H ωραιότερη φωτογραφία που είδα σήμερα στο Facebook

H ωραιότερη φωτογραφία που είδα σήμερα στο Facebook Facebook Twitter
2

Ένα γηπεδάκι στην Αθήνα. Εκεί που έμαθε μπάσκετ ο παίκτης που τώρα παίζει στο All Star του NBA. Μια φωτογραφία που μοιράστηκε πολύ (εγώ την είδα πρώτα στη Συνωμοσία της Δραχμής). 

Το εκπληκτικο artwork έφτιαξε στα Σεπόλια,  με τη συνεργασία της ΝIKE ο καλλιτέχνης Same84!

 

Γράφει και ο Δημήτρης Αλικάκος στο Facebook του:

Γιάννης Αντετοκούνμπο: «Αν δεν έβλεπα τους γονείς μου να δουλεύουν σκληρά στα Σεπόλια για να μας δώσουν ένα πιάτο φαγητό, σε μένα και τα αδέλφια μου, δεν θα μου είχε μείνει αυτή η εικόνα. Γι αυτό και δουλεύω σκληρά σε ό,τι κάνω, όχι μόνο στο μπάσκετ. Είδα τους γονείς μου να το κάνουν»
Η οικογένεια Αντετοκούμπο μεγάλωσε με πολλές στερήσεις και, μάλιστα, πολλές φορές ο Γιάννης και τα αδέλφια του βγήκαν στους δρόμους να πουλήσουν ρολόγια, τσάντες και γυαλιά ηλίου, σε μια προσπάθεια να συμπληρώσουν το οικογενειακό εισόδημα που ήταν μικρό για έξι μέλη. «Μερικές φορές το ψυγείο μας ήταν άδειο. Δε μπορούσαμε να πουλήσουμε πράγματα στο δρόμο και έτσι δεν είχαμε χρήματα για να αγοράσουμε φαγητό».

Αυτό το παλικάρι σε συγκινεί όχι μόνο γι' αυτά που πέρασε, αλλά και για το γεγονός ότι παίζει στα "χρυσά σαλόνια" του μπάσκετ (ΗΠΑ), κορυφαίος ανάμεσα στους κορυφαίους τού κόσμου, αλλά παραμένει προσγειωμένος και ταπεινός. Και δεν ξεχνάει.
Πραγματικά σε συγκινεί.
Σπουδαίος Έλληνας!
Να "κλέψουν" λίγο από το ήθος του τα νέα παιδιά. Τίποτα άλλο.

 


2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών - Μικροπράγματα

Mικροπράγματα / Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών

«Υστερικές» όσες μιλούν συνεχώς για τα γυναικεία δικαιώματα και «τα θέλουν» όσες είναι θύματα καταπίεσης και δεν το καταγγέλλουν, μάς ενημερώνει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής, Δημήτρης Παπανώτας.
ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΝΑ ΚΡΑΒΑΡΗ

σχόλια

2 σχόλια
Χάρηκα τόσο πολύ με αυτή τη φωτογραφία γιατί έχω μεγαλώσει σε αυτήν την γειτονιά που πριν λίγα χρόνια ζούσε ο Γιάννης, εύχομαι να είναι υγιής κ να συνεχίζει να μας διδάσκει ταπεινότητα κ πολιτισμό με τη στάση ζωής του!