8 εξαιρετικά δυνατά πράγματα που γράφτηκαν στο Facebook για την υπόθεση του Ωραιοκάστρου

8 εξαιρετικά δυνατά πράγματα που γράφτηκαν στο Facebook για την υπόθεση του Ωραιοκάστρου Facebook Twitter
«Τα προσφυγόπουλα που μένουν στο City Plaza πήγαν πρώτη μέρα σχολείο...» έγραψε η Λιζη Βελισσαροπουλου που μοιράστηκε τη σχετική φωτογραφία. «Τέτοια παιδάκια φοβούνται στο Ωραιόκαστρο...» συμπλήρωσε.
50

«Το καλοκαίρι του 2001, ο γιος μου επρόκειτο να πάει στην πρώτη δημοτικού» λέει η σκηνοθέτις Ελισάβετ Χρονοπούλου. «Γείτονες γονείς με πλησίασαν στο φούρνο, στην έβγα, στο δρόμο για να με συμβουλέψουν να μην στείλω το παιδί στο σχολείο που όριζε η διεύθυνσή μας γιατί δεν είναι καλό, αλλά να δηλώσω τη δική τους διεύθυνση (προσφέρθηκαν), για να το στείλω στο άλλο σχολείο της γειτονιάς, αυτό που είναι το "καλό".

Το "καλό" ήταν καλό γιατί δεν δεχόταν παιδιά μεταναστών με αποτέλεσμα να μαζεύονται όλα στο "κακό" αυτό που θα πήγαινε ο γιος μου. Ρώτησα με ποιο τρόπο το έκαναν αυτό, να αρνούνται να εγγράψουν στο σχολείο παιδιά που κατατάχθηκαν εκεί με βάση τη διεύθυνση κατοικία τους. Η απάντηση ήταν απλή: Τους διώχνουν. Και πάνε στο άλλο που τους παίρνουν.

Πράγματι το ένα σχολείο είχε μόνο Έλληνες μαθητές και το δικό μας, τότε, μισούς Έλληνες, μισούς βάρβαρους. Δεν ξέρω βέβαια πόσο πιο καλά γράμματα θα είχε μάθει το παιδί μου αν είχε πάει στο άλλο σχολείο ή σε ιδιωτικό, γιατί βέβαια το 80% των Ελλήνων μαθητών πήγαιναν σε ιδιωτικά στη γειτονιά μας, απ' το φόβο των βαρβάρων υποθέτω.

Ωστόσο μια χαρά φίλους έκανε στο σχολείο του και μια χαρά γράμματα έμαθε και σε μια χαρά (ελληνικό) πανεπιστήμιο μπήκε. Θέλω απλώς να πω ότι αυτό που έγινε στο Ωραιόκαστρο τώρα με τα προσφυγόπουλα γινόταν σε όλες τις γειτονιές της Ελλάδας με τα παιδιά των μεταναστών, χρόνια τώρα...»

Εγώ αυτό θα έστελνα εκεί στον σύλλογο γονέων στο Ωραιόκαστρο πάντως

8 εξαιρετικά δυνατά πράγματα που γράφτηκαν στο Facebook για την υπόθεση του Ωραιοκάστρου Facebook Twitter

-Στο σχολείο σου υπάρχουν ξένοι;
-Όχι, στο σχολείο μου υπάρχουν μόνο παιδιά

(Γιακουμής Βαλάντης via Θέμιδα)

"Όταν κάηκε η Σμύρνη ο παππούς μου ήταν εφτά χρονών παιδί", έγραψε ο Πάνος Σακκας. "Οι έφιπποι Τούρκοι στρατιώτες σκότωναν στους δρόμους γι' αντίποινα όποιον έβρισκαν μπροστά τους μ' ότι είχαν πρόχειρο: άλλους τους τουφέκιζαν, άλλους τους μαχαίρωναν κι άλλους τους αποκεφάλιζαν.

«Ο μπαμπάς μου ήτανε τυχερός», μου λεγε. «Τον κοντύνανε με μια σπαθιά κι ο πόνος του κράτησε μόνο μια στιγμή, θεοσχωρέστον. Κάποιοι απ' τους γείτονες έκαναν, οι δυσμοιροι, ώρες να πεθάνουν».

Το κεφάλι του προπάππου μου, του Έκτορα, το κλωτσήσανε στο νερό μαζί με πολλά άλλα, οικοδομώντας εν αγνοία τους, δίπλα στ' αποκαΐδια και τα ερείπια, μια υποθαλάσσια μητρόπολη δίπατων κρανίων για ψάρια.
Κάποιος μισοσφαγμένος έμπορας της περιοχής, αναγνώρισε τον ανήλικο παππού μου και με τα τελευταία του, πιθανότατα, λόγια, συμβούλεψε τον μικρό Γιαννάκη να τρέξει να κρυφτεί. «Τρέξε. Μικρός είσαι,τζιέρι μου, τρέξε, μπορεί και να σωθείς».

