Μέχρι και οι μπουχάρες στο γραφείο του Σαμαρά είναι αγορασμένες από τη Novartis

Μέχρι και οι μπουχάρες στο γραφείο του Σαμαρά είναι αγορασμένες από τη Novartis Facebook Twitter
Ήθελα τρεις μπορδοροδοκοραλοκόκκινες και ξέρετε πόσα μου ζήταγε η Μοιραράκη; Φωτο: Aris Oikonomou/ SOOC
21

Δεν ξέρουμε πόσο κόσμο είχε το συλλαλητήριο της προηγούμενης εβδομάδας αλλά αν κρίνουμε από τις αντιδράσεις της κυβέρνησης, πρέπει να είχε αρκετό.

Δεν πέρασαν 24 ώρες από την πραγματοποίηση του και με εμφανή την αγωνία και τον πανικό η ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε να χρησιμοποιήσει το τελευταίο της χαρτί, το αποκαλούμενο σκάνδαλο Novartis. Ένα χαρτί που το προετοίμαζε μήνες με τα γνωστά τσοπανόσκυλα της να το προαναγγέλλουν, να το περιτριγυρίζουν και να παίζουν teasers όποτε βόλευε την κυβέρνηση.

Με λίγα λόγια η βιομηχανία του φαρμάκου είναι ίσως η πιο βρώμικη και η πιο κερδοφόρα μπίζνα του πλανήτη. Εννοείται ότι η επιστήμη και τα φάρμακα σώζουν ζωές και διαγράφουν ασθένειες που αποδεκάτιζαν εκατομμύρια ανθρώπων μερικές δεκαετίες πριν. Το σκανδαλώδες είναι ο τρόπος που αυτά πωλούνται σε μια ανοιχτή, καπιταλιστική οικονομία. Ανεξάρτητα από την σπουδαιότητα του, το φάρμακο είναι δυστυχώς απλώς ένα εμπόρευμα και οι εταιρείες που το παρασκευάζουν θέλουν απλούστατα να πουλήσουν.

Το σκάνδαλο Novartis λοιπόν είναι υπαρκτό. Σε αυτό το υπαρκτό σκάνδαλο ο ΣΥΡΙΖΑ ποντάρει πλέον όλα του τα λεφτά. Και τι κάνει; Μα πολύ απλά, το χρησιμοποιεί για να λασπώσει τους πολιτικούς του αντιπάλους. Όλους; Όχι βέβαια, όλους εκτός του περιβάλλοντος Καραμανλή.

Και πώς το κάνουν αυτό; Όπως μπορούν είναι η ψυχρή απάντηση. Σε οικονομίες που δουλεύουν σωστά θα ακολουθήσουν τους κανόνες και τους νόμους όχι βέβαια επειδή είναι ηθικές, απλώς δεν μπορούν να κάνουν αλλιώς. Σε κοινωνίες όμως διεφθαρμένες και διαβρωμένες, θα παίξουν με τους ίδιους κανόνες. Και δεν ξέρω αν το έχεις καταλάβει, αλλά η ελληνική κοινωνία είναι μια σάπια, διαλυμένη κοινωνία.

Τι συνέβαινε λοιπόν εδώ; Λάδωμα, προμήθεια, συναλλαγή, δωράκια και εξυπηρετήσεις. Ένα επάγγελμα που είχε ανθήσει στην Ελλάδα τις προηγούμενες δεκαετίες ήταν αυτό του ιατρικού επισκέπτη που ήταν ένας ευφημισμός για το πλασιέ φαρμάκων. Άνθρωποι καλοντυμένοι που επισκέπτονταν γιατρούς δήθεν για να τους ενημερώσουν για τα νέα φάρμακα αλλά στην ουσία για να συναλλαγούν μαζί τους για τα μπόνους που θα έπαιρναν αν έγραφαν τα φάρμακα της μαμάς εταιρείας.

Γνωστά όλα αυτά, άλλωστε η μανία να καταπολεμηθούν τα γενόσημα είχε κυριαρχήσει στην επικαιρότητα μερικά χρόνια πριν. Γενόσημα σήμαινε χάνουμε την προμήθεια και γι αυτό είχαν λυσσάξει όλοι εναντίον τους. Η Novartis, μια από τις μεγαλύτερες φαρμακευτικές εταιρείες του κόσμου, δεν διέφερε ως προς τις πρακτικές που χρησιμοποιούσε από τις άλλες εταιρείες. Γι αυτό άλλωστε αποτελεί εδώ και καιρό αντικείμενο ελέγχου των αμερικανικών αρχών.

