Τουρίστας καταγγέλλει ξυλοδαρμό από κουκουλοφόρους στην Ερμού επειδή ψώνιζε την Κυριακή

Τουρίστας καταγγέλλει ξυλοδαρμό από κουκουλοφόρους στην Ερμού επειδή ψώνιζε την Κυριακή Facebook Twitter
20

Ξυλοδαρμό από κουκουλοφόρους, μετά την έξοδο του από κατάστημα στο κέντρο της Αθήνας, καταγγέλλει τουρίστας στο δελτίο του  Αlpha.

Ο Ελληνοαυστραλός ισχυρίζεται πως του επιτέθηκαν γιατί τον είδαν να κρατά στα χέρια σακούλες. Ο άντρας ισχυρίζεται πως δεν είπε τίποτα στην ομάδα κουκουλοφόρων και πως αυτοί του επιτέθηκαν με γροθιές.

Το περιστατικό συνέβη μετά το τέλος της πορείας συνδικαλιστών και εργαζομένων κατά της κυριακάτικης λειτουργίας των καταστημάτων.

 

«Η κίνηση στην αγορά τη θεσμοθετημένη πρώτη Κυριακή των θερινών εκπτώσεων, για όσα εμπορικά καταστήματα άνοιξαν, όχι μόνο δεν ήταν κάτι το ιδιαίτερο, αλλά μάλλον ήταν πολύ κοντά σε μία κακή καθημερινή». Αυτό δήλωσε ο πρόεδρος της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Βασίλης Κορκίδης για την λειτουργία των καταστημάτων, σήμερα, Κυριακή.

Ο κ. Κορκίδης σημείωσε ότι από τα πρώτα στοιχεία προκύπτει ότι ο τζίρος μίας εμπορικής επιχείρησης-ανεξαρτήτως μεγέθους- δεν ήταν αρκετός, για να καλύψει τα έξοδά της. «Όμως, όλα τα ακριβή στοιχεία θα τα μάθουμε μετά το τέλος των εκπτώσεων, μαζί με τον συνολικό φετινό καλοκαιρινό τζίρο και μετά από αναλυτική έρευνα που θα κάνει η ΕΣΕΕ σε όλη την Ελλάδα» σημείωσε ο πρόεδρος.

Αναφερόμενος στην απεργία των εμποροϋπαλλήλων ο κ. Κορκίδης ανέφερε: «το δικαίωμα της απεργίας των εμποροϋπαλλήλων, είναι γνωστό ότι το σέβομαι απόλυτα. Ωστόσο, σέβομαι απολύτως και την απόφαση όσων εμπόρων, αποφάσισαν να ανοίξουν αυτή τη μία Κυριακή του καλοκαιριού, αφού η πρώτη εβδομάδα των εκπτώσεων είναι συνήθως η πιο δραστήρια εισπρακτικά για όλους. Η ΕΣΕΕ για τη λειτουργία της συγκεκριμένης Κυριακής σύμφωνα με το νόμο που θέλουμε να διατηρήσουμε, κράτησε μία ουδέτερη στάση, ώστε να καταγραφεί χωρίς αντίδραση, το αποτέλεσμα της προτίμησης των καταναλωτών, το ποσοστό ανοικτών και κλειστών καταστημάτων, η επισκεψιμότητα στα αστικά εμπορικά κέντρα, αλλά και ο τζίρος της ημέρας».

«Δυστυχώς, από ότι φάνηκε», είπε ο κ. Κορκίδης, «το αποτέλεσμα για τη πλειονότητα της αγοράς ήταν απογοητευτικό, κάτι που δείχνει αφενός αδυναμία κατανάλωσης και αφετέρου απαξίωση της ιδέας του ανοίγματος τις Κυριακές. Συνολικά μέχρι σήμερα, μόνο από τις αγορές των νησιών μας και άλλους τουριστικούς προορισμούς, υπάρχουν θετικά μηνύματα αυξημένης κίνησης κυρίως από την εισαγόμενη τουριστική κατανάλωση. Παρακολουθώντας όμως τη κατάσταση στα μεγάλα αστικά κέντρα, καταλήγουμε στο συμπέρασμα, ότι μπορεί η Ελλάδα να επιθυμεί να βγει στις αγορές, αλλά ο Έλληνας καταναλωτής δεν επιθυμεί να βγει στην αγορά τις Κυριακές».