Έσπασε την πόρτα ενός οικογενειακού τάφου και πέρασε τις επόμενες εφτά μέρες πλάι σ' εύπορους σκελετούς. Κάθε δεύτερο βράδυ έβγαινε απ' τον τάφο σαν αναποφάσιστος Λάζαρος και τρύπωνε στα κοντινά, κατεστραμένα σπίτια ψαχουλεύοντας στα σκοτάδια για κάνα παξιμάδι, κάνα ξηρό καρπό. «Οι σταφίδες μου σώσανε τότε τη ζωή», θυμόταν συχνά, και φυσικά δε λείψανε ποτέ απ' το σπίτι του.

«Το μαρμαρο ήταν το χειρότερο. Κρύωνε ο κώλος σου όλη νύχτα και το πρωί κινδύνευες να σε καρφώσει ο βήχας σου. Ξέρεις πόσους ζωντανούς ξεθάψαν' απ' το βήχα; Τουλάχιστον τους αφήνανε εκεί που τους συχωρνάγανε, σε τάφους λιβανισμένους μια φορά κι από χέρι παπά, πλάι σε διαβασμένους».

Την όγδοη μέρα βγήκε απ' τον Άδη μόλις έπεσε ο ήλιος και,παίζοντας κρυφτό με τους παλιούς του Τούρκους γειτόνους, βούτηξε στη θάλασσα και σκαρφάλωσε από μιαν άγκυρα σ'ένα γαλλικό που παρακολουθούσε από ασφαλή απόσταση την καταστροφή.

Ήταν εφτά χρονών κι οχτώ ημερών, με τις οχτώ τελευταίες μέρες να βαραίνουν πιο πολύ απ' όλα τα προηγούμενα εφτά του χρόνια.

Δεν έμεινε στην πατρίδα του να παλέψει. Ήταν παιδί. Έφυγε από εκεί κυνηγημένος λαθρεπιβάτης κι έφτασε στην Ελλάδα ανεπιθύμητος πρόσφυγας, αλλά ήταν απλώς ένα παιδί.

Και ήθελε να πάει σχολείο."

Από το ημερολόγιο Σεφέρη, με ημερομηνία 28 Μαΐου 1926

8 εξαιρετικά δυνατά πράγματα που γράφτηκαν στο Facebook για την υπόθεση του Ωραιοκάστρου Facebook Twitter

(Το θυμήθηκε ο Τάκης Ρίβας κι έγραψε: «Με αφορμή την "άρνηση" (για να το πούμε ευγενικά) των γονέων αυτού του σχολείου στο Ωραιόκαστρο να βάλουν τα χρυσά παιδιά τους, τα πριγκηπόπουλα της ομορφότερης χώρας του κόσμου, στις ίδιες τάξεις με τα παιδιά των προσφύγων.»)

«Όταν ξεκίνησα το σχολείο, μετά από λίγο καιρό όλα τα παιδιά άρχισαν να με κοροϊδεύουν», έγραψε η Πηνελόπη Παπαδήμου. «Ο λόγος ήταν επειδή φορούσα... γυαλιά! Κανένα άλλο παιδάκι στην τάξη δε φορούσε κι αυτό ήταν μια καλή αφορμή για να αρχίσει το πικάρισμα προς το πρόσωπό μου. Θυμάμαι η κυρία Κική η δασκάλα είχε πει στην τάξη, ότι δεν πρέπει να κοροϊδεύουν κάτι που κατά τυχή δεν έχεις ή που δεν είσαι! Ήταν το σημαντικότερο μάθημα που πήρα στα 12 χρόνια που κάθισα στα θρανία. Μέχρι το τέλος του δημοτικού η μισή και πλέον τάξη είχε φορέσει γυαλιά! Μην μαθαίνετε στα παιδιά σας να υψώνουν τείχη. Δείξτε τους τον τρόπο να τα κατεδαφίζουν. Είναι ο μόνος τρόπος για να γίνει η κοινωνία μας καλύτερη.»

