Οι 10 πιο εκνευριστικές ατάκες της Gwyneth Paltrow σχετικά με το φαγητό Facebook Twitter
«Ο πατέρας της γιαγιάς μου ήταν αγρότης που μεγάλωνε κοτόπουλα, οπότε έχω την κοτόσουπα στο αίμα μου».

Οι 10 πιο εκνευριστικές ατάκες της Gwyneth Paltrow σχετικά με το φαγητό

6

Το 2011 η Gwyneth Paltrow έβγαλε το πρώτο της βιβλίο με συνταγές, το "My Father's Daughter". Εκεί, ντυμένη με τα ριγέ των Hamptons, μας εξήγησε ότι αν και λεπτή, κάτω από τα αυστηρότατα όρια του Χόλιγουντ, είναι μια κλασική Αμερικανίδα που αγαπάει τις μπριζόλες, τις τηγανιτές πατάτες και το κόκκινο κρασί. Το βιβλίο έγινε μπεστ σέλερ.

Το 2013 έβγαλε το δεύτερο βιβλίο της με συνταγές. Αυτή τη φορά, μας εξήγησε ότι μια μέρα έπαθε μια ζαλάδα και νόμιζε ότι έπαθε εγκεφαλικό. Πήγε στο γιατρό, ο οποίος της έκανε «εξετάσεις» οι οποίες έδειξαν ότι έχει «ήπιες αλλεργίες» σε γαλακτοκομικά, στη γλουτένη, στο λίπος, στον καφέ, στη ζάχαρη, στο άσπρο ρύζι, στο αλκοόλ, στα αβγά, στα οστρακοειδή, στα ψάρια που κολυμπάνε στα βαθιά νερά (!), στις πατάτες, στις ντομάτες, στις πιπεριές, στις μελιτζάνες, στη σόγια, στο κρέας, και πραγματικά, δεν τα βγάζω από το μυαλό μου.

«Προτιμώ να καπνίσω κρακ παρά να φάω τυρί από κονσέρβα».

Κάποιος γιατρός – του οποίου το όνομα θα θέλαμε - απέτυχε στο να διαγνώσει μια κρίση πανικού και όρισε μια δίαιτα που είναι τόσο δύσκολη και τόσο ακριβή, που μόνο οι πλούσιες αυτής της γης μπορούν να τηρήσουν. Η διατροφή της σύγχρονης Μαρίας Αντουανέτας σύμφωνα με υπολογισμούς απαιτεί 300 δολάρια καθημερινά, άρα είναι ο καλύτερος τρόπος για να νιώσεις ακόμη πιο ξεχωριστός, μέσα σε ένα σύμπαν ξεχωριστών που έχουν συνηθίσει στο ασυνήθιστο.

Η κωλοτούμπα της Γκούινεθ (τώρα τρώω κόκκινο κρέας, τώρα δεν τρώω!) θα ήταν διασκεδαστική, αν δεν μαθαίναμε ότι και το δεύτερο βιβλίο έγινε μπεστ σέλερ. Πόσοι γιατροί πρέπει να πουν ότι το παν στη διατροφή είναι η ισορροπία; Πόσοι είναι πρόθυμοι να πιστέψουν ότι οι μελιτζάνες είναι κακές, επειδή «φυτρώνουν στη σκιά» (και πάλι, δεν το βγάζω από το μυαλό μου), αλλά κυρίως επειδή έτσι πιστεύουν ότι μοιάζουν με τη Γκουίνεθ;

Υπάρχει δηλαδή άνθρωπος που διαβάζει τις παρακάτω δηλώσεις και δεν αναρωτιέται για το πόσο αδιαπέραστο είναι το τείχος που χωρίζει τους έχοντες από τους μη έχοντες, δηλαδή όλους τους υπόλοιπους;

Οι 10 πιο εκνευριστικές ατάκες της Gwyneth Paltrow σχετικά με το φαγητό Facebook Twitter
«[Στην Αγγλία] κάνουμε υπέροχα δείπνα όπου όλοι μιλάνε για πολιτική, ιστορία, τέχνη και λογοτεχνία – όλα αυτά αλατισμένα με πραγματικά καλό χιούμορ».

