Οι έμποροι στο Άργος είναι φανερά εκνευρισμένοι με το shopping που έκαναν μαθητές στην Ερμού

Οι έμποροι στο Άργος είναι φανερά εκνευρισμένοι με το shopping που έκαναν μαθητές στην Ερμού Facebook Twitter
EUROKINISSI
26

Τον εκνευρισμό του εξέφρασε ο Εμπορικός Σύλλογος Άργους ο οποίος με μια ειρωνική ανακοίνωση έσπευσε να σχολιάσει την εκδρομή μαθητών Λυκείου στην Αθήνα.

Οι μαθητές προφανώς επέστρεψαν στην πόλη τους με τα ψώνια που έκαναν και αυτό δεν πέρασε απαρατήρητο.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Άργους, εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Ο Εμπορικός Σύλλογος Άργους εκφράζει τις θερμές του ευχαριστίες προς το 2ο Λύκειο Άργους , τον Λυκειάρχη και τους συνοδούς καθηγητές, για την συνεπή στήριξη της εμπορικής αγοράς της ΕΡΜΟΥ στην ΑΘΗΝΑ για άλλη μια χρονιά.

Η αποβίβαση σχεδόν όλων των μαθητών με τα χέρια γεμάτα ψώνια είναι αψευδής μάρτυρας της επιτυχίας του σκοπού της 'εκπαιδευτικής' εκδρομής.

Άλλωστε είναι ολοφάνερο ότι το shopping είναι το βασικότερο ζητούμενο μιας 'εκπαιδευτικής' εκδρομής των εκπαιδευτικών μας μονάδων.

Ευχόμαστε του χρόνου ακόμη καλύτερα ψώνια στην ΕΡΜΟΥ και σε άλλους ΕΜΠΟΡΙΚΟΥΣ προορισμούς της Αθήνας στην καθιερωμένη ποια ''ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ'' εκδρομή.

Ο Εμπορικός κόσμος του Άργους πάντα στην διάθεση της εκπαιδευτικής κοινότητας για να στηρίξει οικονομικά λαχειοφόρους αγορές, ημερολόγια ή προσφέροντας δώρα για χορούς με σκοπό να πηγαίνουν εκπαιδευτικές εκδρομές σε εμπορικούς προορισμούς στην Αθήνα.

ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΡΓΟΥΣ»

