Η Κρίσι Τέιγκεν αποκάλυψε πως και αυτή έφαγε τoν πλακούντα της και το ίντερνετ διχάστηκε

Η Κρίσι Τέιγκεν αποκάλυψε πως και αυτή έφαγε τoν πλακούντα της και το ίντερνετ διχάστηκε Facebook Twitter
4

H Κρίσι Τέιγκεν έχει προκαλέσει αντιδράσεις μετά την ομολογία της πως έπειτα από τη γέννηση του παιδιού της έφαγε τον πλακούντα της.

Η διάσημη μαμά, σύζυγός του Τζον Λέτζεντ, δήλωσε ότι έφαγε τον πλακούντα της και πως πιστεύει ότι την βοήθησε με την επιλόχειο κατάθλιψή της μετά τον τοκετό, κάτι που βίωσε με το πρώτο της παιδί. 

«Σοβαρά; Δεν είναι κάτι φυσιολογικό; Είμαι στο Λος Άντζελες, οπότε αυτό είναι κάτι πολύ φυσιολογικό. Το ψήνουν εκεί. Μπορείς να δοκιμάσεις λίγο από τον δικό μου μετρά», είπε στην παρουσιάστρια του CBS που έδειξε ξαφνιασμένη.

Η Τέιγκεν δεν είναι η πρώτη διάσημη μητέρα που ομολογεί την πλακουντοφαγία, αν και δεν έδωσε εξηγήσεις για το πώς επέλεξε να το κάνει. Η Κιμ Καρντάσιαν ήταν η πρώτη που το είχε δηλώσει προκαλώντας τεράστια αίσθηση και σωρεία δημοσιευμάτων σχετικά με την κατανάλωση πλακούντα και τις ιδιότητές του.

Στις ΗΠΑ, αλλά και σε άλλες χώρες υπάρχουν πολλές επιχειρήσεις που έχουν αναλάβει να μετατρέψουν σε χάπια ή κάποια άλλη μορφή τον πλακούντα γυναικών που γέννησαν και το λανσάρουν ως μια «υπερτροφή».

Όμως η Τέιγκεν, αν και όχι η πρώτη, δεν κατάφερε να γλιτώσει την κριτική.

Όντας μια από τις πιο επιδραστικές γυναίκες του κόσμου στα social media, οι εκατομμύρια φανς διχάστηκαν. Κάποιοι την κατηγόρησαν πως προωθεί μια πρακτική αηδιαστική, με κανένα αποδεδειγμένο όφελος ενώ το άλλο στρατόπεδο την ευχαρίστησε για την πολύτιμη συμβουλή και το θάρρος της να το ομολογήσει.

Η Κρίσι Τέιγκεν αποκάλυψε πως και αυτή έφαγε τoν πλακούντα της και το ίντερνετ διχάστηκε Facebook Twitter
Η Κρίσι Τέιγκεν αποκάλυψε πως και αυτή έφαγε τoν πλακούντα της και το ίντερνετ διχάστηκε Facebook Twitter
Η Κρίσι Τέιγκεν αποκάλυψε πως και αυτή έφαγε τoν πλακούντα της και το ίντερνετ διχάστηκε Facebook Twitter

Θα πρέπει να σημειωθεί πως ο πλακούντας στις περισσότερες τουλάχιστον περιπτώσεις δεν καταναλώνεται στη μορφή που έχει μετά την γέννα, αλλά έπειτα από ειδική επεξεργασία αποστειρώνεται την ώρα της γέννας, στη συνέχεια αποξηραίνεται και παρέχεται σε κάψουλες οι οποίες καταναλώνονται ημερησίως.

Αυτή είναι και η πιο διαδεδομένη μορφή πλακουντοφαγίας, αλλά την ίδια ώρα δεν υπάρχει καμία ιατρική έρευνα που να τεκμηριώνει τους ισχυρισμούς των γυναικών που κάνουν λόγο για ελιξήριο που αναζωογονεί και κρύβει θεραπευτικές ιδιότητες.

Οι θεωρίες είναι πολλές και η αλήθεια είναι πως στη φύση η πλακουντοφαγία είναι κάτι που κάνουν πολλά ζώα που μόλις έχουν γεννήσει. Ακόμη και στην περίπτωση αυτή όμως οι επιστήμονες δεν είναι σίγουροι αν τα ζώα τρώνε τον πλακούντα από ένστικτό ή επειδή αντιλαμβάνονται πως έχει κάποια θρεπτική αξία.

