Σεφ αποκαλύπτει στο Facebook ότι «νόθευσε» το φαγητό vegan πελάτη και εξαναγκάζεται σε παραίτηση

Σεφ αποκαλύπτει στο Facebook ότι «νόθευσε» το φαγητό vegan πελάτη και εξαναγκάζεται σε παραίτηση Facebook Twitter
13

Αντιμέτωπη με την περιπαικτική διάθεση της απέναντι σε μια παρέα vegan πελατών ήρθε μία σεφ από το Shropshire, στην Αγγλία.

Ο λόγος για τη Laura Goodman, εργαζόμενη στο εστιατόριο "Carlini", η οποία για να εκδικηθεί -όπως έγραψε στα social media- μια παρέα vegan θαμώνων του εστιατορίου για την αγενή συμπεριφορά τους, «νόθευσε» τα πιάτα τους με ένα υλικό που δεν ήταν ακριβώς χορτοφαγικό.  

Μετά το «κατόρθωμά» της, η σεφ φρόντισε να ποστάρει, με χιουμοριστική διάθεση, αυτό που έκανε, σε ένα κλειστό group για σεφ στο Facebook, μόνο που με το αστείο της, όχι μόνο δεν γέλασε κανείς, αλλά όπως αναφέρει δημοσίευμα της Metro UK οι αντιδράσεις ήταν σφοδρές. 

«Αυτή η επικριτική vegan -για την οποία μαγείρευα όλη μέρα- έπεσε για ύπνο ακόμη νομίζοντας ότι έφαγε ένα vegan γεύμα», έγραψε και αυτό που ακολούθησε ήταν τα οργισμένα μηνύματα επαγγελματιών του χώρου, αλλά και φίλων του συγκεκριμένου γκρουπ. 

«Τάισες vegans, που σου εμπιστεύθηκαν τη διατροφή τους και πλήρωσαν για τα γεύματα τους με κάτι που δεν ήταν vegan και περηφανεύεσαι γι' αυτό στα social media. Και ακόμη πιστεύεις ότι το πρόβλημα ήταν η συμπεριφορά αυτών των ανθρώπων και όχι η αχαρακτήριστη δική σου συμπεριφορά. Είσαι απαράδεκτη», ήταν ένα από τα δεκάδες σχόλια που ακολούθησαν την ανάρτηση της Goodman, 

Σεφ αποκαλύπτει στο Facebook ότι «νόθευσε» το φαγητό vegan πελάτη και εξαναγκάζεται σε παραίτηση Facebook Twitter

Η Debbie Ireland, διαχειρίστρια του συγκεκριμένου γκρουπ στο Facebook, απ' όπου και κατέβηκε η σχετική ανάρτηση της σεφ, λέει ότι ήταν απολύτως αναμενόμενες οι αντιδράσεις των άλλων χρηστών κι από τη στιγμή που κάποιος ξεκάθαρα δηλώνει ότι έπαιξε με τις διατροφικές πεποιθήσεις πελατών του. 

«Το να τρως σε ένα εστιατόριο, έχοντας δηλώσει ότι είσαι vegan, σημαίνει ότι εμπιστεύεσαι την υγεία και τη διατροφή σου σ' αυτούς που ετοιμάζουν το φαγητό σου. Μπορεί να προκληθεί τεράστια ζημιά -ακόμη και δηλητηρίαση ή κάποια λοίμωξη- στην περίπτωση που το φαγητό σου δεν προετοιμαστεί σωστά», δήλωσε η ireland. 

Σύμφωνα με το BBC, ήταν τέτοια η έκταση που πήρε το θέμα που το εστιατόριο άρχισε μέσα σε λιγότερες από 24 ώρες να λαμβάνει κριτικές του ενός άστρου στα social media, που τελικώς διατάχθηκε υγειονομικός έλεγχος από τις αρμόδιες αρχές της κομητείας και η σεφ εξαναγκάστηκε σε παραίτηση. 

Σεφ αποκαλύπτει στο Facebook ότι «νόθευσε» το φαγητό vegan πελάτη και εξαναγκάζεται σε παραίτηση Facebook Twitter

Όπως εξηγεί ο υπεύθυνος του εστιατορίου Michael Gale, τόσο η κίνηση όσο και η επιλογή των λέξεων που χρησιμοποίησε στην ανάρτησή της ήταν φτωχές και το εστιατόριο "κρίνει απαραίτητη την παραμονή της μακριά από την κουζίνα, προκειμένου να αναθεωρήσει και να σκεφτεί αυτό που έκανε".