Το σκάνδαλο Novartis λοιπόν είναι υπαρκτό. Σε αυτό το υπαρκτό σκάνδαλο ο ΣΥΡΙΖΑ ποντάρει πλέον όλα του τα λεφτά. Και τι κάνει; Μα πολύ απλά, το χρησιμοποιεί για να λασπώσει τους πολιτικούς του αντιπάλους. Όλους; Όχι βέβαια, όλους εκτός του περιβάλλοντος Καραμανλή.

Έτσι παρότι επί της πενταετίας του Κώστα Καραμανλή η φαρμακευτική δαπάνη αυξήθηκε κατακόρυφα, ο ίδιος αλλά και οι στενοί του συνεργάτες φέρονται ως εξαπατημένοι. Από ποιους; Μα από τον Αντώνη Σαμαρά και όποιον άλλο δεν ανήκει στην στενή Καραμανλική Νέα Δημοκρατία.

Η μπάλα παίρνει φυσικά και τον Στουρνάρα ο οποίος ως γνωστόν είναι υπεύθυνος για τα πάντα, από το προπατορικό αμάρτημα μέχρι τη μουχρίτσα που είχαν πιάσει πέρσι τα αμπέλια του κυρ Αλέκου του Φλαμπουράρη στην Αίγινα. Μέχρι και τον Πικραμένο που ήταν υπηρεσιακός πρωθυπουργός για ένα φεγγάρι αλλά μοιάζει με παράπλευρη απώλεια για το ξεκάρφωμα. Οι άνθρωποι είναι αριστερή κυβέρνηση και έχουν στο Υπουργείο Δικαιοσύνης τον αρχηγό της ΕΥΠ του Καραμανλή, τι να λέμε τώρα;

Μέχρι και οι μπουχάρες στο γραφείο του Σαμαρά είναι αγορασμένες από τη Novartis Facebook Twitter
Τι εμβόλια ρε Αβραμόπουλε, εγώ σου έδωσα 100 δις να πάρεις πιτόγυρα

Μπορούμε να είμαστε σίγουροι ότι όλοι αυτοί οι 8 πρώην υπουργοί και 2 πρώην πρωθυπουργοί είναι αθώοι; Όχι βέβαια. Μπορούμε όμως να το πιθανολογήσουμε από τον χονδροειδή τρόπο με τον οποίο το σπρώχνει η πανικόβλητη κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Μπορούμε αν αναλογιστούμε την περσινή παραίτηση της υπεύθυνης εισαγγελέως για την διαφθορά Ελένης Ράϊκου. Αν δούμε το πως προαναγγέλλει τις διώξεις ο στενός κύκλος Τσίπρα υπερπηδώντας και τα προσχήματα για την δήθεν διάκριση των εξουσιών.

Κάποιοι μάλιστα αναρωτιούνται πώς είναι δυνατόν οι υπουργοί να φέρονται με τέτοιο άγαρμπο, χονδροειδή τρόπο, πώς γίνεται ο κυβερνητικός εκπρόσωπος να πηγαίνει για ραντεβού στον Άρειο Πάγο μια μέρα μετά το συλλαλητήριο και να συναντιέται με τους εισαγγελείς ώρες πριν ανακοινωθούν οι διώξεις; Πώς γίνεται Υπουργός να κοκορεύεται ότι γνωρίζει τους προστατευόμενους μάρτυρες κάνοντας την μυστικότητα της ανάκρισης κουρελόχαρτο;

Και εδώ είναι η ουσία: Ο ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο δεν έχει πρόθεση να παραστήσει τον αμερόληπτο και να υποκριθεί ότι αφήνει την δικαιοσύνη ανεπηρέαστη. Ο Τσίπρας επιθυμεί ακριβώς το αντίθετο, να δείξει δηλαδή ότι οι διώξεις είναι δικής του έμπνευσης, ότι η δικαιοσύνη ενεργεί κατόπιν εντολής του.

Να αναλάβει κατ' ουσίαν ιδιοκτησία της υπόθεσης, να φανεί ότι εκείνος και όχι η ανεξάρτητη (λολ) δικαιοσύνη κινεί το θέμα. Προσδοκά με αυτόν τον τρόπο να πουλήσει σε μια άρρωστη κοινωνία εκδίκηση, κάθαρση, ισχύ και αποφασιστικότητα. Διάκριση εξουσιών και δημοκρατικές ευαισθησίες είναι ψιλά γράμματα για λελέδες, εμείς πουλάμε πυγμή και βαρβατίλα.

