ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
29.12.2017 | 13:37

Εξομολόγηση

Είμαι 50 χρονών. Παντρεύτηκα με τη γυναίκα μου πριν από 20 χρόνια. Δεν ήμουν ποτέ ερωτευμένος μαζί της. Ήθελα να κάνω οικογένεια, γιατί δεν υπάρχει τίποτα πιο ιερό στον κόσμο.Εδώ και κάποια χρόνια πηγαίνω με άτομα του ίδιου φύλου. Πάντα μου άρεσαν. Αλλά δεν τα αγαπώ, απλά το κάνω για εκτόνωση. Τελευταία βλέπω συχνά ένα παιδί 25 χρόνια μικρότερο. Δε λέω ψέματα στη γυναίκα μου, δεν την έχω απατήσει ποτέ με άλλη γυναίκα. Έχω μία κόρη που υπεραγαπώ. Δε μετανιώνω για τίποτα. Αυτά είχα να πω, γεια σας.
27
 
 
 
 
σχόλια
Δεν βρίσκομαι εδώ μέσα για να, κρίνω τους ανθρώπους.... Ώρες ώρες, αναρωτιέμαι ποιός, η ποια, είναι πιο άτυχος η άτυχη από εμένα, και διαβάζοντας αυτές, τις γραμμές ενός αγνώστου άνδρα, κάνω τον σταυρό μου για να προχωρησω... Ένας, κακός γάμος ισοδυναμεί με τον θάνατο... Υπάρχει τετοια μοναξιά, μέσα στους καταπιεσμένους γάμους που λυπάσαι αυτους, τους ανθρώπους... Στην θέση σου θα χώριζα και θα, εκανα, την ζωή μου... Ευκολο στην θεωρία και πολυ δυσκολο στην πραξη... Σηκώνω τα, χέρια.... Για, την ελευθερία πεθαναν άνθρωποι... Και δεν είναι τυχαίο αυτό...
Τι είναι αυτό που συμβαίνει στις σχέσεις;πόσο πίσω έχω μείνει;γιατί τόση κοροιδία;και το ψέμα;θέλεις ρε φίλε κάνε ότι γουστάρεις αλλά ο σεβασμός που έχει πάει;
Καθώς πολλές φορές μπερδεύονται οι έννοιες και οι αξίες θα ήθελα σαν συνέχεια του παραπάνω σχολίου να σχολιάσω πως καθώς οι άνθρωποι χαρακτηρίζουν του δεσμούς και όχι το αντίστροφο, δεν μπορούμε να θεωρούμε ούτε οικογένεια, ούτε φιλία ιερή καθώς αυτή πάντα χρωματίζεται και αξιολογείται από τα πρόσωπα που την απαρτίζουν. Μπορεί να είναι ιερή μια φιλία όταν οι φίλοι εξαπαντούνται; Δε νομίζω... Ιερές είναι οι ικανότητες του ανθρώπου για αγάπη, για σεβασμό και ειλικρίνεια απέναντι στον εαυτόν και στους άλλους. Υπό ποιο σχήμα γίνεται αυτό έχει μικρή σημασία όπως και η αξία ενός δεσμού χάνεται εφόσον κτίζεται στην εξαπάτηση και την υποκρισία.
Υπάρχει κάτι πιο ιερό από την οικογένεια,μη σου πώ ότι η οικογένεια είναι φορές που βλάπτει.Το πιο ιερό και ανεκτίμητο πράγμα στον κόσμο είναι η αγάπη,όχι η οικογένεια.Κατανοώ ότι θέλατε να κάνετε 1 δικό σας παιδί,δεν είναι κακό αυτό,ίσως και γιατί σας έμαθαν πως αυτό είναι το σωστό.Απο την άλλη αν δεν σας ευχαριστεί ο γάμος σας δεν υπάρχει λόγος να συνεχίσετε αυτή τη δέσμευση,η σχέση με το παιδί δεν χάνεται ποτέ,αρκεί να μην το αφήσετε εσείς να συμβεί.Λίγη αλήθεια δεν θα έβλαπτε,άν και μου κάνει για τρολοεξομολόγηση,είπα να απαντήσω σοβαρά.Αυτά.Καλή Χρονιά
