5 άλμπουμ που θα κυκλοφορήσουν τον Απρίλιο κι ανυπομονούμε να ακούσουμε

5 άλμπουμ που θα κυκλοφορήσουν τον Απρίλιο κι ανυπομονούμε να ακούσουμε Facebook Twitter
Gorillaz – Humanz
1

Goldfrapp - Silver Eye

Τις πρώτες υπόνοιες για νέο υλικό τις άφησε η Alison Goldfrapp, όταν ανακοίνωσε στο Τwitter τον Ιούλιο του 2015 ότι το γκρουπ μπήκε στο στούντιο για να ξεκινήσει να γράφει το έβδομο άλμπουμ τους. Έκανε μόνο μια λιτή δήλωση του στυλ «κάποια στιγμή το 2017». Η επόμενη ανακοίνωση ήρθε τον Δεκέμβριο του 2016, οπότε πόσταραν στο Instagram τα εξώφυλλα των προηγούμενων άλμπουμ τους, και μετά από λίγες μέρες μια εικόνα με δύο γυμνόστηθες κάτασπρες φιγούρες με οξυζενέ ξανθά μαλλιά που κρατούσαν η μία το κεφάλι της άλλης με χέρια βουτηγμένα σε ένα μαύρο λάδι. H εικόνα συνοδευόταν από το hashtag #goldfrapp7 και ήταν το πρώτο δείγμα της αισθητικής που θα ακολουθούσαν στη νέα τους δουλειά. Ο τίτλος του άλμπουμ αποκαλύφθηκε κατά λάθος όταν τα HMV κυκλοφόρησαν στο site τους τις προπαραγγελίες. Θα λέγεται «Silver Eye» λοιπόν. Μετά από λίγες μέρες η μπάντα έβγαλε και την κανονική ημερομηνία κυκλοφορίας, που είναι τελικά η 31η Μαρτίου.

 

Jamiroquai – Automaton

Οι Jamirοquai άφησαν πρώτη φορά υπόνοιες για το νέο τους άλμπουμ στις 16 Ιανουαρίου με μια σειρά από μικρής διάρκειας βίντεο που σταδιακά αποκάλυπταν περισσότερες πληροφορίες γι' αυτό. Θα έχει 12 κομμάτια και θα κυκλοφορήσει στις 31 Μαρτίου. Επί τη ευκαιρία, ανακοίνωσαν και μια περιοδεία στην οποία η Αθήνα θα είναι μία από τις στάσεις τους. Δεν έχουν ξανάρθει εδώ και ήταν το καλύτερο συναυλιακό νέο της χρονιάς. Ο Jay Kay είπε για το άλμπουμ ότι αφορά την τεχνητή νοημοσύνη και την τεχνολογία και το πώς «εμείς ως άνθρωποι έχουμε αρχίσει να ξεχνάμε τα πιο ευχάριστα και απλά πράγματα στη ζωή και στο περιβάλλον μας, όπως οι μεταξύ μας σχέσεις».

 

Arca – Arca

Στις 7 Απριλίου βγαίνει το πρώτο ομώνυμο άλμπουμ του Βενεζουελάνου Arca σε μια μεγάλη εταιρεία, την XL Recordings (την πρώην της Gaga). Είναι πια σούπερ-σταρ και όχι άδικα. Είναι ίσως το πιο πολυαναμενόμενο της χρονιάς. Το πρώτο κομμάτι που ξεπρόβαλε από το άλμπουμ ήταν το «Piel», στις 22 Φεβρουαρίου, μαζί με τον τίτλο του. Στο tracklist φιγουράρει επίσης τo «Sin Rumbo» από την προηγούμενη δουλειά του, το «Entranas». Στα βίντεο πάλι συνεργάζεται με τον κολλητό του Jesse Kanda και ήδη μας έχουν δώσει αριστουργήματα, όπως τα «Anonche» και «Reverie» − «Reverie» θα βάφτιζε το άλμπουμ αρχικά, αλλά άλλαξε γνώμη. Ο Kanda τού έχει φιλοτεχνήσει και το εξώφυλλο. Πάντως, τα συγκεκριμένα κομμάτια που έχουν κυκλοφορήσει είναι αρκετά σκοτεινά και μελοδραματικά και αφήνουν υπόνοιες ότι αυτός θα είναι ο τόνος όλου του άλμπουμ. Για να δούμε!

