ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

Φριχτή υπόθεση ομαδικών βιασμών με πατέρα που εξέδιδε την εξάχρονη κόρη του στην Πιερία

Φριχτή υπόθεση ομαδικών βιασμών με πατέρα που εξέδιδε την εξάχρονη κόρη του στην Πιερία Facebook Twitter
15

Τέσσερις άνδρες συνελήφθησαν στην Πιερία, κατηγορούμενοι για υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης ανήλικου κοριτσιού. Μεταξύ αυτών που συνελήφθησαν, σε εκτέλεση ενταλμάτων του ανακριτή Κατερίνης, είναι ο πατέρας της ανήλικης.

Το 16χρονο -σήμερα- θύμα φέρεται να υφίστατο ασελγείς πράξεις από την ηλικία των 6 ετών και επί μία 6ετία (2008-2014).

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως το άτυχο κορίτσι βιαζόταν ομαδικά ή κατά μόνας ενώ ο πατέρας, ελληνικής υπηκοότητας την πήγαινε σε  προκαθορισμένα σημεία και λάμβανε προσυμφωνημένο ποσό. 

Τον περασμένο Ιανουάριο έγινε καταγγελία στην Υποδιεύθυνση Ασφάλεια Κατερίνης και ακολούθησε έρευνα που οδήγησε στη σύλληψη του 50χρονου πατέρα και τριών ακόμη ανδρών (κατά περίπτωση 58 και 60 ετών), όλοι ελληνικής καταγωγής.

Η δικογραφία περιλαμβάνει τα αδικήματα του βιασμού, της ασέλγειας και της αποπλάνησης εις βάρος ανηλίκου, όπως επίσης της σωματεμπορίας.

Ελλάδα
15

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Άγιοι Ανάργυροι: Η απάντηση της ΕΛΑΣ για το νέο βίντεο μετά τη γυναικοκτονία- «Δεν υπάρχει μοντάζ»

Ελλάδα / Άγιοι Ανάργυροι: Η απάντηση της ΕΛΑΣ για το νέο βίντεο μετά τη γυναικοκτονία- «Δεν υπάρχει μοντάζ»

«Η Ελληνική Αστυνομία θα συνεχίσει να παρέχει οποιαδήποτε συνδρομή της ζητηθεί στην ανεξάρτητη ελληνική Δικαιοσύνη, για τη διαλεύκανση της εν λόγω υπόθεσης» αναφέρεται στην ανακοίνωση
NEWSROOM

