορνογραφικού υλικού σε μια βαλίτσα δίπλα στο κρεβάτι του, στην οποία συμπεριλαμβάνονταν φωτογραφίες με S&M bondage περιεχόμενο και με γυμνά αγόρια. Ειδικοί ερευνητές της σήμανσης με θητεία στις μυστικές υπηρεσίες βρήκαν σ' αυτές τις εικόνες αποτυπώματα των αγοριών πλάι σ΄ εκείνα του Τζάκσον, ο οποίος διατηρούσε επίσης σε κοινή θέα bondage γλυπτά γυναικών με αλυσίδες και «ball gags» στο στόμα, στο γραφείο του υπνοδωματίου του.

7.

Σύμφωνα με τις καταθέσεις του προσωπικού της έπαυλης "Neverland" στην αστυνομία της Σάντα Μπάρμπαρα, ουδείς είδε ή συμπέρανε ποτέ ότι κάποια γυναίκα πέρασε τη νύχτα μαζί του, ούτε καν οι δύο σύζυγοί του, Ντέμπι Ρόου και Λίζα Μαρί Πρίσλεϊ. Η Ρόου, μητέρα των δύο παιδιών του Τζάκσον, δήλωσε ξεκάθαρα στις αρχές ότι ουδέποτε είχε συντελεστεί ερωτική συνεύρεση μεταξύ τους.

8.

Οι γονείς των αγοριών με τα οποία μοιραζόταν το κρεβάτι του ο Τζάκσον, δέχθηκαν μια σειρά από πολυτελή και πανάκριβα δώρα. Η μητέρα του Γουέιντ Ρόμπσον κατέθεσε το 2005 ότι βρισκόταν στη μισθοδοσία της εταιρείας του Τζάκσον, αποκτώντας συγχρόνως και μόνιμη βίζα. Οι γονείς του Τζίμι Σέιφτσακ πήραν σπίτι ως δωρεά, ενώ η μητέρα του Τζόρντι Τσάντλερ ένα διαμαντένιο μπρασελέ.

9.

Δύο από τους πατεράδες αγοριών που κατήγγειλαν τον Τζάκσον - του Τζόρντι Τσάντλερ και του Τζίμι Σέιφτσακ – κατέληξαν αυτόχειρες, ενώ ήταν ήδη αποξενωμένοι από τα παιδιά τους.

10.

Στο ντοκιμαντέρ του 2002, "Living with Michael Jackson", o Μάικλ Τζάκσον είχε δηλώσει στον δημοσιογράφο Μάρτιν Μπασίρ, ότι δεν έβλεπε κάτι κακό στο να μοιράζεται το κρεβάτι του με μικρά αγόρια.

Με στοιχεία από το Vanity Fair

Πολιτισμός
8

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μάχη για τον «Δαβιδ» του Μιχαήλ Άγγελου: Η ελευθερία της έκφρασης ενάντια στην προστασία της αξιοπρέπειας

Πολιτισμός / Ο «Δαβίδ» του Μιχαήλ Άγγελου και η ελευθερία της έκφρασης κόντρα στην προστασία των καλλιτεχνικών θησαυρών

Στη Φλωρεντία, η Galleria dell'Accademia υπερασπίζεται τον Δαβίδ του Μιχαήλ Άγγελου, ένα αριστούργημα του 1504, από απαξιωτικές και μη εξουσιοδοτημένες εμπορικές χρήσεις
NEWSROOM
Πέθανε ο Ρίτσαρντ Σέρα, ο τελευταίος μεγάλος Αμερικανός καλλιτέχνης

Πολιτισμός / Πέθανε ο Ρίτσαρντ Σέρα, ο τελευταίος μεγάλος Αμερικανός καλλιτέχνης

Ο Ρίτσαρντ Σέρα ήταν ένας σύγχρονος μινιμαλιστής καλλιτέχνης γνωστός για τα μνημειώδη ατσάλινα γλυπτά του. Τα συχνά τρομακτικά σε κλίμακα έργα του προκαλούν ζάλη και αποπροσανατολισμό, με τις αρχιτεκτονικές τους καμπύλες να στροβιλίζονται, καθώς οι θεατές περπατούν στα περάσματά τους.
NEWSROOM