1. «[Στην Αγγλία] κάνουμε υπέροχα δείπνα όπου όλοι μιλάνε για πολιτική, ιστορία, τέχνη και λογοτεχνία – όλα αυτά αλατισμένα με πραγματικά καλό χιούμορ. Αλλά στην Αμερική, ήμουν σε ένα πάρτι και μια κοπέλα με κοίταξε και είπε: "Ω, Θεέ μου! Juicy είναι το τζιν που φοράς;" και σκέφτηκα, δεν γίνεται να μείνω εδώ, πρέπει να γυρίσω στην Ευρώπη».

2. «Προτιμώ να καπνίσω κρακ παρά να φάω τυρί από κονσέρβα».

3. «[Τα παιδιά μου] λατρεύουν ένα stir-fry με μαύρο ρύζι, αλλά λατρεύουν και την κόκα κόλα της εβδομάδας».

4. «Μόνο να έχω τα παιδιά μου στον ήλιο κάθε μέρα, να πηγαίνουν για κολύμπι, να μαζεύουν αβοκάντο...»

5. «Ο πατέρας της γιαγιάς μου ήταν αγρότης που μεγάλωνε κοτόπουλα, οπότε έχω την κοτόσουπα στο αίμα μου».

Οι 10 πιο εκνευριστικές ατάκες της Gwyneth Paltrow σχετικά με το φαγητό Facebook Twitter
Το 2011 η Gwyneth Paltrow έβγαλε το πρώτο της βιβλίο με συνταγές, το "My Father's Daughter".

6. «Δεν τρώω κόκκινο κρέας, αλλά μερικές φορές ο άντρας χρειάζεται μια μπριζόλα».

7. «Βασικά δε μπορούμε να ζήσουμε χωρίς Vegenaise – η κατάσταση έχει βγει εκτός ελέγχου».

8. «Όποιος με ξέρει, ξέρει πόσο λατρεύω τα λαχανάκια Βρυξελλών, ειδικά όταν είναι τραγανά. Ένα βράδυ σε ένα από τα εστιατόρια του David Chang (ο σεφ των Momofuku), ήρθαν τραγανά λαχανάκια Βρυξελλών με μπέικον και sriracha. Αυτή είναι η δική μου εκδοχή, χωρίς το μπέικον».

9. «Κάποτε έστειλα κουλουράκια με αεροπορικό κούριερ από το Λονδίνο στο Λος Άντζελες για τον μάνατζερ μου, ο οποίος έκανε το πρόγραμμα και πέθαινε για ένα κουλουράκι!»

Και η κορωνίδα του ανθρώπου που δεν έχει την παραμικρή ιδέα για το τι συμβαίνει αυτή τη στιγμή πάνω σε ετούτη εδώ τη γη:

10. «Για πολύ καιρό [αφού είχα διαβάσει για την σύγχρονη μέθοδο κτηνοτροφίας] δεν έτρωγα πτηνά ή κρέας. Πιστεύω ακράδαντα στο ότι τα ζώα πρέπει να μεγαλώνουν σωστά και στη διατροφή με ζώα που τρώνε γρασίδι, καλής ράτσας, βιολογικά, ελεύθερης βοσκής – ή, ακόμη καλύτερα, να τρώμε κυνήγι από τα δάση, όπως το όρισε η φύση».

Ίσως να γινόταν, αν δεν ξόδευες την ενέργεια που χρειάζεται ένα χωριό στο Πακιστάν για να στείλεις αεροπορικώς άζυμα κουλουράκια από το Λονδίνο στο Λος Άντζελες.

Bonus: συνταγή από το βιβλίο

Σαλάτα μαρούλι

  • Ένα μαρούλι
  • Ντοματίνια κομμένα στη μέση
  • Μισό αγγούρι από την Αγγλία, ξεφλουδισμένο, σε κύβους
  • 2/3 κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές ροδέλες

Dressing

  • 2 κουταλιές ταχίνι
  • Μισή σκελίδα σκόρδο
  • Μισό φλιτζάνι γιαούρτι (κατά προτίμηση πρόβειο ή κατσικίσιο) ή Vegenaise
  • ¼ φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 3 κουταλιές χυμός λεμόνι
  • Χοντρό αλάτι θαλάσσης
  • Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Χρειάζεστε και οδηγίες;

Το άρθρο δημοσιεύθηκε στην έντυπη LiFO

Υγεία & Σώμα
6

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπάρχουν πράγματι τροφές που «καίνε» λίπος;

Ψυχή & Σώμα / Υπάρχουν πράγματι τροφές που «καίνε» λίπος;

Βοηθούν όντως κάποιες τροφές στις καύσεις ή είναι απλώς ένας διατροφικός μύθος; Στο σημερινό επεισόδιο συζητάμε με τον διαιτολόγο Χρήστο Δερδεμέζη για το πώς μπορούμε να υποστηρίξουμε με απλούς τρόπους τον μεταβολισμό μας.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
Είναι αλήθεια ότι στην εμμηνόπαυση παχαίνουμε χωρίς να τρώμε;

Ψυχή & Σώμα / Είναι αλήθεια ότι στην εμμηνόπαυση παχαίνουμε χωρίς να τρώμε;

Τι σημαίνει «σωστή» διατροφή στην εμμηνόπαυση; Υπάρχουν τροφές που βοηθούν στην ανακούφιση των συμπτωμάτων; Πόσοι από τους διατροφικούς «κανόνες» που ακούμε είναι μύθοι; Η Μερόπη Κοκκίνη συζητά με τον νοσοκομειακό διαιτολόγο Χρήστο Παπαβαγγέλη.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
«Γονείς, ψυχραιμία! Υπάρχει τρόπος για ήρεμη γονεϊκότητα;»

Ζωή στα καλύτερά της / «Γονείς, ψυχραιμία! Υπάρχει τρόπος για ήρεμη γονεϊκότητα;»

Μια συζήτηση με την παιδοψυχολόγο και οικογενειακή ψυχοθεραπεύτρια Ηλέκτρα Κτενά για το γονεϊκό άγχος και το τι μπορούν να κάνουν οι γονείς για να χτίσουν ουσιαστικές σχέσεις εμπιστοσύνης με τα παιδιά τους, στο πλαίσιο της σειράς podcast «Ζωή στα καλύτερά της», με την υποστήριξη των συμπληρωμάτων διατροφής EVIOL.
ΛΑΣΚΑΡΙΝΑ ΛΙΑΚΑΚΟΥ
Ginger shots: Υπερδύναμη για το ανοσοποιητικό μας ή σκέτο hype;

Ψυχή & Σώμα / Ginger shots: Υπερδύναμη για το ανοσοποιητικό μας ή σκέτο hype;

Τα σφηνάκια τζίντζερ έχουν αποκτήσει φανατικό κοινό και προβάλλονται ως ένα φυσικό booster για το ανοσοποιητικό μας σύστημα. Πόση αλήθεια, όμως, κρύβεται πίσω από αυτή τη διατροφική τάση; Η Μερόπη Κοκκίνη μιλά με τον διαιτολόγο Χρήστο Δερδεμέζη.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
Ozempic και Mounjaro: Ιατρική επανάσταση ή παγίδα;

Ψυχή & Σώμα / Ozempic και Mounjaro: Επανάσταση στην απώλεια βάρους ή παγίδα;

Η Μερόπη Κοκκίνη συζητά με τη διαιτολόγο Μελίνα Καριπίδου και τον ενδοκρινολόγο Μανώλη Σουβατζόγλου, οι οποίοι εξηγούν πώς λειτουργούν τα φάρμακα GLP-1, ποιοι μπορούν να τα πάρουν, τι ρόλο παίζει η διατροφή κατά τη χρήση τους – και τι συμβαίνει όταν διακοπούν.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
Ο λάθος και ο σωστός τρόπος να δώσουμε κίνητρα σ’ ένα παιδί

Υγεία & Σώμα / Ο λάθος και ο σωστός τρόπος να δώσουμε κίνητρα σε ένα παιδί

Το κλειδί για την ανατροφή ικανών νέων ανθρώπων δεν είναι να εστιάζουμε στις δυσκολίες και τα ελλείμματά τους, αλλά να αναγνωρίσουμε και να καλλιεργήσουμε τα προτερήματά τους – να εντοπίσουμε αυτό που οι ειδικοί στην ανάπτυξη του παιδιού αποκαλούν «νησίδες ικανότητας».
THE LIFO TEAM
Κοιλιοκάκη, η σιωπηλή νόσος της γλουτένης