«Εκεί στους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων στο Ωραιόκαστρο», έγραψε ο Δημήτρης Ιμπραήμ, «αν ακούτε έναν περίεργο θόρυβο, είναι τα κόκκαλα των παππούδων και των γιαγιάδων σας που τρίζουν»:

8 εξαιρετικά δυνατά πράγματα που γράφτηκαν στο Facebook για την υπόθεση του Ωραιοκάστρου Facebook Twitter

Και τέλος, ένα απόσπασμα απ' το Ο Χριστός Ξανασταυρώνεται του Καζαντζάκη θυμήθηκε η Αργυρώ Μουστάκα Βρεττού, σχολιάζοντας:

Ωραιόκαστρο 2016.  Οι νοικοκυραίοι γεροΛαδάδες υπάρχουν ακόμα. 
Θέλουν να κάνουν και κατάληψη στο σχολειο, για να διώξουν τους πρόσφυγες. Για τους πρόσφυγες, όχι που υπάρχουν παιδιά που δεν έχουν να φάνε, για τους πρόσφυγες, όχι που δεν υπάρχουν αρκετοί δάσκαλοι ή καθηγητές, για τους πρόσφυγες, όχι που δεν υπάρχει θέρμανση στα σχολεία. Κατάληψη για τους πρόσφυγες, ενώ έπρεπε εμείς να κάνουμε κατάληψη στα σχολεία όπου τα Δ.Σ απαρτίζονται από φασίστες γονείς.


Απόσπασμα από το 'Ο Χριστός ξανασταυρώνεται'. Πάντα διαχρονικό.


"-Να τος! Να τος! Ο παπα-Γρηγόρης! ακούστηκαν ολούθε φωνές. Ή τσούρμα σήκωσε τα μάτια, τον είδε. Αψηλός, καλοθρεμμένος, αρχοντόπαπας, με το μελιτζανί ατλαζένιο αντερί του, με τη φαρδιά μαύρη ζώνη και με το βαρύ ασημένιο εγκόλπιο αναπαμένο στη φαρδιά κοιλιά του, στέκουνταν μπροστά στο πεινασμένο πλήθος ο παπα-Γρηγόρης, ό αντιπρόσωπος του Θεού στη Λυκόβρυση.

Οι άντρες κι οι γυναίκες γονάτισαν, ό ξερακιανός παπάς άνοιξε την αγκαλιά του κι έκαμε ένα βήμα ν’ ασπαστεί καλογερίστικα, στους ώμους, τον καλοθρεμμένο λειτουργό του Θεού. Μα αυτός άπλωσε το παχουλό χέρι, έσμιξε τα φρύδια και τον αντίσκοψε. ‘Έριξε μια κυκλική ματιά γύρα του, είδε τους κουρελήδες, τους πεινασμένους, τους ετοιμοθάνατους, δεν του άρεσαν καθόλου, σήκωσε τη φωνή:

-Ποιοι είστε; ρώτησε. Γιατί φύγατε απ’ τα σπίτια σας; Τι γυρεύετε εδώ; Οι γυναίκες λούφαξαν γρικώντας τη φωνή του τα παιδιά έτρεξαν στις μανάδες τους και πιάστηκαν από τα φουστάνια τους τα σκυλιά άρχισαν πάλι να γαβγίζουν. 0 καπετάνιος απάνω από το μπαλκόνι τέντωσε την αυτούκλα του κι αφουγκράζονταν.

– Γέροντά μου, αποκρίθηκε ήσυχα κι αποφασισμένα ο παπάς της προσφυγιάς, εγώ ‘μαι ο παπα-Φώτης, από ένα μακρινό χωριό, τον Άι-Γιώργη, και τούτοι ειν’ οι ψυχές που μου μπιστεύτηκε ο Θεός. Μας έκαψαν οι Τούρκοι το χωριό, μας έδιωξαν από τα χώματά μας, σκότωσαν όσους μπόρεσαν, εμείς γλιτώσαμε, πήραμε τα μάτια μας, μπήκε ο Χριστός μπροστά κι ακλουθούμε γυρεύουμε καινούρια χώματα να πιαστούμε. Σώπασε μια στιγμή, το στόμα του είχε στεγνώσει, τα λόγια δεν έβγαιναν εύκολα.

-Είμαστε χριστιανοί κι εμείς, εξακολούθησε σε λίγο, είμαστε Έλληνες, μεγάλη γενιά, δεν πρέπει να χαθούμε!