σχόλια

5 σχόλια
Μπράβο!! Να αναπαράγετε και εσείς ότι διαβάζετε. "Οι φωτογραφίες επιβεβαίωναν απολύτως το σχέδιο του Τσάντλερ." !!!Μας κοροϊδεύετε; Δεν θα είχαν κάνει τον γύρο του κόσμου οι φωτογραφίες αυτές; Τουλάχιστον μια στοιχειώδης επιβεβαίωση/διασταύρωση στοιχείων πριν τα γράψουμε....
Συμπέρασμα:1) τα παιδιά παρακαλούσαν τον Τζάκσον να κοιμηθούν στο σπίτι του και όχι ο Τζάκσον τα παιδιά καθώς δίπλα σε αυτά επωφελούνταν και οι γονείς τους (τζάμπα διαμονή ύπνο φαι διασκέδαση δωράκια- κοινώς εκμετάλλευση.....)2)Ο Ρομπσον κατέθεσε ως μάρτυρας υπεράσπισης στη δική του Τζάκσον το 2005 ότι ποτέ τίποτα σεξουαλικό δε συνέβη μεταξύ τους αλλά προφανώς μετά ή δουλειά κάπου χάλασε στο οικονομικό και είπε να εκδικηθεί με το τρόπο του......3) Ο Τζάκσον πλήρωσε 25 μύρια όντως για να ξεφορτωθεί τους συκοφάντες του και αυτοί σαν καλοί γονείς που τους κακοποιησαν το παιδί τους τα πήραν μια χαρά και το θέμα ξεχάστηκε...4-5-6)οτιδήποτε πραγματικα επιβεβαιωμένο θα έστελνε τον Τζάκσον στην φυλακή για ΠΑΝΤΑ όμως ποτέ δεν υπήρξε ΚΑΝΕΝΑ ΣΤΟΙΧΕΙΟ!7) Τα δύο πρώτα παιδιά του Τζάκσον και της Ροου εγιναν με σεξουαλική συνεύρεση καθώς και ότι η Πρισλει έχει παραδεχθεί ότι είχε σεξουαλική σχέση μαζί του κανονικότατα!!8)Κοινώς τον αρμεγαν 9)Διαλυμένες οικογένειες ψάχνοντας να βρουν το θύμα που θα πληρώσει την εξιλέωση τους 10)Όλη η δημοσιογραφική κοινότητα γνωρίζει τη δράση του Μπασιρ και έχει συγκεκριμένη γνώμη για το έργο και τη στάση του....και ένα δικό μου 11)Σεβασμός στους νεκρούς...
Ακριβώς! Πέθανε και αρχίσαν άλλου είδους εκμετάλλευση τώρα. Ένας άνθρωπος που μεγάλωσε όπως ο Μάικλ, από 6-7 χρονών να τρέχει σε πρόβες και συναυλίες και όχι στις αλάνες, μήπως ήταν και κάπως φυσικό να θέλει να αναπληρώσει τα χαμένα χρόνια και να κάνει παρέα με αγόρια, να τα έχει σαν αδέλφια του και όχι με σεξουαλικό κίνητρο? Γιατί σάμπως φχαριστήθηκε παιχνίδι με εκείνα??? Μήπως απλά δεν ξεπέρασε ποτέ την έλλειψη πραγματικά παιδικής ηλικίας? Και όλα τα άλλα, τα πονηρά μυαλά μας? Αφού αθωώθηκε, αυτό θα ήταν η αιτία.
Αν του άρεσαν τα παιδιά, γιατί δεν κοιμόταν και με τα δικά του; Δεν ξέρω αν τα παραπάνω είναι αλήθεια ή ψέματα αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι φυσιολογικό το να κοιμάσαι με ξένα παιδάκια. Δεν έπαιζε μαζί τους, κοιμόταν. Και ναι μεν συμφωνώ ότι αυτοί οι γονείς έχουν το ίδιο μέρος ευθύνης αλλά αυτό δεν αλλάζει το γεγονός ότι ο ίδιος είχε προβλήματα και πολύ σοβαρά.
Αυτά από την στιγμή που είναι νεκρός μπορούν να έχουν επίπτωση μόνο στη φήμη του. Επίσης δεν μπορεί να απαντήσει για τίποτα. Όμως έχουμε γονείς που πήγαιναν τα παιδιά τους να για να κοιμηθούν με έναν ξένο άντρα. Αυτό είναι κάτι το φυσιολογικό?