σχόλια

6 σχόλια
Μ' αρέσει που απο αυτή την είδηση το αναγνωστικό κοινό κολλησε στο θέμα της καταγωγής του τέρατος και δεν του έκανε εντύπωση το γεγονός οτι αυτη η ιστορία διήρκησε χρόνια και μαν,λοιποι συγγενείς,δασκαλοι,κανεις δεν αντιλήφθηκε τιποτα!!!!
Διάβασα το άρθρο και ένιωσα κόμπο στο στομάχι και δάκρυα στα μάτια. Το παθαίνω κάθε φορά που διαβάζω αντίστοιχα γεγονότα...και μετά διαβάζω και τα σχόλια...Απλά άφωνη. Αντί να καταδικάζουμε (λίαν επιεικώς) τέτοια πράγματα, ασχολούμαστε με την καταγωγη αυτού που το έκανε.Πραγματικά δεν έχω λόγια.
Να μαζέψουν και την μητέρα και τους τριγύρω που το κάνανε γαργάρα. Επιτέλους, το να γυρίζω την πλάτη σε ενα παιδι που κακοποιείται ειναι συνενοχή.
Ναι, αυτό μου κάνει εντύπωση! Τόσος κόσμος δεν είδε ποτέ τίποτα; Μιλάμε για ομαδικούς βιασμούς επί 6 χρόνια. Έβλεπαν αυτό που ζούσε το παιδί τους σαν πηγή εισοδημάτων; Ίσως είναι τελικά πολύ προβληματικό που παντού γύρω μας σε διάφορες μορφές γίνεται αγοραπωλησία του σεξ. Είναι η εύκολη διέξοδος για πολλούς παλιανθρώπους. Αλλά δεν ξέρω πως αυτό αλλάζει, αν γίνεται ν' αλλάξει αλλά μην είμαστε αφελείς, πούλησαν το παιδί τους σε παιδόφιλους και αν δεν το κατέστρεψαν ολοσχερώς( που το απέφχομαι) θα έχει να παλέψει με πόσους δαίμονες αυτό το κοριτσάκι. Άντε τώρα αντί ν' αγχώνεται και να γεύεται όλα τα έντονα συναισθήματα της εφηβείας, μάλλον θ' αρχίσει να κατανοεί σε μεγαλύτερο βάθος την έκταση των πληγών της. Δεν ξέρω πόσο ήταν το ποσό που έβγαλαν ή άλλοι, αλλά γι' αυτήν κανένα ποσό δεν θα τ' αναπληρώσει. Σαν κοινωνία πρέπει ν' αλλάξουμε. Πρέπει να δείχνουμε ενδιαφέρον για τα παιδιά όλων, δεν χρειάζεται να έχουμε δικά μας για να 'χουμε μερίδιο ευθύνης για το μέλλον τους. Για το μέλλον μας. Μπορεί για μας πέρα από την οικογένειά μας οι υπόλοιποι με ελάχιστες εξαιρέσεις ν' αδιαφόρησαν αλλά δε γίνεται να είμαστε αθώοι όταν υπάρχουν προβληματικές ανατροφές παιδιών με κορύφωση αυτό εδώ το... κρίμα. Κρίμα το κοριτσάκι και το κάθε παιδάκι που κακοποιήθηκε και για την ιστορία, δυστυχώς, οι κακοποιημένοι άνθρωποι έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να κακοποιηθούν ξανά στο μέλλον ή να κακοποίησουν. Δεν είναι απόλυτο μεν, αλλά καλό είναι να ξέρουμε ότι κάπως όταν ξέρουμε και δεν δρούμε φτιάχνουμε το παρασκήνιο για μελλοντικά τέτοια γεγονότα. Αν σκεφτούμε ότι κάποτε κι αυτοί οι άνθρωποι τέρατα, μ'εξαιρέσεις προφανώς, ίσως ήταν κακοποιημένα άτομα σημαίνει ότι όσο δεν μεριμνούμε σε συλλογικό επίπεδο και δεν δείχνουμε ευαισθησία για το θύμα ( κι όχι στιγματισμό και περιθωριοποίηση που συνήθως κάνουμε) περνάμε το μήνυμα ότι τα πράγματα έτσι είναι. Ίσως λέω βλακείες. Αλλά πραγματικά, κάτι πρέπει να γίνει, κάτι να κάνουμε για ν' αποτραπούν μελλοντικά τέτοια γεγονότα. Πάσχουμε από προληπτικούς μηχανισμούς. Ίσως στο μέλλον έτσι σωθούν κάποιες αθώες ψυχές.
Αυτη η καραμέλα ,οποτε ενας Ελληνας να κανει ενα εγκλημα να λέμε τι πειράζει αν το κάνουν και οι ξένοι πότε θα σταματησει.Εχουμε εγκληματικότητα στην Ελλαδα δεν χρειαζεται να εισάγουμε και αλλη.Σε εισαγώμενους πολιτισμούς παντως ,εχω εδω μέσα διαβάσει οτι οι βιαστές τιμωρηθηκαν με 200 κιλά σταρι.