Ελλάδα
20

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

8 σχόλια
Εδω επεμβαινει το κρατος, επισημα τους ζητα συγγνωμη εξηγωντας την πολιτικη κατασταση που δημιουργησε αυτη την "παρεξηγηση", τους πληρωνει τα εισιτηρια απο και προς την Ελλαδα και τους αποζημιωνει με νεο ταξιδι οποτε το θελησουν σε πενταστερο ξενοδοχειο δικης τους επιλογης και δωρεαν εισοδο σε ολα τα μουσεια ( με προσωπικη ξεναγηση στο ΝΜΑ απο τον ιδιο τον κ. Παντερμαλη ) και οποιαδηποτε παραλια στη χωρα. Αυτο θα εκανε μια πολιτισμενη χωρα-κρατος, καθως νωπη ειναι η ψυχρη δολοφονια ενος νεαρου απο την Αμερικη που εκανε διακοπες στη Ζακυνθο, απο ξυλοδαρμο γκρουπ σερβων ( γεγονος το οποιο εκανε το γυρο του κοσμου μαλιστα και ξεφτυλισε για ακομη μια φορα την Ελλαδα παγκοσμιως ).Θα κανουμε το αυτονοητο 'η θα κανουμε για πολλοστη φορα το ιδιο λαθος νομιζοντας οτι περιπτωσεις σαν αυτες θαβονται στα εκατομμυρια τουριστων που περνανε θαυμασια;Εδω μας θελω κυριες και κυριοι του υπουργειου τουρισμου...
δηλαδή, για να καταλάβω: μέσα στο πλήθος ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ δεν κρατούσε σακκούλες οπότε ο άτυχος άνδρας που κρατούσε σακούλες έφαγε ξύλο γιατί ψώνιζε; αν είναι έτσι, κακώς τον χτύπησαν αλλά έχουν δίκιο όσοι λένε ότι οι Κυριακές δεν βοηθούν την αγορά, οπότε και ο Κορκίδης (σύμφωνα με τη λογική των Πορτοσαλταρισμένων και σια) είναι ηθικός αυτουργός; Να μάθουμε κάτι παραπάνω; Το γράφω επειδή σε αντίστοιχο ξύλο στο Μοναστηράκι, αποδείχθηκε περίτρανα ότι οι 5 ξένοι τουρίστες ήταν γερμανοί ναζιστές που είχαν έρθει για επαφές με ντόπιους χρυσαυγίτες και δυστυχώ για αυτούς θεώρησαν ότι έχουν άνεση να σουλατσάρουν όπου θέλουν...
@Γκαργκαούλας μην μπερδεύεσαι. Εγώ είπα ότι η ενέργεια των τραμπούκων της Κυριακής ήταν φασιστική. Ο ημίθεος αναφέρεται για 5 Γερμανούς νεοναζί (φήμες λένε) που φάγανε ξύλο από άλλους τραμπούκους, μη κατανοώντας ότι η ίδια η πράξη ξυλοδαρμού νεοναζί είναι ενέργεια φασισμού.Μου θυμίζει, με την σειρά μου, περιστατικό στο Αμβούργο με τους G20 όταν 5-6 αντιφασίστες-φασιστες όρμηξαν σε αμερικανό δημοσιογράφο, φωνάζοντας του ότι είναι ναζί ενώ απλά ήταν αμερικανός.Οι ενέργειες κάνουν τον άνθρωπο αυτό που είναι και όχι το τι ταμπέλα του αρέσει να φοράει ή να του φοράνε.