Πραγματικά είναι σουρεαλ η όλη φάση. Ο καθένας είναι βυθισμένος στο μικρόκοσμο του. Αναλογως με το τι βιώματα ή πεποιθήσεις έχει ο καθένας, δίνει και διαφορετική ερμηνεία της εξομολόγησης. Ο εξομ. δεν άφησε να εννοηθει κάποια τυψη η ενοχή η καταπίεση ή τίποτα άλλο. Όλα αυτά είναι εικασίες των σχολιαστών. Ξαναδιαβάστε τι γράφει ακριβως και θα εκπλαγείτε από το πόσες διαφορετικές θεωρίες και θεωρίες έγιναν. Όλα αυτά δείχνουν τις απόψεις των γραφοντων και μόνο και δεν ξέρω αν και κατά πόσον αφορουν ή απευθύνονται τελικά στον εξομολογουμενο ή αν και κατά πόσο στους ίδιους τους γράφοντες. Ο άνθρωπος λέει ότι αγαπάει την κόρη του και δε μετανιώνει για τίποτα. Τώρα σαφώς αν κάποιοι θέλουν να ηθικολογούν και να κρίνουν, δικαίωμα τους. Απλά δε γίνεται να είμαστε όλοι ίδιοι και όλοι να επιτρέπεται να κάνουμε τα ίδια λάθη. Αν και δε βλέπω να μιλάει για κάποιο λάθος του ο εξομ.Μπορεί να είναι σύμφωνοι ΟΛΟΙ στην οικογένειά του με τους γάμους χωρίς έρωτα, με το γάμο μεταξύ ομοφυλοφίλων, με το γάμο μεταξύ ομοφυλόφιλου και ετεροφυλόφιλη, με το να τεκνοποιούν οι ομοφυλόφιλοι, με το να υπάρχουν εξωσυζυγικές σχέσεις και εκτονώσεις... με χίλια δυο. Μπορεί και όχι. Μπορει πάλι σε μερικά ναι και σε μερικά οχι. Εγώ από τα τόσα σχόλια, απλα συμπεραίνω οτι κάποιοι δεν μπορούν να συμβιβαστούν με τη ζωή του εν λόγω κυρίου, κάποιοι την ανέχονται, καποιοι την αποδέχονται κλπ. Όλα τα άλλα είναι εικασίες επί εικασιών. Γιατί δε βλέπω κάπου να λέει οτι νιώθει έτσι η αλλιώς σχετικά με τη ζωή του.Εν κατακλείδι, το point μου είναι ότι δεν υπάρχει λόγος να λυπούμαστε και να σκάμε γιατί οι οποίες ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ μας ηθικές δε συμφωνούν με του άλλου. Αφού είναι αυτός καλά (αν είναι) και εμείς καλά (αν είμαστε), ας ζήσει ο καθείς τη ζωή του με την ηθική του, τα λάθη του και τα σωστά του. Είναι αδύνατον να έχουμε όλοι την ίδια ζωή και την ίδια άποψη.
Ναι, όμως έτσι ξεχνάμε τη γυναίκα. Ξεχνάμε την κόρη που στην ουσία δεν ξέρει ποιος είναι ο πατέρας της. Ξεχνάμε ότι χρησιμοποίησε μία γυναίκα για να κάνει αυτό που ήθελε. Ξεχνάμε ότι έζησε μία ζωή μέσα στην καταπίεση και το ψέμα.
Μα πού τα αναφερει όλα αυτά ο εξομ.; Δε βλεπω να μιλαει πουθενά για καταπίεση, για κόρη που δε γνωρίζει τον πατέρα της κλπ. Μήπως όλα αυτά είναι δικές μας υποθέσεις; Και αν ναι, γιατί να κάνουμε τέτοιες υποθέσεις, και τι υποδηλώνουν για εμάς τους ίδιους;
Τα αποτελέσματα μια καταπιεσμένης κοινωνίας. Αίσχος και στον εξομολογούμενο, αλλά και σε μια κοινωνία που θέλει "πετυχημένα" τα πρότυπα των αντρών/γυναικών που τεκνοποιούν για να προσαρμοστούν σε αυτά.
Μην είστε στενόμυαλοι ρε παιδιά. Ο άνθρωπος αναφέρει πως το κάνει μόνο για εκτόνωση και έτσι την βρίσκει. Για εκείνον, για εμένα και για πολλούς ακόμα αυτό δεν συνιστά απιστία. Κλείστε για μια στιγμή τα μάτια και ξεχάστε τι μάθατε μεγαλώνοντας και προσπαθήστε να νιώσετε τι νιώθει αυτός ο άνθρωπος όταν πηγαίνει με νεότερους άνδρες. Ζει την απόλυτη φαντασίωση για αυτόν. Αυτό που κάνει δεν αφορά την γυναίκα του ή το παιδί του. Το κάνει καθαρά για τον εαυτό του. Αυτή η εξομολόγηση (αληθινή ή όχι) είναι ευκαιρία να σκεφτείτε και να τεστάρετε τα ηθικά σας όρια. Είναι ευτυχισμένος και δεν ενοχλεί κανέναν. Και ας μην το μάθουν ποτέ οι δικοί του, δεν τα αντέχουν όλοι.