Αν και απαραδεκτο το σχόλιο σου: ελληνικής υπηκοότητας Πηγή: www.lifo.gr σε αντιαδιαστολη με ποιους; γιατί δεν λεει και για τους αλλους αλλα μονο για τον πατερα και γιατι υπηκοοτητα και όχι οπως πιο κατω "καταγωγης" και μαλιστα όλων των εμπλεκομενων; εχει σημασία;Βεβαια μονο όσοι εχουν ρατσιστικες εγνοιες δίνουν βαση στο αν ο θυτης/θυμα είναι απο τους δικους μας ή μη. Τους την είπες των παλιο ρατσιτων, ευγε! η μαλλον κρίμα, μεγαλο κριμα η εργαλειοποίηση των βιωματων.
...Η "εργαλειοποίηση", κατ' αυτήν την έννοια, δείχνει άνευ τακτ, αλλά νομίζω πως έρχεται ως απάντηση στην πρώτη, χρονικά, εργαλειοποίηση, που την έχουν κάνει όσοι στην καραπουτσακλ@ρα τους αι γυναίκαι και τα παιδιά γενικώς, αλλά όχι και να μας τα πηδάει και ο μπαγκλαντεσιανός.Επ' ευκαιρία, θα ήθελα -κάποια στιγμή- να δω, γενικότερα, μία στοιχειώδη ευαισθησία στην εργαλειοποίηση που υφίσταται μέρος του λαού της βενεζουέλας ( Αλλά όχι, τα ίδια σαχλά σχόλια κάθε φορά...) http://m.lifo.gr/now/world/182362/eksathliosi-kai-xaos-sti-venezoyela-limoktonoyn-ta-zoa-stoys-zoologikoys-kipoys-eno-o-kosmos-troei-akomi-kai-skyloys-i-pontikia
το σχολιο σου ειναι ασχετο! ενας ΑΝΘΡΩΠΟΣ δεν θα σκεφτοταν να κανει τετοιους συνειρμους περι πολιτισμου, ξενων κλπ ποσο μαλλον να το γραψει για να προκαλεσει και να δημιουργησει ενα σωρο ασχετα σχολια με το θεμα. ντροπη σου!
Βλαχακι οι ΧΑ εργαλιοποιουν τους βιασμους προς πολιτικο οφελος τους. Και θεωρεις ότι αυτο δίνει το δικαιωμα σε ανθρώπους που θεωρουν τους εαυτους τους πολιτισμικα όχι ιδιους αλλα ανωτερους απο τους ΧΑ να κανουν ακριβως το ίδιο ως απαντηση; δεν είναι απλα "κακο τακτ", όταν αφηνεις να καθοδηγουν τις πραξεις σου οι κατωτεροι είνια θεμα χρονου να τους μοιασεις χωρις καν να το παρεις χαμπαρι.Μπορουμε να κανουμε κατι "εξωπραγματικο" να κραζουμε για εργαλειοποίηση του βιασμου για πολιτικους λογους όποτε γίνεται και ταυτόχρονα να αρνηθουμε να πεσουμε και εμεις οι ίδιοι σε αυτο το επιπεδο. Βεβαια αυτο εξαρτάται σε μεγαλο βαθμο απο το πως οριζουμε τους εαυτους μας και δεν μπορει να κατηγορουμε την ΧΑ για "μπολιτιζσμο" όταν πεφτουμε στο επιπεδο τους.Ο πολιτισμενος ανθρωπος δεν αφηνεται να παρασυρεται απο τα κατωτερα ενστικτα ανεξαρτητως του πως πραττουν οι υπολοιποι, ουτε καν σαν "απαντηση".Υ.Γ. Για το αρθρο που παρεθεσες θελω βοήθεια γιατί ειλικρινα δεν καταλαβα γιατί το συσχετισες με το παρον προβληματισμο, δεν εντοπισα καπου την "συγκριτικοποίηση" του ανθρωπινου πονου για να την "πουν" στον "οχθρο". ΚΑτ 'εμε όταν οι ανθρωποι πεθαινουν απο την πείνα τα ζώα ερχονται σε δευτερη μοιρα, κριμα για τα ζώα (που δεν είναι και το φυσικο τους περιβάλλον) αλλα είναι σαν να νοιαζομαι για τα ζώα της Ελλάδας την εποχη της Κατοχης στα αστικα κεντρα. Αμα διασφαλιστουν οι ανθρωποι τότε ναι θα νοιαστω και για τα ζώα, ξερω ότι δεν είναι ευχαριστο αυτο αλλα η ίδια η κατασταση δεν είναι "ευχαριστη".
