ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
13.6.2017 | 12:40

ΜΕΓΑΛΟ ΜΠΕΡΔΕΜΑ…

ΕΓΩ: ΠΑΝΤΡΕΜΕΝΟΣ ΜΕ ΕΝΑΝ ΟΜΟΡΦΟ ΜΠΕΜΠΗ Κ ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ. ΠΡΟΒΛΗΜΑ: ΕΡΩΤΕΥΜΕΝΟΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΛΙΓΟΥΣ ΜΗΝΕΣ… ΑΥΤΗ: ΠΑΝΕΜΟΡΦΗ, ΠΑΝΕΞΥΠΝΗ, ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΤΑΙΡΙΑΖΩ ΜΕ ΚΟΠΕΛΑ ΣΤΑ ΠΑΝΤΑ. ΕΡΩΤΕΥΜΕΝΗ ΜΑΖΙ ΜΟΥ ΑΛΛΑ ΔΙΣΤΑΖΕ ΝΑ ΜΟΥ ΤΟ ΠΕΙ ΛΟΓΩ ΣΥΝΘΗΚΩΝ… ΤΕΛΙΚΑ ΕΙΜΑΣΤΕ 4 ΜΗΝΕΣ ΜΑΖΙ.. . ΠΡΟΒΛΗΜΑ: ΠΑΝΤΡΕΥΕΤΑΙ ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΜΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΜΟΝΟ Κ ΜΟΝΟ ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ Κ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ ΣΑΝ ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΖΕΥΓΑΡΙ. ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΚΟΨΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΞΕΡΕΙ Κ ΑΥΤΗ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ.ΜΕΓΑΛΟ ΜΠΕΡΔΕΜΑ…
40
 
 
 
 
σχόλια
Πραγματικα οσοι κρινετε και βγαζετε ολη την χολη σας, θα ηθελα πολύ να μαθω το παρελθον σας. Εχουμε πολλους αγιους ξαφνικα στον κοσμο. Φυσικα κ πρωτη προτεραιοτητα είναι το παιδι, κ κανεις άλλος…Κανεις όμως δεν αναρωτηθηκε πως φτασαμε ως εδώ… κανεις δεν ρωτησε ποιο είναι το παρελθον του καθενος, τι εχει κανει μεχρι τωρα, αν ειχε ακουμπησει η εστω ξενοκοιταξει τοσα χρονια κτλ…Και φυσικα ολοι ησταν σιγουροι πως το παιδι είναι παρατημενο… σας διαβεβαιω πως συμβαινει το ακριβως αντιθετο. Ολες οι ανθρωπινες σχεσεις εχουν μια φθορα. Κ ετυχε να γινει μια παρασπονδια η οποιαθα ληξει αμεσα. Χωρις όμως να διορθωνει τπτ σε σχεση με την οικογενειακη κατασταση. Όπως κ να μας βρει ο χειμωνας το παιδι θα είναι η πρωτη κ μοναδικη προτεραιοτητα. Αυτά για αποφυγη παρεξηγησεων, γιατι πολλα γραφτηκαν από ολους τους ψυχολογους εδώ μεσα…
Πόσες νευρώσεις δημιουργούνται από την μη αποδοχή της πολυγαμικής φύσης μας!!ΠΡΟΣ...ΚΡΙΤΕΣ: Νιώθετε ωραία να κατακρίνετε έναν άνθρωπο ε? Πιστεύετε ενδόμυχα ότι εσείς είστε πιο "σωστοί", "ηθικοί", "δίκαιοι"?
Φίλε αν το μεγαλύτερο πρόβλημά σου είναι ότι η γκόμενα παντρεύεται κι όχι ότι πληγώνεις την ίδια σου την οικογένεια και δη το μπέμπη σου, κάνε τη χάρη σε όλους πάρε διαζύγιο και χάρισε και την κηδεμονία στη γυναίκα σου. Άλλωστε, ποιος χέστηκε για το παιδί, τη γκόμενα να μη χάσουμε και όλα τα άλλα έρχονται.