Μετά το τέλος της πορείας έφαγε ξύλο ένας τουρίστας. Πώς τιτλοφορείται το περιστατικό και τι μένει στην κοινή γνώμη; "Έφαγε ξύλο επειδή ψώνιζε την Κυριακή". Άρα όσοι διαμαρτύρονται για την κατάργηση της Κυριακής αργίας είναι Ταλιμπάν που δέρνουν όσον κόσμο ψωνίζει,οπότε οι φορείς τέτοιων αντιλήψεων δεν πρέπει να λαμβάνονται στα σοβαρά,αλλά πρέπει να αντιμετωπίζονται σαν απολίτιστοι εχθροί της κοινωνίας και το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές να συνεχίσει ,αφού αυτοί που το αντιμάχονται είναι τέτοιοι. Εύγε ΜΜΕ.
Πόσο ξεφτίλα πιά! Πόσο ! Και σιγά μην πιασανε κάποιον ! Ντροπή ! Η υπουργός τουρισμού το λιγότερο που πρέπει να κάναι είναι ζητησει συγνώμη ! Ντροπή !
Το καταπληκτικό με δαύτους είναι πως μέχρι να τους μπαγλαρώσουν μιλούν για προβοκάτσια και μετά κλαψουρίζουν για να τους αφήσουν ελεύθερους οι μπάτσοι και οι δικαστές. Για να παραφράσω κι έναν μεγάλο Έλληνα φιλόσοφο, είναι η προβοκάτσια ηλίθιε. ._
Μη αφηνεις την απογοητευση σου να σε ριξει στη παγίδα.Τελειωμένη δεν ειναι η Ελλάδα,οχι ακόμα τουλάχιστον.Κάποιοι την θελουν τελειωμένη,αλλα και κάποιοι αλλοι τη κρατουν ζωντανη,οπως οι κατοικοι της Λεσβου και πολλων αλλων νήσων,οι οποιοι εστειλαν ως τα περατα της γης το μηνυμα της προσφορας,παρολο που δεν εκτιμηθηκε αρκετα ουτε εντος,ουτε εκτος Ελλαδας.Δεν εχω αυταπατες,παντου υπαρχουν και θα συνεχισουν να υπαρχουν θλιβεροι ''ανθρωποι '' με θλιβερες πραξεις.Το ζητημα ειναι να συρρικνωθούν και να παραμεινουν μια θλιβερη εξαιρεση στον κανονα.
Ο φασισμός καλά κρατεί σε αυτή την χώρα.Δεν ψωνίζω τις Κυριακές και γενικά δεν με βρίσκει σύμφωνο το άνοιγμα των μαγαζιών. Αλλά άμα ο άλλος γουστάρει να ψωνίσει την Κυριακή δεν θα τον χτυπήσω ή θα του απαγορεύσω την είσοδο σε κατάστημα. Δεν φταίει εκείνος που βρίσκει το μαγαζί ανοιχτό, αλλά το κράτος. Ειδικά όταν είναι ξένος και δεν ξέρει τις εργασιακές συνθήκες της χώρας. Ντροπή απλά.
Συμφωνώ απολύτως με τα γραφόμενά σου με 1 μικρή ένσταση περι του "φασισμού" που γράφεις, νομίζω οτι αυτή η έκφραση δε κολάει στο σχόλιο εκτός αν είσαι και εσύ ενας απο αυτούς που κολάνε τη περί φασισμού ταμπέλα σε ότι δεν τους αρέσει μή γνωρίζοντας την ορθή σημασία της.
Αν ο ξυλοδαρμός δεν ειναι μια φασιστική ενεργεια,για να εκφρασει καποιος τη δυσαρεσκεια του,τοτε πες μας τι αλλο μπορεί να ειναι;Γιατι εγκο ντεν κσέρι
@Γκαρκάουλας Την ταμπέλα "φασισμός" δεν την κολλάω σχεδόν ποτέ και πουθενά. Την στιγμή όμως που διάβασα το τι έγινε, αυτή η λέξη ταίριαζε όσο τίποτα άλλο.Όταν χτυπάς κάποιον για την επιλογή του να ψωνίσει Κυριακή, ή όταν απαγορεύεις σε κάποιον να μπει σε ένα κατάστημα με το έτσι θέλω, δεν μπορώ να μην σκέφτομαι τις πρακτικές φασιστών, εγχώριων και μη. Δηλαδή τι; Το επόμενο θα είναι να απαγορευτεί και η κυκλοφορία τις Κυριακές αλλιώς ξύλο;