«Ρίχναμε λάδι και μύρο γιατί η Αγία Γραφή λέει πως είναι θαυματουργό», λένε οι γυναίκες που βανδάλιζαν τα μουσεία

«Ρίχναμε λάδι και μύρο γιατί η Αγία Γραφή λέει πως είναι θαυματουργό», λένε οι γυναίκες που βανδάλιζαν τα μουσεία Facebook Twitter
14

«Ρίχναμε λάδι και μύρο γιατί η Αγία Γραφή λέει πως είναι θαυματουργό», ισχυρίστηκαν στους αστυνομικούς οι δύο γυναίκες, που συνελήφθησαν για τους βανδαλισμούς στα μουσεία.

Σήμερα το πρωί, οι γυναίκες πιάστηκαν επ' αυτοφώρω, χάρη στις φωτογραφίες και τα βίντεο που τις είχαν καταγράψει από τις προηγούμενες ενέργειες τους.

Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, πρόκειται για δύο Ρομά βουλγαρικής υπηκοότητας, οι οποίες κρατούνται στην Ασφάλεια Αθηνών και αύριο θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα.

«Ρίχναμε λάδι και μύρο γιατί η Αγία Γραφή λέει πως είναι θαυματουργό», λένε οι γυναίκες που βανδάλιζαν τα μουσεία Facebook Twitter
Oι δύο γυναίκες τη στιγμή της σύλληψής τους σήμερα το πρωί

Οι δύο αλλοδαπές εντοπίστηκαν σήμερα το πρωί από φύλακα του Εθνικού Ιστορικού Μουσείου, ο οποίος αναγνώρισε τη μία από φωτογραφίες που είχε μοιράσει η Ασφάλεια σε όλα τα μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους και ειδοποίησε την Ασφάλεια Αθηνών.

Οι αστυνομικοί που έφτασαν στο σημείο, τις συνέλαβαν ενώ άγγιζαν ένα από τα εκθέματα του μουσείου και ενώ κρατούσαν μπουκάλι με λάδι, που όμως δεν πρόλαβαν να χρησιμοποιήσουν.

Σημειώνεται ότι οι συλληφθείσες αναζητούνταν μετά τις φθορές που προκάλεσαν στο Βυζαντινό Μουσείο και στο Μουσείο Μπενάκη, ρίχνοντας λάδι σε αγάλματα και άλλα εκθέματα.

Ελλάδα
14

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

10 σχόλια
Ακτιβίστριες μυρελαίου. Ρομά από την Βουλγαρία. Ασύλληπτο σενάριο. Συνομωσία "ενεργειακών" κατά Κονιόρδου (!!!)Μπράβο στον φύλακα του Μουσείου! Προσέξατε ότι τα 2 τελευταία χρόνια οι γυναίκες Ρομά έχουν αλλάξει ντρες κόουντ?
Αν ισχύουν όσα φέρονται ότι είπαν, είναι ακατόλιστες, οπότε ο εισαγγελέας μπορεί να διατάξει τον εγκλεισμό τους για 6μηνη ψυχιατρική παρατήρηση (και να δούμε για πότε συνετίζονται).
Τι μεγαλύτερη τιμωρία από την αμορφωσιά τους, κ ποσό κακία αναβλύζει από τις πράξεις τους. Ποια θα μπορούσε να είναι η ποινή ;; Να μάθουν απέξω όλες τις μόνιμες συλλογές των μουσείων.. παγκοσμίως!