εισαι απλα βαρετος...50% των νέων πατεράδων απιστούν γιατί: δε χωρανε στο νέο ρόλο/νέα δομή σχέσης/γυναίκα με κιλά-θηλα΄ζει-κρέμες/μπλαμπλαμπλα...τα έχει καλύψει όλα αυτά και ο γιωσαφατ στο Μεγαλώνοντας στην Ελληνική Οικογένεια.Ξεστραβώσου! Χάνεις τα καλύτερα!
Πόσο ανεύθυνος παίζει να είσαι άνθρωπέ μου;Έφριξα με την εξομολόγηση.Λες ότι είσαι παντρεμένος με παιδί και αντί να νοιάζεσαι για το παιδί σου νοιάζεσαι για την γκόμενα η οποία παντρεύεται κιόλας γιατί "πρέπει".Τι πρέπει;Της έβαλε κανείς το πιστολι στον κρόταφο;Αν έχεις έστω λίγη αξιοπρέπεια χώρισε με την ερωμένη σου ή με τη γυναίκα σου.Τουλάχιστον να μην κοροιδεύεις κανέναν.Εν τω μεταξύ τι εννοείς "δεν μπορούμε να είμαστε πια μαζί σαν κανονικό ζευγάρι";Πότε ήσασταν "κανονικό";Γιατί εμένα για παράνομο μου κάνετε.
Αυτό αγαπητέ, λέγεται και μαζοχισμός. Όχι πως η περίπτωσή σας αποτελεί μειονότητα ανάμεσα στα παντρεμένα ζευγάρια, αλλά τι περιμένατε ακριβώς;Να σας συγχαρούμε για τον έρωτά σας και για το ότι αμετανόητα μετατρέπετε τη ζωή σας και τη ζωή των άλλων σε μια χίμαιρα; Εσείς ζείτε το όνειρό σας, ενώ συγχρόνως υφαίνετε ένα βδελυρό εφιάλτη για όσους βρίσκονται κοντά σας. Αηδία. Αυτό νιώθω κυρίως. Και λύπη. Για εσάς, την παντελή έλλειψη σοβαρότητας, αλλά κυρίως για εκείνους που σύντομα θα χρειαστεί να βρεθούν αντιμέτωποι με την ψευτιά και το τίποτά σας.Εύχομαι να είστε τρολ.
Είσαι απλά για σφαλιάρες! Ο Θεός απορώ γιατί δίνει καλά πράματα και ευλογίες σε γουρούνια σαν εσένα και οι άλλοι δεν έχουν ενώ το αξίζουν! Έχεις μια καλή δουλειά για να ζήσεις παραπάνω αξιοπρεπώς κιόλας, έχεις κάνει οικογένεια τρομάρα σου και αντί να χαίρεσαι και να λες ευχαριστώ κάνεις βλακείες! Τώρα τι θες να σε συμβουλεύσουμε δηλαδή; Βάλε τη κεφαλή σου κάτω από το κρύο ντους μπας συνέλθεις λίγο και δεν σκέφτεσαι μόνο με το κάτω κεφάλι!
Νομίζω ότι αρκετοί ξεφύγατε λιγάκι από το θέμα. Τι σχέση έχει η απιστία ενός συντρόφου με το γεγονός εάν είναι καλός γονέας ή όχι; Ξέρετε πόσοι γονείς οι οποίοι έχουν χωρίσει λόγω απιστίας αποδεικνύονται εξαιρετικοί απέναντι στα παιδιά τους; Ενώ κάποιοι που δεν απιστούν γίνονται αδιάφοροι ή βίαιοι απέναντί τους.Για τους μόνους που πραγματικά λυπάμαι είναι οι απατημένοι γιατί εκείνοι θα πληρώσουν τα σπασμένα όταν αποκαλυφθεί η αλήθεια.Γυναίκες για σας το λέω: Πριν βγάλετε τα ξίφη ενάντια στον απιστήσαντα σκεφτείτε τι θα συνέβαινε εάν τύγχανε σε σας αυτή η κατάσταση και μάλιστα να είχατε εσείς το ρόλο του θύτη. Όπως λέγεται: "Ο αναμάρτητος πρώτος τω λίθω βαλέτω".