[…]

Μα ολομεμιάς η βουή κόπασε ο παπα-Γρηγόρης σήκωσε το καλοθρεμμένο χέρι, μιλούσε:

– Ό,τι γίνεται στον κόσμο γίνεται με το θέλημα του Θεού, είπε με δυνατή φωνή. Αυτός βλέπει από ψηλά τη γης, κρατάει ζυγαριά και ζυγιάζει. Αφήνει τη Λυκόβρυση να χαίρεται τ’ αγαθά της και βυθίζει το χωριό σας στο πένθος. Ο Θεός ξέρει τι αμαρτίες θα ‘χετε κάμει! Σώπασε μια στιγμή, για να καταλάβει το πλήθος καλά τα βαριά λόγια που ξεστόμισε. Σήκωσε πάλι το χέρι, φώναξε επιτιμητικά:

– Γέροντα, την αλήθεια! Μολόγα τι πράξεις κάματε και πέσατε σ’ αυτή τη συφορά;"

 

50

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μού σχίζει την ψυχή

Ελλάδα / Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μου σκίζει την ψυχή

«Ο καθηγητής έλεγε ότι πας καλά και ότι δεν χρειάζεσαι παραπάνω υποστήριξη όταν εσύ έσβηνες από τη δύσπνοια» γράφει ο βουλευτής της ΝΔ και μετεωρολόγος στο τελευταίο αντίο προς τον πατέρα του Δημήτρη
NEWSROOM
Δίκη για το τροχαίο στη Βουλή: Προκλητικές μαρτυρίες για τον θάνατο του Ιάσονα Λαλαούνη

Ελλάδα / Δίκη για τροχαίο στη Βουλή: «Η μηχανή έκανε παράνομη προσπέραση» είπε ο συνοδηγός του υπηρεσιακού που σκότωσε τον Ιάσονα Λαλαούνη

«Η ουσία είναι ότι μας έχει δει από 60 μέτρα και δεν κόβει ταχύτητα» είπε ο βασικός μάρτυρας και συνοδηγός του υπηρεσιακού οχήματος επιχειρώντας να μεταθέσει την ευθύνη στον 23χρονο Ιάσονα
NEWSROOM