 

Future Islands – The Far Field

To «Far Field» είναι το πέμπτο άλμπουμ των αγαπημένων Future Islands και θα κυκλοφορήσει στις 7 Απριλίου στην 4AD. Είναι η πρώτη φορά που θα παίξει ντραμς ο Michael Lowry. Στο κομμάτι «Shadowns» θα συμμετέχει η Debbie Harry που φέτος έχει πάρει τα πάνω της, αφού κυκλοφορεί νέο άλμπουμ με τους Blondie. Οι Future Islands ξεκίνησαν να το γράφουν από τον προηγούμενο Ιανουάριο και άρχισαν να το παίζουν σε μια σειρά από μυστικές συναυλίες που έδωσαν, χρησιμοποιώντας ψεύτικα ονόματα. Μπορεί να το καλύπτει αρκετή μυστικότητα, αλλά βγήκε το πρώτο κομμάτι που έχει τίτλο «Ran», όπως και το εξώφυλλό του. Ανυπομονούμε.

 


Gorillaz – Humanz

Είναι το πέμπτο άλμπουμ της ψηφιακής καρτούν μπάντας του Damon Albarn των Blur και του Jamie Hewlett και περιμέναμε αρκετό καιρό να βγει η ημερομηνία κυκλοφορίας. Τελικά, πριν από λίγες μέρες ανακοινώθηκε ότι θα βγει στις 28 Απριλίου. Είχαν να κυκλοφορήσουν καινούργια δουλειά από το «Fall» του 2011. Αυτά τα έξι χρόνια οι φήμες οργίαζαν ότι ο Albarn τα είχε σπάσει με τον Hewlett, επειδή στον δεύτερο δεν άρεσε ο χαρακτήρας με τον οποίο τον απεικόνιζε στην μπάντα (προβλήματα που έχει ο κόσμος!). Πέρασε λίγο καιρός, αφοσιώθηκαν στα άλλα πρότζεκτ τους και, απ' ό,τι φαίνεται, τα ξαναβρήκαν και επέστρεψαν δριμύτεροι. Έχουν και νέα φανταστικά μέλη, τον Murdoc και τον Noodle, όπως αποκάλυψε ο Hewlett τον Ιανουάριο, ανακοινώνοντας με αυτό τον τρόπο τη μεγάλη επιστροφή τους.

 
Μουσική
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα Κατά Ματθαίον Πάθη: Το κορυφαίο θρησκευτικό έργο του Μπαχ

Συμφωνική Μουσική - Ιστορίες / Τα κατά Ματθαίον πάθη: Το κορυφαίο θρησκευτικό έργο του Μπαχ

Η Ματούλα Κουστένη εξερευνά τον συναρπαστικό κόσμο του μπαρόκ και ξεδιπλώνει τα μυστικά των Παθών του «σημαντικότερου μουσικού επιστήμονα», του Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ.
ΜΑΤΟΥΛΑ ΚΟΥΣΤΕΝΗ
Γιατί σκοτώνονται μεταξύ τους ο Kendrick Lamar και ο Drake;

Μουσική / Γιατί σκοτώνονται μεταξύ τους ο Kendrick Lamar και ο Drake;

Ανταγωνισμός πάντοτε υπήρχε, αλλά ποτέ δεν σοβάρεψαν τόσο τα πράγματα όσο τώρα. Στον χορό μπήκε και ο Kanye West, το κερασάκι στην τούρτα όμως το έβαλε η Taylor Swift. Τα beefs έχουν επανέλθει επειδή μάλλον είναι κάτι που πουλάει.
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΠΑ
Αναζητώντας την προφορική και μουσική παράδοση της Κέας