Με στοιχεία από Metro Uk, BBC.com

Διεθνή
13

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι γαλλικές μετοχές οδεύουν προς τη χειρότερη εβδομάδα από το 2022 λόγω του φόβου για εκλογική νίκη της ακροδεξιάς

Διεθνή / Γαλλία: Η ακροδεξιά στροφή φέρνει αναταράξεις στην οικονομία - Γιγαντιαίες απώλειες στο Χρηματιστήριο

Ο δείκτης CAC 40 στο χρηματιστήριο στο Παρίσι υποχωρεί κατά 6,2% σε εβδομαδιαία βάση, παραδίδοντας τα κέρδη του για το έτος και οδεύοντας προς τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία πτώση του από τον Μάρτιο του 2022
NEWSROOM

σχόλια

4 σχόλια
Το αρθρο παρουσιαζει τη μιση ιστορια μονο, εχει κ συνεχεια, την πλευρα της σεφ. Οταν (καποια στιγμη επιτελους) σταματησαν να την κραζουν στα αγγλικα media και της εδωσαν δικαιωμα να απαντησει, ειπε οτι ολα τα πιατα που ετοιμασε για το vegan παρεακι ηταν ΟΝΤΩΣ vegan. Μια κοπελα απο την παρεα ζητησε πιτσα (!) μαργαριτα, την οποια και σερβιρε (και η πελατισσα την χλαπιακιασε κανονικα).Εξ' ου και το σχολιο στο fb της σεφ 'τωρα αυτη πηγε για υπνο πιστευοντας οτι ειναι vegan'. Καμια σχεση το περιστατικο δηλαδη με τις κατηγοριες του στυλ 'εριξε μπριζολα στη μελιτζανοσαλατα του πελατη' που εκτοξευονται δεξια αριστερα.(Αν λεει φυσικα αληθεια η σεφ).
Ναι η πίτσα μαργαρίτα χωρίς φυτικό τυρί, ΔΕΝ είναι vegan. Τώρα αν ήταν φυτικό τυρί, και απλά υπονοούσε ότι μια πίτσα δεν μπορεί να είναι vegan, τότε τι να πω... κρίμα οι γνώσεις που νομίζει ότι έχει. :-)
Η αωθρωπινη χαζομαρα δεν εχει ορια πραγματικα... Εκανε κρυφα κατι και μετα το δημοσιευσε στο facebook για να πετυχει τι ακριβως; Για να φανει εξυπνη;Μου θυμισε την αλλη που εβριζε το αφεντικο της στο facebook, αλλα ειχε ξεχασει πως τον ειχε κανει φιλο και εβλεπε ολα οσα εγραφε. Και φυσικα και αυτη απολυθηκε...
Όχι, αυτό δεν είναι το νέο κυνήγι μαγισσών.Όχι, όλες αυτές οι "εθελοντικές μειονότητες" δεν είναι η νέα Ιερά Εξέταση.Όχι, όλη αυτή η δραματοποιημένη θυματοποίηση δεν είναι από drama queens και attention whores.Απολύσανε έναν άνθρωπο γιατί μάλλον έβαλε κάτι, που δεν ήταν απόλυτα χορτοφαγικό.
Κι εγώ είμαι σεφ. Όταν έρθεις εσύ να φας στο μαγαζί μου και παραγγείλεις φιλέτο, θα σε ταϊσω σκατά. Μετά θα ανεβάσω το όνομα σου και την φωτογραφία σου στα σόσιαλ και από κάτω θα γράψω "Για δέστε έναν βλάκα που νομίζει τώρα ότι έφαγε φιλέτο".Αν κάποιος με καταγγείλει, θα απαντήσω "γιατί ρε ρουφιάνοι με κάνετε να χάσω την δουλειά μου; ".Σε όλα αυτά τα άκρως εποικοδομητικά γεγονότα εννοείται ότι περιμένω την αμέριστη και ενεργητική συμπαράσταση σου. Σύμφωνα με αυτά που κουβαλάς στο κεφάλι σου, το θεωρείς απόλυτα φυσικό ένας μάγειρας να εκμεταλλεύεται την εμπιστοσύνη που του δείχνουν οι πελάτες του. Αναρωτιέμαι πως θα αντιδρούσες αν κάποιος εξαπατούσε εσένα (και σε ρεζίλευε μετά δημόσια).Αλλά ξέχασα, εσάς τους σούπερ έξυπνους ελληνάρες δεν μπορεί να σας εξαπατήσει κανένας.
Α. Είσαι αναγωγής/-η.Β. Κανένας δεν τάισε κανέναν σκατά και κανένας δεν αποκάλεσε κανέναν 'βλακα'.Γ. Όλοι έχουμε εξαπατηθεί σε χώρους εστίασης. Δεν φροντίσαμε να απολυθεί κανείς.Δ. Δεν ήταν δημόσια η συζήτηση. Ήταν σε κλειστό γκρουπ που κάποιος τη διέρρευσε.Ε. Ας μας πει ο vegan πελάτης τι είδους ζημία υπέστη. Οικονομική, υγείας;Στ. Ελληνάρας είναι αυτός/-ή που επειδή θεωρεί ότι προσβάλλεται πρέπει να μαμησει το σύμπαν. Κάτι σαν και του λόγου σου.