Αυτό ζούμε πλέον, διώξεις ενάντια σε πρώην πρωθυπουργούς που βασίζονται σε μάρτυρες που άκουσαν, υπέθεσαν, νόμισαν ότι είδαν κάτι και οι οποίες θα γίνουν σημαία από τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ για να σωθούν από τον επερχόμενο όλεθρο.

Το παιχνίδι μπαίνει στην τελική του ευθεία και το αίμα θα χυθεί άφθονο στην αρένα. Αθώων ή όχι, μικρή σημασία έχει. Έτσι κι αλλιώς οι τελευταίες ενέργειες Τσίπρα είναι ντόπα για τους ελάχιστους φανατικούς που έχουν μείνει να προστατεύουν το Führerbunker.

Διάφορα
21

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ

σχόλια

7 σχόλια
Χιλιοπαιγμενο παραμυθι της συγχρονης Ελληνικης πολιτικης σκηνης! Σκανδαλο μεγατονων...οι μεν, Πολιτικα διωκομενοι οι δε, αρλουμπες κ πολιτικο ταρατατζουμ, προ επικειμενων εκλογων! Το εργο το εχουμε δει,ειναι τριτοδευτερο και κακο! Η μονη διαφορα αυτη τη φορα ειναι η απολυτη τρελα που επικρατει οσο αφορα την αντιμετωπιση αμφοτερων, για τον θεσμο της Ελληνικης Δκαιοσυνης!Λιγος καιρος εχει περασει απο τοτε που συσωμη η Κυβερνηση μιλουσε για αδικες διωξεις κ αποφασεις της Δικαιοσυνης (βλεπε καταδικη Ηριαννα κ αποφασεις ΣτΕ), με τη ΝΔ να ορυεται για εξευτελισμο των θεσμων και των Δικαστων!!!Σημερα η ΝΔ μιλαει για χειραγωγηση της Δικαιοσυνη και ο Συριζα ορυεται για τηΝ ανεξαρτησια αυτης!Αυτη η "Διπολικη Διαταραχη" καποια στιγμη πρεπει να σταματησει γιατι ειναι μια καταμουτρη κοροϊδία χωρις ντροπη, που εξοργιζει τον μεσο πολιτη και πανω απ ολα του αφηνει τα περιθωρια να ειναι κ με τον Αστυφυλαξ και με τον Χωροφυλαξ!
Πάντως τέτοιο ενθουσιασμό για τα φιλοκυβερνητικά σχόλια και κατακραυγή των αντί-Σύριζα σχολίων (με αντικειμενικό κριτήριο τις ψήφους) είχαμε να δούμε από την Βαρουφιάδα. Προσωπικα βρίσκω μάλλον απίθανο να είναι όλοι αυτοί οι "ψηφοφόροι" κανονικοί αναγνώστες του site. Δεν είχε βέβαια ποτέ--και δεν έχει--για μένα καμία αξία όλη αυτή η "ψηφοφορία", απλά το επισημαίνω.Δεν ήμουν και δεν είμαι ποτέ υπέρ της λογοκρισίας. Δεν έχω ζητήσει ποτέ να κοπεί σχόλιο άλλου σχολιαστή, ούτε και έχω κάνει ποτέ παράπονο για άλλον σχολιαστή. Τέλος να προσθέσω ότι καταλαβαίνω ποσό δύσκολη είναι η θέση των moderators στην παρούσα συγκυρία, πρέπει από την μία να σεβαστούν το τεκμήριο της ειλικρίνειας των σχολίων (δηλαδή ότι οι διάφοροι φιλοκυβερνητικοί είναι απλοί σχολιαστές/ψηφοφόροι) και από την άλλη το τεκμήριο της αθωότητας των πραγματικών κατηγορουμένων, (κάτι που φυσικά δεν χρειάζεται να πω στους moderators, το γνωρίζουν καλά). Καλή επιτυχία.