Μουσική / Αναζητώντας την προφορική και μουσική παράδοση της Κέας

Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Cycladic Identity», ιστορίες και παραμύθια του νησιού, οι μελωδιές Τζιωτών μουσικών, η προφορική παράδοση και η μυθολογία συγκεντρώθηκαν σε μια σειρά podcast που θα μπορεί κάθε επισκέπτης της Κέας να ακούσει ενώ περιηγείται σε πλατείες, μονοπάτια, παραλίες, στα δρομάκια της Ιουλίδας.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
Ο Αμαλία μάς ξανασυστήνεται χωρίς τους Architects

Μουσική / Ο Αμαλία μάς ξανασυστήνεται χωρίς τους Architects

Μετά από τέσσερα χρόνια καθυστερήσεων και αρκετά σκαμπανεβάσματα, ο νεαρός δημιουργός που γνωρίσαμε με το πρότζεκτ Amalia and the Architects κυκλοφορεί το ντεμπούτο του άλμπουμ με τίτλο «Amalia???», ξανασυστήνεται στο κοινό μέσα από 10 τραγούδια με υπαρξιακές αναζητήσεις, που λειτουργούν πέρα από τα όρια του φύλου.
ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΠΑ
Η underground δημιουργικότητα μέσα από τα μάτια του Deltah

Μουσική / Deltah: «Κανείς δεν πυροβόλησε επειδή του το είπε ένα ραπ τραγούδι»

Με αφορμή τη νέα κυκλοφορία του «Thorax», ο πολυσχιδής καλλιτέχνης της σύγχρονης underground σκηνής μιλά για τα στερεότυπα που ακολουθούν μέχρι σήμερα τη ραπ, η οποία «προφανώς και είναι μουσική για διασκέδαση, όπως κάποιος θα πάει στα μπουζούκια και θα διασκεδάσει χωρίς απαραίτητα να είναι καψούρης».
ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΑΤΣΗΣ
Κρίστη Στασινοπούλου: «Έχω φάει τη νύχτα με το κουτάλι, προτιμώ πια να κάθομαι σπίτι»

Οι Αθηναίοι / Κρίστη Στασινοπούλου: «Έχω φάει τη νύχτα με το κουτάλι, προτιμώ πια να κάθομαι σπίτι»

Όλοι τη ρωτούν για τον Παύλο Σιδηρόπουλο όμως έχει ζήσει περισσότερα δίπλα στην Αλίκη Βουγιουκλάκη. Έχει εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην Eurovision, αισθάνεται περήφανη που μεγαλώνοντας κατέληξε να κάνει μόνο πράγματα που της αρέσουν. Έχει γυρίσει τον κόσμο με τον Στάθη Καλυβιώτη και τη μουσική τους, μόλις κυκλοφόρησε ένα βιβλίο για τα ταξίδια τους που μετράνε πια 25 χρόνια.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ
10 πράγματα για τον KAS:ST

Μουσική / Ο Manuel Sene και άλλα 9 πράγματα που διαμόρφωσαν τη μελωδική technο των KAS:ST

Πρόσφατα παρουσίασε την πιλοτική έκδοση του νέου και εντυπωσιακού οπτικοακουστικού του live πρότζεκτ στην Κωνσταντινούπολη, μπροστά σε ένα ενθουσιώδες κοινό χιλιάδων ατόμων. Η πρώτη παρουσίαση του KAS:ST AV SHOW στην Ευρώπη θα γίνει σε λίγες μέρες στην Αθήνα.
ΦΩΦΗ ΤΣΕΣΜΕΛΗ
Τι κρύβεται πίσω από τη στροφή της Beyoncé στην κάντρι; 

Μουσική / Τι κρύβεται πίσω από τη στροφή της Beyoncé στην κάντρι;

Τα μοντέλα στην πασαρέλα του Louis Vuitton φορούν καουμπόικες μπότες από δέρμα φιδιού, η Prada πουλάει λαιμοδέτες τύπου γουέστερν, σειρές όπως το «Yellowstone» προσελκύουν εκατομμύρια θεατές: Το στυλ Americana ανθίζει στην ποπ κουλτούρα.
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια