ΣΟΚ: Ανακαλύφθηκε ομαδικός τάφος στα υπόγεια του ραδιομεγάρου της ΕΡΤ

ΣΟΚ: Ανακαλύφθηκε ομαδικός τάφος στα υπόγεια του ραδιομεγάρου της ΕΡΤ Facebook Twitter
Ηρωικά θύματα του αγώνα για ενημέρωση και αξιοκρατία
14

Έχουμε αρκετές φορές αναφερθεί στο φαινόμενο που λέγεται ΕΡΤ και το έχουμε κάνει όχι γιατί έχουμε κάτι με τους ανθρώπους αλλά γιατί είναι το πιο αντιπροσωπευτικό παράδειγμα της ξεφτίλας που ονομάζεται ελληνικός δημόσιος τομέας αλλά και της διακυβέρνησης Συριζανέλ.

Εδώ και 2-3 χρόνια, έχει αρχίσει να ακούγεται η φράση «νεκροί της ΕΡΤ» κάτι που όταν το πρωτάκουσα ήμουν σίγουρος ότι ήταν μια σαρκαστική φράση που σκέφτηκε κάποιος αντίπαλος της κυβέρνησης, ένα χαριτωμένο αστείο δηλαδή. Μετά είδα τη Ραχήλ Μακρή να ποζάρει σαν τον Τραβόλτα στο Saturday Night Fever μπροστά από ένα αυτοσχέδιο εικονοστάσι που μάλλον είχε κατασκευάσει μόνη της και το οποίο υποτίθεται τιμούσε τους νεκρούς της ΕΡΤ. Σιγά-σιγά άρχισα να καταλαβαίνω ότι δεν είναι πλάκα και ότι υπήρχαν άνθρωποι που όντως έλεγαν ότι όχι μόνο υπάρχουν «νεκροί της ΕΡΤ» αλλά ότι έπρεπε κιόλας να τιμηθούν σχεδόν σαν αντιστασιακοί ήρωες.

Πλέον η ΕΡΤ επαναλειτουργεί και την βλέπουν οι συγγενείς των εργαζομένων αν και όχι όλοι αν κρίνουμε από την θεαματικότητα της. Αν λάβουμε υπ'όψη την ποιότητα του προγράμματος που προβάλλεται και κυρίως το ειδησεογραφικό κομμάτι, αυτοί που πρέπει να τιμηθούν σαν ήρωες είναι οι τωρινοί της θεατές. Έχουν πλέον διοριστεί νέες στρατιές κολλητών και το δελτίο ειδήσεων της θυμίζει Αλβανία του Χότζα στο πιο σκληροπυρηνικό του κι έτσι θα περίμενε κανείς να έχει ξεχαστεί το θέμα των νεκρών μια και η δουλίτσα γίνεται και τα μεροκάματα πέφτουν κανονικότατα παρότι δημοσιογραφικά μιλώντας η ΕΡΤ σήμερα είναι γεμάτη ζόμπι.

ΣΟΚ: Ανακαλύφθηκε ομαδικός τάφος στα υπόγεια του ραδιομεγάρου της ΕΡΤ Facebook Twitter
Stayin' Alive, Stayin' Alive, yeah, yeah, yeah

Φαίνεται όμως ότι το φρόνημα των εργαζομένων είναι πολύ υψηλό και έτσι σήμερα μάθαμε ότι όχι μόνο υπάρχουν νεκροί της ΕΡΤ, αλλά και στήθηκε και μνημείο προς τιμήν τους στο προαύλιο του Ραδιομέγαρου της Αγίας Παρασκευής. Το μνημείο φιλοτέχνησε αφιλοκερδώς ένας σπουδαίος καλλιτέχνης του οποίου μας διαφεύγει αυτή τη στιγμή το όνομα και θυμίζει την περιβόητη σκηνή από τη Λάμψη του Κιούμπρικ με το κεφάλι του Τζακ Νίκολσον να ξεπροβάλλει ανάμεσα στις πόρτες ενός ανελκυστήρα την ώρα που αυτές κλείνουν. Στη θέση του διάσημου δολοφόνου υπάρχει το κεφάλι και τα χέρια ενός ήρωα που προσπαθεί να βγει από κάπου, προφανώς από τη ζούγκλα της μισθωτής εργασίας για να τρυπώσει στις στοργικές αγκάλες του Δημοσίου.