Ελλάδα
26

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

12 σχόλια
Δίνω δίκιο στον εμπορικό σύλλογο Άργους. Ίσως έπρεπε να το έχει χειριστεί διαφορετικά. Σε κάθε περίπτωση είναι καλό να μαθαίνουν οι μαθητές από νωρίς στη ζωή τους ότι οι πράξεις τους έχουν βαρύτητα για άλλους και ότι υπάρχει και κάτι που λέγεται ακεραιότητα και εξαιτίας του δεν μπορούν να κάνουν πάντα και εξ ολοκλήρου τα κέφια τους.
Θα μπορούσα ίσως να συμφωνήσω μαζί σου αν αντίστοιχα οι έμποροι αγόραζαν προϊόντα και εμπορεύματα απο τοπικές επιχειρήσεις. Απο τη στιγμή που με σκοπό το κέρδος διακινούν εμπόρευμα Τουρκίας, Ιταλίας, Μαλεσίας, Κίνας Ισπανίας, με την ίδια ακεραιότητα να επιτρέψουν στον πελάτη να επιλέξει με βάση το κέρδος του.
Κρίμα, η πρώτη ίσως πόλη που επισκέφτηκα ως μαθητής ήταν το Ναύπλιο με δεκάδες εκδρομές στα μαθητικά χρόνια (όλη η Αθήνα Ναύπτιο και Χαλκίδα πάει εκδομές) και αργότερα οι πρώτες αποδράσεις από Αθήνα εκεί κοντά ήταν. Όλοι πιστεύω οι Αθηναίοι έχουμε να θυμηθούμε όμορφες στιγμές στο νομό Αργολίδας. Κρίμα, ούτε νερό από περίπτερο του Άργους όταν θα πάω, ή μάλλον να μην ξαναπάω στο Άργος και στην γύρω περιοχή.
Καλά, όταν διψάσεις στο Άργος δεν θα πάρεις ούτε νερό. Και μάλιστα ούτε από την γύρω περιοχή. Και ούτε θα ξαναπάς επειδή έβγαλε μία ανακοίνωση ο σύλλογος επαγγελματιών για στήριξη της τοπικής οικονομίας. Τόσο μεγάλο το έγκλημα δηλαδή. Δηλαδή επειδή ο επαγγελματικός σύλλογος Σερρών έβγαλε παρόμοια ανακοίνωση για να μην πηγαίνουν να ψωνίζουν οι Σερραίοι στην γειτονική Βουλγαρία, οι Θεσσαλονικείς δεν πρέπει να ξαναπατησουν στις Σέρρες; Τι είναι αυτά που διαβάζω;
Το συμπέρασμα που έβγαλα από τα σχόλια είναι ότι η νεολαία της Ελλάδας είναι πρόβατα που κατευθύνονται από τις πολυεθνικές της μόδας και του 'ρεύματος'. Φυσικά, τα μαγαζιά του Αργους και κατά επέκταση της επαρχίας έχουν ρούχα για υπανάπτυκτους και ντεμοντέ, οπότε πάμε στις πόλεις να αγοράσουμε αυτά που μας προστάζει η τάση της μόδας. Και αυτοί οι νέοι θα σώσουν την Ελλάδα (καλά, αυτό το ακούμε από το 1981).
Δεν νομίζω ότι τα μαγαζιά του Άργους και κατ' επέκταση της επαρχίας έχουν ρούχα για υπανάπτυκτους και ντεμοντέ, το σίγουρο είναι ότι τα μαγαζιά της Ερμού και κατ' επέκταση του Λεκανοπεδίου έχουν μεγαλύτερη ποικιλία, σε αναλογία με τον πληθυσμό που εξυπηρετούν.Βασικά, ξινή πάνε να τους την βγάλουν την εκδρομή.Αργιωτόπουλα: πριν ξεκινήσετε για την επόμενη εκδρομή στην Αθήνα, να πάτε να ψωνίσετε από τα μαγαζιά της πόλης σας και να μας έρθετε εδώ να μας τα κάνετε δώρο!
Από τα σχόλια αυτό το συμπέρασμα βγήκε. Ότι τα μαγαζιά του Άργους και κατά επέκταση της επαρχίας δεν καλύπτουν τις στυλιστικές ανάγκες των μαθητών της Ελλάδας μας. Το 'υπανάπτυκτους και ντεμοντέ' είναι ειρωνικό προς αυτούς. Δεν αλλάζω γνώμη ότι η νεολαία μας εκτός λίγων εξαιρέσεων είναι πρόβατα.
Κάπου χάσανε την μπάλα στο Άργος! Τα παιδιά δεν κάνανε επίτηδες "σπάσιμο" στην τοπική αγορά, ούτε ψωνίσανε από την Ερμού για φτηνότερα, τα 2/3 των επιχειρήσεων στην Ερμού είναι πλέον μεγάλες αλυσίδες πολυκαταστημάτων που οι έφηβοι τις προτιμούν σε ποσοστό 100% διότι αυτή είναι η αγοραστική κουλτούρα τους! Δεν πήγε η 16χρονη μαθήτρια να ψωνίσει στη μικρή μπουτίκ της Ερμού και έτσι έχασε η μικρή μπουτίκ της κεντρικής πλατείας του Άργους! Μπήκανε να ψωνίσουνε σε πολυκατάστημα αθλητικών π.χ. γιατί θα είχανε εκεί 100πλάσιες επιλογές σε σχέση με ένα μαγαζί με αθλητικά του Άργους, έτσι πάνε αυτά, τί να κάνουμε! Και δεν χάνει το νόημά της η εκπαιδευτική εκδρομή, επειδή οι μαθητές ψωνίσανε δυο πράγματα και φάγανε και πέντε σουβλάκια στο Μοναστηράκι!!!
Ω ρε ζήλια οι έμποροι του Άργους που δεν ψώνισαν οι μαθητές από εκείνους με τα αρκετά πιο ακριβά εμπορεύματα.Γιατί κυρίες και κύριοι έμποροι να ψωνίσουν από εσάς; Ήταν Αθήνα και είχαν μια μέρα ελεύθερη να ψωνίσουν και έπεσε Κυριακή. Τρομερό. Εδώ η μισή Αθήνα πήγε και ψώνισε, μερικοί μαθητές θα κάνανε την διαφορά;
