Μαθημένο το αρνί να του παίρνουν το μαλλί. Από τον @aNameToCome

Μαθημένο το αρνί να του παίρνουν το μαλλί. Από τον @aNameToCome Facebook Twitter
Να έχεις τέτοιο μαλλί και να το κρύβεις με περούκα, αυτές είναι οι πραγματικές θυσίες που κάνεις για τη δημοσιογραφία και την αλήθεια
8

Εγώ, αν πίστευα στις προβοκάτσιες, θα έλεγα ότι η ιστορία που πρόσφερε χτες άφθονο γέλιο στο φιλοθεάμον κοινό ήταν στημένη. Δεν μπορώ αλλιώς να εξηγήσω πώς δύο δημοσιογράφοι, ένας εκ των οποίων είναι διάσημος για την υπέροχη κόμμωσή του, καταδέχτηκε να κρύψει το μαλλί που τον έχει κάνει διάσημο για να κατασκοπεύσει τον υπαρχηγό της κυβέρνησης που κάνει διακοπές στη Νέα Υόρκη παρέα με τον άλλο μεγιστάνα της δημοσιογραφίας, εκδότη της πιο έγκυρης εφημερίδας της Γηραιάς Ηπείρου, το Χωνί.

Βέβαια αν κρίνουμε από τις συχνότατες μεταμφιέσεις του συγκυβερνήτη Πάνου Καμμένου που ντύνεται ΟΥΚάς, Κομάντο, Ναύαρχος, Τομ Κρουζ, Υπουργός, οι κυβερνητικοί θα έπρεπε να είναι πιο εξοικειωμένοι με τις μεταμφιέσεις αν και οι αλήθεια είναι ότι ο Πάνος έχει ένα κόνσεπτ, δε ντύνεται στο γάμο του καραγκιόζη, μάλλον επειδή δεν τον έχουν καλέσει ακόμη.

Το περιστατικό ίσως να οφείλεται στον πόλεμο που έχει προκύψει από το φιάσκο του διαγωνισμού για την απόκτηση άδειας τηλεοπτικού καναλιού και τον εκνευρισμό που ο αρχικός θρίαμβος για την κυβέρνηση μετατράπηκε σε τραγελαφικό μπούμερανγκ με τις εξελίξεις στο Πόθεν Έσχες του εκλεκτού της κυβέρνησης Καλογρίτσα από τον οποίο έχουν αρχίσει να παίρνουν αποστάσεις μέχρι και οι κάλτσες που φοράει. Βλέπεις δεν αποκαλύφθηκε μόνο ο ανύπαρκτος έλεγχος του Πόθεν Έσχες που έγινε, αλλά βγήκαν στη φόρα και τα άπλυτα της «αριστερής τράπεζας» Αττικής που σύντομα θα κάνει την Τράπεζα Κρήτης του Κοσκωτά να μοιάζει με παιδική χαρά.

Μαθημένο το αρνί να του παίρνουν το μαλλί. Από τον @aNameToCome Facebook Twitter
―«Ρε Κώστα, κοίτα πως γελάει το βλαμμένο», ―«Αντώνη είμαι πολύ κουρασμένος, δε μπορώ να ασχοληθώ»

Τι κάνει λοιπόν ο εμπνευστής του σχεδίου όταν το βλέπει να ξηλώνεται σαν πουλόβερ που έπλεξε γιαγιά με προχωρημένο Πάρκινσον; Μα παίρνει το αεροπλάνο και πηγαίνει στο Μόντρεαλ σε ένα άσχετο συνέδριο για να βρεθεί όσο πιο μακριά γίνεται από το πλάνο και μετά πάει για ένα weekend χαλάρωσης στη Νέα Υόρκη, όλα πληρωμένα. Βέβαια σήμερα θα συναντηθεί με τον Πρωθυπουργό ο οποίος φτάνει στην κοιτίδα του καπιταλισμού για να πάρει μέρος στην Ολομέλεια της Συνόδου Κορυφής του ΟΗΕ για την διαχείριση των προσφυγικών μεταναστευτικών ροών μεγάλης κλίμακας. Και αυτός χρειάζεται να πάρει λίγο αέρα μακριά από την ελληνική ζοφερή πραγματικότητα μετά το εξαιρετικά πετυχημένο αστείο του προς τους αστυνομικούς ότι θα πρέπει να πάνε στην Θεσσαλονίκη να συλλάβουν τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κάτι που το πρότυπό του Νικόλας Μαδούρο έχει κάνει στην πραγματικότητα.

