Τα «απαγορευμένα» της δίαιτας που ακολουθεί η Ζιζέλ

Τα «απαγορευμένα» της δίαιτας που ακολουθεί η Ζιζέλ Facebook Twitter
6
Τα «απαγορευμένα» της δίαιτας που ακολουθεί η Ζιζέλ Facebook Twitter

Ο Allen Campbell είναι chef και ο άνθρωπος που κρύβεται πίσω από τη διατροφή του αθλητή Tom Brady και του μοντέλου Gisele Bundchen, αφού ουσιαστικά είναι εκείνος που αποφασίζει τι θα φάνε και, κυρίως, τι όχι. 

Σε πρόσφατη συνέντευξή του, ο γνωστός chef αποκάλυψε πώς είναι να ταΐζεις ένα τόσο διάσημο και όμορφο ζευγάρι που αμφότεροι έχουν, αυτό που θα αποκαλούσε κανείς, ως «το τέλειο σώμα». Και σύμφωνα με όσα είπε, πρόκειται για μια καθόλου εύκολη υπόθεση, αφού η διατροφή που ακολουθούν έχει πάρα πολλούς περιορισμούς αφού οι δυο τους «στερούνται» πολλά περισσότερα από όσα φανταζόμασταν για να διατηρούν τη φόρμα τους.

Τα «απαγορευμένα» της δίαιτας που ακολουθεί η Ζιζέλ Facebook Twitter
Ο Allen Campbell.

Όπως λέει ο Allen Campbell, το 80% όσων τρώνε είναι λαχανικά. «Αγοράζω τα φρεσκότερα λαχανικά. Αν κάτι δεν είναι οργανικό, δεν το χρησιμοποιώ. Και πολλά δημητριακά ολικής αλέσεως: καστανό ρύζι, κινόα, φασόλια. Το υπόλοιπο 20% είναι άπαχο κρέας: οργανικές μπριζόλες, μια στο τόσο πάπια, και κοτόπουλο. Όσο για ψάρι, συνήθως μαγειρεύω σολομό» εξηγεί. 

Leftovers from yesterday turned into a veggie soup. #worldfoodday #nowaste #momsrecipe ? Sopa de vegetais com as sobras de ontem. #diamundialdaalimentação #semdesperdício #receitadamae

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Gisele Bündchen (@gisele) στις


Μια διατροφή που αποτελείται κυρίως από λαχανικά και άπαχο κρέας, μπορεί να ακούγεται λίγο βαρετή, αλλά δεν είναι τόσο ασυνήθιστη ούτε και τόσο δύσκολη. Ο Campbell όμως δεν σταματάει εκεί. Το ζεύγος Brady- Bundchen «υπακούει» κι ένα σωρό ακόμη διατροφικούς κανόνες και απαγορεύσεις. 

«Καθόλου λευκή ζάχαρη. Καθόλου λευκό αλεύρι. Καθόλου όξινο γλουταμινικό νάτριο [σ.σ. Το Monosodium glutamate (MSG) περιλαμβάνεται στην οικογένεια των ουσιών με όνομα «διεγερτικές τοξίνες» (excitotoxins)]. Χρησιμοποιώ ωμό ελαιόλαδο αλλά ποτέ δεν μαγειρεύω με αυτό. Μαγειρεύω μόνο με λάδι καρύδας. Επίσης βάζω μόνο ροζ αλάτι Ιμαλαΐων. Ποτέ το κοινό ιωδιούχο αλάτι», λέει ο Campbell και συνεχίζει με τα «όχι»: «Επίσης απαγορεύεται ο καφές, η καφεΐνη και τα γαλακτοκομικά».

Ταυτόχρονα αποκαλύπτει πως ειδικά ο Tom δεν τρώει ποτέ ντομάτες, πιπεριές, μανιτάρια ή μελιτζάνες γιατί δεν είναι αντιφλεγμονώδη ενώ δεν συμπαθεί και πολύ τα φρούτα. «Τα παιδιά τρώνε φρούτα. Ο Tom όχι και τόσο. Θα φάει μπανάνα σε κάποιο smoothie. Αλλιώς προτιμά να μην τρώει καθόλου» λέει ο σεφ τους και προσθέτει πως γενικά οι δυο τους προτιμούν γενικά προϊόντα χωρίς γλουτένη. 

Thank you God ❤️?❤️ Obrigada Deus #happythanksgiving

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Gisele Bündchen (@gisele) στις


Όπως λέει ούτε η Gigele ούτε ο Tom έχουν ιδιαίτερες προτιμήσεις στο φαγητό και το menu διαφοροποιείται ανάλογα με τις εποχές. «Το χειμώνα τρώνε περισσότερο κόκκινο κρέας, σούπες και λαχανικά. Το καλοκαίρι τρώνε πιο ελαφριά, οπότε τους φτιάχνω λαζάνια και περισσότερες σαλάτες» συμπληρώνει. 