Λοιπόν, μέσα στο σώμα γυναίκας του γινόνται εκρήξεις ορμονών, αλλάζει όλη η καθημερινότητά τους και μάλιστα ουκ ολίγες γυναίκες περνάνε επιλόχεια κατάθλιψη. Οπότε σε αυτή τη φάση χρειάζεται ο πατέρας αλλά και το ευρύτερο οικογενειακό περιβάλλον να βοηθάει ακόμη και την μητέρα του παιδιού του να νιώθει καλά όπως και το να ασχολείται κι αυτό άμεσα με το παιδί. Αν είναι λοιπόν τόσο αδιάφορος με τη σύζυγό του και το παιδί όσο φαίνεται στο ποστ είναι αδιάφορος πατέρας. Οι αδιάφοροι γονείς είναι κακοί γονείς. Το ότι σε μια δύσκολη ώρα προτίμησε έστω ασυνείδητα, να ερωτευτεί άλλη αντί να παλέψει για την οικογένειά του δείχνει ότι είναι και φυγόπονος. Ένας φυγόπονος άνθρωπος δεν είναι για να στηρίζεσαι πάνω του.Φυσικά ακόμη πιστεύω ότι είναι τρολλιά, όχι γιατί δεν συμβαίνουν τέτοια πράγματα αλλά γιατί πολύ αμφιβάλλω ότι θα μπει κάποιος για να ακούσει κράξιμο.
Το θέμα είναι αν θα θέλει να ασχοληθεί με τον υπέροχο μπέμπη ουσιαστικά ή έστω για δύο δεύτερα. Και ναι υπάρχουν και απαράδεκτες μανάδες που είναι να λυπάσαι με το πόση δυσκολία ο νόμος δίνει την επιμέλεια ( και αν) στον πατέρα ενώ και την θέλει και την αξίζει.
Στην πράξη, κρίμα που βαριέμαι να ψάχνω σχόλιά μου να σας δείξω, σχετικά με παρόμοιες καταστάσεις από την μεριά της γυναίκας. Και τις αρνητικές που έφαγα (κλάιν γι'αυτό, αλλά συνέβη και οφείλω να το πω).Η κατάσταση αυτή δεν έτυχε, παιδιά. Δύο συγκεκριμένα άτομα την κυνήγησαν και ψάχτηκαν.
Ρε συ κόμπρα νομίζουν ότι το πρόβλημα είναι το κέρατο κι όχι το πως απαξιώνει την οικογένειά του λες και δεν τον αφορά. Δίπλα η καλή δουλειά με τον μπέμπη; Ίδια αξία; Και δεν χρειάζεται να έχεις παιδιά για να είσαι ευαισθητοποιημένος με τα παιδιά. Το ζήτημα δεν είναι να μην βλέπει το παιδί αλλά ότι μοιάζει να αδιαφορεί γι αυτό. Αν δεν είναι τρολ εύχομαι ολόψυχα να ενδιαφέρεται για το παιδί του και όση ωριμότητα και συνέπεια δεν έδειξε αλλού να την δείξει σε αυτό.Άλλο η χαιρεκακία που θέλουν μερικοί να προσάψουν κι άλλο ο θυμός που προκαλεί μια τέτοια ανεύθυνη στάση.
Τι να σχολιάσεις τώρα σε αυτή την εξομολόγηση. Μακάρι ο άντρας της και η γυναίκα σου να ξυπνήσουν σύντομα και να σας αφήσουν να ζήσετε αυτόν τον τόσο εκπληκτικό και υπέροχο έρωτα.Όταν συμβεί, εδώ θα είμαστε και θα τα ξαναπούμε. Λες η εξομολόγησή σου να είναι έτσι παθιασμένη όπως αυτή; Ή θα κλαίγεσαι που δεν μπορείς να δεις το παιδί σου; Χμμμ ποντάρω στο δεύτερο.