Συμφωνώ με το πνεύμα σου απλά αυτό το δεν ενοχλεί κανέναν χρήζει μεγάλης ανάλυσης .Σίγουρα πρακτικά δεν ενοχλεί κανέναν αλλά εκτός από άνθρωπος είναι και πατέρας και θα πρέπει να είναι προετοιμασμένος για τις όποιες επιπτώσεις μπορεί να φέρουν οι επιλογές του στον ψυχισμό του παιδιού του .Έστω μια περίπτωση να υπάρχει το μυστικό του να αποκαλυφθεί τότε σίγουρα αυτό θα επηρρεάσει τον ψυχισμό της κόρης του .Καταλαβαίνεις πόσο άμεσα θα καταρρεύσει η εικόνα του μπαμπά στα μάτια της ..Κάτι το οποίο ο ίδιος θα πρέπει να φροντίσει να μην γίνει .
Καταλαβαίνω τι λες και θεωρώ πως έχεις δίκιο αλλά παίζουν πολλά ρόλο όπως η ηλικία και το πως το έμαθε. Ας ελπίσουμε η κόρη του να είναι έτοιμη αν ποτέ χρειαστεί να ακούσει κάτι τέτοιο.
Αυτό ακριβώς ,γιατί άνθρωποι είμαστε πάθη έχουμε το θέμα όμως είναι και να είματε σε θέση να τα διαχειριστούμε ώστε τα πάθη μας να μην ''κοστίζουν'' σε άλλους .
Μακλαμορ είναι ομοφη κ ενδιαφέρουσα η συζήτηση αυτη. Ξεκινάει πιστεύω από αυτό που ονομάζω σεξουαλική επανάσταση κ ανήκοντας εμείς στα κατώτερα οικονομικά στρωματα είμαστε θύματα του καθώς πρέπει. Βέβαια η ουσία της εξομολόγησης θα ήταν να μν μαθευτεί κ πληγώσει τους γύρω λόγω ης απιστιας κ όχι λόγω της ομοφυλόφιλης απιστιας.Ο φαμπιτσας είχε πολλά δικια σε αυτά που έγραψε.
Aν υποτεθεί ότι η εξομολόγηση είναι αληθινή (και θα μπορούσε) άλλο είναι το κυρίως νόημα: και οι ομοφυλόφιλοι έχουν τον διακαή πόθο να γίνουν γονείς. Κι ας σκεφτούμε πώς αυτό βιώνεται από όσους βλέπουν απ'έξω.Αυτό νομίζω είναι η αξία του προβληματισμού μας κι όχι τα υπόλοιπα που είναι και αυτονόητα και μεγαλοστομίες.
Φυσικά Κάραβαν ,Γι αυτό εστιάζω στο πως θα πρέπει να το διαχειριστεί πρώτα πρώτα με το παιδί του και μετά με την κοινωνία .Αν υπάρχει αλήθεια και αγάπη σε μια οικογένεια ότι και να συμβαίνει μέσα σε αυτή η άποψη της κοινωνίας έρχεται σε δεύτερη μοίρα.Στο δικό μου το μυαλό τουλάχιστον χειρότερο είναι να κρύβεσαι από το παιδί σου παρά από την κοινωνία .Βεβαια σαφώς και το παιδί δεν ξέρουμε σε τι ηλικία είναι και αν μπορεί να αποδεχτεί κάτι τέτοιο αλλά όπως μας λέει ο κύριος, αν θεωρεί την οικογένεια ιερή τότε θα πρέπει να δώσει προτεραιότητα σε αυτή άσχετα με τις ιδιαιτερότητες που ο ίδιος μπορεί να έχει .
Άλλο θέμα έθεσα: Αν η κοινωνία αποδεχόταν την τεκνοθεσία από τους ομοφυλόφιλους αυτές οι καταστάσεις δεν θα υπήρχαν. Κανένα παιδί δεν θα ερχόταν προ τετελεσμένης υποκρισίας. Όλα θα ήταν ξεκάθαρα εξ αρχής. Ακούγεται επαναστατικό εκ πρώτης αλλά ίσως δεν είναι τόσο πολύ.