Πάντως οι ειδικοί αναφέρουν αν κάποια γυναίκα το επιλέξει, δεν πρέπει να κάνει την διαδικασία μόνη της και πως το καλύτερο είναι να ζητήσει την βοήθεια κάποιου ειδικού που θα φροντίσει να γίνει η απαραίτητη αποστείρωση και μετατροπή του σε σκόνη ή κάψουλες.

Πολιτισμός
4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αναζητώντας την προφορική και μουσική παράδοση της Κέας

Μουσική / Αναζητώντας την προφορική και μουσική παράδοση της Κέας

Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Cycladic Identity», ιστορίες και παραμύθια του νησιού, οι μελωδιές Τζιωτών μουσικών, η προφορική παράδοση και η μυθολογία συγκεντρώθηκαν σε μια σειρά podcast που θα μπορεί κάθε επισκέπτης της Κέας να ακούσει ενώ περιηγείται σε πλατείες, μονοπάτια, παραλίες, στα δρομάκια της Ιουλίδας.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
The Cenci Family: Το ελληνικό θέατρο ταξιδεύει στη Νέα Υόρκη 

Πολιτισμός / The Cenci Family: Το ελληνικό θέατρο ταξιδεύει στη Νέα Υόρκη 

Μετά τη μεγάλη επιτυχία και το τριπλό sold out του πρότζεκτ «The Artaud Diptych» την περασμένη άνοιξη στο THE TANK THEATER της Νέας Υόρκης, η διεθνής Ελληνίδα σκηνοθέτις Ιόλη Ανδρεάδη επιστρέφει με νέα παράσταση τον προσεχή Μάιο στο φημισμένο θέατρο του Μανχάταν, σκηνοθετώντας για πέμπτη συνεχή σεζόν στη σημαντικότερη θεατρική πόλη του κόσμου.
NEWSROOM
«Αγαπούσε τα Λουλούδια Περισσότερο»

Πολιτισμός / «Αγαπούσε τα Λουλούδια Περισσότερο»: Η νέα μεγάλου μήκους ταινία του Γιάννη Βεσλεμέ κάνει πρεμιέρα στη Νέα Υόρκη

Στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Tribeca, και συγκεκριμένα στο τμήμα “Escape from Tribeca” που φιλοξενεί τις πιο ιδιαίτερες και αταξινόμητες δουλειές δημιουργών απ’ όλο τον κόσμο, θα κάνει την παγκόσμια πρεμιέρα της η δεύτερη μεγάλου μήκους ταινία του Γιάννη Βεσλεμέ.
NEWSROOM
Γιορτή Βιβλίου 2024

Πολιτισμός / Η γιορτή Βιβλίου επιστρέφει στο Μουσείο Μπενάκη

Το bazaar βιβλίου θα πραγματοποιηθεί από την Παρασκευή 26 Απριλίου μέχρι και την Κυριακή 28 Απριλίου 2024 στο ισόγειο του κτιρίου Πειραιώς 138, μαζί με παρουσιάσεις βιβλίων και δωρεάν ξεναγήσεις στις εκθέσεις. Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα.
NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Όταν το να είσαι vegan θεωρείται ΟΚ γιατί το να τρως τον πλακούντα σου να μην είναι;Νέες ηθικές, νέες θρησκείες αναδύονται, νέα δόγματα.Η Ρώμη δεν ηττήθηκε από εξωτερικούς εχθρούς.
οι επιστήμονες δεν είναι σίγουροι αν τα ζώα τρώνε τον πλακούντα από ένστικτό ή επειδή αντιλαμβάνονται πως έχει κάποια θρεπτική αξία. Πηγή: www.lifo.grΜήπως κάνουν και επιστημονικές μελέτες και αναλύσεις τα ζώα πριν τον φάνε; Επίσης, αυτή η εξίσωση με τα ζώα πολύ με εκνευρίζει. Κάποια ζώα τρώνε και τα παιδιά τους ή τα πνίγουν επειδή δε μπορούν να τα ταΐσουν. Πρέπει να το θεωρήσουμε κι αυτό φυσιολογικό;
Επιπλέον τα ζώα, τρώνε τον πλακούντα αλλά και τις ακαθαρσίες των μωρών τους για να μην τους προδίδει η μυρωδιά σε άλλα ζώα και τους επιτεθούν.
Όταν η ανάγκη να σε προσέξουν και ν' ακουστείς είναι ατέρμονη, αλλά συνάμα βαριέσαι να ψαχτείς για κάτι ουσιαστικό τότε έχουμε την κάθε διάσημη-χωρίς-αιτία να λέει την βλακεία της. Κι όσο να πεις πουλάει, αλλά το χειρότερο είναι που μεταφέρουν ανακρίβειες κι επηρεάζουν κόσμο.