αν παντως εγω επαιρνα λεφτα για να κανω προπαγανδα αντι να διοριστει ενας δασκαλος, ή νοσηλευτης θα εφτυνα καθε πρωι τον εαυτο μου στο καθρεπτη....Υπηρξε το γνωστο περιστατικο που τοσα χρονια δεν το εχω σχολιασει λογω σεβασμου στον ανθωρωπο που αποκαλυφθηκε οτι καποιος μετα θανατο δουλευε στη Γεροβασιλη.Αν η δουλεια σου ειναι πηγη ντροπης τοτε κατι παει λαθος με σενα και με τη δουλεια σου.
Συμφωνώ απόλυτα. Να προσθέσω πως κατά την γνώμη μου φυσικά και ντρέπονται κατά βάθος, γιά τους λάθος λόγους όμως: επειδή το παίζουν μεν επαναστάτες στην ουσία όμως επιζητούν μία αργομισθία και μιαν ήσυχη ψωροζωή, εντελώς μικροαστικά πράγματα, δηλαδή. Και δυστυχώς γι αυτούς, αυτήν την αντίφαση ανάμεσα στην φαντασίωση και την καθημερινή τους πραγματικότητα είναι αρκετά ικανοί διανοητικά ώστε να την αντιληφθούν (τουλάχιστον οι περισσότεροι από δαύτους).
Όλη η ιστορία θυμίζει κακοπαιγμένη Λατινοαμερικάνικη σαπουνόπερα όπου ο ήρωας τιμωρός έρχεται να καθαρίσει μέσα σε ένα σκηνοθετικό αλαλούμ με πρόχειρα σκηνικά και κομπάρσους τις τελευταίας στιγμής . Όλα αυτά φυσικά για όσο υπάρχει ακόμα ακροατήριο αντίστοιχης αισθητικής που τσιμπάει.. Σε μια συγκυρία όπου το γεωπολιτικό σκηνικό αλλάζει με νέες συμμαχίες και απρόβλεπτες εξελίξεις γύρω μας εμείς κινούμαστε με θλιβερή εσωστρέφεια σε μια κάψουλα απομονωτισμού κολλημένοι σε θλιβερά στερεότυπα και τα γεγονότα απλά μας ξεπερνούν. Έχουμε μπουχτίσει πια από τιμωρούς και λασπομαχίες ,καμία προσπάθεια να πάμε μπροστά σε τίποτα . Αποδεικνύεται ότι δυστυχώς θέλουμε πολύ δουλειά ως κοινωνία για να απελευθερωθούμε από βασανιστικά συμπλέγματα που μας κρατούν καθηλωμένους στο χειρότερο παρελθόν με εμμονές διπολικής διαταραχής.
"Ας αφησουμε την δικαιοσυνη να κανει την δουλεια της"** εκτος αν η δουλεια της δεν μας συμφερει...τοτε η δικαιοσυνη πρεπει να σταματησει να κανει την δουλεια της γιατι ειναι καθοδηγουμενη. Υγ: η δικογραφια που διερευσε δεν ειναι η τελικη. Αυτη θα χτιστει στο μελλον αν κρινουν οι πολιτικοι οτι συντρεχουν λογοι για αποδοση κατηγοριων σε συναδελφους τους.
Εκτός βέβαια και αν έχουν παραγραφεί τα αδικήματα για τα οποία κατηγορούνται οι πολιτικοί. Όποτε δεν θα μάθουμε ποτέ την αλήθεια, ούτε και θα μπορέσουν να απαντήσουν οι κατηγορούμενοι στις κατηγορίες και θα μείνει μόνο η προπαγάνδα. Αυτό βολεύει πρωτίστως την κυβέρνηση.
Ενδιαφέρουσα η γνώμη σας, αλλά προβληματική. Και η εστία του προβλήματος βρίσκεται εδω "Μπορούμε να είμαστε σίγουροι ότι όλοι αυτοί οι 8 πρώην υπουργοί και 2 πρώην πρωθυπουργοί είναι αθώοι; Όχι βέβαια. Μπορούμε όμως να το πιθανολογήσουμε από τον χονδροειδή τρόπο με τον οποίο το σπρώχνει η πανικόβλητη κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ". Δηλαδή "σπρώχνουν χονδροειδώς την υπόθεση οι πανικόβλητοι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, άρα οι κατηγορούμενοι είναι μάλλον αθώοι". Αυτό όμως δεν αποτελεί επιχείρημα, όπως δε θα αποτελούσε επιχείρημα το "για να απειλούν θεούς κ δαίμονες οι κατηγορούμενοι, μαλλον έχουν λερωμένη τη φωλιά τους", όπως θα μπορούσε να γράψει ο aNameToCome της άλλης πλευράς.