Αδέρφια, τα κεφάλια μέσα. Από τον aNameToCome

Αδέρφια, τα κεφάλια μέσα. Από τον aNameToCome Facebook Twitter
2

Την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές, η πλειοψηφία των συμπολιτών μας είναι μποτιλιαρισμένοι στις εθνικές οδούς, αυτές που παραδόθηκαν από την κυβέρνηση μας πριν λίγες μέρες σε μια πανηγυρική εκδήλωση όπου το λογότυπο του Άκτωρα είχε διαγραφεί από τις φωτογραφίες που έδειχναν τον Αλέξη Τσίπρα να εκφωνεί τον πανηγυρικό του λόγο.

Ωραία εκδήλωση και ο Αλέξης με τους υπόλοιπους «δεν πληρώνω» καμάρωναν σαν τα γύφτικα σκεπάρνια (αν και η αλήθεια είναι ότι δεν έχω δει ποτέ αθίγγανο με σκεπάρνι ή άλλο εργαλείο και δεν έχω καταλάβει τι διαφορά έχουν από τα μη γύφτικα). Πώς γίνεται να καμαρώνεις για κάτι εναντίον του οποίου στήριξες την πολιτική σου, ένας Θεός και οι Συριζαίοι γνωρίζουν. Γιατί φυσικά όλοι αυτοί οι αυτοκινητόδρομοι δεν θα είχαν ξεκινήσει χωρίς τα κοινοτικά κονδύλια ή τις κοινοπραξίες των κατασκευαστικών εταιρειών εναντίων των οποίων ξιφουλκούσαν αλλά τώρα έχουν γίνει κώλος και βρακί.


Τέλος πάντων, παρόλα τα εγκαίνια οι αυτοκινητόδρομοι δεν έχουν ολοκληρωθεί στο 100% και έτσι τα μποτιλιαρίσματα έχουν φτάσει ήδη μέχρι το Βλαδιβοστόκ. Όχι βέβαια ότι αν ήταν εντελώς έτοιμοι οι δρόμοι, δεν θα είχαμε απίστευτη κίνηση, βεβαίως και θα είχαμε αφού οι συμπολίτες μας οδηγούν σαν μανιασμένοι ουρακοτάγκοι στο φόρτε της αναπαραγωγικής τους εποχής, αλλάζοντας συνεχώς λωρίδες για να κερδίσουν μερικά εκατοστά και κάνοντας σφήνες για να πάνε να μποτιλιαριστούν δυο αυτοκίνητα πιο μπροστά.

Α, είναι υπέροχη η Αθήνα το Πάσχα, κυκλοφορείς άνετα και βρίσκεις να παρκάρεις παντού αφού έχουμε μείνει μόνο οι βέροι Αθηναίοι, δηλαδή εγώ και ο Ζάχος Χατζηφωτίου.

Δεν μπορώ να τους κακολογήσω, όταν έχεις αναγκαστεί να κάτσεις στο οικογενειακό Πασχαλινό τραπέζι με την πεθερά σου και όλο το σόι ενώ αμέσως πριν ήσουν αναγκασμένος να γυρνάς μια σούβλα για 6 ώρες μόνο και μόνο για να βουλώσεις τις αρτηρίες σου με κακή χοληστερόλη, είναι λογικό να έχεις νεύρα.

Γι' αυτό το λόγο εγώ φέτος το Πάσχα έκατσα στα αυγά μου και απόλαυσα την πόλη χωρίς τις ορδές των επαρχιωτών που την έχουν καταλάβει και παραγγέλνουν καφέ με καλαμάκι στις 9 το βράδυ. Α, είναι υπέροχη η Αθήνα το Πάσχα, κυκλοφορείς άνετα και βρίσκεις να παρκάρεις παντού αφού έχουμε μείνει μόνο οι βέροι Αθηναίοι, δηλαδή εγώ και ο Ζάχος Χατζηφωτίου.

Την ώρα που γυρνάτε ακούτε από το ραδιόφωνο τις ειδήσεις όπου δεσπόζουν τα νέα για τον Ερντογάν ο οποίος κέρδισε στο δημοψήφισμα και αν όλα πάνε καλά θα είναι πρόεδρος μέχρι το 2118 ενώ θα επαναφέρει την θανατική ποινή και τα σταυρωτά κοστούμια. Βέβαια η νίκη δεν είναι και τόσο θριαμβευτική όσο περίμενε αφού η διαφορά είναι ισχνή και η αντιπολίτευση καταγγέλλει ότι ψήφισαν και οι μολόχες αλλά ο Ταγίπ δεν φαίνεται να καταλαβαίνει και πολύ από τέτοιες λεπτομέρειες.

Έτσι ένα ακόμα δημοψήφισμα μετά το δικό μας και το βρετανικό Brexit αποδεικνύει αυτό που έχουμε ξαναπεί, ότι όταν ο λαός καλείται να αποφασίσει διλημματικά, συνήθως ψηφίζει σαν ηλίθιος αλλά ποιοι είμαστε εμείς που θα κρίνουμε τη λαϊκή βούληση;

Αδέρφια, τα κεφάλια μέσα. Από τον aNameToCome Facebook Twitter
E, θα βρούμε λίγο κινησούλα μωρέ...

Σε άλλα νέα οι δυο ηλίθιοι που κυβερνάνε Βόρεια Κορέα και Ηνωμένες Πολιτείες συνεχίζουν να κοντράρονται σαν τα κοκόρια, η ισλαμική τρομοκρατία συνεχίζει τα τυφλά χτυπήματα στην Ευρώπη, οι Γάλλοι ετοιμάζονται για εκλογές με υποψήφιους που ο ένας είναι πιο λίγος από τον άλλο αν και τουλάχιστον φαίνεται ότι η Λεπέν δεν θα έχει την επιτυχία που όλοι φοβόμασταν. Συμπερασματικά, η ηλιθιότητα δεν είναι αποκλειστικά δικό μας προσόν.

Η εγχώρια επικαιρότητα κινείται γύρω από τα τερατώδη ψεύδη της κυβέρνησης η οποία προσπαθεί να μας πείσει ότι το επερχόμενο κλείσιμο της αξιολόγησης (το οποίο ότι κι αν σας λένε ΔΕΝ έχει ακόμα επέλθει) θα είναι ένας θρίαμβος αφού για κάθε μέτρο θα υπάρχει ένα «αντίμετρο» κάτι που δεν προκύπτει από πουθενά ενώ προσδοκούν άμεση μείωση του χρέους κάτι που όλοι έχουν ξεκαθαρίσει ότι δεν πρόκειται να συμβεί. Αυτό που στην πραγματικότητα κάνουν είναι να καθυστερούν τα πρόσθετα δημοσιονομικά μέτρα όσο μπορούν για να απολαύσουν όσο περισσότερο χρόνο μπορούν την εξουσία και στο μέτρο του εφικτού να φορτώσουν την δική τους ανικανότητα στην επόμενη κυβέρνηση προαποφασίζοντας μέτρα για το 2019!

Χριστός Ανέστη αδέρφια, εμείς να δω τι θα απογίνουμε.

aNameToCome
2

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

2 σχόλια
Tι να πει κανείς και τι να μαρτυρήσει γι' αυτούς τους δρόμους!Τους "δεν πληρώνω" ή τους "πληρώνω κανονικότατα ως κορόιδο";Αφού ο υπουργάρας το 2007 έδωσε τα διόδια πριν καν αρχίσουν τα έργα;Το ότι για δέκα χρόνια οι "πληρώνω κανονικά ως κορόιδο" πλήρωναν για δρόμους χειρότερες καρμανιόλες από πριν ελέω έργων;Τα ευαγή τραπεζικά ιδρύματα που αθέτησαν τις συμβάσεις εκβιαστικά για να ζητήσουν "επαναδιαπραγμάτευση";Τον άλλον υπουργάρα μαζί με τον πρωθυπουργάρα του που τέσσερις - πέντε φορές "ξαναξεκίνησαν τα έργα" κάπου εκεί το 2012-2013;Τον τωρινό πρωθυπουργάρα που "εγκαινίασε" βιαστικά και πριν τελειώσουν τα έργα σε κρίσιμους κόμβους (Αντίρριο);Τους πολίτες που εν μέσω πασχαλινής μετακίνησης ξεκίνησαν από περιοχές όπως η Ιτέα και το Γαλαξίδι για κάνουν το "κύκλο" , πατώντας Ιόνια Οδό; Ηταν κάποιοι από τους "δυστυχείς και χτυπημένους από την κρίση" διαμαρτυρόμενους μποτιλιαρισμένους με τα SUV.Ας ελπίσουμε ότι, έστω και έτσι, οι νέοι δρόμοι, που σχεδιάστηκαν με δεδομένα της προηγούμενης δεκαπενταετίας θα βοηθήσουν την γρηγορότερη "άφιξη της ανάπτυξης" που θα έπρεπε να "έρχεται με αεροπλάνο"!