Γλυκιά κομπρίτσα εύχομαι να είναι τρολ γιατί ο τύπος είναι ακατάλληλος για γονέας και γενικότερα για ενήλικας. Έχει μηδενική ενσυναίσθηση, δεν ασχολείται με το παιδί του και νομίζει ότι πρωταγωνιστεί σε άρλεκιν. Κι επειδή οι άνθρωποι διατηρούμε κάποια στοιχεία μας σε όλες τις διαπροσωπικές σχέσεις τον κόβω για κακό πατέρα. Κρίμα για τη σύζυγό του που όταν ξυπνήσει μπορεί να πάθει και καμιά σοβαρή κατάθλιψη και θα πρέπει να σηκώνει τέτοιο φορτίο μόνη και να προσέχει κιόλας μην αφήσει ψυχολογικά στο παιδί.
Δηλαδή εσύ έχεις προοικονομήσει ότι είναι πρότυπο πατέρα και χαρακτηρίζεις την μάνα ως κομπλεξική και εκδικητική. Λες με την άλλη κοπέλα να βρίσκονται μόνο στην δουλειά, ή μήπως ξεκλέβει και χρόνο από το παιδί του;
Οπότε γενικεύεις και δεν μιλάς για την συγκεκριμένη εξομολόγηση. Έστω, ας το πάμε και γενικά και υποθετικά. Είναι και ο νόμος κομπλεξικός, εκδικητικός και λυσσασμένος; Σε αυτό που λέει η Ανία έχει απόλυτα δίκιο. Οι αρχές μας και τα στοιχεία του χαρακτήρα μας διέπουν όλες τις διαπροσωπικές μας σχέσεις.Όταν επιτρέπουν να βλέπουν τα παιδιά κάθε σ/κ, είναι εκδικητικές και κομπλεξικές οι γυναίκες. Όταν τους δίνουν την επιμέλεια, είναι κακές μάνες. Όταν μοιράζονται την επιμέλεια, δεν την μοιράζονται ουσιαστικά σχεδόν ποτέ, γιατί πάλι αυτές φορτώνονται τα πάντα. Ελάχιστες οι εξαιρέσεις. Φυσικά δεν μιλάω για ζευγάρια που χωρίζουν φυσιολογικά και παίρνουν κοινή απόφαση να χωρίσουν. Μιλάμε για περιπτώσεις όπως του Εξ.
Ο νόμος είναι παρωχημένος και άδικος. Μερικοί πατεράδες είναι υπόδειγμα και έχει τύχει να γνωρίσω άτομα που η συζύγος ήταν με τα μυαλά στα κάγκελα και όχι ο πατέρας. Σε αυτή την περίπτωση νομίζω ότι ο νόμος θα έπρεπε να του πάρει και τα σώβρακα. Υ.Γ. Φουρφούλο λυπάμαι που το ακούω. Το να έχεις πατέρα άπων είτε 4 χλμ μακριά είτε μισό μέτρο είναι σκληρό. Όπως εξίσου σκληρό είναι να αναλαμβάνει ένα άτομο όλη την ευθύνη και να είναι μην είναι αυτό που φταίει, απλά ο μόνος υπεύθυνος.
Ανιάκι μου, στην πορεία αποδείχτηκε ότι η έλλειψη του δεν ήταν και τόσο έλλειψη τελικά, γιατί πατρικά πρότυπα υπάρχουν, να 'ναι καλά ο πατέρας μου. Άλλωστε και η σχέση μου με τον μικρό-που-δεν-είναι-και-τόσο-μικρός-πια είναι καλή με σωστές δόσεις επικοινωνίας σε πολλαπλά επίπεδα. Η λύπη απευθύνεται κυρίως στο παιδί μου γιατί είναι απίστευτα στενάχωρο να τον βλέπεις να περιμένει πως και πως να περάσει μια μέρα με τον πατέρα του που του το υποσχέθηκε και αυτός να είναι άφαντος, να μη σηκώνει τηλέφωνα και να εμφανίζεται κανένα μήνα μετά σα να μην έχει τρέξει κάστανο. Δε βαριέσαι, ο καθείς με τις επιλογές του... Με κάποιο τρόπο, όλοι βρίσκουμε το δρόμο μας.