Γραφων, εσυ θα αξιολογησεις τι ειδους ζημια υπεστη ο vegan? Με ποια αρμοδιοτητα; Πως ξερεις οτι δεν συντρεχουν ψυχολογικοι ή λογοι υγειας που ειναι ο αλλος vegan? Πως θεωρεις εξορισμου οτι ειναι attention whore και οχι απλα καποιος που ζητησε να φαει κατι συγκεκριμενο και λογικα περιμενε οτι θα ετρωγε αυτο το συγκεκριμενο;
Για κάποιους το κρέας θεωρείται σκατά. Εσένα τι σε κόφτει; Απ' την στιγμή που έκανε κάτι τέτοιο είναι αντιεπαγγελματίας. Μπορεί κάλλιστα να κάνει κάτι παρόμοιο ή χειρότερο σε άλλον πελάτη, όπως π.χ. να μην ψήσει καλά το κοτόπουλο γιατί δεν συμπαθεί τον πελάτη οπότε να πάθει σαλμονέλα. Το ξέρεις ότι αν κάποιος έχει καιρό να φάει κρέας και ξαφνικά φάει, τον πιάνει το στομάχι του; Εγώ που είμαι 4 χρόνια χορτοφάγος, αν φάω χωριάτικο λουκάνικο θα την βγάλω όλη μέρα στην τουαλέτα.Αν η σεφ δεν γουστάρει το επάγγελμα, να αλλάξει. Δεν θα την πληρώνουμε, θα την εμπιστευόμαστε και θα μας χλευάζει και εξαπατεί από πάνω. Σε βρίσκω λάθος.Αλήθεια, όταν στο ΙΚΕΑ και σε άλλες εταιρίες αλλαντικών βρέθηκε κρέας αλόγου, πως αντέδρασε ο κόσμος; Δεν έγινε χαμός; Γιατί ρε παιδιά; Κρέας δεν είναι και το άλογο; Ή μήπως νιώσατε εξαπατημένοι;
(α) Δεν το συζητώ ότι η συμπεριφορά της μαγείρισσας ήταν αντιεπαγγελματική και ηλίθια. Αλλά είναι τόσο αυτονόητο σα να λέμε ότι ο ήλιος βγαίνει από την ανατολή. Είναι αντικείμενο περιττό σχολιασμού.(β) Δεν ταΐστηκε κανείς σκατά, λουκάνικα, τροφή με σαλμονέλλα ή κάτι τέτοιο. Μάλλον μπήκε κάτι που δεν ήταν vegan. Πχ ζωική κρέμα γάλακτος ή ζωικό τυρί. Για να κρατάμε και ένα μέτρο και να μη λεμε μπούρδες δηλαδή.(γ) Ο πανικός με το ΙΚΕΑ ήταν διττός i. αφορούσε την εξαπάτηση από μια πολυεθνική (άρα μεγάλη κλίμακα) και όχι την μπούρδα ενός μεμονωμένου μάγειρα σε έναν μεομονωμένο πελάτη καιii. το αλογίσιο κρέας, ως παράνομα διακινηθέν, δεν έχει εχέγγυα υγειονομικά.Πες μου εσύ όμως αν ο vegan υπέστη άλλη ζημία (υγείας, οικονομική) εκτός από τα θιγμένα του συναισθήματα.
Γι' αυτό να αποφεύγετε τα social δίκτυα αυτών που αντιμετωπίζουν χοντρά ψυχολογικά προβλήματα παιδιά και να κάνετε τις πλάκες με την ησυχία σας. Τα κομμουνιστικά καθεστώτα πέθαναν κι αυτό είναι όλο. Το τελευταίο είναι της Βόρειας Κορέας. Όλοι οι ρουφιάνοι έμειναν στον άσσο!
Δύο παρατηρήσεις:1. Αντιλαμβάνομαι ότι η σέφ φέρθηκε αντιεπαγγελματικά. Όσο παράξενος και αν είναι ένας πελάτης οφείλει να τον εξυπηρετήσει ή να τον ενημερώσει ότι η πολιτική του μαγαζιού δεν συμπίπτει με τις προτιμήσεις του οπότε αν δεν του αρέσει να φύγει. Το να μην λαμβάνεις υπόψιν σου τις προτιμήσεις του εκάστοτε πελάτη είναι απαράδεκτο. Βέβαια είναι αξιον απορίας πως οι βίγκαν πελάτες δεν εντόπισαν τις μη-βίγκαν τροφές. 2. Καλή ρουφιάνα και η Ντέμπιε σε κλειστό γκρούπ αποκαλύπτει πράγματα που της εμπιστεύτηκαν...
Και εγώ θα την ρουφιάνευα. Είναι αντιεπαγγελματίας και θα μπορούσε να γίνει ζημιά. Πες ότι ζήταγαν φαγητό χωρίς ξηρούς καρπούς γιατί έχει αλλεργία άτομο της παρέας. Και επειδή η άλλη είναι κομπλεξάρα και δεν γουστάρει την δουλειά της, βάζει επίτηδες ξηρούς καρπούς. Το αποτέλεσμα γνωστό.Αν δεν μπορούσε να προετοιμάσει ένα φαγητό χωρίς να κάνει σαν εκδικητικό παιδί, ας το έλεγε. Το να παίζεις με τις προτιμήσεις κάποιου που σε εμπιστεύεται, είναι απαράδεκτο.Μην δικαιολογείται κάτι που είναι παράλογο. Εκτίθεστε.