Όσο για το πώς νιώθει που ταΐζει δύο ανθρώπους, των οποίων τα σώματα είναι τόσο σημαντικά για το επάγγελμά τους, λέει: «Νομίζω πως αυτό είναι που μου δίνει και την περισσότερη ικανοποίηση. Αν μαγείρευα για κάποιον άλλον που δεν σεβόταν και δεν εκτιμούσε το φαγητό μου όσο εκείνοι, δεν θα ένιωθα καλά. Αυτό είναι και που μου δίνει χαρά. Κάνω κυριολεκτικά ό,τι θέλω και αυτοί ωφελούνται». 

* Με πληροφορίες από boston.com

Πολιτισμός
6

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Διεθνές Βραβείο Booker για την Ινδή Banu Mushtaq, που γράφει ιστορία με τη νίκη της

Πολιτισμός / Διεθνές Βραβείο Booker για την Ινδή Banu Mushtaq, που γράφει ιστορία με τη νίκη της

Η ανθολογία Heart Lamp για την οποία βραβεύτηκε περιλαμβάνει 12 διηγήματα που έγραψε η Mushtaq σε διάστημα τριών δεκαετιών, από το 1990 έως το 2023, αποτυπώνοντας με συγκίνηση και ευαισθησία τις δυσκολίες που βιώνουν οι μουσουλμάνες γυναίκες στη νότια Ινδία
LIFO NEWSROOM
Τομ Κρουζ, Λεός Καράξ και Ρίτσαρντ Γκιρ από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Τομ Κρουζ, Λεός Καράξ και Ρίτσαρντ Γκιρ από αύριο στους κινηματογράφους

Από το κινηματογραφικό πρόγραμμα της εβδομάδας ξεχωρίζουν το «Mission Impossible: Τhe Final Reckoning» και δυο προσωπικές ταινίες μεγάλων δημιουργών, το «Δεν είμαι Εγώ» του Λεός Καράξ και το «Oh, Canada» του Πολ Σρέιντερ. 
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Τομ Κρουζ: «Θα κάνω ταινίες μέχρι τα 100 μου» – Τι είπε για το τέλος του Mission: Impossible

Πολιτισμός / Τομ Κρουζ: «Θα κάνω ταινίες μέχρι τα 100 μου» – Τι είπε για το τέλος του Mission: Impossible

Ο Τομ Κρουζ βρέθηκε στις Κάννες για την πανευρωπαϊκή πρεμιέρα της νέας ταινίας του δημοφιλούς franchise, η οποία αποτελεί το δεύτερο μέρος της ιστορίας που ξεκίνησε με το Dead Reckoning
LIFO NEWSROOM
Αντιγόνη Σοφοκλή σε σκηνοθεσία Ούλριχ Ράσε

Πολιτισμός / Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου & Εθνικό Θέατρο: Πρώτες εικόνες από την Αντιγόνη του Ούλριχ Ράσε

Το φετινό επετειακό πρόγραμμα του Φεστιβάλ στην Επίδαυρο ξεκινά με την Αντιγόνη, σε συμπαραγωγή με το Εθνικό Θέατρο και σε σκηνοθεσία ενός από τους πιο συναρπαστικούς Γερμανούς σκηνοθέτες.
LIFO NEWSROOM
Βρέθηκε εντυπωσιακό μωσαϊκό σε ερείπια στη Νίκαια της Βιθυνίας

Πολιτισμός / Βρέθηκε εντυπωσιακό ψηφιδωτό του 1ου αιώνα μ.Χ. στη Νίκαια της Βιθυνίας

Η αρχαιολογική σκαπάνη, στην περιοχή όπου πραγματοποιήθηκε η α' Οικουμενική Σύνοδος, αποκάλυψε ένα ψηφιδωτό με μοτίβα γαλέρας και ελαφιού, το οποίο φέρεται να χρονολογείται στον πρώτο αιώνα μ.Χ.
LIFO NEWSROOM
In a Bright Green Field, η νέα μεγάλη έκθεση του ΔΕΣΤΕ στο Μουσείο Μπενάκη

Πολιτισμός / Έλληνες και Κύπριοι καλλιτέχνες στη νέα έκθεση του ΔΕΣΤΕ στο Μουσείο Μπενάκη

Με έργα 27 δημιουργών κάτω των 40 ετών, η έκθεση «In a Bright Green Field» –μια σύμπραξη τριών ιδρυμάτων, μεταξύ των οποίων και το New Museum της Νέας Υόρκης– εξετάζει μερικές από τις πιο συναρπαστικές και αναδυόμενες καλλιτεχνικές πρακτικές στην Αθήνα και τη Λευκωσία.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ

σχόλια

4 σχόλια
Νομιζω πως ολα αυτα τα ειρωνικα σχολια προερχονται απο αγνοια. Οποιος ζει στην Αμερικη γνωριζει καλα οτι τα γενετικα μεταλλαγμενα (GMO)υπαρχουν παντου. Χρονια προσπαθουν οι Αμερικανοι να πιεσουν την κυβερνηση να αναγκασει τις εταιριες να ταυτοποιουν τα μεταλλαγμενα αλλα δεν το κανουν. Οποτε δεν ξερεις τι τρως. Για αυτο το λογο οσοι εχουν λεφτα τρωνε μονο οργανικα. Τυχερη η Ευρωπη που ο μισητος Τραμπ σταματησε τη συμφωνια TTIP που ηθελε ο αγαπημενος Ομπαμα και η υπακουη του Μερκελ να περασει, γιατι αλλιως θα τρωγατε τα GMO με τον κουβα. Επισης στη Β. Αμερικη την τελευταια δεκαετια υπαρχει ταχυτατη αυξηση των αυτοανοσων νοσηματων. Για τη μεταλαγμενη γλουτενη συγκεκριμενα εχουν βρει πως η μοριακη συνθεσης της γλαδιολης (πρωτεινη) ειναι πανομοιοτυπη με αυτη της ανθρωπινης πρωτεινης με αποτελεσμα να προκαλει φλεγμονη η οποια στη συνεχεια προκαλει την επιθεση του ανοσοποιητικου στον εαυτο του. Ατομα που υποφερουν απο αυτοαναοσα (πχ celiac disease, ulcerative colitis, Hashimoto etc) ακολουθουν διατροφη χωρις γλουτενη και αντικαθιστουν τα φλεγμονωδη με αντιφλεγμονωδη (π.χ κουρκουμα, τζιντερ, τα λαχανικα με εντονο χρωμα οπως η κοκκινη πιπερια, το μωβ λαχανο κτλ.)για να μπορουν να ειναι υγιεις χωρις κρισεις της αρρωστιας. Απο εμπειρια τα αποτελεσματα ειναι εκπληκτικα. Επισης οποιος εχει nightshade αλλεργια δεν τρωει ακριβως ο,τι αποφευγει ο Tom Brady, τα λαχανικα με σπορους οπως πιπερια, μελιτζανα κτλ. Σιγουρα δε θα ζησουν για παντα οπως γραφουν μερικοι, αλλα μαλλον θα ειναι γενικοτερα πιο υγιεις και θα ζησουν λιγο περισσοτερο απο εμενα για παραδειγμα που δε μπορω να πληρωνω το οργανικο μαρουλι $3 το κομματι και το οργανικο κοτοπουλακι $30 το κιλο!
Με συγχωρείτε δηλαδή τώρα, αυτοί οι άνθρωποι δεν πάνε κανένα ταξίδι, δεν τρώνε σε κάποιο εστιατόριο, δεν παίρνουν τίποτα από το δρόμο ή κουβαλάνε τον σεφ και στην τουαλέτα; Επίσης σκέφτομαι τι έχει να γίνει αν κάποια στιγμή τραφούν φυσιολογικά, δεν θα μπορούν να μεταβολίσουν το παραμικρό, νοσοκομείο θα τους τρέχουν.Και κάτι άλλο, η διατροφή που κάνουν θεωρούν ότι θα τους κάνει άτρωτους; Κοινοί θνητοί είναι και όπως όλοι ξέρουμε ότι ένα πράγμα έρχεται ανεξαιρέτως για όλους και δεν σε σώνει τίποτα, που να τρως ζωχούς μια ζωή. Τι να πω, για μένα προσωπικά όλο αυτό είναι απίστευτα περιοριστικό, αποκομμένο από την πραγματική ζωή, αφαιρεί κάθε αυθορμητισμό και καλλιεργεί ένα μόνιμο άγχος για το σώμα που έτσι κι αλλιώς είναι καταδικασμένο να αλλάξει με το πέρασμα του χρόνου, που δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι νιώθουν έστω και στον ελάχιστο βαθμό ευτυχισμένοι. Εκτός κι αν θεωρεί κανείς ευτυχία τον ψυχαναγκασμό.
Και μονο που βλεπεις οτι χρησιμοποιείται αποκλειστικά ροζ αλατι Ιμαλαϊων εναντι του κοινου, λές και ειναι το δευτερο ειναι ο σατανας, καταλαβαίνεις ποσο ανουσιες συμβουλές είναι. Εχει αποδειχθει και επιστημονικα οτι δεν υπαρχει καμια διαφορά ως προς την επιδραση στην υγεία :P
Ανούσιες δεν ξέρω αν είναι αλλά δε νομίζω ότι κάνει καλό όλη αυτή η υπερβολή. Πρόσφατα, στη Daily Mail νομίζω, δημοσιεύτηκε ένα άρθρο σχετικά με το πώς να παραμείνεις "εξαιρετικά λεπτός/ή αλλά να εξακολουθείς να είσαι υγιής" είναι ο νέος τρόπος για να δείξεις ότι κολυμπάς στο χρήμα και είχε ως παραδείγματα την Καιτούλα τη Middleton, Olivia Palermo, Kate Bosworth. Υποθέτω πως Gisele και Brady εμπίπτουν στην ίδια κατηγορία. Ναι μεν η δουλειά τους είναι το σώμα τους, άλλοι αθλητές όμως που δεν έχουν τη δική τους οικονομική άνεση μια χαρά υγιεινά τρώνε.