Στα αποκαλυπτήρια του αριστουργήματος αυτού, εκτυλίχτηκαν εξίσου καλαίσθητες σκηνές με τις κεφαλές του ιδρύματος να βγάζουν πύρινους λόγους κάτω από μια ομπρέλα ώστε να μην αυξηθεί ο αριθμός των νεκρών της ΕΡΤ από ηλίαση. Πρόεδρος του ΔΣ είναι ως γνωστόν ο Διονύσης Τσακνής, ένας από τους ελάχιστους καλλιτέχνες που δεν έχουν δημοσίως μετανοήσει για την επιλογή τους να στηρίξουν τους Συριζανέλ αν και οι περισσότεροι καλλιτέχνες που παραδέχονται ότι έκαναν λάθος με τον Τσίπρα εννοούν ότι λυπούνται που δεν πήγε στη δραχμή. Τέλος πάντων, την ώρα που ο Τσακνής έβγαζε λόγο στην τελετή, η Ραχήλ Μακρή - ντυμένη σε πένθιμο μαύρο - ούρλιαζε «είστε άνανδροι και ξετσίπωτοι που δεν δίνετε το λόγο σε αυτούς που αγωνίστηκαν για την ΕΡΤ» διότι όπως είπαμε έχει πάρει το μαγαζί εργολαβία και δεν την αφήνουν τώρα να πάρει μέρος στην παράσταση οι πρώην σύντροφοί της. Ο Τσακνής εκνευρίστηκε και της είπε να το βουλώσει και να βγάλει το σκασμό επιτέλους πράγμα που η Ραχήλ έκανε και σαν δαρμένο σκυλί έφυγε από τη σεμνή τελετή.

Εμείς δεν έχουμε αντίρρηση να στηθεί μνημείο για τους νεκρούς της ΕΡΤ ή και νεροτσουλήθρες για τους συγγενείς τους, για τους νεκρούς όμως από τα γέλια με τα καραγκιοζιλίκια της ΕΡΤ θα στηθεί αντίστοιχο μνημείο; Τώρα βέβαια ίσως αναρωτιέσαι από που προέκυψαν οι νεκροί της ΕΡΤ και πώς πέθαναν, και πρέπει να σου αποκαλύψουμε ότι ίσως οι περισσότεροι νεκροί της ΕΡΤ πρέπει να πήγαν από αιμορραγίες που προκλήθηκαν από το ξύσιμο.

