Η ρατσιστική ανοησία του Σαρλ Αζναβούρ εξοργίζει τους Γάλλους

3

Άραγε πρέπει μόνο στους "έξυπνους" και "χρήσιμους" μετανάστες να επιτρέπεται η είσοδος σε χώρες της Ευρώπης; Αυτή είναι η άποψη του πασίγνωστου γάλλου τραγουδιστή Σαρλ Αζναβούρ για την επίλυση του προσφυγικού και έτσι όπως την ανέλυσε κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής εκπομπής. 

«Πρέπει να ξέρουμε με ποιους έχουμε να κάνουμε. Ανάμεσά τους μπορεί να υπάρχουν διάνοιες ή τουλάχιστον άνθρωποι που μπορεί να μας είναι χρήσιμοι. Εκείνο που είναι σίγουρο είναι ότι δεν είναι όλοι ευπρόσδεκτοι εδώ. Δεν θα ήταν ούτε εύκολο ούτε σωστό κάτι τέτοιο.

» Μπορούμε όμως να κάνουμε μια ενδιαφέρουσα διαλογή (σ.σ.: αναζητώντας τους πιο έξυπνους και χρήσιμους) μεταξύ προσφύγων και μεταναστών», δήλωσε ο Αζναβούρ και αυτό που ακολούθησε ήταν αναμενόμενο.

Το όνομα του έγινε hashtag δίπλα στα οργισμένα μηνύματα γάλλων πολιτών που όχι μόνο που τον κατηγορούσαν για ρατσισμό και επικίνδυνη ανοησία.

Ακόμη χειρότερα επειδή δεν είναι κάποιος τυχαίος ο 93χρονος Αζναβούρ: έχει γράψει γύρω στα 900 από τα πιο γνωστά γαλλικά τραγούδια, έχει πουλήσει πάνω από 100 εκ. δίσκους, θεωρείται ο Γάλλος "Φρανκ Σινάτρα" και το ακόμη πιο τρομακτικό; Είναι γιος Αρμένιων μεταναστών... 

Δυστυχώς, οι δηλώσεις του έγιναν σε μία χρονική στιγμή που η Γαλλία βρίσκεται στο στόχαστρο κριτικής για τη στάση των αρχών της απέναντι στις προσφυγικές ροές. 

Διεθνή
3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΧΑΡΙ ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΟΥΙΛΙΑΜ

Διεθνή / Πρίγκιπας Χάρι: Νέο βιβλίο αμφισβητεί τον ισχυρισμό ότι ο Ουίλιαμ του έχει επιτεθεί σωματικά

Στα απομνημονεύματά του ο πρίγκιπας Χάρι είχε ισχυριστεί ότι ο Ουίλιαμ τον άρπαξε από το γιακά και τον έριξε στο πάτωμα, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί, λόγω διαφωνίας που ξεκίνησε για τη Μέγκαν Μαρκλ
THE LIFO TEAM
ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΑΝΤΡΙΟΥ, ΒΙΡΤΖΙΝΙΑ ΤΖΙΟΥΦΡΕ, ΤΖΕΦΡΙ ΕΠΣΤΑΙΝ

Διεθνή / Τζέφρι Έπσταϊν: Δεν διέψευσε ποτέ πως ο πρίγκιπας Άντριου είχε σεξουαλική σχέση με τη Βιρτζίνια Τζιούφρε

Ένα email του 2015 περιλαμβάνει τον ισχυρισμό δημοσιογράφου ότι ο πρίγκιπας Άντριου είχε «συναινετική σεξουαλική σχέση» με τη Βιρτζίνια Τζούφρε, έναν ισχυρισμό που ο Τζέφρι Έπσταϊν δεν αμφισβήτησε
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια
Παιδιά για να μη χάνουμε την μπάλα.Ένα πράγμα ο πρόσφυγας. ΑΛΛΟ ο μετανάστης. Στους μετανάστες φυσικά και έχει δικαίωμα ΕΠΙΛΟΓΗΣ η χώρα υποδοχής.Πολύ χοντρικά για να χαρακτηριστείς πρόσφυγας πρέπει να διώκεσαι στη χώρα σου, οπότε πας στην ΚΟΝΤΙΝΟΤΕΡΗ ασφαλή χώρα όπου δεν θα διωχθείς και ζητάς άσυλο (όχι όπου σου αρέσει, αυτό είναι τουρισμός). Αν συντρέχουν οι προϋποθέσεις χαρακτηρίζεσαι πρόσφυγας και σου χορηγείται άσυλο.Ο μετανάστης, δυστυχισμένος άνθρωπος κι αυτός, δεν διώκεται αλλά φεύγει από τη χώρα του για άλλους λόγους. Συνήθως οικονομικούς. Δεν μπορεί να μετακινηθεί ελεύθερα και να πάει όπου γουστάρει. Πάει όπου τον δεχτούνε υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις ή όπου έχει βρει ΝΟΜΙΜΑ δουλειά.Ας το αντιστρέψουμε. Ξυπνάνε 200.000.000 Πακιστανοί και θέλουν να πάνε Σαντορίνη γιατί άκουσαν ότι υπάρχουν δουλειές. Είναι λογικό αυτό;Μην τα κάνουμε όλα αχταρμά.
Σαφώς. Το 35% διαφωνεί με περιγραφή πραγματικών περιστατικών (άσχετα αν αρέσει το λεξιλόγιό μου ή όχι, περιγράφω πραγματικά περιστατικά).Έχουμε μπλέξει την επιθυμία με την πραγματικότητα. Το όνειρο με την αλήθεια. Έχουμε γίνει υπνοβάτες της πραγματικότητας.