σχόλια

19 σχόλια
Ωραία,η επανάσταση του facebook συνεχίζεται!!Να πέσω για ύπνο ήσυχος,διότι αύριο το πρόβλημα θα έχει λύθεί!! Και δεν εννοώ το πρόβλημα μόνο των γονέων του Ωραιοκάστρου,αλλά και το πρόβλημα των αυτόκλητων υπερασπιστών των αθώων.Τι εννοώ; Θα σας διηγηθώ μία σύντομη ιστορία από το στρατό:νεοσύλλεκτος στο ΚΕΝ,σφουγγάριζα,όταν ένας με χακί άρχισε να με κατσαδιάζει,μπροστά σ' όλο τον κόσμο,επειδή δεν έκανα καλή καθαριότητα.Πιστεύοντας πως είναι κάποιος ανώτερός μου,έκανα υπομονή.Αργότερα,συνειδητοποίησα πως πρόκειται για νεοσύλλεκτο,όπως εγώ,όταν τον άκουσα να λέει πως σκέφτεται να "ιδρύσει μία οργάνωση" για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των απλών φαντάρων από τις αυθαιρεσίες των άλλων φαντάρων!!Πρέπει να εξηγήσω την υποκρισία ή να πάψω να γράφω σ' αυτό το σημείο;
Όλοι εσείς που λοιδορείτε τους ξεριζωμένους ανθρώπους από τους τόπους τους να εύχεστε να μη το βρείτε, να μη το βρούμε μπροστά μας. Πάλι. Τίποτα δεν μάθατε από τους προγόνους μας όταν εκείνοι βίωσαν τις ίδιες καταστάσεις; Τίποτα;;Έχει ο καιρός γυρίσματα και να δω τι θα λέτε όταν θα ζητάτε ένα ποτήρι νερό και λίγο ψωμί με το παιδί σας αγκαλιά, μέσα στη ζέστη ή τη βροχή και οι άλλοι θα σας κλωτσάνε και θα σας φτύνουν γιατί τους μολύνετε.....θα με ρωτήσετε τώρα, «τι είναι αυτά που λες ρε μεγάλε, δεν γίνονται αυτά»..Ναι μπορεί και να μη γίνουν ποτέ. Το γεγονός όμως ότι μας... γυροφέρνουν οι αρνητικές καταστάσεις και η αρνητική-γενικότερη δυναμική, ας μας κάνει να σκεφτούμε και να συμπεριφερθούμε ανθρώπινα και συμπονετικά.Ελπίζω να γίνομαι κατανοητός.
καλα αμα συνεχισουμε με τν εθνοσωτηριο αυτα τα γυρισματα ειναι πιο κοντα παρα πιο μακρια.Αλλωστε τον Αλεξη δεν τον νοιαζει αν θα βγουμε απο Σενγκεν την ΕΕ η γουατεβερ, ο Ερνεστος και ο Ορφεας κατι μου λεει οτι θα πανε Χαρβαρντ ετσι και αλλοιως.Το θεμα ειναι να μην φτασουμε σε αυτο το σημειο και τι κανουμε για αυτο (περα απο συγκινητικα ποστς στο ΦΟυΒΟυ)
Δεν είναι μόνο ο Αλέξης. Ας μη ξεχνάμε πως η σημερινή μας κατάσταση οφείλεται σε όλους τους προγενέστερους εκείνου, πριν και μετά της λεγόμενης μεταπολίτευσης.Προς το παρόν και για αρκετό καιρό ακόμη, ο Ερνέστος και ο Ορφέας (όπως και ο κάθε Ερνέστος και Ορφέας), δεν φταίνε σε τίποτα.Το σημείο που ήδη βρισκόμαστε, πρέπει να μας ανησυχεί και πολύ μάλιστα. Πάρα πολύ.
οχι αγαπητε η σημερινη μας κατασταση οφειλεται στον Αλεξη, κυβερναει 2 χρονια σχεδον και εχει βραχυκυκλωσει τα παντα με την προεδρικη εκλογη σχεδον 3.Και παρεπιπτοντως αρκετα με το παραμυθι ο Τσιπας δεν κυβερνουσε: ειναι 30 χρονια στην πολιτικη και πρωτεργατης του πλεον συστημικου πολιτκου θεσμου που διαμορφωσε οσο τιποτα το πολιτικο τοπιο στην Ελλαδα τα τελευταια 30 χρονια: την ετησια παραλυση σχολειων και σχολων απο τις ετησιες καταληψεις.αρκετα με το παραμυθι οτι αυτη δεν ηξεραν και δεν φταινε.
@atman 15.9.2016 | 20:52Είναι και αυτά άλλα δύο βασικά χαρακτηριστικά της ιδιοσυγκρασίας μας. Πρώτον η «μνήμη χρυσόψαρου» (βλέπε πρόθεση ψήφου προς Νέα Δημοκρατία [Κ. Μητσοτάκη], σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις) και δεύτερον, η συνήθεια του «αποδιοπομπαίου τράγου».σ.σ.: Εννοείται πως δεν συμφωνώ με όσα κάνει (και) η σημερινή κυβέρνηση, εκ των οποίων τα περισσότερα, αν όχι όλα, είναι εντελώς αντίθετα με όσα προανήγγειλαν όσο ήταν αντιπολίτευση και φυσικά το αψυχολόγητο και ανισσόροπο του σκεπτικού τους και των πράξεων τους.