Διάφορα
14

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ

σχόλια

12 σχόλια
Συγχωρήστε με που επανέρχομαι, αλλά:- Ναι, είναι γνωστό πως για να αλλάξει μια λάμπα χρειάζονται 5 άτομα: Ένας για να κρατάει το λαμπτήρα στη θέση του και 4 για να περιστρέφουν την καρέκλα. Έτσι δουλεύει το Δημόσιο, είτε για ΕΡΤ μιλάμε είτε για άλλη υπηρεσία, αλλά τελικά η βλάβη στη λάμπα συνήθως αποκαθίσταται. Αυτό είναι το ζητούμενο.- Και στον Ιδιωτικό Τομέα, 5 άτομα χρειάζονται. Αλλά πολύ συχνά, η καινούργια λάμπα που μπαίνει, είναι ήδη εξαρχής καμμένη. Σε τομείς που δεν υπάρχει Δημόσιο και όλη την δουλειά την έχει επωμιστεί ο Ιδιωτικός Τομέας (πχ ασφάλειες αυτοκινήτων), είναι πολύ σαφές αυτό.- Είτε 2500 είτε 500 είναι οι υπάλληλοι, από εμένα ως πολίτη θα μου ζητείται να πληρώσω για 2500 άτομα. Το είδαμε αυτό, στην περίοδο του "μαύρου".- Επίσης στην περίοδο του 'μαύρου", μην μου πείτε πως είδατε την δημιουργία κάποιου νέου, βελτιωμένου σχήματος ?? Το έκτρωμα της ΝΕΡΙΤ είδα εγώ, με τις ίδιες εγγενείς παθογένειες, επανδρωμένο επίσης από κομματόσκυλα άλλης αποχρώσεως.- Η κα Ακριβοπούλου έχει όμορφη, εκφραστική και sexy φατσούλα, με υπέροχο μακιγιάζ. Απλώς πότε-πότε, χρειάζεται να χαμηλώνουμε πολύ τον ήχο, στο μηδέν... - Όλη αυτή η κουβέντα νομίζετε πως γίνεται για να βελτιωθεί η ΕΡΤ ?? ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ !!!!Γίνεται για να κλείσει η ΕΡΤ και να διαμοιραστούν τα ιμάτιά της σε κάποιους ιδιώτες του χώρου, κυρίως μεγαλοεκδότες, με δίψα μόνον για χρήμα (του Ελληνικού λαού και πάλι) και όχι για ποιότητα. Δεν θα γίνω νεροκουβαλητής τους.Να μείνει ανοιχτή η ΕΡΤ, με όλους τους υπαλλήλους της. Να προσλάβει και άλλους ακόμα, για να βοηθούν στο ξύσιμο εκείνους που κουράζονται όταν ξύνονται μόνοι τους !!!Have a nice weekend
Αγαπητε μου το ενα σχολιο σου καλυτερο από το άλλο!!!Οι βαθυτατοι στοχασμοι σου επιβεβαιωνουν το αμιμητο, οτι σ αυτη τη χώρα...μας ψεκαζουν νυχθημερον και τελικα...πιανει!!!
Ταξιδεύω εδώ και χρόνια, πολύ συχνά από την Αθήνα με το αυτοκίνητο, μεγάλα ταξίδια (πχ Κόνιτσα, Παρανέστι, Νεάπολις Βοιών), όπου σταδιακά το ραδιόφωνο απέκτησε πολύ σημαντικό ρόλο κατά την διάρκεια της οδήγησης.Δεν επεδίωκα εξ αρχής να ακούω ΕΡΤ (1ο, 2ο, 3ο πρόγραμμα), αλλά ήταν μονόδρομος τελικά. Οι άλλες επιλογές μου, ήταν ιδιωτικοί σταθμοί, συνήθως τοπικοί, με παπαρολογίες, ατελείωτα σκυλάδικά και κυκεώνες διαφημίσεων (συνήθως τύπου "Μάκης, οι καλύτερες σπαλομπριζόλες").Έτσι, η αίσθηση απωλείας που ένοιωσα κατά την περίοδο του "μαύρου", ήταν τεράστια. Τότε συνειδητοποίησα σε τι φρικτή δικτατορία ζούμε... Οι λίγες περιοχές που ακουγόταν ακόμα η Ελεύθερη ΕΡΤ, ήταν για μένα αντίστοιχες με Θύλακους Αντίστασης, απέναντι σε ένα απολυταρχικό καθεστώς. Και η μελωδία του "Τσομπανάκου", έγινε ένας 2ος Εθνικός Ύμνος... Σας τον βάζω εδώ:https://www.youtube.com/watch?v=_4_R9oym6jUΤο αρχείο της ΕΡΤ, δεν τους δωρήθηκε από κάπου και αυτοί απλώς το εκμεταλλεύονται. Το έφτιαξαν μόνοι τους, οι ίδιοι οι εκάστοτε εργαζόμενοι της ΕΡΤ, από γενιά σε γενιά και συνεχίζουν να το εμπλουτίζουν, να το βελτιώνουν, να το μελετούν και φυσικά να το χρησιμοποιούν επωφελώς. Είναι αυτοί οι ίδιοι που τώρα τους κατηγορείτε πως πεθαίνουν από αιμορραγίες, λόγω του πολλού ξυσίματος...Μετά το "μαύρο", τα νησιά του Αιγαίου απόμειναν χωρίς καμμία ελληνική φωνή στα ερτζιανά. Κατακλύζονται όμως, από πληθώρα τουρκικών ραδιοσταθμών. Δεν χρειάζεται να πάτε μακρυά (πχ Χίος). Κάντε μια βόλτα μέχρι την ανατολική πλευρά της Κέας ή της Άνδρου και βάλτε το ραδιόφωνο να παίξει.Θα ήθελα να κάνω πιο ουσιαστική κριτική, αλλά δεν έχει νόημα να γράφω πράγματα που δεν θα δημοσιευθούν ποτέ. Ακόμα και αυτό εδώ το "soft" κινδυνεύει, ιδιωτικός τομέας γαρ, αρέσκεται στους μονολόγους...