Ας κινηθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες (καλά, άλλη μεγάλη κουβέντα για το αν λειτουργούν οι θεσμοί κ οι διαδικασίες σ'αυτή τη χώρα) και βλέπουμε. Ως τότε το τί λέτε εσείς, τι εγώ, ανήκει στη σφαίρα της καφενειακής προσέγγισης.
Έχετε μια στήλη η οποία κινείται μεταξύ σάτιρας και γνώμης και γι'αυτό είστε από τους λίγους που μπορούν να τα πουν χωρίς εισαγωγικά ή πολύ στρογγυλά. Θερμή παράκληση προς τους συναδέλφους σας που γράφουν τις ειδήσεις:Κανένα ψέμα, καμιά ψευδής είδηση (fake news ή φακ νιουζ) δεν πρέπει να μεταδίδεται ασχολίαστο επειδή το είπε πολιτικός. Η μετάδοση ψευδών γεγονότων, όχι κριτική επί μίας άποψης που μπορεί να διαφέρει, η παραβίαση κανόνων του δημοκρατικού πολιτεύματος πρέπει να καταγγέλλεται συνεχώς και αδιαλείπτως.Άλλο πράγμα η πολιτική τοποθέτηση, άλλο η διαφορετική άποψη και άλλο το παραμασχάλιασμα της δικαιοσύνης και η σφιχτή εναγκάλισή της με την εκτελεστική εξουσία. Η παραποίηση της αλήθειας και ο βιασμός της διάκρισης των εξουσιών θέτει σε κίνδυνο το πολίτευμα και δεν κάνω πλάκα.
ΟΚ το σκάνδαλο (εφόσον είναι πραγματικό και όχι κατασκευασμένο" κόστισε 50 εκατομμύρια.Να θυμίσω ότι η μετακλητοί του ΣΥΡΙΖΑ (περίπου 2.000) μας κοστίζουν από 2000 o καθένας minimum το μήνα. Δηλαδή 4x12=48 εκατομμύρια το χρόνο.Μέχρι στιγμής 3 χρόνια ΣΥΡΙΖΑ, 3 σκανδαλάκια NOVARTIS.Το έχω επισημάνει και παλιότερα. Για κάθε εκατομμύριο που φαγώνεται από 1 έως 10 πολιτικούς υπάρχουν 1000 "πελάτες" από κάτω που τρώνε από 1000 ευρώ ο καθένας παρανόμως. Ίσα ποσά ακριβώς. Μαζί τα φάγαμε.Κι ενώ είναι εύκολο να τσιμπήσεις τον ένα και να του ρίξεις πρόστιμο, είναι πολύ δύσκολο να του πάρεις όλο το εκατομμύριο. Κάτι δικαστήρια, κάτι φυλακές, δείτε την περίπτωση Άκη, πόσα χρήματα πήρε το δημόσιο πίσω; Σχεδόν τίποτα.Εϊναι απείρως πιο εύκολο να ξαναπάρεις το χιλιάρικο από τους εξυπνάκηδες προσαυξημένο φυσικό μ' ένα προστιματάκι.Είναι όλοι αυτοί οι εγκάθετοι του payroll.
Καλά όχι και σχεδόν τίποτα, αυτές οι λίγες καταθέσεις του Άκη και οι ακίνητες περιουσίες που δημευτικαν απ το κράτος έχουν αξία τέτοια που εγώ σε όλη μου την ζωή η όποια περιουσία αποκτήσω δεν θα έχει ποτέ.Τώρα κάποια εκατομμύρια προφανώς και ο Άκης ταχει στο εξωτερικό, σε παραδείσους, υπό άλλο όνομα ίσως αλλά οι Αρχές τον έχουν αποκόψει από την όποια πρόσβαση του σε χρήματα εξωτερικού και γιαυτό ταχει χαμένα τώρα.