Τον διττό επαρχιωτισμό των μεν με τα ψώνια (μαθητές που πρέπει να ψωνίζουν από Ερμού, αλλιώς θα πάθουν κάτι) και των δε με τη γκρίνια για τα ψώνια στην εποχή του ηλεκτρονικού εμπορίου (λες κι οι μαθητές δεν μπορούν να ψωνίσουν απευθείας από Κίνα) μόνο εγώ τον βλέπω;ΥΓ Εννοείται ότι αν είναι να έχει κάποιος δίκιο, που κι αυτό δεν είναι υποχρεωτικό, δίκιο έχει ο Εμπορικός Συλλογος. Άργους.
Έχουν απόλυτο δίκιο να διαμαρτύρονται, παρότι το κάνουν διότι θίγεται η τσέπη τους.Δυστυχώς η λυπηρή αλήθεια είναι πως οι "πολιτιστικές"/ "περιβαλλοντικές"/ "εκπαιδευτικές" εκδρομές που οργανώνουν πολλά σχολεία αντιμετωπίζονται από την πλειοψηφία των μαθητών και των κηδεμόνων τους σαν μια ευκαιρία να "ξεσκάσουν"/ "διασκεδάσουν"/ ψωνίσουν/ "ξεσαλώσουν" (δηλ. ξενυχτίσουν/ καταναλώσουν οινοπνευματώδη και ποιος ξέρει τι άλλο/ γλεντήσουν σε "σκυλάδικα") υπό ελεγχόμενες συνθήκες.
Όπως τα περιγράφεις είναι και μην επηρεάζεσαι από τις αρνητικές ψήφους που πήρες. Τα βλέπω λόγω του επαγγέλματος μου. Όσο για την 'κάψα' μαθητών και καθηγητών να πάνε στην Ερμού εμένα καρφί δεν μου καίγεται. Όπως καρφί δεν θα μου καιγόταν αν ψωνιζαν και από το Άργος. Όπως καρφί δεν τους καίγεται και τους Ευρωπαίους που μας φορτώνουν μνημόνια αφού ξέρουν - και ξέρουμε - πολύ καλά ότι το κομπόδεμα του Έλληνα είναι πολύ ανθεκτικό ακόμα. Λένε λοιπόν οι 'δυνάστες' μας: Ερμού εσείς; Μνημόνια εμείς.
Μάλλον δυναστες μας είναι όσοι δίνουν συντάξεις στα 45 και μισθούς σε αργόσχολους του δημοσίου. Αν το καταλάβαινες αυτό θα χαμε τελειώσει με τα μνημόνια όπως όλοι οι άλλοι. Αλλά ξέχασα, οι ευρωπαίοι ζηλεύουν την πιο βρώμικη, διεφθαρμένη και ανοργάνωτη χώρα της Ευρώπης.
Το τερπνόν μετά του ωφελίμου.Το πρωί θα πάνε να δουν τα μουσεία και τα αξιοθέατα, το βράδυ θα γλεντήσουν.Πριν από τρία χρόνια είχαμε τραπέζι κάτι στελέχη από τις θυγατρικές του εξωτερικού και τους πήγαμε για φολκλόρ στου Ψυρρή, σε ταβέρνα με ζωντανή μουσική. Στην παρέα μας είχαμε κυρίως Βαλκάνιους και Τούρκους, άντε και λίγη Κύπρο. Αλλά είχαμε και κάποιους από το Λονδίνο.Αργότερα σκάει μύτη γυμνάσιο σχολείο από επαρχία (Ήπειρο) συνοδεία καθηγητών. Κι όσο περνούσε η ώρα και η ορχήστρα έπαιζε τα σουξέ, να'σου τα γυμνασιόπαιδα με τα τσιφτετέλια και τα χασάπικα και τα ζεϊμπέκικα - κώλο δεν έβαλαν κάτω. Οι συνδαιτυμόνες μας είχαν ενθουσιαστεί. Οι Λονδρέζοι είχαν μείνει με το στόμα ανοιχτό, οπότε τους λέει ένας δικός μας: "Τους βλέπεις; Αυτοί είναι ικανοί να χοροπηδάνε έτσι όλη νύχτα, και χωρίς στάλα αλκοόλ." (καρασποντάρα!)Στο δια ταύτα: Κι εμένα μπορεί να μου τη σπάνε κάποια πράγματα με την νεολαία (χάσμα γενεών λέγεται) αλλά το μόττο μου είναι "αφήστε τα παιδιά ήσυχα". Το ότι οι Αργείοι μαγαζάτορες τρώγονται με τα πιτσιρίκια τους κάνει περισσότερο χωριάτες απ' ό,τι είναι.
Ο Εμπορικός Σύλλογος του Άργους (και κάθε άλλης επαρχιακής πόλης) ας κοιτάξει πώς επηρρεάζουν την αγοραστική κίνηση οι εξωφρενικές τιμές των μελών του πριν προβεί σε σαρκαστικά σχόλια για τις αγορές που κάνουν στην πρωτεύουσα οι εκδρομείς. Και αν τα μέλη του δυσκολεύονται τόσο, ας μην συμμετέχουν σε λαχειοφόρους αγορές και λοιπές εκδηλώσεις άλλων φορέων, στις οποίες συνήθως συμμετέχουν με διαφήμιση.
Εγώ έχω πετύχει παντοπωλείο που σπάει τις πολυσυσκευασίες προϊόντων με προσφορά (δώρο) και τα πουλάει μεμονωμένα, ενώ αναγράφεται ευκρινώς ότι ”το παρόν αποτελεί μέρος προσφοράς κ.λπ. κ.λπ.”. Στην επαρχία.
@anonimos_ Στην Πάρο που μεγάλωσα, οι μικροπώλες της γειτονιάς πάντα άνοιγαν τις πολυσυσκευασίες και σχεδόν ποτέ δεν κόβαν απόδειξη.@boxer Παπούτσια 25-30% πάνω σε σχέση με Αθήνα, τζιν παντελόνι κάτω από 50ρικο δύσκολα παίζει, ακόμα και ηλεκτρονικά είδη σε τιμές που "περιλαμβάνουν καράβι", δηλαδή το κόστος μεταφοράς από Αθήνα.