Αγαπητέ μάλλον εχεις μπερδευτεί σφόδρα!!!Γιατι...Ποιός Έλληνας δεν ήθελε π.χ. ένα αντιστοιχο BBC?Ποιός δε θα ήθελε να έχει παρεουλά ραδιοφωνικη-τηλεοπτική η γιαγιούλα στη Ρω πχ?Ποιός δε θα ήθελε ποιοτικά προγράμματα και ασφαλως αρχείο της νεότερης Ιστορίας μας?Ακου ομως και τώρα τι δε θέλουμε...κ προκειμένου να γλυτωσουμε δεν ενδιαφέρει πλέον κανέναν...κανενα απο τα παραπάνω!ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ...1.Πληρώνουμε 2500 εργαζομενους εκ των οποίων οι 2000 ΚΑΘΟΝΤΑΙ!!!2.Την Ακριβοπούλου κ την κάθε Ακριβοπουλου της εκάστοτε κυβερνησης να μας κανει ενημέρωση τύπου Β.Κορέας3.Ελεεινές παραγωγές που μπερδευουν την κουλτουρα με τα "ΑΖΗΤΗΤΑ"4.Μνημεία Πεσόντων (πόσο Μπανανια πια ειμαστε) για την ΕΡΤ?????Πιστεύω οτι το 80% των Ελλήνων περιμένουν απλά την ΕΡΤ να ξανακλεισει μια κ δεν φαίνεται να υπάρχει καμια θεραπεία,χωρις βέβαια κατ εμε να μείνουν οικογένειες στο δρόμο όπως την προηγούμενη φορά,ξέρετε υπάρχουν κ παραγωγικές θεσεις στο Δημοσιο για να απορροφηθουν οι εργαζόμενοι της!Όσο για εσένα αγαπητε,οταν αυτο το θαύμα συμβεί, με μεγαλη χαρα θα σου κάνω δωρό μια σειρα cd του 1ου-2ου κ 3ου προγράμματος,ωστε να μη νιωθεις μοναξια στα ταξίδια σου,ή ακόμα καλύτερα να σου παίζει live η ορχήστρα των Χρωμμάτων γιατι φθηνότερα θα μας στοίχιζε!!!
«οι περισσότεροι καλλιτέχνες που παραδέχονται ότι έκαναν λάθος με τον Τσίπρα εννοούν ότι λυπούνται που δεν πήγε στη δραχμή»Και οι περισσότεροι πολίτες, προσθέτω εγώ...Γι αυτό όση εκλογική δύναμη και να χάσει ο Σύριζα, μην περιμένετε να την καρπωθούν τα φιλοευρωπαϊκά κόμματα.
Όχι που θα άφηνες τέτοιο λαχείο να σου ξεφύγει.Πραγματικά τέτοιο θράσος μαζί με γελοιότητα δεν θυμάμαι να έχω συναντήσει σε άλλη κυβέρνηση. Έχουμε την πλήρη απαξίωση της αριστεράς λόγω της ανικανότητας, του φανατισμού, και της εμμονής που τη διακρίνει. Πάντως τέτοια λούμπεν στοιχεία σαν τη Μακρή, τον Καμμένο, την Κωνσταντοπούλου σωστά παραδίδονται στα χέρια της σάτιρας που είναι και η πιο αρμόδια για να τους κρίνει.
Λέτε :"Έχουμε αρκετές φορές αναφερθεί στο φαινόμενο που λέγεται ΕΡΤ και το έχουμε κάνει όχι γιατί έχουμε κάτι με τους ανθρώπους αλλά γιατί είναι το πιο αντιπροσωπευτικό παράδειγμα της ξεφτίλας που ονομάζεται ελληνικός δημόσιος τομέας αλλά και της διακυβέρνησης Συριζανέλ." Πηγή: www.lifo.grΤο "ιδιαίτερο" με την ΕΡΤ έναντι όλου του υπόλοιπου δημόσιου τομέα είναι ότι είναι "βιτρίνα", δεν μπορεί να κρυφτεί.Διαχρονικά μέχρι τώρα, θα μπορούσε να πει κανείς ότι δίναμε άφεση αμαρτιών στην ΕΡΤ για ό, τι παρασιτικό συνέβαινε, επειδή - αναμφισβήτητα - η ΕΡΤ, προικοδοτημένη με μονοπώλιο για πάρα πολλά χρόνια, είναι μοναδική κάτοχος ενός πολιτιστικού "θησαυρού", του "Αρχείου" της. Το κακό που διαφαίνεται επί ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι, επιθυμούν το παρασιτικό κομμάτι που μέχρι τώρα ανεχόμαστε, να βγει στο φως της ημέρας και να "απαιτεί" τον θεσμικό σεβασμό μας !Και το "βαθύ κράτος" του στήνει μνημείο και βάζει και έναν "στρατευμένο" καλλιτέχνη-Πρόεδρο να το "πλασάρει" και όχι μόνο, να το επιβάλει - κοσμίως ή μη.Και με "αυθόρμητα" προσερχόμενους, θα γίνεται εφεξής το ετήσιο μνημόσυνο των "πεσόντων" στον τάφο που ανακαλύφθηκε, κύριε συντάκτη.
"προσπαθεί να βγει από κάπου, προφανώς από τη ζούγκλα της μισθωτής εργασίας για να τρυπώσει στις στοργικές αγκάλες του Δημοσίου"Εγραψες,απο τα καλυτερα σου
Απολαυστικός όπως πάντα, μόνο μια μικρή διόρθωση ως προς τον Τζακ, στην περιβόητη σκηνή ξεπροβάλλει από την πόρτα του μπάνιου που έχει τσεκουρώσει