Η ΙΚΕΑ αποσύρει λαζάνια με κρέας ταράνδου

Η ΙΚΕΑ αποσύρει λαζάνια με κρέας ταράνδου Facebook Twitter
6

Μετά τα κεφτεδάκια με αλογίσιο κρέας που αποσύρθηκαν από την Σουηδική εταιρία τον περασμένο Φεβρουάριο, σειρά είχαν χθες τα λαζάνια με κρέας ταράνδου. Σε δήλωση της η ΙΚΕΑ αναφέρει πως οι πωλήσεις των συγκεκριμένων πακέτων με λαζάνια είχαν σταματήσει από τον Μάρτιο, όταν οι Βελγικές αρχές εντόπισαν στα συστατικά τους χοιρινό κρέας. Οι έρευνες που έγιναν έδειξαν ότι μία παρτίδα από τα λαζάνια με κρέας ταράνδου, παραγωγής των προμηθευτών Familjen Dafgard, με ημερομηνία λήξης τον Ιανουάριο του 2014, περιείχε 1.4% χοιρινό.

Μετά από αυτά τα νέα η ΙΚΕΑ απέσυρε 17,600 πακέτα με λαζάνια από τα καταστήματα της σε όλη την Ευρώπη, σύμφωνα με το BBC. Οι υπεύθυνοι της εταιρίας υποστήριξαν πως το χοιρινό δεν αποτελεί διατροφικό κίνδυνο, απλώς «δεν μπορούν να ανεχθούν την ύπαρξη κανενός άλλου συστατικού πέρα από όσα αναγράφονται στις συσκευασίες τους».

Η Σουηδική εφημερίδα the Local παραθέτει τις δηλώσεις των προμηθευτών της αμαρτωλής παρτίδας, οι οποίοι αποδίδουν την «μόλυνση» στον ελλειπή καθαρισμό των εγκαταστάσεων παραγωγής. Στις ίδιες εγκαταστάσεις γινόταν επεξεργασία πολλών ειδών κρέατος.

6

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Αναστασία λατρεύει τον Μιμίκο. Αντέχει ακόμα και τα «κικιρίκου» του

Living / Η Αναστασία λατρεύει τον Μιμίκο. Αντέχει ακόμα και τα «κικιρίκου» του

Ο Μιμίκος είναι ένας sassy κόκορας έξι μηνών που έχει κλέψει την καρδιά της Αναστασίας, ένα ζώο συντροφιάς που μπορεί να την τρελαίνει στα «κικιρίκου» όλη μέρα, αλλά τη βοήθησε να δει τη ζωή της αλλιώς, και να την αλλάξει.
ΜΙΝΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ
Η κυρία Μαρία, ο κύριος Νίκος και μια ιστορία αγάπης με μια μηχανή ποπκόρν

Living / Πενήντα καλοκαίρια χωρίς ρεπό, με μαλλί της γριάς και ψημένο καλαμπόκι

Ο κύριος Νίκος έχει προλάβει την εποχή που το γλειφιτζούρι κοκοράκι ήταν συνώνυμο του πρώτου ραντεβού. Μετά από δεκαετίες στους δρόμους, δεν μπορεί να φανταστεί καλοκαίρι χωρίς πανηγύρι και χωρίς το μηχάνημα του ποπκόρν.
ΑΚΗΣ ΚΑΤΣΟΥΔΑΣ
CHECK Ένα πρωί αναζητήσαμε πουλιά στον Εθνικό Κήπο

Living / Birdwatching στην Αθήνα: Παρατηρώντας πρωί-πρωί πουλιά στον Εθνικό Κήπο

Το birdwatching στην πόλη μας είναι πολύ πιο δημοφιλές από ό,τι μπορεί να φανταστεί κανείς. Οι ξένοι το λατρεύουν, και παίρνουν τα πάρκα και τα βουνά για να ανακαλύψουν τσαλαπετεινούς και κουκουβάγιες, σε ένα «κυνήγι» με τα κιάλια που κάνει το συγκεκριμένο τουρ από τα πιο διαδεδομένα στην Ελλάδα.
M. HULOT

σχόλια

6 σχόλια
Μάλλον δεν καταλάβατε κάποιοι σχολιαστές. Τα λαζάνια ήταν λαζάνια με κρέας ταράνδου, επίσημα. Ο τάρανδος τρώγεται σε κάποιες χώρες. Το πρόβλημα ήταν ότι εκτός από το κρέας ταράνδου βρέθηκε και χοιρινό, πράγμα όχι επικίνδυνο αλλά η εταιρεία τα απέσυρε γιατί απαγορεύεται να υπάρχουν υλικά πέρα από τα αναγραφόμενα στη συσκευασία (όλα αυτά βέβαια σύμφωνα με την ΙΚΕΑ, η αλήθεια άγνωστη)
Γιατί να μην θεωρήσουμε τα διατροφικά σκάνδαλα του ΙΚΕΑ γαστρονομικές προτάσεις; Αν πάω εγώ στη Σουηδία, που ο τάρανδος είναι τοπική σπεσιαλιτέ, δεν θα τσιμπήσω λίγο; Τώρα δε χρειάζεται. Πετάγομαι μέχρι τα Σπάτα ή το Αιγάλεω και έχω να διαλέξω ανάμεσα σε άλογα, ταράνδους και ποιος ξέρει πόσα άλλα ζώα!