Μάλιστα... απλός λιτός και απέριτος ..Το δεν λέω ψέμματα στη γυναίκα μου το αντιλαμβανομαι ως : ότι ξέρει την κατάσταση που μας περιγράφετε ή κάνω λάθος ??Aν γνωρίζει και το δέχεται τότε οκ μάλλον και αυτή τόσα χρόνια στο πλάι σας κάποιες ανασφάλειές τις καλύπτει .Εαν ο γάμος σας ήταν απλά για ''κάλυψη'' της πραγματικής σας σεξουλικής ταυτότητας εις γνώσιν της τότε πάω πάσο .Όμως αυτό που θα πρέπει να δώσετε βάση κατά τη γνώμη μου είναι να κρατηθεί όλο αυτό μακριά από το παιδί σας .Καθώς όλη αυτή η ιερότητα που πιστευέτε για την οικογένεια θα καταρρεύσει εαν η κόρη σας αντιληφθεί την αλήθεια καθώς η υποκρισία και το ψέμμα ειδικά από τον ίδιο σου τον γονιό δύσκολα ξεπερνιέται .Και επειδή στην εν λόγω κατάσταση οι ισορροπίες είναι πολύ λεπτές εγώ θα σας συμβούλευα να το δείτε το θέμα με έναν ψυχολόγο για να σας δώσει οδηγιές για το πως μπορείτε να διαχειριστείτε κάτι τέτοιο σε σχέση με το παιδί σας .
Πρακτικά τι μπορεί να κάνει; Να "ξεκαθαρίσει τη ζωή του", χάριν της τιμιότητας;Κανείς δε πρόκειται να σταθεί και να αναγνωρίσει το ότι παραδέχεται έστω και αργά τα λάθη του και είναι διατεθειμένος να πληρώσει γι' αυτά. Έτσι και μιλήσει, καταστρέφει Ο ΙΔΙΟΣ ΤΟΥ και τον εαυτό του και την οικογένειά του.Έτσι και τον πιάσουνε στα πράσα, το ίδιο, με μία πιθανότητα η οικογένειά του να δεχθεί συμπάθεια από τον περίγυρο "γιατι τους κοροϊδευε τόσα χρόνια"Έτσι και καταφέρει να κρατήσει κρυφή τη ζωή του, τουλάχιστον θα υποφέρει μονο αυτός (άν έχει τύψεις και τον κατατρύχουν).Δε προσπαθώ να πώ ότι κάνει το σωστό. Είναι ένας άνθρωπος που έχει βουτηχτεί στο ψέμα και είναι ανάξιος εμπιστοσύνης. Αλλά οι ηθικοπλαστικές επιλογές του τι να κάνει είναι απείρως πιο καταστροφικές ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΡΙΤΟΥΣ.Δε νομίζω ότι χωρεί συμβουλή εδώ. Μόνο ευχές να μην τον πιάσουνε και υποφέρει η οικογένειά του, επειδή ο εξομ. είναι ένας αναξιόπιστος, υποκριτής (λολ για το ιερό της οικογένειας) κρυφόμοφυλόφιλος.
"Ήθελα να κάνω οικογένεια, γιατί δεν υπάρχει τίποτα πιο ιερό στον κόσμο."Κι απ' όσο καταλαβαίνουμε όλοι, εσείς βεβηλώνετε το ιερό σας ξανά και ξανά.Πέραν του ηθικού μέρους που δεν το αγγίζω ως αυτονόητα θιγμένο, εκείνο που με κόβει στα δύο είναι η δυστυχία που επιλέξατε για τον εαυτό σας, αλλά που κυρίως επιβάλατε στους γύρω σας. Κρίμα. Μακάρι να αλλάξετε -έστω κι αργά- τις ατυχείς επιλογές σας. Μια ζωή γεμάτη πληγές που καταφέρνετε τόσο στον εαυτό όσο και στους αγαπημένους σας είναι μαρτύριο. Μαρτύριο επιλεγμένο.
Συμφωνώ απόλυτα με την τοποθέτηση της Maria von Trapp! Βλέπουμε μια τόσο αρρωστημένη κατάσταση σε όσα γράφετε όπου είστε στο σημείο να μην έχετε ούτε τύψεις μα ούτε και κρίση...
Γιατι ρε παιδια γιατι?Αν ποτε το μαθει το παιδι σας που πιστευω πως αγαπατε,φανταζεστε για τι τραυμα μιλαμε?Κ η συζυγος?η δικη της ψυχη?τα χρονια που θα μπορουσε να ναι με καποιον αλλον?Γιατι ρε παιδια γαμα&ε ετσι ζωες για να καλυψετε εναν εαυτο που δεν αποδεχεστε?Ξεκαθαρη απιστια στον εαυτο σας,στη γυναικα κ στο παιδι σας.
Το σκεπτικό σας είναι ότι εφόσον συνευρίσκεστε ερωτικά με άτομα του ίδιου φύλου, δεν απατάτε τη σύζυγο σας; Αφελές και σαθρό επιχείρημα, αγαπητέ. Αν σας βολεύει αυτή η αυταπάτη, σε εμάς δεν πέφτει κανένας λόγος.