Η Κρίσι Τέιγκεν αποκάλυψε πως και αυτή έφαγε τoν πλακούντα της και το ίντερνετ διχάστηκε

Η Κρίσι Τέιγκεν αποκάλυψε πως και αυτή έφαγε τoν πλακούντα της και το ίντερνετ διχάστηκε Facebook Twitter
4

H Κρίσι Τέιγκεν έχει προκαλέσει αντιδράσεις μετά την ομολογία της πως έπειτα από τη γέννηση του παιδιού της έφαγε τον πλακούντα της.

Η διάσημη μαμά, σύζυγός του Τζον Λέτζεντ, δήλωσε ότι έφαγε τον πλακούντα της και πως πιστεύει ότι την βοήθησε με την επιλόχειο κατάθλιψή της μετά τον τοκετό, κάτι που βίωσε με το πρώτο της παιδί. 

«Σοβαρά; Δεν είναι κάτι φυσιολογικό; Είμαι στο Λος Άντζελες, οπότε αυτό είναι κάτι πολύ φυσιολογικό. Το ψήνουν εκεί. Μπορείς να δοκιμάσεις λίγο από τον δικό μου μετρά», είπε στην παρουσιάστρια του CBS που έδειξε ξαφνιασμένη.

Η Τέιγκεν δεν είναι η πρώτη διάσημη μητέρα που ομολογεί την πλακουντοφαγία, αν και δεν έδωσε εξηγήσεις για το πώς επέλεξε να το κάνει. Η Κιμ Καρντάσιαν ήταν η πρώτη που το είχε δηλώσει προκαλώντας τεράστια αίσθηση και σωρεία δημοσιευμάτων σχετικά με την κατανάλωση πλακούντα και τις ιδιότητές του.

Στις ΗΠΑ, αλλά και σε άλλες χώρες υπάρχουν πολλές επιχειρήσεις που έχουν αναλάβει να μετατρέψουν σε χάπια ή κάποια άλλη μορφή τον πλακούντα γυναικών που γέννησαν και το λανσάρουν ως μια «υπερτροφή».

Όμως η Τέιγκεν, αν και όχι η πρώτη, δεν κατάφερε να γλιτώσει την κριτική.

Όντας μια από τις πιο επιδραστικές γυναίκες του κόσμου στα social media, οι εκατομμύρια φανς διχάστηκαν. Κάποιοι την κατηγόρησαν πως προωθεί μια πρακτική αηδιαστική, με κανένα αποδεδειγμένο όφελος ενώ το άλλο στρατόπεδο την ευχαρίστησε για την πολύτιμη συμβουλή και το θάρρος της να το ομολογήσει.

Η Κρίσι Τέιγκεν αποκάλυψε πως και αυτή έφαγε τoν πλακούντα της και το ίντερνετ διχάστηκε Facebook Twitter
Η Κρίσι Τέιγκεν αποκάλυψε πως και αυτή έφαγε τoν πλακούντα της και το ίντερνετ διχάστηκε Facebook Twitter
Η Κρίσι Τέιγκεν αποκάλυψε πως και αυτή έφαγε τoν πλακούντα της και το ίντερνετ διχάστηκε Facebook Twitter

Θα πρέπει να σημειωθεί πως ο πλακούντας στις περισσότερες τουλάχιστον περιπτώσεις δεν καταναλώνεται στη μορφή που έχει μετά την γέννα, αλλά έπειτα από ειδική επεξεργασία αποστειρώνεται την ώρα της γέννας, στη συνέχεια αποξηραίνεται και παρέχεται σε κάψουλες οι οποίες καταναλώνονται ημερησίως.

Αυτή είναι και η πιο διαδεδομένη μορφή πλακουντοφαγίας, αλλά την ίδια ώρα δεν υπάρχει καμία ιατρική έρευνα που να τεκμηριώνει τους ισχυρισμούς των γυναικών που κάνουν λόγο για ελιξήριο που αναζωογονεί και κρύβει θεραπευτικές ιδιότητες.

Οι θεωρίες είναι πολλές και η αλήθεια είναι πως στη φύση η πλακουντοφαγία είναι κάτι που κάνουν πολλά ζώα που μόλις έχουν γεννήσει. Ακόμη και στην περίπτωση αυτή όμως οι επιστήμονες δεν είναι σίγουροι αν τα ζώα τρώνε τον πλακούντα από ένστικτό ή επειδή αντιλαμβάνονται πως έχει κάποια θρεπτική αξία.

Πάντως οι ειδικοί αναφέρουν αν κάποια γυναίκα το επιλέξει, δεν πρέπει να κάνει την διαδικασία μόνη της και πως το καλύτερο είναι να ζητήσει την βοήθεια κάποιου ειδικού που θα φροντίσει να γίνει η απαραίτητη αποστείρωση και μετατροπή του σε σκόνη ή κάψουλες.

Πολιτισμός
4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πέθανε ο Ρίτσαρντ Σέρα, ο τελευταίος μεγάλος Αμερικανός καλλιτέχνης

Πολιτισμός / Πέθανε ο Ρίτσαρντ Σέρα, ο τελευταίος μεγάλος Αμερικανός καλλιτέχνης

Ο Ρίτσαρντ Σέρα ήταν ένας σύγχρονος μινιμαλιστής καλλιτέχνης γνωστός για τα μνημειώδη ατσάλινα γλυπτά του. Τα συχνά τρομακτικά σε κλίμακα έργα του προκαλούν ζάλη και αποπροσανατολισμό, με τις αρχιτεκτονικές τους καμπύλες να στροβιλίζονται, καθώς οι θεατές περπατούν στα περάσματά τους.
NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Όταν το να είσαι vegan θεωρείται ΟΚ γιατί το να τρως τον πλακούντα σου να μην είναι;Νέες ηθικές, νέες θρησκείες αναδύονται, νέα δόγματα.Η Ρώμη δεν ηττήθηκε από εξωτερικούς εχθρούς.
οι επιστήμονες δεν είναι σίγουροι αν τα ζώα τρώνε τον πλακούντα από ένστικτό ή επειδή αντιλαμβάνονται πως έχει κάποια θρεπτική αξία. Πηγή: www.lifo.grΜήπως κάνουν και επιστημονικές μελέτες και αναλύσεις τα ζώα πριν τον φάνε; Επίσης, αυτή η εξίσωση με τα ζώα πολύ με εκνευρίζει. Κάποια ζώα τρώνε και τα παιδιά τους ή τα πνίγουν επειδή δε μπορούν να τα ταΐσουν. Πρέπει να το θεωρήσουμε κι αυτό φυσιολογικό;
Επιπλέον τα ζώα, τρώνε τον πλακούντα αλλά και τις ακαθαρσίες των μωρών τους για να μην τους προδίδει η μυρωδιά σε άλλα ζώα και τους επιτεθούν.
Όταν η ανάγκη να σε προσέξουν και ν' ακουστείς είναι ατέρμονη, αλλά συνάμα βαριέσαι να ψαχτείς για κάτι ουσιαστικό τότε έχουμε την κάθε διάσημη-χωρίς-αιτία να λέει την βλακεία της. Κι όσο να πεις πουλάει, αλλά το χειρότερο είναι που μεταφέρουν ανακρίβειες κι επηρεάζουν κόσμο.