Υγεία & Σώμα / Κοιλιοκάκη: Η σιωπηλή νόσος της γλουτένης

Οι διατροφικές δυσανεξίες μπορούν να κάνουν την καθημερινότητα βάσανο. Η πιο συχνή διαταραχή, που μπορεί να εκδηλωθεί σε οποιαδήποτε ηλικία, είναι η κοιλιοκάκη. Τι συμπτώματα έχει και πώς γίνεται η διάγνωση;
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Τι είναι οι υπέρ-επεξεργασμένες τροφές;

Ψυχή & Σώμα / Τι είναι οι υπέρ-επεξεργασμένες τροφές;

Ποιες τροφές μάς κάνουν πραγματικά καλό; Πόσο junk food επιτρέπεται να καταναλώνουν τα παιδιά και πόση ζάχαρη; Και πώς ενισχύουμε το μικροβίωμα του οργανισμού; Η Τζούλη Αγοράκη συζητά με την κλινική διατροφολόγο Κωνσταντίνα Κεραμύδα για το ποιες τροφές, ενώ μοιάζουν αθώες, είναι άκρως επικίνδυνες.
ΤΖΟΥΛΗ ΑΓΟΡΑΚΗ
DIET

Υγεία & Σώμα / «Είναι τεράστιο θέμα το bullying για το φαγητό στη δουλειά»

Η Εμμανουέλα Λεουνάκη είναι διαιτολόγος-διατροφολόγος αλλά έχει μια διαφορετική προσέγγιση απ’ τη συνηθισμένη: δεν εστιάζει στη ζυγαριά αλλά στη συναισθηματική σχέση μας με το φαγητό και στην κοινωνική πίεση που οδηγεί σε μειωμένη αυτοεκτίμηση.
ΛΑΣΚΑΡΙΝΑ ΛΙΑΚΑΚΟΥ
Nερό με λεμόνι: Θα χάσουμε κιλά αν το πίνουμε κάθε μέρα;

Ψυχή & Σώμα / Nερό με λεμόνι: Ισχύει ότι βοηθά στην απώλεια κιλών;

Το πρωινό ρόφημα με χλιαρό νερό και λεμόνι έχει γίνει viral στο TikTok, καθώς πολλοί είναι αυτοί που ορκίζονται στα οφέλη του: από καλύτερη πέψη και αποτοξίνωση, μέχρι λαμπερό δέρμα και ενίσχυση του ανοσοποιητικού. Αλλά τι από όλα αυτά μπορεί να αποδειχθεί επιστημονικά; Πρόκειται για ακόμα έναν διατροφικό μύθο; Η Μερόπη Κοκκίνη συζητά με τον διαιτολόγο Χρήστο Δερδεμέζη.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
Η ευτυχία ενός πιο ήσυχου Εγώ 

Υγεία & Σώμα / Το «ήσυχο Εγώ» είναι η λύση στον ναρκισσισμό των social media

Πρόκειται για έναν όρο που επινοήθηκε από τους ψυχολόγους, ως αντίδραση στη διαρκή αυτοπροβολή της εποχής μας, προτείνοντας μια ισορροπημένη ταυτότητα που συνδυάζει την αυτογνωσία με το ενδιαφέρον για τους άλλους.
THE LIFO TEAM
Εγκυμοσύνη: η καλύτερη περίοδος στη ζωή μιας γυναίκας ή μια δοκιμασία;

Ψυχή & Σώμα / Εγκυμοσύνη: Η καλύτερη περίοδος στη ζωή μιας γυναίκας ή μια δοκιμασία;

Η Τζούλη Αγοράκη συνομιλεί με την οκτώ μηνών έγκυο Παυλίνα Βουλγαράκη για τα αντιφατικά συναισθήματα μιας περιόδου που, αν και διαρκεί μόνο εννέα μήνες, ίσως τελικά δεν είναι τόσο ειδυλλιακή όσο την παρουσιάζουν.
ΤΖΟΥΛΗ ΑΓΟΡΑΚΗ