Ο εισαγγελέας των Τιράνων αρνήθηκε την παράδοση της σορού στην οικογένεια Κατσίφα, ζητώντας μάλιστα από τον πατέρα του ομογενή, Γιάννη Κατσίφα, να μεταβεί στην αλβανική πρωτεύουσα για κατάθεση.

 

Σχολιάζοντας την τελευταία αυτή εξέλιξη, ο δικηγόρος της οικογένειας, Κώστας Γιοβανόπουλος, δήλωσε ότι «ουδείς γνωρίζει» που αποσκοπεί ο εισαγγελέας χαρακτηρίζοντας «ακατανόητη» την καθυστέρηση, όπως μετέδωσε το real.gr.

 

«Σε κάθε περίπτωση ο Γιάννης Κατσίφας δεν μπορεί να γνωρίζει γιατί δεν ήταν παρών. Τι εξηγήσεις να δώσει; Τι ξέρει αυτός ο άνθρωπος; Ποιος εισαγγελέας σκέφτηκε να πάρει από αυτόν κατάθεση; Είναι ένας ηλικιωμένος, πάμφτωχος που δεν είχε καμία σχέση με τα γεγονότα», πρόσθεσε ο κ. Γιοβανόπουλος. 

 

Ο δικηγόρος Ευθύμης Ναυρίδης, που επίσης εκπροσωπεί την οικογένεια, προσήλθε νωρίτερα στον προϊστάμενο της εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας, προκειμένου να τον ενημερώσει για τις νομικές ενέργειες στις οποίες σκοπεύει να προβεί η οικογένεια.

 

«Η οικογένεια ζητεί την πλήρη διαλεύκανση του συμβάντος, να έχει σαφή και πλήρη ενημέρωση. Ο,τι επαφές γίνονται με την Αλβανία είναι με την Εισαγγελία Τιράνων και συγκεκριμένα με την Εισαγγελία βαρέων εγκλημάτων, με την οποία συνεργαζόμαστε. Από τη στιγμή που ο άνθρωπος είναι Έλληνας υπήκοος, ασφαλώς έχουν και οι ελληνικές αρχές αρμοδιότητα για αυτό έχει επιληφθεί και η εισαγγελία πρωτοδικών της Αθήνας», είπε ο δικηγόρος της οικογένειας του 35χρονου. 

 

Οι γονείς του Κωνσταντίνου Κατσίφα, ζητούν να παραλάβουν τη σορό του παιδιού τους, το συντομότερο δυνατό, ώστε να προχωρήσουν στην κηδεία του. 

 

«Καθυστερούν σκόπιμα»

 

«Τα πράγματα δε λειτουργούν έτσι στα σύγχρονα κράτη. Λες και ταξιδέψαμε πίσω στο χρόνο», δήλωσε στον ΑΝΤ1 ο κ. Γιοβανόπουλος.

 

Όπως αποκάλυψε ο ίδιος, η οικογένεια δεν καν παραλάβει τη ληξιαρχική πράξη θανάτου του 35χρονου, «όπως και κανένα άλλο έγγραφο».

 

Ο συνήγορος της οικογένειας έθεσε μία σειρά από ερωτήματα, όπως το πού είναι το κινητό τηλέφωνο και τα υπόλοιπα προσωπικά αντικείμενα του νεκρού.

 

Όπως είπε, αν και η Ελλάδα ξεκίνησε αμέσως τις έρευνες δεν έγινε το ίδιο και από αλβανικής πλευράς. «Δεν έχουμε τον ίδιο ρυθμό», είπε χαρακτηριστικά αποδίδοντας την καθυστέρηση σε σκοπιμότητα.