Ναι ρε Νοων νοειτω πες τα αλλωστε, 40 χρονια οι αλλοι μας καταστρεψαν.(rofl την Ελλαδα των 70ς δεν την γνωρισα αλλα ξερω πολυ καλα την ελλαδα των 80ς και ξερω πολυ καλα και την ελλαδα του 2015 και του 2008)
α btw μιας και ανεφερες το ονομα μητσοτακης, ξεχασες να πεις οτι τρωει ζωντανα παιδακια, σαν τον μπαμπουλα και αλλα παραμυθακια προς αφελεις ψεκασμενους.Ευτυχως εχουμε το Τσιπρα και τον Φλαμπουραρη με τα πλαστογραφημενα(;) πιστοποιητικα πωλησης της εταιριας ωστε να διδαξουν ηθος και τιμιοτητα. Α μη ξεχασω και τα κολητιλικια με γνωστο εφοπλιστη σε οργανωση της οποιας ειχε τον ελεγχο ανδρωθηκε η χαυγη
Πολυ ευαισθησια βλεπω μεσω Ιντερνετ υπαρχει. ΔΕΝ ΕΙΔΑ ΟΜΩΣ ενα ιδιωτικο ΣΧΟΛΕΙΟ των βορειων προαστιων, ΝΑ ΠΕΙ καλυπτω εγω τα εξοδα σε καποιους μαθητες με υποτροφίες!Συγνωμη αλλα αν ο εχων 1000 δε δινει το 1, γιατι περιμενετε να δωσει ο εχων 10 κατι;ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΑΣΤΙΚΗ ΤΑΞΗ που μας εχει πρηξει με τα παιδια της Αφρικης και τις παχυλες δωρεες που κανουν (κ ορθώς) σε τριτοκοσμικες χώρες; Τωρα που το προβλημα ειναι στην πορτα τους γιατι δε βοηθανε;
Το πρόβλημα είναι κυρίως, αν όχι εξ ολοκλήρου, ηθικό και όχι υλικό.Και όσο περίεργο και αν φαίνεται, το κάθε ιδιωτικό σχολείο δεν είναι υποχρεωμένο να κάνει δωρεές υποτροφιών.Άλλωστε, ποιός μου λέει πως η ίδια, ίσως και χειρότερη κατάσταση, δημιουργηθεί με τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων αυτών των σχολείων. Ο πληρώνων και πληγώνων...!
Στον αντίποδα, μερικά χιλιόμετρα πιο πέρα, μια πολύ διαφορετική απόφαση σχετικά με την παρουσία παιδιών προσφύγων στα δημοτικά σχολεία εξέδωσε ο Σύλλογος Γονέων του 5ου Δημοτικού Σχολείου Συκεών, στη Θεσσαλονίκη:«Θέλουμε ένα σχολείο που γεννά το φόβο και το μίσος; Θέλουμε ένα σχολείο που σπέρνει στις καρδιές και τα μυαλά των παιδιών μας την αποστροφή για τον διωγμένο και τον κατατρεγμένο;» αναρωτιέται ο Σύλλογος.«Η ελληνική κοινωνία, παρότι μαστίζεται από την οικονομική κρίση, έδωσε την προηγούμενο περίοδο μαθήματα αλληλεγγύης και ανθρωπιάς σε ολόκληρη την υφήλιο, με τον τρόπο που αγκάλιασε και βοήθησε τους πρόσφυγες που έφτασαν στη χώρα μας και που η συντριπτική τους πλειοψηφία άλλωστε βρίσκεται ήδη στους τόπους προορισμού τους», προσθέτει.Θεωρούμε ντροπή την προσπάθεια ορισμένων να αμαυρώσουν αυτήν την τόσο όμορφη εικόνα είτε από άγνοια είτε από ρατσιστικά κίνητρα. Θέλουμε να καταδικάσουμε με τον πιο αποφασιστικό τρόπο τις ανακοινώσεις γονέων και κηδεμόνων που αρνούνται στα προσφυγόπουλα το δικαίωμα να ζήσουν όπως πρέπει να ζουν όλα τα παιδιά του κόσμου. Θα αγκαλιάσουμε τα παιδιά των προσφύγων σα να είναι δικά μας παιδιά. Είναι δικά μας παιδιά» συνεχίζουν οι γονείς και κηδεμόνες και καταλήγουν λέγοντας ότι «στο σχολείο ήδη φοιτούν οι πρώτοι μαθητές από τη Συρία. Και είμαστε πολύ χαρούμενοι γι αυτό».
ποσο ετοιμος ειναι ο ελληνας να "συγκινηθει" και να κατακεραυνωσει ενω ταυτοχρονα αδιαφορει για τις συνθηκες ζωης προσφυγων και οικονομικων μεταναστων, στο ελληνικο πχ, δεν λεγετε. δωστου ευκολη συγκινηση, ποστ στο φουβου και παρτου την ψυχη!
Μην έρθουν οι μουσουλμάνοι και μας χαλάσουν την κουλτούρα, γιατ'ι ο χριστιανισμός είναι πολύ προοδευτικός, ''οι γυναίκες με περίοδο να μη φιλάνε τις εικόνες''Για την υγεία, οι άθλιες συνθήκες διαμονής την επιδεινώνουν .