Εντάξει τότε. Χαίρομαι φουρφουλάκι που το έχεις διαχειριστεί τόσο καλά και ότι το παιδί σου έχει γύρω του άτομα να το αγαπάνε. Στην τελική γονείς είναι αυτοί που νοιάζονται κι όχι μόνο όσοι έχουν πρσοφέρει λίγα γονίδια. Τέλος πάντων. Είναι πολύ θλιβερό αυτό το ποστ.
Υποκειμενικά θα σχολίαζα, αν μου είχαν συμβεί τέτοιες καταστάσεις. Κάνε μου την χάρη που θα με πεις και σεξίστρια, Μακεδόνα. Συμφωνώ στα περισσότερα σχόλιά σου και πολλές φορές στα κάφρικα, αλλά εδώ διαφωνούμε κάθετα. Όπως κράζω τις παντρεμένες, έτσι κράζω και τους παντρεμένους σε αυτές τις φάσεις. Ωραία όλα αυτά τα ιδεαλιστικά που λες, αλλά αν εμένα ο άντρας μου έπεφτε στην πρέζα/τζόγο/είχε την μία γκόμενα πίσω από την άλλη, θα χώριζα και δεν ξέρω αν θα έβλεπε το παιδί του ούτε τα σ/κ. Δεν ήξερα να το αφήνω να βλέπει τον πατέρα του και να ζει σε τοξικές καταστάσεις, επειδή εγώ έκανα το τραγικό λάθος να τον ερωτευτώ και να κάνω παιδί μαζί του.
Αχ ευχαριστώ βρε Κομπρίτσα μου, πραγματικά όμως, μοιράστηκα ένα μικρό κομμάτι της ιστορίας μου μόνο και μόνο για να δώσω μια πραγματική υπόσταση στα κατά τ' άλλα περισσότερο θεωρητικά σχόλια. Ιστορίες σαν τη δική μου ξέρεις πόσες;;; Όχι ότι δεν υπάρχουν γονείς που καταφέρνουν να χωρίσουν από σύντροφοι, αλλά παραμένουν γονείς για πάντα. Υπάρχουν και αυτοί και αξίζει και να τους μνημονεύσουμε εδώ.
(Ωπ σφηνολέμονο) λοιπόν η γιαγιά μου έλεγε οτι όταν ο άντρας χάνει το μ*νί, χάνει και το παιδί. Και φυσικά δεν εννοούσε οτι δεν άφηνε η γυναίκα να το δει (γιατί εκείνα τα χρόνια χρειάζονταν τη διατροφή και τις επισκέψεις, οι περισσότερες γυναίκες δεν εργάζονταν), αλλά οτι ο άντρας όταν χάσει την υπηρέτρια και το σεξ, χάνει και το ενδιαφέρον του για το παιδί.Σήμερα θα πει κανείς οτι είναι ακραίο και άδικο, αλλά αν θέλουμε να το προσωποποιήσουμε όπως έκανε η Φου, ας πούμε οτι έχω δει 3φορές τον πατέρα μου στη ζωή μου, τα δικαστήρια έγιναν ερήμην του, λεφτά δεν έδωσε ποτέ, δεν πήρε τηλέφωνο ούτε στα καλά ούτε στα άσχημα και το φοβερό: όπου σταθεί κι όπου βρεθεί λέει πόσο μας αγαπάει και κλαίει από νοσταλγία :ΡΔεν είναι όλοι έτσι και μπλαμπλαμπλά, χαίρω πολύ. 'Ομως όταν κάποιος απιστεί (=κοροϊδεύει, εξαπατά, ψεύδεται) συστηματικά έχει χάσει κάθε ιερό και όσιο που λένε, βρίσκεται σε μια άλλη διάσταση. Τον απασχολεί ο έρωτας, το να κρύβεται, το να βρίσκει τρόπους να το ζήσει, ζηλεύει απ'όλες τις μεριές, φοβάται, έχει ενοχές, αλλά είναι παραδομένος. Και κάπως έτσι περνάει ο καιρός και χάνει την επαφή και τη σύνδεση με το παιδί του.