Τώρα, μετακλητούς, θεωρητικά επιστημονικούς και μη συμβούλους δηλαδή που προσλαμβάνονται απ τους διάφορους αξιωματούχους (όχι οι κεντρικοί Υπουργοί μόνο που έχουν και σταθερούς ανεξαρτήτως Κυβέρνησης) ως άτομα εμπιστοσύνης τους, δεν είναι κάτι που πέφτω απ τα σύννεφα. Κάθε Κυβέρνηση που περνάει, παίρνει τέτοια άτομα. Και ο Κούλης εάν και όταν πάρει την εξουσία το ίδιο θα κάνει. Σε κάθε κράτος το κάνουν (όπως και σε εταιρίες μερικές φορές). Και παντού τα ΊΔΙΑ ακριβώς σχόλια ακούγονται από τους πολίτες των χωρών. Δεν με απασχολεί τόσο, ούτε άλλαξε τίποτα στην καθημερινότητα, έχουν υπάρξει και περισσότεροι στο παρελθόν. Το θέμα είναι τουλάχιστον να αξίζουν και λίγο, νάναι έστω και τίποτα απόφοιτοι Πανεπιστημίου (προφανώς ο Καρανίκας δεν είναι άξιος, το πολύ Λύκειο να τελείωσε, κομματική ή φιλική υποχρέωση ήταν, υπάρχουν όμως και πιο άξιοι που απλώς έμελλε να γνωρίζουν τωρινούς αξιωματούχους). Το σκάνδαλο κατασκευασμένο δεν μου φαίνεται μόνο και μόνο επειδή είναι στην εξουσία ο ΣΥΡΙΖΑ. Άλλωστε σε τέτοια θέματα οι Αμερικανοί ούτε αστειευονται και ούτε ήρθε απ το πουθενά η υπόθεση, εδώ και κάτι μήνες υπήρχαν δημοσιευματα σχετικά με το ότι διεξάγονταν έρευνα και πως το πόρισμα θα ερχόταν τώρα την Άνοιξη. Για ευνόητους λόγους τα ονόματα υπόπτων τα άφησαν όμως τώρα να διερρεύσουν γιατί είδαν την ΝΔ να ψιλομετατρέπει τις εκδηλώσεις για την Μακεδονία σε αντικυβερνητικέςΑ και 50 εκατ. Ευρώ είναι οι μίζες που συνολικά η Novartis έδωσε σε διάφορους στην Ελλάδα. Χρήμα του Δημοσίου είναι που "επέστρεψε" μεν στην χώρα αλλά όχι στα ταμεία απ όπου προήλθε αρχικά...Στο διάστημα 2006-2015, συνολικά 3 ΔΙΣ ευρώ ήταν η απώλεια του κράτους. Πήραν 3 δις παραπάνω απ όσα θα έπρεπε στην εταιρία. Τελικά καλές οι επενδύσεις στην Ελλάδα άμα ξέρεις να τις κάνεις σωστά....
Άνοιξέ μας τα μάτια! ενημέρωσέ μας!Ερωτήσεις:1) Πόσοι είναι οι ετήσιοι τζίροι (ΤΖΙΡΟΙ, όχι κέρδη, αν μπορείς να καταλάβεις τη διαφορά) της Novartis?2) Ποιο το μερίδιο αγοράς της Novartis στην αγορά; (ξέρεις δεν είναι μόνη της)3) Την εξέλιξη της φαρμακευτικής δαπάνης στα έτη που αναφέρεις4) Πόσα δις είναι το τρις;5) Πόσα εξηνταλεπτάκια πήρες;
ολα προχειρα και για τις εντυπωσεις.μπορεις να μου βρεις τι λεει το αποσπασμα του ελληνα μαρτυρα (οχι του fbi δεν ειναι κοινοι!!!) που αναφερει τα 40 μυρια;;μηπως λεει υποθετω, εκτιμηση μου ειναι , τοσα πρεπει κλπ;;; με λιγα λογια καφενειακη συζητηση;;;φυσικα και να διερευνηθει και να δεθει, αλλα που ειναι οι μεταφορες χρηματων ο πλουτισμος κλπ κλπ; στα λογια ενος μαρτυρα του πολακη;;;;