Άλλα τα χρόνια της Μικρασιατικής καταστροφής και άλλα τα σημερινά. Οι ανησυχίες των γονέων για την υγεία των παιδιών τους είναι δικαιολογημένες. Ο κος Σακκάς μπερδεύει τους Έλληνες πρόσφυγες που ήρθαν στην Ελλάδα, με τους Μουσουλμάνους πρόσφυγες που ΔΕΝ θέλουν να μείνουν στην Ελλάδα αλλά εγκλωβίστηκαν εδώ. Και βέβαια ας μην ξεχνάμε ότι ανάμεσα τους υπάρχουν και χιλιάδες λσθρομετανάστες που βρήκαν ευκαιρία να την κοπανήσουν για την βόρεια Ευρώπη. Το όνειρο τους δεν ήταν η Ελλάδα. Λοιπόν, αφήστε τα κουλτουριάρικες συζητήσεις και σκεφτείτε πως θα απαλλαγούμε από όλους αυτούς.
Αυτό σκέφτομαι και εγώ... πως θα απαλαγουμε από όλους αυτους! Μας έχουν κάτσει στο σβέρκο. Αλλά δεν φταίνε αυτοί... εχουν γαλουχηθει έτσι. Να βλέπουν παντού εχθρούς παντού διπολα εμείς αυτοί δεξιά αριστερά άσπροι μαύροι γκει στρειτ. Ότι ξένο από αυτούς είναι απειλή ότι ξένο μέσα τους καταπιεζεται ότι διαφορετικο παραμεριζεται. Δεν βλέπουν την ουσία την ύπαρξη βλεπουν την ταμπέλα. Πως θα απαλαγουμε Μαγγελανε; Σκέψου σκέψου...
Εμένα μου λες πως θα απαλλαγούμε από εσάς; Δεν ντρέπεστε λίγο μικρά παιδιά να τα αντιμετωπίζετε κατά αυτό το τρόπο; Αλλά βέβαια μη τυχόν έρθουν και αμαυρώσουν τον περήφανο πολιτισμό μας.. Όταν όμως μανάδες προσπαθούν να βρουν ψευδείς δηλώσεις, ότι έχουν εμβολιάσει τα παιδιά τους, για να εγγραφούν στο σχολείο, δεν σας είδα να διαμαρτύρεστε!
Άκυρο, να συγκρίνονται οι Έλληνες χριστιανοί μικρασιάτες πρόσφυγες (που σημειωτέον τους αφάνισαν Τούρκοι Μουσουλμάνοι), με τους πρόσφυγες/μετανάστες μουσουλμανικών χωρών, άλλου πολιτισμού, κουλτούρας, φυλής, νοοτροπίας.
Αυτό που άνθρωποι χωρίς παιδιά, κρίνουν γονείς για τους φόβους τους για την υγεία των παιδιών τους, πραγματικά με εξοργίζει .Με το ζόρι να γίνουμε σαν κι εσάς ; Όχι ευχαριστώ !
Άσε μας χρυσή μου! Όλοι όσοι δεν έχουν παιδιά δεν μππρούν να έχουν άποψη; Δεν είπαμε με το ζόρι να γίνεις σαν αυτούς, αλλά τουλάχιστον προσπάθησε. Παρακαλώ.
Να και ένα ακόμη δυνατό πράγμα που γράφτηκε για τους 'ρατσιστές' του Ωραιόκαστρου. Καλό είναι να παραθέτονται γραπτά και των δύο πλευρών για εγκυρότερη, αντικειμενικότερη και δικαιότερη ενημέρωση. Αν δεν λογοκριθεί, εδώ θα βρείτε το άρθρο με τίτλο: "Οι φασίστες του Ωραιόκαστρου και οι δημοκράτες της σχολής Χιλλ "http://booksjournal.gr/slideshow/item/2315-fasistes-vraiokastrou
ως ενα βαθμο ναι, ωστοσο δεν μπορει να εξηγησει αυτη η λογικη γιατι οι Γιεζιντι πχ θελουν ξεχωριστα κεντρα (και δικαιολογημενα) try explain that εσυ
Θυμάμαι ότι ένας εκπαιδευτικός έλεγε στους γονείς: "Το σχολείο είναι ένας ζωντανός οργανισμός και καλό ή κακό δεν το κάνει το κτίριο αλλά εμείς. Εμείς σαν εκπαιδευτικοι, εσείς σαν γονείς και τα παιδιά σαν μαθητές". Σε μια κοινωνία όμως που συσωμη η οικογένεια πηγαίνει και κάνει παράπονα στο φιλόλογο γιατί έβαλε στο παιδί 19 στην έκθεση που δεν ξέρει να συντάσσει μια πρόταση και αυτοί νομίζουν ότι είναι ο Καραγάτζης και στο γυμναστή γιατί μπορεί μπορεί να είναι σαν την χοντρή από το θησαυρό και αυτοί θεωρούν ότι το παιδί τους είναι η Κομανέτση γιατί να απορώ με αυτό. Ίσως τα παιδιά αυτά να βγάλουν μεγαλύτερο βαθμό και να πρέπει να είναι παραστατες. Για σημαία ούτε να το σκεφτούν.