Ρε αγόρι με τα 230943194 προφίλ, σε ρώτησα κάτι απλό και δεν απάντησες. Την γκόμενα ο Εξ την βλέπει στην δουλειά; Ή ξεκλέβει και χρόνο που υποτίθεται ότι θα ήταν με την οικογένειά του και το παιδί του; Εσύ θα είχες 3 γκόμενες και θα σου έφτανε ο χρόνος ή θα είχες το ψυχικό σθένος να ασχοληθείς με όλα τα προβλήματα και τα θέματα και τις χαρές ενός παιδιού; Καλός πατέρας θεωρείται αυτός;Έλα ρε παιδιά, να χαρείτε, μην με συγχύζετε με πράγματα που βγάζουν μάτι και τα έχουμε ακούσει όλοι κοντά στις 80 φορές ο καθένας.
Παραδέξου τώρα ότι ήρθες στα λόγια μου και έχω δίκιο και άσε τα χαριτωμένα :P(Τον ποιοτικό χρόνο τον κρίνει ο γονιός ή το παιδί; Οι περισσότεροι γονείς θα σου έλεγαν ότι τα πάνε κάθε μέρα στον παιδότοπο, ενώ αν ρωτούσες τα παιδάκια ποια είναι η καλύτερη ώρα της μέρας, μάλλον θα σου έλεγαν όταν τα ξυπνάει ο μπαμπάς ή η μαμά με ένα φιλί. Just sayin')Τώρα τέλος.
Λεμόνι χαίρομαι τόσο πολύ που εσύ και η Φου τα βλέπετε ορθά και αισιόδοξα τα πράγματα! Και λυπάμαι που διαβάσατε τις μπουρδολογίες μου, ενώ έχετε ζήσει τις καταστάσεις και σίγουρα γνωρίζετε καλύτερα. :/Υ.Γ. Γιατί σβήστηκαν τα σχόλια του Μακεδόνα και φαίνεται σαν να μιλαω μόνη μου σαν την τρελλή;
Έχω την υποψία ότι ο ίδιος ή κάποιο από τα πιθανά προφίλ του αναφέρει τα σχόλια του στη διαχείριση, όταν η συζήτηση δεν πηγαίνει προς την κατεύθυνση που θέλει... Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει. Άβυσσος η ψυχή...
Όχι, καλέ μου μην βαυκαλίζεσαι. Προσωπικά, εδώ δεν έχω με κανένα! Πως θα μπορούσα άλλωστε; Και ούτε έχω κάνει ποτέ αναφορά σε σχόλιο είτε δικό σου, είτε οποιουδήποτε άλλου "λουλουδιού" εδώ μέσα, ακόμη και στα πιο χυδαία. Βλέπεις, είμαι κατά της λογοκρισίας και υπέρ της άποψης ότι πρέπει να ακούγονται όλοι, ακόμη και οι πιο καμμένοι. Και στην τελική, γιατί να αφήσω την ευκαιρία να ξεδιπλώσετε τα ταλέντα σας, να πάει χαμένη; Αν εσύ δεν μπορείς να υποστηρίξεις τις απόψεις σου φτάνοντας στο σημείο να αναφέρεις ο ίδιος τα σχόλια σου, δε σου φταίω εγώ. Κατανοητό;Και ναι, μόλις έσβησα τσιγάρο. Τι;;;