Ο οποίος Κυριάκος ανέβηκε με την σειρά του στην συμπρωτεύουσα για την Διεθνή Έκθεση στην οποία κανείς δεν έχει καταλάβει ποτέ τι εκτίθεται αλλά τέλος πάντων. Ο Μητσοτάκης λοιπόν έβγαλε ένα πολύ καλό λόγο και είχε την τιμή να έχει στην πρώτη σειρά του ακροατηρίου τους δύο πρώην πρωθυπουργούς, τον Κώστα Καραμανλή και τον Αντώνη Σαμαρά, οι οποίοι είχαν την έκφραση που θα είχε η Βανδή αν τράκαρε ποτέ στο δρόμο τη Βίσση και φοράγανε το ίδιο φόρεμα. Κάποιοι λένε ότι τα ξινισμένα μούτρα του Καραμανλή οφείλονται στην δυσπεψία, ενώ του Σαμαρά είναι όπως ξέρουμε το φυσικό του.

Καταλαβαίνουμε ότι για τον Μητσοτάκη είναι δύσκολο να πάρει αποστάσεις από το παρελθόν του κόμματος του αλλά όσο συνεχίζει να μας λέει ότι ο Καραμανλής δεν ευθύνεται για την κρίση επειδή είχε προειδοποιήσει για το πρόβλημα που ο ίδιος είχε δημιουργήσει μετά από πέντε χρόνια διακυβέρνησης, θα παραμένει αναξιόπιστος.

Όπως θα παραμένει το ίδιο αναξιόπιστος ως μεταρρυθμιστής όσο δεν αναγνωρίζει τις προσπάθειες της κυβέρνησης ΓΑΠ και αναφέρεται στο γελοίο επιχείρημα του «λεφτά υπάρχουν». Για να μπορέσει να πείσει όμως ότι μπορεί να κάνει κάτι όντας αρχηγός του κόμματος που κατάστρεψε την οικονομία, θα πρέπει να πάρει σαφείς αποστάσεις από το παρελθόν. Και λιβανίζοντας τον «διορίζω-ό,τι-κινείται» Καραμανλή και τον «εγώ-είμαι-ο-ιδρυτής-του-αντιμνημονίου» Σαμαρά, δεν πείθει, εμένα τουλάχιστον. Γιατί όπως όλοι ξέρουμε, αν δε σπάσεις αυγά, δεν φτιάχνεις καρμπονάρα. Εκτός αν είσαι βλαχάρα και την κάνεις με κρέμα γάλακτος οπότε ίου.

aNameToCome
8

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

5 σχόλια
Οι συνασπισμοί δεν πρόκειται να φέρουν την Άνοιξη (όχι του Σαμαρά), εάν Εμείς δεν αποφασίσουμε να αλλάξουμε και να υπογράψουμε ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο.
Δυστυχώς αγαπητέ αρθρογράφε η Ελλάδα παραμένει ένα φέουδο πολιτικών φύλαρχων. Και για να έρθει η άνοιξη δεν αρκεί ένας Κυριάκος. Τι να κάνει λοιπόν ο έρμος; Λιβανίζει τους προηγούμενους "ηγέτες" της παράταξης ασχέτως αν ο ένας θα έπρεπε να είναι φυλακή και ο δεύτερος πλήρως απαξιωμένος στη συνείδηση των λογικών Ελλήνων ως ο πρώτος διδάξας αντιμνημονιακός.Αν με ρώταγες θα ήθελα ένα ευρωπαϊκό συνασπισμό ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-Ποτάμι-Δράση κλπ αλλά οι καρέκλες των διάφορων ηγετών και ηγετίσκων είναι πολύ πιο σημαντικές απ' το μέλλον της Ελλάδας για να παίζουν με αυτές. Και στη τελική αυτό προϋποθέτει πολιτικό πολιτισμό που ποιος τον έχασε για να τον βρούμε εμείς...
Ας υποθέσουμεπως ο θεόσταλτος Ευρωπαϊκός συνασπισμός γίνεται πράξη (που δεν θα γίνει, αλλά ας κάνουμε την υπόθεση εργασίας) . Σε ποιά Ευρώπη και για ποια Ευρώπη θα μιλάει; Το πιο ενδιαφέρον είναι πως ο συνασπισμός αυτός αποτελείται από αυτούς που τελικά θα έχουν διαλύσει την Ευρώπη! Αποτελούν τον πολιτισμό που βάλτωσε την Ευρώπη και που κάνει την άκρα δεξιά να κερδίζει παντού σχεδόν έδαφος. Αυτοί και οι συγγενείς τους πολιτικές δυνάμεις δεν έχουν κανένα άλλο όραμα πέρα από τη δημοσιονομική αυστηρότητα, τη λιτότητα και τα σιναφή. Αυτοί θα είναι οι ΕυρωπαΙστές;
Όσο μιλάμε συνεχώς για λιτότητα χωρίς να μιλάμε για μεταρρυθμίσεις κανείς δεν πρόκειται να μας δει σοβαρά. Οι Ευρωπαίοι, όση αλληλεγγύη και να δείξουν, δεν πρόκειται ποτέ να δεχθούν να χρηματοδοτούν επ' αόριστον μια μεσογειακή μπανανία.