Μήπως γνωρίζετε πόσα ακριβώς εισέπραξε το κράτος από τον Τσοχατζόπουλο? Μήπως γνωρίζετε πόσα ακριβώς από τα δεκάδες άλλα σκάνδαλα που ξέσπασαν κατά καιρούς? Και κυρίως: Πόσο ωφελήθηκε ο Έλληνας πολίτης και φορολογούμενος απ'αυτα? Θα ήθελα μιαν απάντηση σε αυτά τα ερωτήματα πριν αποφασίσω ότι ο Τσίπρας έχει δίκιο που κατηγόρησε όλους τους πολιτικούς αντιπάλους (πλην Κωστάκη του Β' του νωθρού ασφαλώς-αυτοε είναι περίπου σύντροφος)για διαφθορά.
@Άρης ΚωνσταντινίδηςΠροφανώς και λεπτομέρειες με ακρίβεια εμείς δεν ξέρουμε κ. Κωνσταντινίδη. Μόνο η Ελληνική Δικαιοσύνη γνωρίζει. Το ακίνητο της αεροπαγίτου αγοράστηκε έναντι 1,2 εκατ. ευρώ με το ΣΔΟΕ να υποστηρίζει πως αγοράστηκε παρολης της υψηλής τιμής αυτής, κάτω απ την αξία του. Επίσης κλήθηκε 1,5 εκατ. ευρώ απ το δικαστήριο να καταβάλλει σαν πρόστιμο, θα έδινε τελικά 1 εκατ. ευρώ. Η πρώην σύζυγος του, που είχε μπει στην στενή κάποτε και αυτή, έκτοτε έχει επιστρέψει στο Δημόσιο 1,2 εκατ. ευρώ. Τα ποσά αυτά ήδη ξεπερνάνε τα 3 εκατομμύρια....βάλε και τίποτα άλλα ακίνητα και χρήματα και πιθανόν πάμε στα τέσσερα. Φυσικά ο Άκης όπως υποστηρίζεται, έλαβε ΔΕΚΑΔΕΣ εκατ. ευρώ. Είδατε να τα βρήκαν? Και προστασία δεν έχει απο κανέναν γιατί κανείς πολιτικός δεν θέλει να μπλεχτεί μαζί του για να μην "βυθιστεί" μαζι με τον Άκη. Οπότε τα ψαχνουν αλλά αυτά θάναι στο εξωτερικό κάπου κρυμμένα σε τίποτα παραδείσους. Και οποιαδήποτε Κυβέρνηση πια θαθελε να κλείσει την υπόθεση διότι και λεφτά θα έρχονταν στα ταμεία και θα πουλούσε τρελή επιτυχία τύπου κάναμε να γυρίσουν τα κλεμμένα. Την περασμένη χρονιά διαρκώς ακούγαμε για τις έρευνες που όλο δυσκολίες βρίσκαν μπροστά. Πάντως πιστευω και να τα βρουν, τα μισά αμα έμειναν διότι και τα χαλούσε εύκολα τα λεφτά ενώ ένα μέρος θα χάθηκε στην "δίνη" των οφσορ παγκοσμίως. Πάντως στην υπόθεση Άκη δικάστηκαν 19 (!) άτομα, καταδικάστηκαν 17 με τα 6 στην φυλακή χωρίς αναστολή. Δύο βγήκαν μόνο, οι δύο γυναίκες του. Οπότε το κράτος πήρε και κάποια ποσά απ τους άλλους. Τώρα σχετικά με τα υπόλοιπα σκάνδαλα: μόνο οι Αρχές γνωρίζουν επακριβώς. Για κάποια, υπάρχουν στοιχεία αλλά θέλουν αρκετό ψάξιμο, ψάξτε στο διαδίκτυο όσο θέλετε άμα μπορείτε. Πάντως δεν βλέπω να έχει μπει και κανένας δημοσιογράφος - επώνυμα - να κάνει κάνα αφιέρωμα συγκεντρωτικό με ό,τι διαθέσιμα στοιχεία υπάρχουν. Να μία ιδέα εδώ για σας (τους επώνυμους συντάκτες) της lifo....Που πάνε τα χρήματα? Στον Κρατικό Προϋπολογισμό της εκάστοτε χρονιάς. Γενικά και αόριστα δηλαδή στο κράτος κάθε χρονιά. Θετικό, δεν λέω, συμβάλλει στην ανάταση των κρατικών εσόδων αλλά ο πολίτης έτσι δεν βλέπει καθαρά ένα όφελος. Το να πεις στον πολίτη "χάρη στα λεφτά αυτά φέτος ο Προϋπολογισμός ανέβηκε 0,1 ή 0,2% (γιατί τα μεγάλα λαυράκια ακόματα κυνηγάνε) σε σχέση με περυσι γιατί ισοδυναμούν με έκτακτη τονωτική ένεση των δημοσιονομικών" αφήνει συνήθως αδιάφορο τον πολίτη. Ειδικά όταν πρέπει να ανατρέχει σε διαφορες πηγές για να βρεί μερικά ποσά. Γιαυτό και διαφωνώ διαχρονικά με το σύστημα αυτό. Κανονικά θα έπρεπε να δημιουργηθεί ένα κρατικό ταμείο όπου θα εισρέουν ΜΌΝΟ και ΌΛΑ τα κλεμμένα χρήματα και προστίματα αυτών των ατόμων από τον τελευταίο ταμία ενός Δήμου που υπεξαίρεσε πχ 1000 ευρώ και τα επέστρεψε εν μέρει ή μη, εως και σε επίπεδο Υπουργών, μεγαλοεταιριών (όπου μιλάμε για εκατ. δηλαδή).Το ταμείο αυτό ας λεγόταν ας πούμε "Ταμείο Κοινωνικής Ανάπτυξης" το οποίο θα λειτουργούσε ως εθνικό χρηματοδοτικό εργαλείο, χρηματοδοτώντας πχ έργα Δήμων, σχολείων, Νοσοκομείων ή υπηρεσίες κατά της διαφθοράς. Κάτι σαν μικρό δικό μας ΕΣΠΑ, ταμείο που να λειτουργεί παράλληλα με το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ή να εντάσσονταν σαυτό τα χρήματα υπό νέα κατηγορία που θα αναφέρει την προέλευση). Ας είναι και λίγα πχ μία χρονιά τα έσοδα. Απλά να μπορούν οι πολιτες να βλέπουν πόσα ερχονται πίσω και να βλέπουν πως πιάνουν τόπο με συγκεκριμένα παραδείγματα. Καλά, το γιατί δεν ενοχλεί τόσο τους Καραμανλικούς (πλην μερικών στελεχών του πουναι βάσικοι ύποπτοι σε σκάνδαλα οπότε αυτοί ελέγχους δεν αποφευγουν) είναι φως φανάρι. Δεν θέλει να είναι ολόκληρη την ΝΔ ο Τσίπρας εναντίον του, ένα μέρος το θέλει αν όχι φιλικό, ουδέτερο έστω, να μην επιτίθεται με μένος. Η διπλωματική πάσα άλλωστε έγινε με ΠτΔ απ το περιβάλλον της (καραμανλικής) ΝΔ. Psifo-fore, σε σένα δεν έχει νόημα να απαντήσω σοβαρα. Συγχώρα με που τόλμησα και έθιξα την ΝΔ. Πανε μπες στα σιτε της Νοβαρτις και Υπ. Υγειας να δεις τζιρους, δαπανες φαρμακων κτλπ αν καιγεσαι. Η Νοβαρτις παντως διαφημιζε πως ηταν 1η στην Ελλαδα σε μεριδιο. Τις υπολοιπες ειρωνειες πουλα τες αλλου.
Την ίδια ανακρίβεια (που επισημαίνει ο atman) έχει γράψει πρόσφατα και ο F1.8. Οι μάρτυρες του FBI και οι μάρτυρες των ελληνικών αρχών δεν είναι κοινοί. Υπάρχουν δυο διαφορετικές έρευνες. Φυσικά, όπως γράφει και ο Απόστολος Δοξιάδης στο Twitter του, η υπόθεση μάλλον δεν θα εκδικαστεί ποτέ (γιατί έχει ήδη παραγραφεί) κι έτσι θα μείνουν οι αδαείς και οι θερμοκέφαλοι με την εντύπωση πως το FBI τα λέει όλα αυτά (τις "αποκαλύψεις" που διαρρέει ο φιλοκυβερνητικός τύπος). Ο Δοξιάδης πιστεύει ότι αυτό γίνεται κατόπιν σχεδίου.
μη μπερδευεστε με τις αυριανιστικες δυναμεις: αλλοι οι μαρτυρες του fbi αλλοι οι μαρτυρες του πολακη.μονο κοινο σημειο οτι ειναι 3 και οι δυο. οι μεν εχουν στοιχεια οι αλλοι "ακουσα εκτιμω μου ειπαν"
Ο ΣΥΡΙΖΑ μοιάζει σαν να έστησε μιά παράγκα παραπληροφόρησης δίπλα στην έρευνα του FBI, και έχει στείλει τα τρολλακια του να κάνουν προπαγάνδα λέγοντας ότι όλα αυτά τα λέει το FBI. Μοιάζει να είναι εντελώς οργανωμένο αυτό, γίνεται και στο Twitter και εδώ.