...Ξέρεις πολύ καλά αγαπητέ Ποκοπίκε ότι "εργαλιοποίηση" των βιασμών δεν κάνουν μόνο τα χρυσαύγουλα με την βούλα, μιλώ για τα γραφόμενα ακόμη και στον παρόντα ιστότοπο (κι όχι στο Π.Θ.). Την κάνουν, που λες, και καθόλα ευφυείς, υποτίθεται, και καλοβαλμένοι σχολιαστές και, ναι, βασικά δεν βλέπω καθόλου τέτοιες "επιλεκτικές ευαισθησίες" όταν οι θύτες είναι αλλοδαποί. Αντιθέτως ό,τι μας θυμίζει ότι το τέρας ενυπάρχει και σε εμάς (σαν ράτσα, σαν εθνότητα, σαν Έλληνες που θα μπορούσαν να είναι αδέρφια και πατεράδες μας οι θύτες κ.λπ.) κατά βάθος ύψος και πλάτος μας ενοχλεί και μας ενοχλεί αρκετά: Εκεί λέμε «μα, τι σημασία έχει που είναι Έλληνες! Ας καταδικάσουμε το κακό απ’ όπου κι αν προέρχεται!» Και καλώς μας ενοχλεί το «κακό» θα έπρεπε να μας ενοχλεί, θα ήταν προβληματικό να μην μας ενοχλεί ... κακώς -όμως- θεωρούμε ότι το κακό είναι (εντός και εκτός εισαγωγικών) ξένο σώμα, γιατί ΔΕΝ είναι και δεν είμαστε «υπεράνω». Υπεράνω, μόνον, κατά το αναλογούν, συνεπικουρούμενο των συνθηκών που μας επέτρεψαν την όποια πολιτισμική πρόοδο έχουμε, κι όχι πολύ περισσότερο. _____Τίτλος: Πεινασμένοι πολίτες χτυπούν μία αγελάδα μέχρι θανάτου.Σχόλιο: …Και τρως και κάνεις γυμναστικήhttp://www.lifo.gr/now/world/176318/sokaristiko-vinteo-apo-ti-venezoyela-peinasmenoi-polites-xtypoyn-mia-agelada-mexri-thanatoy…και όχι ΔΕΝ γελώ.Αλήθεια, ειλικρινά δεν κατάλαβες πού είναι το πρόβλημα, στα σχόλια, σε όλα -ανεξαιρέτως- τα άρθρα για την Βενεζουέλα; Δεν "εργαλιοποιείται" η δυσμενής κατάσταση του κόσμου εκεί, οι τραγικές ελλείψεις σε τρόφιμα, τα είδη πρώτης ανάγκης, το ιατροφαρμακευτικό υλικό, οι βίαιες συγκρούσεις, οι θάνατοι βρεφών, για να κάνουν οι ίδιοι και οι ίδιοι, μία από τα γίδια, το γνωστό «χιουμοράκι- σαρκασμό» δήθεν τάχα μου αντικυβερνητική κριτική; Χτίζουν, με ΧΑΙΡΕΚΑΚΗ ΗΔΟΝΗ, την κριτική τους, στην πλάτη ενός λαού που κυριολεκτικά στραγγαλίζεται. Μπράβο ...τα τρίξαμε -για μία ακόμη φορά- τα δόντια στον Βαρουφάκη και τον Παπαδημούλη και όλους τους κωλοσυριζαίους, πρώην και νυν, και χέστηκε η Φατμέ στο Γενί Τζαμί ένα πράγμα._____ Περιμένω κι εγώ με την σειρά μου, περισσότερη ευαισθησία και ΚΥΡΙΩΣ περισσότερη ηθική, σε μία μεγαλύτερη γκάμα θεμάτων - άρθρων.
Στα κοινωνικοπολιτικά θέματα επειδή είμαι αρκετά απαίδευτη σπανίως σχολιάζω αλλά ακόμη πιο σπάνια δεν διαβάζω σχόλια από κάτω καθότι πολλές φορές προσφέρουν προβληματισμό ή και έξτρα υλικό. Αυτό όμως που λέει το βλαχάκι το σκέφτηκα αστραπιαία κι εγώ ότι γίνονται σχόλια και αστεία κάπως χαιρέκακα ενώ σε αντίστοιχες υποθέσεις το ύφος των σχολίων έδειχνε μια ευαισθησία ως προς τον άνθρωπο και τα ζώα, οπότε ξαφνιάστηκα αλλά η αλήθεια είναι ότι κάπου έχει κουράσει και χαίρομαι πολύ Βλαχάκι που κάποιος το 'πε. Υ.Γ.1 Ναι, όταν έχουμε ένα ειδεχθές έγκλημα τότε απ'όσους σχολιασμούς έχω πετύχει μια μερίδα προφανώς τα συσχετίζει με την καταγωγή κι όλο το σκηνικό χρωματίζεται από που κρατάει η σκούφια του άλλου. Δεν είναι κακιά η παραδοχή.Υ.Γ.2 Πέρα από την όποια αρρώστια, ανηθικότητα και ό,τι άλλο που πραγματικά δεν είναι εύκολο να τα χωρέσει κανένας λογικός νους. Αναρωτήθηκα πώς γίνεται να θυσιάζεις έτσι ένα άλλο πλάσμα, ανύμπορο για τόσο εύκολο χρήμα, όταν έρχεσαι σε προσωπική επαφή μαζί σου κι είναι μάλιστα το παιδί σου. Δεν φαίνεται ποτέ τι άτομο είναι κάποιος; Γιατί ποτέ κανείς στον περίγυρω δεν μιλάει εγκαίρως; Βλέπεις έναν που έχει περιέργως βγάλει χρήματα, είναι ο θείος σου, ο ξάδερφός σου και δεν ξέρεις από που ή λέει για δουλειές που δεν στέκουν. Έχεις κι άλλα δείγματακια ίσως... πώς γίνεται κανείς να μην υποψιάζεται, κανείς να μη μιλάει. Απλά μου κάνει εντύπωση αν τελικά δεν γίνεται να ξέρουμε ή ηθελημένα τ' αγνοούμε.