To ψευδώνυμο Καραγάτσης προήλθε από το δέντρο πτελέα ή καραγάτσι στο εξοχικό της οικογένειάς του στη Ραψάνη της Θεσσαλίας, όπου περνούσε τα περισσότερα εφηβικά καλοκαίρια του. Αρα όχι Καραγάτζης.Επίσης δεν νομίζω ότι είναι σωστό να αποκαλούμε κοριτσάκια η χοντρή από τον θησαυρό.
Η παχυσαρκία είναι ασθένεια που την επιλέγεις και στην Ελλάδα πολλά κοριτσάκια και αγοράκια την έχουν . Επίσης θέλω να μάθω το βιογραφικό του Σελίν. Επειδή δεν κοιτάζω το δάχτυλο αλλά το φεγγάρι μπορείς να μου το πεις?
Συγγνώμη τώρα διάβασα το "ζ". Από βιασύνη μάλλον θα πάτησα το ποιο κάτω γράμμα . Άλλωστε ποτέ δεν διαβάζουμε τα μεσαία γράμματα. Είχα διαβάσει ένα άρθρο που ήταν γραμμένο με τέτοιο τρόπο που στο αποδεικνύει αυτό. Ευχαριστώ για την διόρθωση.
Σε hot spot στα Γιάννενα στρατιωτικοί κόλλησαν φυματίωση από μετανάστες και κανένας δικαστής δεν ασχολήθηκε. Τώρα τους πείραξαν οι κάτοικοι του Ωραιοκάστρου που φοβούνται για την υγεία των παιδιών τους. Αυτή είναι η σύγχρονη Ελλάδα.Επίσης περιμένω να ακούσω πόσα προσφυγόπουλα θα δεχτούν τα ιδιωτικά σχολεία στα οποία στέλνουν τα παιδιά τους οι δικαστές, ο Τσίπρας και οι υπουργοί του.
Εσύ είσαι σίγουρος ότι όλα τα παιδιά των Ελλήνων κάνουν τα εμβόλια? Και δεν λέω μόνο για γονείς που πιθανών αδυνατούν αλλά και για άλλους που το παίζουν γιατροί γιατί διάβασαν δυο μπλογκ στο διαδίκτυο και εκ του ασφαλούς, μια και το 95% των παιδιών έχουν εμβολιαστει στα δικά τους δεν κάνουν.
@nitsaΔεν κάνουν εμβόλια τα νοσοκομεία, εκτός από ορισμένες δομές που οργανώνουν, λόγω της κρίσης και σε συνεργασία με κάποιους φορείς, δωρεάν εμβολιασμούς για άπορους και ανασφάλιστους. Τα υπόλοιπα γίνονται είτε στο ΠΕΔΥ είτε στο ιδιωτικό ιατρείο του παιδιάτρου με συνταγογράφηση στα ταμεία για όσα συνταγογραφούνται (αυτά που δεν συνταγογραφούνται τα αγοράζεις από το φαρμακείο).
Πότε ήταν η τελευταία φορά που έκανες εμβόλιο; Αν ήταν όταν ήσουν παιδί, λυπάμαι αλλά ανοσία δεν έχεις σχεδόν για τίποτα. Τα εμβόλια πρέπει να επαναλαμβάνονται (boost) μετά την εφηβία. Κι επειδή τελευταία, λόγω ταξιδιού, κάνω εμβόλια, να σε ενημερώσω ότι δεν έχω κάνει εμβόλιο για τα κάτωθι: Τέτανος-διφθερίτιδα (θέλει ανά 7ετία)Ηπατίτιδα Α & ΒΠνευμονιόκοκο (έπαθα πνευμονία πριν δυό χρόνια κιόλας)Ανεμοβλογιά (δεν έχω κάνει το ενισχυτικό και μου είπαν από το ΚΕΕΛΠΝΟ ότι ένα κάρο έλληνες περνάνε την ασθένεια μεγάλοι και ιδιαίτερα βαριά γιατί δεν έχουν επαναλάβει τους εμβολιασμούς. Άρα, κοίτα τα δικά σου πρώτα που σ' έπιασε ο πόνος για την υγεία του λαού και μετά μίλα.
Τι μου λέτε; Αλήθεια; Είναι άραγε τυχαίο που κανένας από αυτούς που τα ανάρτησαν δεν είναι κάτοικος Ωραιοκάστρου ή νησιών Βορείου Αιγαίου; Μεγαλόσχημα λόγια του καναπέως εκ του ασφαλούς, ε; Έξω από το χορό...
Επι του... καναπέως! Επι του... ο,τι καταλαβαίνει κανείς θα έλεγα αλλά ας μη γίνω χυδαία. Επιχειρηματολογήστε κύριε, και το εαν είμαστε εκτός χορού δεν έχει καμία σημασία....
Οι κάτοικοι των νησιών του Β. Αιγαίου έχουν επιδείξει ανθρωπιά και καλοσύνη, μην τους βάζετε στο ίδιο καζάνι με τους γονείς του 5ου δημοτικού Ωραιοκάστρου. Οι εν λόγω γονείς θα έπρεπε να ντρέπονται γιατί ειμαι σίγουρη οτι στη συντριπτική τους πλειοψηφία είναι απόγονοι προσφύγων. Τι γρήγορα που ξέχασαν...Απο εκει φαινεται το επίπεδο τους, έσω δε σέβονται την κληρονομιά τους θα σεβαστούν τον άστεγο/φτωχό/ταλαιπωρημένο/διωγμένο ξένο άνθρωπο;;;